jel ti javlja kakvu pogrešku? imaš dovoljno praznog mjesta?
Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.513.728
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jel ti javlja kakvu pogrešku? imaš dovoljno praznog mjesta?
ne javlja nikakvu grešku,imam slobodno dosta prostora,samo se javi ona crta što žmirka i neće se podiže
lcd?
zvuk?
tipkovnica?
wireless?
Mislim ne mogu se nicega sjetiti sto bi običnom useru više moglo zaštekati...
radi sve za sad Hoće li tako i ostati, vidjet ćemo.
a kako da ubuntu u win 7 izbrišem probat ću dualboot napraviti
Izbriši kao i svaki drugi program ako si instalirao preko Wubija.
Danas se desio veliki problem. Upalim latop i dočeka me blinkajuća crtica. Nema GRUB-a. Ništa se ne dešava. Što da radim? Da ponovno instaliram Mint? Hoće li se išta desiti ostalim particijama (na kojima su Windowsi)?
Danas se desio veliki problem. Upalim latop i dočeka me blinkajuća crtica. Nema GRUB-a. Ništa se ne dešava. Što da radim? Da ponovno instaliram Mint? Hoće li se išta desiti ostalim particijama (na kojima su Windowsi)?
particijama se ne bi trebalo ništa dogoditi ako ih nisi formatirao.
ubaci CD/USB od minta i probaj najprije popraviti grub.
jel netko probao LMDE? izašla je i 64bit verzija. live CD radi zapanjujuće brzo, instalira se bez problema, ali kad ga botam uopće nema izbornika, samo wallpaper, te su miš i tipkovnica mrtvi, a kod live CD-a sve radi bez problema. baš šteta, jer mi je mint omiljena distribucija za sad - ne radi nikakve probleme, a radi odlično. prednost LMDE-a je što je rolling release i trebao bi biti još brži (prema live CD-u se čini da je dosta brži)...
particijama se ne bi trebalo ništa dogoditi ako ih nisi formatirao.
ubaci CD/USB od minta i probaj najprije popraviti grub.
jel netko probao LMDE? izašla je i 64bit verzija. live CD radi zapanjujuće brzo, instalira se bez problema, ali kad ga botam uopće nema izbornika, samo wallpaper, te su miš i tipkovnica mrtvi, a kod live CD-a sve radi bez problema. baš šteta, jer mi je mint omiljena distribucija za sad - ne radi nikakve probleme, a radi odlično. prednost LMDE-a je što je rolling release i trebao bi biti još brži (prema live CD-u se čini da je dosta brži)...
Am ja sam sve nanovo instalirao i sada radi. Nije mi jasno koji mu je k*rac bio. Samo odjedanput. A ovaj Debian Mint, zar on nije jednak "običnom" Mintu 10. Imam Mint 10 i super mi je.
Ma trebal si samo grub, al ajd dobro. Najveća je razlika u tome kaj je LMDE rolling release distra.
Ma trebal si samo grub, al ajd dobro. Najveća je razlika u tome kaj je LMDE rolling release distra.
Još da znam to napravitti bilo bi super. Može neka uputa za ubuduće? Sada nisam imao pretjerano važnih stvari na toj particiji ali budem s vremenom.
Još da znam to napravitti bilo bi super. Može neka uputa za ubuduće? Sada nisam imao pretjerano važnih stvari na toj particiji ali budem s vremenom.
Evooo :)
Ovako..novi sam u svijetu linuxa pa me zanima kako podesti oštrinu slova na monitoru...i zašto mi nema zvuka na linuxu?...
Prije 2 dana, instalirao sam ubuntu uz dual boot s windows 7, ali umjesto dual boota dobio sam.... pa recimo, multiple boot. Umjesto normalnog izbora između ubuntu-a i windows7, dobijem sljedeći izlistaj opcija:
Ubuntu, with Linux 2.6.35-24-generic
Ubuntu, with Linux 2.6.35-24-generic (recovery mode)
Ubuntu, with Linux 2.6.35-22-generic
Ubuntu, with Linux 2.6.35-22-generic (recovery mode)
Memory test (memtest86+)
Memory test (memtest86+, serial console 115200)
Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)
Windows Vista (loader) (on /dev/sda4)
Ubuntu 10.10 (10.10) (on /dev/sda6)
Ubuntu 10.10 (10.10) (on /dev/sda8)
Do sada sam izabirao
1. prvu (Ubuntu, with Linux 2.6.35-24-generic) opciju za ubuntu ili
2. sedmu (Windows 7 (loader) (on /dev/sda1)) opciju za win7
i sve je radilo više manje dobro. Problem je što ne znam zašto su tu ove druge opcije. Zašto se tu misteriozno našla i Vista iako je nikad nisam instalirao?
Zašto ima toliko linux opcija? Možda zbog 3 neuspjela pokušaja instalacije?
napravio si update pa se pojavila novija verzija kernela (vidiš razlike u brojevima)
Pozdrav!
Koristim Ubuntu 10.04 i imam mali problem. Kao što vidite na slici, mail ikonu je nemoguće selektirati ili bilo što s njom napraviti. Pokušao sam maknuti indicator applet sa panela i natrag ga vratiti, reinstalirao sam evolution 2 puta, nekoliko puta restartao računalo i ništa od toga nije uspjelo.
Neznam više što da pokušam pa bih molio kolege linuxaše za pomoć
dal netko od vas koristi lucid puppy? zanima me kako promijeniti s kojim programom se otvara određena vrsta datoteke...
Zanimljiv članak za pročitati :)
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/214596/what_if_all_the_world_ran_linux.html
Pozdrav!
Koristim Ubuntu 10.04 i imam mali problem. Kao što vidite na slici, mail ikonu je nemoguće selektirati ili bilo što s njom napraviti. Pokušao sam maknuti indicator applet sa panela i natrag ga vratiti, reinstalirao sam evolution 2 puta, nekoliko puta restartao računalo i ništa od toga nije uspjelo.
Neznam više što da pokušam pa bih molio kolege linuxaše za pomoć
probaj instalirat empathy internet messaging. ili vidi ovdje
i na kraju sam uspio instalirati ubuntu preko usb jer mi pržilica na novom laptopu ne radi,do sada ubuntu super radi i puno brže mi web preglednik surfa internetom
napravio si update pa se pojavila novija verzija kernela (vidiš razlike u brojevima)
Da, napravio sam update Linuxa i to objašnjava prve 4 opcije u izborniku, ali što je s ostalim opcijama:
Memory test (memtest86+)
Vistu sigurno nisam instalirao. I ne shvaćam što znače ova 2 ubuntua na dnu pošto već imamo opcije ubuntu na vrhu izbornika.
Da, napravio sam update Linuxa i to objašnjava prve 4 opcije u izborniku, ali što je s ostalim opcijama:
Memory test (memtest86+)
Vistu sigurno nisam instalirao. I ne shvaćam što znače ova 2 ubuntua na dnu pošto već imamo opcije ubuntu na vrhu izbornika.
Pogledaj u disk utility-u particije na HDD-u prema ovome što si napisao izgleda da ih imaš 8 (sda8). Vidi što imaš po tim particijama, da li ti je to bitno a ako nije riješi ih se i pripoji osnovnoj particiji. Nakon toga napravi update gruba. Mislim da ćeš se na ovaj način riješiti zadnja tri reda.
Memory test (memtest86+)
Vista je očito ostavila nešto u MBR-u, pa je GRUB to detektirao pa sad prikazuje, isto je i sa Maverickom. Memory test ti je najnormalnija stvar, sa svakom verzijom Ubuntua ti se i on instalira, preporuka ti je moja da to ostaviš (ovaj serial console možemo ukloniti), nikad ne znaš kad može zatrebati, zlu netrebalo. Nego, s kojom opcijom bootaš Linux?
imam ovaj novi ubuntu i ne želim instalirati flash jer sam primjetio da mi jeprocesor više opterečen,kako se zove program za you tube vidio sam da ga ima ali ga sad ne mogu naći
@blackalbum
Misliš na minitube? Imaš ga u software centru
instalirao sam minitube sad mi ne želi otvarati video clipove ?
Jel imaš instalirane restricted extras? Možda ti je problem u kodecima
kakav pak minitube
koristi Movie player koji dobijes uz ubuntu
u sidebar-u ti je za trazenje youtube videa
ja sam pokušao instalirati i piše mi da probam ukloniti neke stavke ,da svejedno instaliram
kakav pak minitube
koristi Movie player koji dobijes uz ubuntu
u sidebar-u ti je za trazenje youtube videa
imam neki preglednik filmova gdje točno treba gledati you tube ?