Linux >> World of Warcraft

poruka: 8
|
čitano: 2.123
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Tema je za sve linux gurue i i WOW igrače.

Već poduže vremena me svrbe prsti da odem na linux (neki nebitno koji), ali naravno uvijek ostane problem zvani WOW

Svi znamo da postoji WOW za win i WOW za Mac, službena verzija za linux ne postoji.

Da li netko zna kakva je situacija sa WOW om na Linuxu?

Pročitao sam poprilično tekstova oko toga, ali sve je prepuno prijepora, pogotovo sad nakon zadnjih patcheva.

Znam da su neki imali i problema sa banovima? (barem po pričama sa foruma)

Znači na kompu je trenutno Vista ultimate

CPU AMD X2 5000

2 GB RAM

ATI 5750

HDD 36 GB raprtor sata

HDD WD 80 GB UDMA

HDD seagate 320 GB

DVD ROM i DVD RW

USB Gigabyte TV DVB-T kartica

znači kod migracije bih htio da mi i tv kartica radi i da radi WOW.

Ono što mene zanima je kako to u praksi izgleda?

da li se ispati prelaz (ako bude radilo naravno) ili ne?

Koje probleme mogu očekivati?

kako ide sa instalacijom (nije problem napraviti čisti download sa neta) da li novi cata luncher radi?

Zahvaljujem na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ja sam upravo proobao (ubuntu 10.10) i launcher se srušio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zaboravio sam pitati, ako WOW win verzija radi probleme, da li je netko možda probao Mac verziju na linuxu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Radi preko Winea bez problema, cca. 30% manje FPS-a, ali super radi. Samo pokreni Wow.exe -opengl jer OpenGL imas nativni na Linuxu.

Problem je taj sto nema najnovijih efekata u OpenGL verziji (nema efekata vode i jos ponekog) iz patcha 4.0.1. To je bitno kako kome. Ja uglavnom ipak rebootam Windowse kad hocu igrati WoW i onda natrag u Linux, nije to tako strasno.

Vise informacija (i fascinantna lista softvera koji radi odlicno pod Wineom):

http://appdb.winehq.org/

0 0 hvala 0
15 godina

Ja sinoć instalirao trial, radi ko sat:

Prvo reinstalirao wine pomoću ove stranice:

http://www.unixmen.com/linux-tutorials/1300-install-and-configure-wine-to-play-latest-windows-games-in-linux-ubuntu-linuxmint-fedora

Preskočio sam regedit dio.

Zatim downlodirao trial installer i pokrenuo ga. On je downlodirao sve što je imao. Greške koje je prijavio potvrdio bih klikom na OK i on bi prošao dalje. Zatim ga pokrenuo na Play. Problemi nastali kad sam ušao u settings - video - ali sam napipao tipku Recommended i ispravilo se sve samo.

Naknadno sam izvukao ikonu na desktop i na kraj komande dodao opciju -opengl (vidi: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=20549 ).

Sa opengl mi ide do 70 fps, bez je bilo do 30 i lik mi je bio malo zelenkast.

(Edit: Ubuntu 10.10)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 10:53 (Punti).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux >> World of Warcraft

@punti

Ja sam instalirao linux kroz wubi (iz nekog razloga mi nije htio završiti instalaciju iz live CD-a (stalno je bacao grešku da ne može boot loader postaviti)

Moju konfu imaš u prvom postu i samo sam instalirao wine i wow pokrenuo sa win particije

rezultat 24 do 30 fps {#}

u stvari uopće se ne bih bunio da svugdje imam samo 30 fps, ali u gradovima SW, dalaran IF mi padne fps i ispod 15 i onda je potpuno nekorisno.

Kaj se tiče rezolucije nebito jel sam na 1024*768 ili na 1600 (imam 22" monitor) fps je uvijek isti

Stavio sam opengl

budem probao ovo kaj ti naveo pa da vidim kaj se bude dogodilo jer ako ne dobijem prosjek od barem 35 fps ne ispati mi se igrati na linuxu

15 godina
RE: Linux >> World of Warcraft

Ja igram na 1280*768. Probaj, to ti je pola sata zafrkancije.

15 godina

E, da, isključen mi je Compiz i svi efekti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice