Kako instalirati linux ubuntu na usb stick?

poruka: 15
|
čitano: 20.372
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Zanima me može li se linux ubuntu instalirati na usb stick i kako? Već sam probao putem ubuntu instalacijskog procesa no nije mi uspjelo.

Unaprijed hvala na svim odgovorima.

EDIT:Naglašavam da mi ne treba live cd na sticku već punokrvna instalacija.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 20:14 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vidi Veni Vici
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 20:23 (dado993).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
RE: Kako instalirati linux ubuntu na usb stick?

U principu ti to i nije pametna ideja, obzirom da će ti takva instalacija (relativno) brzo 'potrošiti' čipove na sticku (svi imaju određenu količinu zapisivanja koje mogu napraviti, ali se pri klasičnoj upotrebi ne troše toliko brzo kao u normalnom radu). Ovdje imaš nekoliko opcija (i upozorenje vezano na /tmp direktorij), ali morati ćeš sam pronaći nešto za Lucid Lynx.

Ako baš želiš ići do kraja s time (i možda naknadno prebaciti /tmp u RAM, tmpfs) imaš ovdje neštošto mi se čini kao dosta zgodan tutorial, a vjerojatno bi radilo i za Lucid Lynx.

Na kraju, ako ti nije nužno baš stalo do Ubuntua, imaš i Chakru, koja slovi kao odlična persistent distribucija, bazirana na Archu.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 20:44 (Veliki Brat).
15 godina

Hvala svima na odgovorima.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ti najlakseg odgovora...prlistaj par zadnjih brojeva bug-a....tj. bug broj 205...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

JA SAM SI STAVIO SLAX VERZIJU NA STICK I RADI SUPER. SVE TO IMAŠ KAKO GORE NETKO REĆE U BUG-U. KOJIM PROGRAMOM I KAKO. sorry caps

Z
15 godina
neaktivan

Nije baš nešto usko vezano moje pitanje za temu.. ali evo.

Izvadio sam iz laptopa staaaa rog naglasak na starog.. hdd.. laptop mislim da već znate nema cd rom ili slično... bio sam već piso da sa  uspio na njega instalirati xp.. ali ja oču na njega metnut linux točnije ubuntu netbook remix.. 

znači želim na hdd particiju iz windows 7 iskopirat taj linux da prilikom stavljanja u laptop ga boota i da onda mogu instalirati na ovu drugu particiju gdje bi trebao biti os..

znam da je to moguće samo želim da mi netko kaže kako...

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e ja tebe stvarno nisam skontao nista...hoces da imas win7 i ubuntu na laptop-u odjednom....ili win7 na hardu a linux na sticku...jel to????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma nisis ništa dobro skonto.. al ok.. našo sam i sam sredio šta mi je trebalo i tako radi..

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
15 godina
Veliki Brat kaže...

U principu ti to i nije pametna ideja, obzirom da će ti takva instalacija (relativno) brzo 'potrošiti' čipove na sticku (svi imaju određenu količinu zapisivanja koje mogu napraviti, ali se pri klasičnoj upotrebi ne troše toliko brzo kao u normalnom radu).

Sada sam odlučio instalirati linux ubuntu 9.10 na 4 gb usb stick. Zna li netko koliko bi se okoprilike mogao smanjiti vijek usb sticka(za 1/2,1/3,itd.) tj. hoće li mi se stick pokvariti u kratkom roku?

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 16:30 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan

ne znam baš ali mislim da ti se taj OS povuče na RAM netom nakon podizanja Namigiva

ionako unazad par godina taj broj piši- čitaj na usb memorije premašuje 100 000 x

zadnji čipovi u usb-ovima imaju taj ciklus i preko 1 000 000 x

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

I ja bi obavezno, tj. kad god stavljam OS na usb, uzimam stari ext2 filesystem, jer on nema journaling koji inače troši usbove jako.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

2 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

kako instalirati linux jel treba brisati windows i kako nacu drajvere za laptop na primjer ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

I ja bi obavezno, tj. kad god stavljam OS na usb, uzimam stari ext2 filesystem, jer on nema journaling koji inače troši usbove jako.

Preteko si me.

Ja bih radije stavio ubuntu na HDD-a, pa stavio EXT 3 ili EXT 4, jer radi dost brže, barem meni.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina

ext4 je moguce koristiti bez journalinga, to je brze od ext2

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice