Linux i igre

poruka: 46
|
čitano: 6.855
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Linux i igre
dekstroza kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

ja sam uspio igrat cod4 1.7 mp isto bez problema al neradi punkbuster 

pa je frend pokretao server bez pb i bezbrizno sam igrao (naravno samo smo igrali sa poznanicima)

Na ovo sam mislio, većina servera je sa punkbusterom pa je MP praktički neigriv.

da to je al ja uglavnom igram samo sa frendovima pa mi nije to smetalo 

Death Cube K
15 godina
DommY kaže...

a sta kazete na dual boot??! nije mi niko reko

Ako igras, a svida ti se Linux te si sit virusa, firewalla, antivirusa i sta ja znam cega sve ne lijepo napravi dual boot.

Na npr. Win7 igras igre, a na Linux-u sve ostalo...znaci net, Office rad (ako nisi zahtjevan korisnik)...znaci na Linux-u radis sve samo ne igras.

Prvo instaliras Win7, nakon toga instaliras npr. Ubuntu.....i to je to.

Kada se komp boota pitat ce te koji OS hoces pokrenit i to je sva mudrolija.

Znaci Win za igre, Linux za sve ostalo.....i milina.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
win32 kaže...
DommY kaže...

Ako igras, a svida ti se Linux te si sit virusa, firewalla, antivirusa i sta ja znam cega sve ne lijepo napravi dual boot.

Na npr. Win7 igras igre, a na Linux-u sve ostalo...znaci net, Office rad (ako nisi zahtjevan korisnik)...znaci na Linux-u radis sve samo ne igras.

a sta preporucujes da instalam win7? jer trenutno imam XP!

sta nije bolje da je xp za igre? manje resursa trosi i tada se lakse pokrecu igre tj ima vise fps-a???

EDIT: oce li mi biti dosta 160 gb hard za dual boot?? :/

Linkin Park Rules!! xFire: Domeee2
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 18:17 (DommY).
15 godina
DommY kaže...
win32 kaže...
DommY kaže...

sta nije bolje da je xp za igre? manje resursa trosi i tada se lakse pokrecu igre tj ima vise fps-a???

A iskreno ne znam sta da ti kazem......meni je Win7 X64 najbolji OS koji je dosao iz Microsofta, a imam sam jedno vrijeme WinXP + SP3, Win7 x64 i Ubuntu 9.10 na kompu.....a smatram se osobom koja dosta igra (i previse) te sam shvatio da je XP lagano za "mirovinu" jer nisam nista vidio bolje performanse u igrama na XP-u.

No ako bas hoces instaliraj uz XP i Win7 x64 pa ces sam najbolje znati kako i sta funkcionira.

Edit:

Ako mislis na samo dva OS-a, naravno da ce ti 160 GB biti dosta....dosta ti je i 40-ak GB za ta dva OSa.ž

Edit_2:

Koliko vidim, temi po "Moj PC" pise da imas instaliran OS Win7 Ultimate!?!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 18:22 (win32).
16 godina
win32 kaže...
DommY kaže...
win32 kaže...
DommY kaže...

A iskreno ne znam sta da ti kazem......meni je Win7 X64 najbolji OS koji je dosao iz Microsofta, a imam sam jedno vrijeme WinXP + SP3, Win7 x64 i Ubuntu 9.10 na kompu.....a smatram se osobom koja dosta igra (i previse) te sam shvatio da je XP lagano za "mirovinu" jer nisam nista vidio bolje performanse u igrama na XP-u.

No ako bas hoces instaliraj uz XP i Win7 x64 pa ces sam najbolje znati kako i sta funkcionira.

Edit:

Ako mislis na samo dva OS-a, naravno da ce ti 160 GB biti dosta....dosta ti je i 40-ak GB za ta dva OSa.

ok, super, probat cu ja taj ubuntu stavit, pa cemo jos vidit dal cu stavit umjesto xp-a win7

hvala!

15 godina
DommY kaže...

ok, super, probat cu ja taj ubuntu stavit, pa cemo jos vidit dal cu stavit umjesto xp-a win7

hvala!

NP

No, prvo instaliraj bilo koje Win pa nakon njih Ubuntu.

16 godina
win32 kaže...
DommY kaže...

hvala!

NP

No, prvo instaliraj bilo koje Win pa nakon njih Ubuntu.

al prvo cu pokusat, ovaj ubuntu danas, pa ak mi se svida i to, stavit cu win7 pa onda opet ubuntu (lako je po onom tut-u instal ubuntu tako da i ak treba 5 puta lako cu instal).

jel tako ok? :D

16 godina
neaktivan
Linux i igre

Ako ces pokusavati igrati igre na Linuxu, instaliraj si PlayOnLinux. On ti automatski odabere verziju Wine-a i njegove postavke za određenu igru. Ja sam doduse igrao samo Tomb Raider 2 preko toga :) ali je radio genijalno.

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DommY kaže...
dekstroza kaže...

Za početnika ti je onda kao što je kolega predložio najbolje instalirati ubuntu preko wubija, vodič je tu: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide

Ako te zanima pravi dual boot morao bi reparticionirati disk, detaljnije ovdje: https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide

a znaci ostat ce mi win xp a i imat cu ubuntu? probat cu ja to kasnije :D

Sad vidim da sam slučajno dvaput pejstao isti linkSramim se, ovo su ti uputstva za pravi dual boot : https://help.ubuntu.com/community/WindowsDualBoot

Ali svakako bolje prvo probaj s wubijem da vidiš da li ti ubuntu uopće odgovara.

16 godina
Linux i igre

eome, stavio sam ubuntu, i cini se ok. cini mi se da je cim ga se instalira vec spreman za rad?? npr kad win instalas moras instalirat microsoft word i swe ono, a tu  je vec sve install, ok nije ms office, nego onaj open office. nije los, moram se malo naviknut na njega :D

malo m je cudno onaj taskbar il kak se zove, nije mi na dnu ekrana pa mi je malo teze i sporije dok otvraam druge prozore ako me kuzite, jel se to moze kako stavit da bude na dnu??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DommY kaže...

malo m je cudno onaj taskbar il kak se zove, nije mi na dnu ekrana pa mi je malo teze i sporije dok otvraam druge prozore ako me kuzite, jel se to moze kako stavit da bude na dnu??

Desni klik na traku, odaberi properties i pod orientation stavi bottom.

16 godina
dekstroza kaže...
DommY kaže...

Desni klik na traku, odaberi properties i pod orientation stavi bottom.

ak jesi mislio dno, je mi vec jer sam stavio al nije mi do kraja dole, meni je inace sve po hrv!

EDIT: eo slike

taskbar :/ taskbar :/
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:34 (DommY).
17 godina
neaktivan
DommY kaže...

ak jesi mislio dno, je mi vec jer sam stavio al nije mi do kraja dole, meni je inace sve po hrv!

EDIT: eo slike

Pretpostavljam da želiš da ti popis otvorenih prozora bude u ovom donjem dijelu kao u windowsima?

Ako je tako onda desni klik na traku, Add to Panel(ne znam kako je što prevedeno na hrvatski al valjda ćeš naći) i dodaš sa popisa Window List. Na tom popisu imaš i ostale elemente koje možeš dodati ako želiš pa zatim i obisati gornji panel ako želiš samo jedan. Također možeš micati elemente po traci kako god želiš da ti stoje drag and drop metodom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 18:49 (dekstroza).
17 godina
neaktivan

Možeš slobodno izbrisati panel koji je na vrhu ovog drugoog, ali onda će ti nestati ove tipkice u koje se minimiziraju prozori, tako da to trebaš dodati na donji panel (desni klik na njega pa Add, pa nađi Window List. Sorry neznam kako je to sve na hrvatskom :)

Uglavnom, Linux ima jako modularna sučelja. Većinu stvari možeš maknuti, premjestiti ili dodati nešto treće, samo se treba znati kako. Eksperimentiraj, ako nešto slučajno zahebeš, eksperimentiraj jače :) 

Ako ni to ne upali, pitaj ovdje (zato smo i tu).

We're all mad here.
16 godina
neaktivan
Linux i igre

Mučila me slična problematika. S obzirom da imam samo jednu instaliranu igru na kompu, zanimalo me može li se wow pokrenuti na linuxu.

Iskopao sam ovo: http://gameshogun.ws/linux4gaming/how-to-play-world-of-warcraft-on-ubuntu-linux-smoothly

Čini mi se da to neću skoro probati, jer bih onda morao rušiti XP ili ga stavljati u dual boot. S obzirom da to još nisam radio (dual boot Win-linux), moram se malo obrazovati,a to uzima vremena.

Ako netko ima linux i želi probati, isprobajte pa nam javite.

EDIT: koliko sam uspio preletit stranicu, čini mi se da postupak vrijedi i za ostale igre ali ne znam koliko uspješno.

I don't belong
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 17:10 (ne0n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ne0n kaže...

Mučila me slična problematika. S obzirom da imam samo jednu instaliranu igru na kompu, zanimalo me može li se wow pokrenuti na linuxu.

Iskopao sam ovo: http://gameshogun.ws/linux4gaming/how-to-play-world-of-warcraft-on-ubuntu-linux-smoothly

Čini mi se da to neću skoro probati, jer bih onda morao rušiti XP ili ga stavljati u dual boot. S obzirom da to još nisam radio (dual boot Win-linux), moram se malo obrazovati,a to uzima vremena.

Ako netko ima linux i želi probati, isprobajte pa nam javite.

EDIT: koliko sam uspio preletit stranicu, čini mi se da postupak vrijedi i za ostale igre ali ne znam koliko uspješno.

WoW se odavno može igrat na linuxu, evo ti ovdje lista još nekih igara koje rade: http://appdb.winehq.org/

Ove pod platium listom rade odmah nakon instalacije, pod gold listom s malo tweakanja i pod silver listom s malo više tweakanja.

Naravno postoji još brdo igara koje se mogu instalirati uz malo čačkanja (ja sam bio instalirao oblivion koji je bez greške radio bez ikakvog tweaka).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice