Koji Linux i koji soft

poruka: 42
|
čitano: 8.890
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koji Linux i koji soft
tintin kaže...

Ako pokrenem LiveCD distribuciju (ili sa USB sticka) na hard disku ne ostaju nikakvi fajlovi (tragovi) Linuxa ?

Ne ako pokrenes sa usb-a i ako si prilikom kreiranja usba kreirao persistence onda ce ti sve promjene biti spremljene na usb. ne sprema se nista na hdd.

16 godina
goodye kaže...

Kad je vec rasprava, da upitam. Kakav je Wine sa igrama i autocadom? Gamer sam a rado bih na Linux, jedino me to sprijecava. Sto se ostalih programa tice, skoro sve ima zamjenu.

Ako si gamer zaboravi linux,ako i uspiješ pokreniti neku igricu na linuxu ,to ni blizu ne izgleda jednako dobro kao i na windowsima.

x
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 13:05 (zzz).
13 godina
neaktivan
zzz kaže...
goodye kaže...

Kad je vec rasprava, da upitam. Kakav je Wine sa igrama i autocadom? Gamer sam a rado bih na Linux, jedino me to sprijecava. Sto se ostalih programa tice, skoro sve ima zamjenu.

Ako si gamer zaboravi linux,ako i uspiješ pokreniti neku igricu na linuxu ,to ni blizu ne izgleda jednako dobro kao i na windowsima.

Nije istina, evo ja igram Minecraft, CoD i AC1 na Linuxu. I radi na najvisim postavkama. Samo moras instalirati drivere od ATI/nvidie jer ovaj sto dolazi sa vecinom distribucija je smece.

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
16 godina
odjavljen
zzz kaže...
goodye kaže...

Bubneš i ostaneš živ.

goodye, pogledaj si na WineHQ kakvu podršku imaju aplikacije koje namjeravaš koristiti. Tamo imaš detaljna objašnjenja i upute kako nešto upogoniti i kako će to raditi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
Koji Linux i koji soft

Koristio sam linux(ubuntu,mint,open suse)i ostao jako nezadovoljn.Kod instalacije drivera za grafu znalo mi se desiti da bi izgubio kompletni sistem,pa ponovi morao reinstalirati,isti problem sam imao i sa apdetima sistema.Nakon što su nabacili unity skroz sam odustai od linuxa i ubuntua,i počeo exsperimentirati sa mac-osx.

x
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 15:32 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zzz kaže...

Koristio sam linux(ubuntu,mint,open suse)i ostao jako nezadovoljn.Kod instalacije drivera za grafu znalo mi se desiti da bi izgubio kompletni sistem,pa ponovi morao reinstalirati,isti problem sam imao i sa apdetima sistema.Nakon što su nabaciki unity skroz sam odustai od linuxa i ubuntua,i počeo exsperimrntirati sa mac-osx.

Jasno kad si instalirao proprietary drivere umjesto službenih.

To se i meni događalo.

Ja sam updateo sistem dosta puta i uvijek bi sve radilo :)

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
14 godina
neaktivan
tintin kaže...

Ako pokrenem LiveCD distribuciju (ili sa USB sticka) na hard disku ne ostaju nikakvi fajlovi (tragovi) Linuxa ?

Upravo tako.

goodye kaže...

Neznam kakva je situacija s igrama (mada ekipa kaže da je sve bolja) a što se tiče AutoCAD-a ne očekuj da rade najnovije verzije. Ja sam se prestao zamarati AutoCAD-om i instalirao sam DraftSight koji radi fantastično (moja topla preporuka ako trebaš 2D crtanje).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

goodye kaže...

Neznam kakva je situacija s igrama (mada ekipa kaže da je sve bolja) a što se tiče AutoCAD-a ne očekuj da rade najnovije verzije. Ja sam se prestao zamarati AutoCAD-om i instalirao sam DraftSight koji radi fantastično (moja topla preporuka ako trebaš 2D crtanje).

Zar nije Blender isto za 3D modeliranje,tj. da radi isti posao kao AutoCAD? (correct me if I'm wrong =) )

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
16 godina
odjavljen
filipvk1000 kaže...

Zar nije Blender isto za 3D modeliranje,tj. da radi isti posao kao AutoCAD? (correct me if I'm wrong =) )

You're wrong :D

AutoCAD je za 2D crtanje (tehničko crtanje i sl.). Blender je za 3D dizajn (modeliranje i animaciju). Podosta različita polja dizajna.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
filipvk1000 kaže...

AutoCAD je za 2D crtanje (tehničko crtanje i sl.). Blender je za 3D dizajn (modeliranje i animaciju). Podosta različita polja dizajna.

Hahah,eto,umalo :P Pogriješio sam za jedan "D" :(

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vozi AutoCAD i 3D bez beda, oni koji rade instalacije o dobro to mogu potvrditi. Nekad je AutoCAD bio živa smijurija za 3D, danas više nije tako. Imaš hrpu specijaliziranih inačica za pojedine segmente i vrlo su dobri. Ali naravno to je OT.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
tintin kaže...

Prvo, da nebi bilo zabune, nemam pojma o Linuxu, a imam jedan comp viška za kojeg mi ni na kraj pameti nije kupovanje Windowsa, a želio bih imati sve po zakonu.
Intersira me otprilike ovo:
- koja distribucija je OK za totalne početnike

- koji soft preporučate da se stavi gore

- jel postoji Ok prog za SS2 i  TV kartice + obrada i gledanje videa snimljenog videokamerom

- kako je sa licencama za Linux i soft koji ide gore?

1) Mint ili Ubuntu

2) Zavisi što ti treba. Ja obavezno moram imati LibreOffice i firefox ili chromium web preglednik, thunderbird za mail, filezilla za FTP

3) Probaj me-tv. Obradom videa se nisam bavio, ali vjerujem da ima ok programa (Matrix je rađen na linuxu)

4) Više-manje sve je GNU GPL licenca http://hr.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License

http://www.Hedonist385.in
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice