Instalacija Ubunta bey formatiranja D diska

poruka: 7
|
čitano: 1.432
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Pokusavam instalirati Ubuntu na laptopu, kada dodem do particija prikazuje mi cijeli hdd od 320 GB umjesto dvije posebne particije, takoder pokazuje da je tih 320 GB totalno prazo.

Kada pokrenem Ubuntu za probu onda mi uredno prikaze obje particije. Hvala u naprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Instalacija Ubunta bey formatiranja D diska
ribamore kaže...

Pozdrav,

Pokusavam instalirati Ubuntu na laptopu, kada dodem do particija prikazuje mi cijeli hdd od 320 GB umjesto dvije posebne particije, takoder pokazuje da je tih 320 GB totalno prazo.

Kada pokrenem Ubuntu za probu onda mi uredno prikaze obje particije. Hvala u naprijed!

pokreni za probu ubuntu, i nadesktopu ti je ikonica za instalaciju, pa vidi dali tamo imas obje particije . 

Gle se nebudes i dalje snalazio, snimi ekran imas aplikaciju snapshots ili nesto. snimi ekran i uploadaj ovamo da vidimo koje su timogučnosti, mozda nesto krivo radis, bez uvrede. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 16:21 (Markić7).
11 godina
neaktivan

evo slike

0 0 hvala 0
16 godina

korak prije imaš izbor...(tad možeš sve što se tiče particija), ovo je za 'klik-next' kategoriju powerjuzera. Može i tako, zapravo što je problem?

pogađam, .. na D je bilo nešto. Pa ako si obrisao particiju da tog više nema (spašavanje je moguće, može biti čak i lagano, ali moraš imati alate i znanje).

btw:

-svaki OS mora formatirati disk u svoj FS da bi ga mogao koristiti tj da bi na njemu bio OS, podaci mogu biti na nekom drugom FSu kao npr NTFS.

-slova kao D ne znače baš ništa (tko zna što je D.. tj. to je možda druga particija, možda peta..). Pošto noviji win uvjek kerira jednu boot-skrivenu, to te lako prevari (za jednu particiju), tad često početnik obriše pogrešnu, jer je razmišljao o slovima.. koja ne postoje. Dovoljno je bar jednom prije instalacije upaliti neku live distru i npr gpartedom vidjeti disk, tad bi sve bilo jasnije, ali početnik nikad ne gleda, ne pita, ne uči prije, uvijek poslije. Ali i to je OK, samo možeš izgubiti živce ili podatke u procesu učenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 18:14 (ihush).
11 godina
neaktivan

Nije nista obrisano, imam sve podatke i obje particije. Nije mi jasno kako da to sredim, kolega mi je rekao da ova druga D particija moze ostati ntfs a a prva C ext2,3,4 sto se podrazumjeva....

0 0 hvala 0
16 godina
ribamore kaže...

Nije nista obrisano, imam sve podatke i obje particije. Nije mi jasno kako da to sredim, kolega mi je rekao da ova druga D particija moze ostati ntfs a a prva C ext2,3,4 sto se podrazumjeva....

-pozor! .. (ne čitaš pažljivo, vrlo lako ćeš izgubiti-obrisati..)

-ne postoji D, to je samo slovna oznaka koju Msov OS .. D može biti npr J i baš ništa s tim ne znaš.

Linux diskove označava (predpostavka, sata, prvi disk..) sda i broj particije koji im adublji smisao. sda1-4 su primarne particije, barem jedna primarna mora postojati da bi bio bootablan disk tj ta može biti aktivna-boot. Extended particije se označuju sda5 nadalje. Tako npr gpartedom možeš vidjeti sda1, sda2 .. i npr sda5, ili samo sda1 ako je jedna particija. Ako predpostaviš da je npr sda2 ta D particija.. pa ok, ali moraš se vratiti korak unazad, custom install, ne ovaj gdje install uzima cijeli disk za sebe bez opcija koje bi kao korisnik mogao podešavati.

Preporuka, izađi iz instalacije, upali samo live, pogledaj tad diskpartedom disk (može i slika)... pa ponovi instalaciju do koraka prije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 18:29 (ihush).
11 godina
neaktivan

Hvala na trudu :D Kopirao sam D disk na komp preko mreze i napravio cistu instalaciju, sada me pati jedna stvar. Imam Vip-ov Usb Stick preko Carneta, ukljucio sam ga, prosao onaj "Wizard", podesio apn, upisao korisnicko ime i lozinku, u postavkama ostavio samo PAP, i na kraju se registrira na mrezu ali se nece spojiti, izbaci mi neki prozorcic u kojem trazi neku lozinku. Pin nisam upisivao jer ga nema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 16:34 (ribamore).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice