Kupio sam ASUS eeePC, i sad, kad sam dosao na internet, htio sam poslati mail, al nisam nikako mogao upisati znak @.....kombinacijom kojih tipaka to ide na linuxu?......hvala!
Kako napisati "@" na eeePC-u?
- poruka: 14
- |
- čitano: 19.548
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neću tvrditi, ali mislim da se ascii kodovi ne razlikuju od pc-a, pa bi trebalo biti Alt+64.
Edit; krivo mislim, ali Alt+64 bi trebao funkcionirati.
imam ti ja jednu foru, upises na google-u "at" ne "@" nego "at" pa enter, i pisat ce ti neke stranice u kojoj ce biti znak "@", to kopiras i zalijepis gdje ti treba
Neću tvrditi, ali mislim da se ascii kodovi ne razlikuju od pc-a, pa bi trebalo biti Alt+64.
64??? di je ta tipka?
Kupio sam ASUS eeePC, i sad, kad sam dosao na internet, htio sam poslati mail, al nisam nikako mogao upisati znak @.....kombinacijom kojih tipaka to ide na linuxu?......hvala!
Desni Alt + V.
64??? di je ta tipka?
drzis alt, stisnes tipku 6 pa nakon nje 4 i pustis alt.
ljudi, hvala, al jedino za sad sto je pomoglo je ovo od ficota, al mi to bas nije prakticno....ovo sa alt+64 ne radi....ima li jos neko eeepc, pa da zna....e da, to je onaj prvi eeePC koji je isao sa VIPom u paketu!
64??? di je ta tipka?
Stisneš Alt, držiš i pritom otipkaš broj 64 i kad pustiš alt, dobiti ćeš @
neka proba to alt+64 ili alt+v ili alt + Q
ja ovo dobijem kad stisnem alt i 64 ˛˘
Kad se upisuje ALT+broj, onda se brojevi moraju upisivati pomoću numeričke tipkovnice, a ne pomoću brojeva iznad slova. Dakle, prvo uključi Num Lock, a onda koristeći brojeve na slovima (uglavnom su plavi) upiši ALT+64.
Num Lock možeš uključiti tako da pritisneš Fn+ neku FXX tipku, kod mene je F11, na nekim laptopima je F6, ovisi. Piše ispod jedne tipke NumLk plavim slovima. Dakle Fn+ ta tipka.
Ali ovo nije baš praktično raditi svaki put kad treba upisati @. Pokušaj Shift+2, možda je engleski layout?
ljudi, hvala, al jedino za sad sto je pomoglo je ovo od ficota, al mi to bas nije prakticno....ovo sa alt+64 ne radi....ima li jos neko eeepc, pa da zna....e da, to je onaj prvi eeePC koji je isao sa VIPom u paketu!
Onda ti eeePC nije na hr. To je 5 sekundi posla. Sve je opisano ovdje ili duži put ovdje.
sad i meni radi onaj Alt i 64, mislio sam da treba pritisnuti desni Alt ali treba lijevi
stisnut treba shift lijevi i 2,cijela mudrost