Gnome3

poruka: 4
|
čitano: 1.638
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gnome3

Jos je uvjek u alpha fazi, no iduci mjesec se ocekuje final release. Fedora 15, takodjer u alpha fazi, ga planira staviti kao "default" DE.

Sucelje vise podsjeca na nekakvo rjesnje za mobilne uredjaje, no svidja mi se jednostavnost i brzina, premda je prejednostavno za moj ukus.

Najveca mana, za sada, je nedostatak bilo kakve mogucnosti korisnickog podesavanja samog izlgeda(costumize). Svi koji su obozavali sve prednosti Gnome 2 sucelja biti ce razocarani. Barem tako stvari izgledaju u ovoj fazi, no sumnjam da ce se vracati na prijasnju filozofiju, ponajvise zato sto trenutna filozofija "only one way to do it" pruza prednost vece jednostavnosti s kojom ocito zele privuci vise korisnika. To ocito rade i sa unityom na Ubuntu distribuciji.

Osobno koristim XFCE4 na Archu, no GNOME3 bi se savrseno uklopio na netbooku kojeg nemam. :)

Vise na: http://www.gnome3.org/

There's no place like 127.0.0.1 DMR: C is portable Assembly language

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Gnome3

Ako neće biti customizacije, onda stvarno više ne znam koji ću DE koristiti.

Mislim da prelazim na XFCE ili LXDE.

Drago mi je.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Gnome3
Bypass kaže...

Ako neće biti customizacije, onda stvarno više ne znam koji ću DE koristiti.

Mislim da prelazim na XFCE ili LXDE.

Ma kaj će ti DE, dosta ti je openbox. {#}

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
neaktivan
Gnome3

Ma biti ce dobar klasicni Gnome 3, ja ga cekam u Mint 11 izdanju(valjda). Nisam zagrijan za Gnome shell{#}

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice