Linux za laptop?

poruka: 7
|
čitano: 4.484
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Linux za laptop?

Prosli put oko odabira distre ste me spasili pa vam se opet obracam.{#}

Radi se o Toshibi m40x(celeron 1.86 i 1 gb rama),sada koristim fedoru 15 i radi super brzo medutim previse je bugovita(update steka,pokazuje veci kapcitet hdd nego sto je,neradi instalcija i sl.)

imam 2 pitanja:

Hoce li opensuse kde4 raditi brzo?

Koju drugu distru mi preporucate osim ubuntu-a?

Laptop koristi osoba koja nije previse za kompjuterom(pisanje,prezentacije,mail,intenet,skype,dropbox,sprzit koji cd i to je to.)znnaciprosjecan korisnik kojem treba kompjuter da obavi tih par zadaca ali brzo i stabilno.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Linux za laptop?

Bolje odaberi neku GNOME distribuciju ak ima 1 GB rama - Mint 10/9 , Ubuntu 10.10 / 10.04

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Linux za laptop?
Barnie kaže...

Prosli put oko odabira distre ste me spasili pa vam se opet obracam.{#}

Radi se o Toshibi m40x(celeron 1.86 i 1 gb rama),sada koristim fedoru 15 i radi super brzo medutim previse je bugovita(update steka,pokazuje veci kapcitet hdd nego sto je,neradi instalcija i sl.)

imam 2 pitanja:

Hoce li opensuse kde4 raditi brzo?

Laptop koristi osoba koja nije previse za kompjuterom(pisanje,prezentacije,mail,intenet,skype,dropbox,sprzit koji cd i to je to.)znnaciprosjecan korisnik kojem treba kompjuter da obavi tih par zadaca ali brzo i stabilno.

LinuxMint...najizbalansiraniji i ispoliraniji,automatska instalacija svih drivera i ostaloga..{#} i izbjegavaj KDE,bolje GNOME,lakši je za stroj..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 13:15 (linuxjuzer).
15 godina
neaktivan
Re: Linux za laptop?
Barnie kaže...

Mint.. {#}

14 godina
Linux za laptop?

Puppy

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux za laptop?

Kažu da je dobar onaj Damn Small Linux,oko 80-ak megabajta je,iskreno nisam ga isprobao,ali kako čitam od onih koji su ga isprobali da je super s obzirom na to da je 80 MB veličine,da troši malo RAM-a i da je jako lijep. Isprobaj sam,one popularnije sve isprobaj i odaberi onaj koji ti se najviše sviđa. Večinu njih možeš isprobati a da ga ne instaliraš. Ubuntu,Fedora,Mint,openSUSE itd. I 1 savjet: nemoj instalirati ono što neko govori da je super,instaliraš ono što ti se najviše sviđa. Recimo,ja sam krenuo sa Ubuntuom,ne zato što su mi drugi rekli da je super,nego zato jer sma čuo da ima najviše korisnika,da je lijep i pozdan,pa sam sam odlučio isprobati i ostao sam na njemu.

Najbolje u vezi ovog potpisa je,što kad ga čitaš,zapravo shvačaš da čitaš gluposti i počinješ shvaćati da u ovom potpisu nepiše ništa korektno nego neka obična glupost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Linux za laptop?

Za sve nabrojane zahtjeve trenutno najbolji izbor: Linux Mint

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: