imam pitanje jer namjeravam s viste prijeći na linux, rade li sve igre na linuxu kao i na ostalim windowsima?
Linux i igre
- poruka: 17
- |
- čitano: 2.053
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne.
nego?
nego?
Ne radi ni jedna osim onih za Linux (vrlo malo).
imam pitanje jer namjeravam s viste prijeći na linux, rade li sve igre na linuxu kao i na ostalim windowsima?
Linux nije Windows.
Oprostite na duplom.
aha, hvala na informacijama
(znam da nije windows linux)
evvo odma usput pitanje, koji windows ili os je najbolji za igranje igra?
aha, hvala na informacijama
(znam da nije windows linux)
evvo odma usput pitanje, koji windows ili os je najbolji za igranje igra?
Windows 7.
imao sam i win 7, vistu sad imam, al nekako mi se windows xp čini najboljim za igranje
imao sam i win 7, vistu sad imam, al nekako mi se windows xp čini najboljim za igranje
Ali nema ni DirectX 10 niti 11.
da, znam
nego?
Ne pričaj gluposti. Radi podosta igara preko wine-a. I sam igrao nekoliko njih.
nego?
Ne pričaj gluposti. Radi podosta igara preko wine-a. I sam igrao nekoliko njih.
Da, rade preko wine-a.
Najlaksi nacin(bez mbogo pocetnickih pitanja) je dual boot, tj. Windows i Linux paraleno. Tako ces najlakse ucit o Linuxu a pojedine igre mozes preko Winsa.
i tko trosi vise rama, win7 ili ubuntu
i xp ili ubuntu
verzija 10.10
i tko trosi vise rama, win7 ili ubuntu
i xp ili ubuntu
verzija 10.10
Igre preko wine-a: ovisi o samoj igri - prvo instaliraš wine (LoL) - a onda proguglaš za svaku igru.
O potrošnji RAM-a, sve ovisi. Generalno pod win moraš imat dignute i još neke stvarčice, ne samo čisti OS (tipa antivirus). Ali onako, iz perspektive prosječnog kućnog korisnika, Ubuntu se generalno diže brže, radi brže i gasi brže na mom stroju od xp. 7micu nisam testirao jer sam prestao koristit win.
http://www.playdeb.net/welcome/
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=category&iId=2&sAction=view&sTitle=Browse+Applications