Koju distru za laptop

poruka: 10
|
čitano: 1.883
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Koju distru za laptop

Pozdrav!

Jel netko mozda zna, da sad ne probavam sve, koja distra radi normalno sa ati hd 2400 mobility graf karticom?

Probao sam ubuntu 9,10, sve radi al kad ga apdejtam , sa onim softwer managerom, onda se zaledi desktop, sa fedorom takodjer.

Sad sam probao sa SUSE-om, kad sam stavio gnome- desktop se pojavi al nema nista, nikakvih ikona..a kad stavim kde onda

nemogu nikako stavit nove drivere za graficku, pa mi sve trza?

Pozdrav!

ćufta
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Koju distru za laptop
josip2608 kaže...

Pozdrav!

Jel netko mozda zna, da sad ne probavam sve, koja distra radi normalno sa ati hd 2400 mobility graf karticom?

Probao sam ubuntu 9,10, sve radi al kad ga apdejtam , sa onim softwer managerom, onda se zaledi desktop, sa fedorom takodjer.

Sad sam probao sa SUSE-om, kad sam stavio gnome- desktop se pojavi al nema nista, nikakvih ikona..a kad stavim kde onda

nemogu nikako stavit nove drivere za graficku, pa mi sve trza?

Pozdrav!

nemoj drivere instaliravat 

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
17 godina
Koju distru za laptop

Ako imašSuse onda ode imaš uputu i one click install. Pokušaj to ali ja bi ti preporučio ovako. Isto za OpenSuse

Meni ovo sljedeće uvik radi. Prvo instaliraj prerequsites, Kernel-headers, gcc i slično i to naredbom :

sudo zypper in kernel-source linux-kernel-headers kernel-syms module-init-tools make gcc

Nakon toga otiđi do direktorija di si downloadao službene drivere i napravi:
sudo rpm -Uvh fglrx64_7_4_0_SUSE111-8.65-1.x86_64.rpm

(ili koji ti je već paket).

I pa sljedeće naredbe:
aticonfig --initialinit 3sax2 -r -m 0=fglrx

(ovo je nula ne slovo o)

Restart, preporučam ti da instaliraš compiz, napravi prozirne prozore, kocku da ti se vrti i neka se grizu svi sa fensi Aero efektićima...
Osim što lipo izgleda, Compiz je po meni izuzetno koristan. Posebno windows transparency.

Ako je sve u redu u konzolu upiši

fglrxinfo

i moraš dobit ovakvi prikaz:
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 XT
OpenGL version string: 2.1.9026

Nakon toga upiši

glxgears

i ako ti se vrtu zupčanici sve je u redu.

EDIT: Ja kao "polupočetnik" mogu dati nekoliko savjeta. U početku sam često imao problema sa instalacijom drivera grafičke. Ako ti ne uspije i dobiješ crni ekran pokreni fail-safe i onda kao root ukucaj naredbu

sax2 -r -m 0=vesa

To ti je za generičke drivere. Nekad nije bilo potrebno pokrenuti failsafe, već bi sa kombinacijom CTR+ALT+F1 (ili F2,3,4,5,6 sve mogu) ušao dok bi se butao Suse u konzolu i tamo opet napravio sax2 -r -m 0=vesa

Još jedna stvar zanimljiva početnicima. U slučaju da napravite upgrade kernela na noviju verziju, postupak instalacije drivera je potrebno opet napraviti.

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 7:22 (daseparo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ok,fala puno! moram ga reinstalirat svakako, ovaj kde mi ne odgovara nikako. i jos da pitam, kad idem u ovaj terminal mod, sa alt ctr f1 onda mi trazi login neki. ja upisem ovaj svoj, sa root lozinkom al ne radi. sta bi to moglo bit?
ćufta
17 godina
protjeran

tko je mene popljuvao prije koji tjedan,da u kojem stoljeću živim i kakvo kucanje naredbi...? a što je ovo iznad ? daj,zato se windowsi vrte na 90 % računala.

Z
15 godina
protjeran
opcom kaže...

tko je mene popljuvao prije koji tjedan,da u kojem stoljeću živim i kakvo kucanje naredbi...? a što je ovo iznad ? daj,zato se windowsi vrte na 90 % računala.

...tako je...90% onih kojima je dvoklik opravdanje da su informatički pismeni...Belji se

17 godina
josip2608 kaže...
ok,fala puno! moram ga reinstalirat svakako, ovaj kde mi ne odgovara nikako. i jos da pitam, kad idem u ovaj terminal mod, sa alt ctr f1 onda mi trazi login neki. ja upisem ovaj svoj, sa root lozinkom al ne radi. sta bi to moglo bit?

Mozes se logirat sa username: root i password koju si postavio za roota. Ili username tvoj sa tvojim paswordom. Ne možeš npr tvoj username i root pasword. To su dva razlicita korisnika.

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 14:03 (daseparo).
17 godina
opcom kaže...

Daj se makni od teme ako nemaš što pametno za reći , a posebno ne ovakvim komentarima. Ovo je za shit of the year.

Tehnika narodu!!!!
15 godina
protjeran
opcom kaže...

Naravno kad su idiotproof. Vidim da si se našao u toj skupini.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
neaktivan
Koju distru za laptop

Zavisi koje su ti potrebe...i cime se bavis...ja bi ti preporucio ubuntu 10.4 ili ako si malo napredniji korisnik mogao bi se poigati sa back track 4....ali ni mint distribucija nije losa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice