Molim devila ili bilo kog drugog linuksaša za pomoć!
Koja distra?
- poruka: 110
- |
- čitano: 21.502
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Prvo ne pokreći user aplikacije kao root, već kao običan korisnik.
Drugo: kad direktorij ili datoteka imaju točku ispred imena, onda su oni "skriveni" (isto kao u windozama "Hidden"). Tako da moraš u Nautilusu il što već koristiš uključit: "Show all hidden files".
Trece: kako si ovu zadnju cp naredbu izveo?
1. I'll keep that in mind.
2. Ok, thx.
3. cp data/gfire_games.xml /root/.purple/
Fedora 9
Skinuh RPM datoteku odavde.
Utipkah u terminal kao root korisnik ovo:
rpm -Uvh gfire-0.7.0.rpm
Pokrenuo Pidgin, otišao na accounts > Add i vidio priloženu sliku. Jel to važi?
To, super, naravno da važi, isprobat ću to sutra ujutro pa se javim. Hvala!
Evo probao sam i ne radi... Idem probati ovo iskopirati pa ću vidjeti, možda i proradi nekako...
EDIT: Ne, ništa, uopće nema .purple direktorija u folderu root, ali ima u direktoriju /home/happyd/
Evo probao sam i ne radi... Idem probati ovo iskopirati pa ću vidjeti, možda i proradi nekako...
EDIT: Ne, ništa, uopće nema .purple direktorija u folderu root, ali ima u direktoriju /home/happyd/
Pa probaj svejedno, ne kužim se baš u linuxe, ali vrijedi pokušat
Ne radi.
Ne radi.
cp /home/happyd/.purple /root
ili napravi simbolicki link sa
ln -s [TARGET DIRECTORY ili FILE] ./[SHORTCUT]
Probao sam, izbaci ovo:
cp: omitting directory `/home/happyd/.purple'
HappyD, zaboravio sam napomenti: da bi ti radilo ono s RPM datotekom moraš prvo uninstalirati ovo što si ručno instalirao (postupak imaš opisan već negdje u ovim sticky temama - linux naredbe il tak nešto).
HappyD, zaboravio sam napomenti: da bi ti radilo ono s RPM datotekom moraš prvo uninstalirati ovo što si ručno instalirao (postupak imaš opisan već negdje u ovim sticky temama - linux naredbe il tak nešto).
error: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000
EDIT: Aha, ne, zaboravio sam sudo XD Svejedno ništa...
error: can't create transaction lock on /var/lib/rpm/__db.000
EDIT: Aha, ne, zaboravio sam sudo XD Svejedno ništa...
Probaj sljedece:
Skini ponovno stari paket.
Pokreni:
tar -xf ime_arhive (ako je paket u arhivi), (trebas -z opiju ukoliko se radi o tar.gz arhivi)
cd ime_foldera
./configure
make
mkdir ~/temp
make DESTDIR=~/temp/ install
cd ~/temp
ovo ce instalirati sve u DESTDIR, tj, u ~/temp folder
sada, za svaki fajl u ~/temp folderu, prodadji isti u sistemu (znaci, file sa istom putanjom, ali bez ~/temp ispred) i izbrisi ga... a mozes si napisat i skriptu koja to radi...
tako npr. ako imas file ~/temp/usr/bin/someprogram, izbrises /usr/bin/someprogram (ALI PRIOM PAZI NA FOLDERE,FOLDERE NE BRISES, samo fileove)
tek si tako siguran da je svaki fajl izbrisan...
nakon toga, instaliraj si paket preko RPM-a (yum-a).... i trebalo bi radit...