Zdravo Ljudi :)
Imam pitanje vezano za Bt5 kao sto pise u naslovu :P Ako mi neko moze objasniti da li je moguce da instaliram Bt5 na logical particiju koju sam napravio .Htio bi ustvari da dignem bt5 na neku drugu particiju gdje mi nije win7 s obzirom da sam sistem dobio uz laptop i nemam CD u slucaju da mi BT nesto zezne .Duall Boot ne znam da li moze ako instaliram BT na local disk d a imam win 7 na localu C ,a posto ne znam ni kako bi obrisao bt5 a bez da formatiram disk onda mi stvarno instaliranje pored win-a nije opcija.
UNaprijed hvala ! :)
P.S -jos jedno pitanje nevezano za naslov , kad dignem BT5 na vmware i krenem da crackujem wep , tancije ni ne stignem do toga jer mi ne podrzava wlan karticu , nemam adapter vec imam samo karticu koja dolazi u sklopu sa laptopom pa me zanima da li je moguce da mi ucita tu karticu unutar laptopa ili mi je potreban vanjski adapter?
Instalacija BackTrack5
- poruka: 11
- |
- čitano: 3.884
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

vm-softver emulira neke hardverske komponente.
USB proslijedjuje.
Dakle - Stavi usb wifi karticu. Tvoja wlan kartica, integrirana nece biti na popisu.
Linux ne treba 3 particije. Mozes sve na jednoj. Swap nije nuzno potreban ako se eto nece a home, home ti moze biti na /
Imam jedan disk i dve particije tj C i D , medjutim napravio sam tu novu particiju preko disk managera ali je ona logical dok su mi ove dve primary , sad kako sam BT skinuo u iso formatu , prebacio sam ga na tu logical particiju ali kad dodjem do poslednjeg dijela instalacije on mi prokaze da ce mi 2 particije biti formatirane u ext . i to partition #1 i partition #5 a to ni ne znam sta je..

Linux ne treba 3 particije. Mozes sve na jednoj. Swap nije nuzno potreban ako se eto nece a home, home ti moze biti na /
Tako sam ja napravio,sve na jednoj particiji,a home mi je na /
Boldano: pa da,bolje da instalira Gentoo
Backtrack nije za napredne korisnike,ja imam 14 i uspio sam ga instalirati nakon 2 mjeseca korištenja ubuntu-a bez ikakvih problema...
Pošto je Backtrack Ubuntu-based distra,instalacija je izuzetno lagana.
ali pokušaj prvo instalirati neku drugu distru,recimo Mint,i onda kasnije backtrack,iz razloga što na backtracku imaš samo hacking toolove,a drugo ništa nemožeš,jer zvuk kad poljačaš do daske jedva se išta čuje..
ali opet,izbor je tvoj.
P.S. Napravi novu particiju,neka bude ext4,u windowsima ju nečeš vidjeti,bootaj backtrack sa stika,digni ga u livecd-u,username ti je root a password toor,onda startx da pokrene x,i klikni install backtrack,slijedi korake,izaberi jezik,tipkovnicu,particiju i to je to :)
Tako sam ja napravio,sve na jednoj particiji,a home mi je na /
Boldano: pa da,bolje da instalira Gentoo
Backtrack nije za napredne korisnike,ja imam 14 i uspio sam ga instalirati nakon 2 mjeseca korištenja ubuntu-a bez ikakvih problema...
Pošto je Backtrack Ubuntu-based distra,instalacija je izuzetno lagana.
ali pokušaj prvo instalirati neku drugu distru,recimo Mint,i onda kasnije backtrack,iz razloga što na backtracku imaš samo hacking toolove,a drugo ništa nemožeš,jer zvuk kad poljačaš do daske jedva se išta čuje..
ali opet,izbor je tvoj.
P.S. Napravi novu particiju,neka bude ext4,u windowsima ju nečeš vidjeti,bootaj backtrack sa stika,digni ga u livecd-u,username ti je root a password toor,onda startx da pokrene x,i klikni install backtrack,slijedi korake,izaberi jezik,tipkovnicu,particiju i to je to :)
Nisi razumio kolegu. Backtrack ima masu programa namjenjenih profesionalcima i zato je rekao da je namjenjen naprednim korisnicima. Gotovo svaki proces instalacije bilo koje distribucije se razlikuje u 5 dkg i maksimalno je pojednostavljen te nije nikakav podvig. Početnicima bih preporučio da pogledaju upute na youtube i prije same instalacije pokrenu live CD da vide sa čime uopšte imaju posla.
Zdravo Ljudi :)
Imam pitanje vezano za Bt5 kao sto pise u naslovu :P Ako mi neko moze objasniti da li je moguce da instaliram Bt5 na logical particiju koju sam napravio..
Kao prvo, zašto ideš instalirati BT? Pa ako ti baš treba, digni ga sa USBa. To baš i nije distra za svakodnevnu uporabu a ako ti treba povremeno, USB je sasvim OK i milijun puta jednostavnije rješenje. I ne možeš ništa zabrljati.
Htio bi ustvari da dignem bt5 na neku drugu particiju gdje mi nije win7 s obzirom da sam sistem dobio uz laptop i nemam CD u slucaju da mi BT nesto zezne .Duall Boot ne znam da li moze ako instaliram BT na local disk d a imam win 7 na localu C ,a posto ne znam ni kako bi obrisao bt5 a bez da formatiram disk onda mi stvarno instaliranje pored win-a nije opcija.
UNaprijed hvala ! :)
BT možeš instalirati na tu particiju koristeći vrlo jednostavni setup od BTa. Ne trebaš ništa posebno raditi. Što se tiče toga da nemaš CD, nema veze što ga nemaš - skineš ga sa neta, bitan je ključ/licenca (ali nećemo u detalje). Brisanje također nije problem - digneš live CD, obrišeš particiju sa BTom, staviš repair CD od windowsa (koji nemaš pa ćeš ga morati nabaviti) i odvrtiš restore BCDa tj. odvrtiš startup repair. Uglavnom, mogao bi čuda napraviti ako ne budeš pazio.
P.S -jos jedno pitanje nevezano za naslov , kad dignem BT5 na vmware i krenem da crackujem wep , tancije ni ne stignem do toga jer mi ne podrzava wlan karticu , nemam adapter vec imam samo karticu koja dolazi u sklopu sa laptopom pa me zanima da li je moguce da mi ucita tu karticu unutar laptopa ili mi je potreban vanjski adapter?
"Crackovanje" tuđeg WEPa je zabranjeno i kažnjivo. A što se tiče wlan kartice, virtualni stroj ne može koristiti onu iz laptopa jer box emulira svoju mrežnu. Kao što ti je netko napisao, USB wireless možeš "proslijediti" u box pa onda host OS (BT) može normalno koristiti taj USB wireless.
Pa hvala , ti mi dade jedini onako kompletan odgovor ..Jeste istina tek pocinjem da ucim sto se tice tih nazovi "hakerskih" stvari pa sam zato i izabrao BT5 , sto se tice samg linuxa koristio sam ubuntu i jedno vrijeme mint , ali to su opet bili jedini sistemi na mom kompu tako da ih i nisam pokusavao obrisat, nisam juce dobio komp pa znam zasto bi htio BT , crackovanje bi obaljao na wirellesu od najboljeg druga tako da ilegala nije problem :)
I da , ne bi koristio svakodnevno backtrack pa zato i ne zelim da ga instaliram pa u slucaju deinstalacije moram brisati particiju sa windows-om .HVala Na odgovorima ! :)
Pa hvala , ti mi dade jedini onako kompletan odgovor ..Jeste istina tek pocinjem da ucim sto se tice tih nazovi "hakerskih" stvari pa sam zato i izabrao BT5 , sto se tice samg linuxa koristio sam ubuntu i jedno vrijeme mint , ali to su opet bili jedini sistemi na mom kompu tako da ih i nisam pokusavao obrisat, nisam juce dobio komp pa znam zasto bi htio BT , crackovanje bi obaljao na wirellesu od najboljeg druga tako da ilegala nije problem :)
I da , ne bi koristio svakodnevno backtrack pa zato i ne zelim da ga instaliram pa u slucaju deinstalacije moram brisati particiju sa windows-om .HVala Na odgovorima ! :)
Za WLAN-zezancije ti ne treba Backtrack5. To (možda i bolje) radi i Ubuntu.
Kakve veze koji je uopce..
treba ti kartica koja podrzava monitor mode tj..koja na linuxu ima opciju packet injection.
Znaci kartica treba "slusati" oko sebe, eventualno uzeti dijelic "odslusanog", puno "tračati" i "trač" ubaciti nazad da se gomila kako se stvorilo dovoljno ..hmm..."galame" :)
Po toj "galami" onda mozemo napraviti bruteforce :).
Danas je to vec postalo doslovno "start, run" (gerix).
- zvuk na bt ? On nije as it is, ti stavi druge drivere i sve 5.