Linux mint- na dell

poruka: 6
|
čitano: 1.348
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Linux mint- na dell

Hoće li linux mint 12 raditi na ovoj konfi:

Ati Radeon X300

Cpu intel Pentium 3,00 ghz

1,50 gb ram

Računalo je dell optiplex gx280.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Linux mint- na dell

Hoce,bez problema

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux mint- na dell

A koji ide installer kao što imam na windowsima .exe za programe što je na mintu i gdje ih mogu skinuti

Historia est magistra vitae = Povijest je Učiteljica života Ja imam 10 godina pogledajte u profil, ne lažem

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux mint- na dell

Halo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Linux mint- na dell

Sve programe instaliraš iz Linux Mint Software Managera, a za one koji nisu u repozitorijima, treba ti .deb paket za Ubuntu/Mint.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
Re: Linux mint- na dell
dominik.spajic kaže...

A koji ide installer kao što imam na windowsima .exe za programe što je na mintu i gdje ih mogu skinuti

hrx kaže...

Sve programe instaliraš iz Linux Mint Software Managera, a za one koji nisu u repozitorijima, treba ti .deb paket za Ubuntu/Mint.

Iako je hrx gore napisao odgovor,malo ću ti pojasniti. Pošto mi se čini da nisi koristio Linux prije,jer pitaš za .exe programe,objasnit ću ti instalaciju programa. U večini distri,pa tako i Mintu,imaš "Software Centar" u kojemu su ti svrstane svi programi. Uz program imaš i kratki opis programa,recimo "It's a powerfull web browser and..." i još 6-7 rečenica. Uglavnom,99% programa su ti tu. Ako kojim slučajem nema programa koji tražiš u repozitoriju (dakle softver centar) onda ga nađeš na internetu,na kraju mora imati .deb nastavak. Kada skineš .deb nastavak samo dvoklik na njega i instaliraš. Ako čak ne nudi .deb nastavak,vjerojatno češ imati .tar.bz ili tar.gz2 (ispravite ako sam pogriješio) pa češ onda to morati ukucati par naredbi u terminal,samo copy/paste. Jako lagano,ali u 90% slučajeva nečeš morati dirati terminal radi instalacije nečega,osim ako baš želiš. I da,ako nađeš negdje na internetu "To install this type: sudo.." dakle da instaliraš neki program preko terminala nemoraš se ništa bojat,samo kopiraj i zaljepi naredbu,pitat će te za lozinku i stisni enter i instlacija počinje....ugl. imaš sve u softver centru XD 

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice