Linux - nekoliko pitanja. zaključana tema

poruka: 1
|
čitano: 983
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Linux - nekoliko pitanja.

Imam jedan stari računar na koji bih instalirao Ubuntu 11.10, u pitanju je ova konfiguracija 512 MB RAM, 1.12 GHz Intel procesor, 9200 ATI Radeon. Da li će mi Ubuntu normalno raditi na toj konfiguraciji, treba mi samo za par nezahtjevnih programa (Browser+uTorrent+MIRC+jDownloader), imam još par pitanja:

1. Da li postoji podrška za naša slova sa kvačicama? (Š,Đ,Č,Ć,Ž)

2. Da li ću morati instalirati neke posebne drajevere i sl za internet (koristim PC)?

3. Prije par mjeseci sam skinuo Ubuntu 11.10, ubacio ga danas kao liveCD u novi 64 bitni računar i sve ide odlično, da li ću sa istog CD-a moći instalirati i na moj stari 32 bitni računar? Kako provjeriti koju verziju Ubutu-a imam? Jel se može pokvariti nešto ako npr 64 bita stavim na 32 bitni računar?

4.  Trenutno na računaru imam Win XP i gomilu nepotrebnih stvari na C i D disku. Kako najlakše to sve obrisati a instalirati Ubuntu? Da idem da formatiram disk D, pa C, pa da restartujem i ubacim ili?

5. Da li mi je na Linuxu potreban AV program? Da li mi je potreban program tipa TuneUp Utilities, koji će voditi brigu u računaru?

Hvala unaprijed.

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 20:10 (ulinsky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice