Linux - internet-zvuk

poruka: 5
|
čitano: 2.531
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Linux - internet-zvuk

Juce sam instalirao linux ubuntu 9.10 i imam par pitanja pa ako je neko raspolozen za odgovore bio bih jako zahvalan.

Kako napraviti internet vezu ako je router u bridge modu?

Kako instalirati drivere za creative x-fi elite pro karticu jer sad imam samo analog out

a kartica je povezana sa zvucnicima optickim kabelom.

Na jednom disku imam win 7 a na drugom ubuntu.

Mogu li spojiti oba diska a da to nema utjecaj na mbr jednog ili drugog a da imam opciju biranja os-a

pri bootanju?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Linux - internet-zvuk

Kako napraviti internet vezu ako je router u bridge modu?

Desni klik na ikonu networ-manager (nalazi ti se kraj sata u gornjem desnom kutu) odaberi edit connections i zadnja kartica bi ti trebala biti DSL. Mislim da otuda na dalje ne bi trebalo biti problema.

Kako instalirati drivere za creative x-fi elite pro karticu jer sad imam samo analog out

Nazalost, zadnje sto znam je da su driveri za Xfi postojali samo za 64 bitni Linux i bili su prilicno losi i nepotpuni. Mislim da ces tu imati ponajvise problema sa Ubuntuom.

Mogu li spojiti oba diska a da to nema utjecaj na mbr jednog ili drugog a da imam opciju biranja os-a

pri bootanju?

Da su ti oba diska bila ukljucena prilikom instalacije Ubuntua, Ubuntu bi to sam odradio, ovako ostaje ti prilicno komplicirana metoda za to odraditi sam. Jedno od jednostavnijih rjesenja ti je mozda upaliti BIOS opciju "Boot Menu" (najcesce se poziva F12 ili F11 tipkom) i tako odabrati sa kojeg diska zelis bootati sistem. Naravno ukoliko ne pozoves boot menu bootati ce se sa default diska (takodjer opcija u BIOS-u)

Preporuka je za sva pitanja o Ubuntuu jednostavno otici na http://ubuntuforums.org i potraziti odgovor. Zajednica je jako ziva i mislim da neces ostati bez odgovora na bilo koje tvoje pitanje.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
17 godina
RE: Linux - internet-zvuk
masho kaže...

Juce sam instalirao linux ubuntu 9.10 i imam par pitanja pa ako je neko raspolozen za odgovore bio bih jako zahvalan.

1) Kako napraviti internet vezu ako je router u bridge modu?

2) Kako instalirati drivere za creative x-fi elite pro karticu jer sad imam samo analog out

3) Na jednom disku imam win 7 a na drugom ubuntu.

pri bootanju?

Hvala.

Malo sam zakasnio ali evo ukratko:

1) Kreiranje konekcije je relativno jednostavno. U gornjem desnom kutu ekrana gdje vidiš ikonicu o stanju mreže, na nju klilni desnim klikom i odaberi opciju "Uređivanje veza". Otvoriti će ti se izbornik kakav možeš vidjeti na ovoj prvoj slici.

Izbornik za uređivanje postavki mreža Izbornik za uređivanje postavki mreža
  Na njemu odaberi karticu DSL i klikni opciju "Dodaj". Nakon što to odradiš otvoriti će ti se prozor kao na slici ispod i u njemu jednostavno kreiraš pppoe konekciju i to je to.

Konfiguracija DSL postavki (pppoe) Konfiguracija DSL postavki (pppoe)
2) Što se tiče odgovora na drugo pitanje, tu ćeš imati problema jer koliko ja znam, pošto driveri za x-fi nikad nisu bili dovršeni i bili su bugoviti, nisam siguran kako će raditi kod tebe. Svejedno malo proguglaj i vidi postoji li išta što bi zadovoljilo tvoje potrebe.

3) E tu si zeznuo stvar. Da si ostavio oba diska priključena ne bi bilo problema, ovako će ti se bootati OS koji se nalazi na primarnom disku. Naravno, moći ćeš pozivati boot izbornik pritiskom na tipke F12, F11, F8... (ovisno o modelu matične ploče) ali bi u tvom slučaju najbolje bilo bootati Ubuntu i iz njega napraviti update GRUB-a i tako riješiti problem.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 12:39 (cro_blue).
16 godina
neaktivan
Linux - internet-zvuk

Mrezu sam rijesio.

X-fi ima problema sa driverima i na win i sreca da ima modanih Auzentech drivera.

A za ovo zadnje sto je po vama najveci problem i nije neki problem jer mi je najbitnije

da win 7 i ubuntu nemaju nikakvog utjecaja jedan na drugi tako da mogu lako maknit jedan

ili drugi a da poslije nemoram cackat po mbr.

Hvala na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux - internet-zvuk

trebam hitnu pomoć
instalirao sam linux
i neće mi prepoznat t-mobile usb stick(odnosno program)

kako da se spojim na internet
jel mi može tko detaljno objsnit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice