Linux Gaming - e pur si muove 2 - Nvidia

poruka: 10
|
čitano: 5.022
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Jos jedan znacajan dogadjaj za Linux gejmere.

Na vrbi je rodilo grozdje i Nvidija je izdala open source kernel drivere ( 515.43.04).

Za sad samo beta verzija, no rade bez problema (jucer instalirao).

Da ponovim obaveznu mantru, "ova godina ce biti Linux desktop godina"

What is the only way to generate a truly random string? Put a Windows user in front of VI and tell him to quit.

6 0 hvala 1
17 godina

izdali su open source krenel module, dok je to od drivera r515.. ili kraće driver.

-razlika, otvoreno-zatvoreno, ne u tome postoji li driver a tad ni kauzalno to neće promijeniti ništa u gamingu, jer nije dosadašnji problem bio 'nepostojanje' drivera ili kernel-modula, nego platforma-igrači tj izdavači koji bi nativno radili za linux vs win ili mac ili konzole.. i u tome driver ne mijenja baš ništa (osim možda cijene razvojnog ide-a no to nije problem u komercijali ni do sad.. itd.).

(dok nvidija drži closed primarno zbog CUDA.. nešto kao monopol-kontrola..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2022 10:33 (ihush).

0 0 hvala 0
2 godine

Nakon što sam instalirao Mint na laptop i zadovoljan sam. Sada sam odlučio instalirati Bazzite na stolno računalo. Jel netko koristi Bazzite i kakva su iskustva?

0 0 hvala 0
17 godina

.. trenutno su dvije distre preporučjive, iste-silične.. bazzite i nobara, mala prednost nobara, obje su temeljenje na fedori, uz klasično preferiranje kde-plasme za gui..

0 0 hvala 0
2 godine

Skinuo bazzite iso, sada samo moram poredit datoteke i pospremat sve što želim sačuvati s C diska. Veći problem mi je qBittorrent, jer na seedu imam 50 torrenta od kojih par velikih cca 500gb i želim nastaviti seed nakon instaliranja bazzitea. Našao sam način kako nastaviti seed ali još moram ponovit gradivo da nešto ne zeznem. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 7:37 (Van_hohenheim).

0 0 hvala 0
15 mjeseci
Re: Linux Gaming - e pur si muove 2 - Nvidia
Za svaki slučaj pripazi to "C: disk", to je zapravo windows patricija ne fizički disk pa da ne bi bilo kod participacija problema pri instaliranju i plakanja, a vjerojatno znaš samo si se pogrešno izrazio.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:00 (Sirotanovic).
2 godine

Kod mene C: disk znači disk, SSD disk u ovom slučaju, na njemu je OS i steam a sve ostalo, multimedija i takve stvari, to je na HDD-u. Sav download je HDD-u a qBittorrent je instaliran na C disku. Ali uz guglanje sam saznao da qBitttoernt snima postavke i stanje torrenta u svoj backup koji mogu kopirati na hdd i kada instaliram Bazzite samo kopiram nazad i u teoriji bi se seed trebao nastaviti. 

17 godina

-u teoriji ... šanse su ti nula do pola posto..

-ne postoji disk c:, to je slovna oznaka particije, win, ms os.. paht do fizičkog medija, neovisno što vidiš i misliš da vidiš.

-svaki os radi na svom nativnom FSu, lin nudi opcije, više .. kao i podršku za ntfs, kojeg možeš koristiti, ali ne za lin-os..

-nisi spreman za install osa, prvo prikupi osnovna znanja, nešto iskustva-probe.. npr bilo koji stari disk, hdd-ssd.. s kojim možeš probati install.

-alternativno ako nemaš 'disk' (storage-drive) viška, može i usb-flash medij, slično-isto kao live-installer, permanent, install na stikiću.. radit će skoro sve, slično radu s normalnog diska i tad kad probaš-vidiš, možeš pravu instalaciju, ovako ćeš ostati bez tebi iz nekog razloga važnih fileova ..

2 godine

Možda sam se krivo izrazio ili iz teksta se teško razumije. U računalu imam 3 diska te je svaki disk svoja particija. 1 SSD od 500 gb na kojem je C particija (ja govorim/pišem C disk) služi za os/steam/software, 2 HDD od 4TB svaki, jedan je prazan dok drugi trenutno služi za storage/download. Svaki HDD je također svoja particija, D i E ako se ne varam. 

U ovom slučaju bi ja prije instalacije Bazzite kopirao sve potrebne datoteke koje koristim i koje najčešće ostavim na radnoj površini na HDD. Prije instalacije bi odspojio HDD da ga slučajno ne formatiram, to sam zabunom napravio kada sam dodavao drugi HDD na računalo, htio sam ga formatirat i u Disk managementu sam odabrao krivi disk za formatiranje.

Za odabir particije na koju se instalira OS imao bi jednu jedinu opciju koja je SSD. Instalacija OS-a nije problem imam sprema USB kojim ću putem rufusa napravit instalaciju OS-a

EDIT: našao sam upute kako prebacit postavke i "status" torrenta s win na linux

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:24 (Van_hohenheim).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice