Gnome shell 3.0

poruka: 19
|
čitano: 3.381
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Ne znam jel itko probao, ne radi još baš kako bi trebalo sve (lista programa po kategorijama malo trzaka), al skroz se može upaliti kao test novog koncepta. Meni se jako sviđa, a od idućeg velikog Gnomea bi trebalo postati standardno Smijeh

Linkovi za znatiželjne:

http://digitizor.com/2009/11/10/get-a-first-hand-feel-of-gnome-3-shell-in-ubuntu-karmic-koala/

http://ubuntu-tutorials.com/2009/11/02/install-gnome-shell-on-ubuntu-9-10-karmic-koala/

Why so serious???

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gnome shell 3.0

Bolesno je dobar taj gnome shell 3. Super izgleda i mislim da je poprilično funkcionalan. Baš me zanima kako će funkcionirati.

Evo i video da se ne gledaju samo slike:

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gnome shell 3.0

p.s. zanima me koliko dugo će trebati ekipi iz redmonda da ukradu ideje od gnome-a.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Gnome shell 3.0

Izgleda zanimljivo, cak mozda malcice preveliki skok ali definitivno interesantno.

Samo da developeri ne odlijepe od stvarnosti kao sto su KDE-ovi ucinili.

16 godina
neaktivan

Ja sam ga probao prije par mjeseci, inače je dobar koncept ali jos je dosta u zaostatku za kde-om. 

Finalna verzija će izaći tek iduće godine u rujnu, a dotad će već izaći novi kde 4.5 koji će imati hrpa novih fukcionalnosti . 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
16 godina

Da, evo citam da ce u Ubuntuu 10.10 biti default

17 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Ovo je stvarno bolesno (vidio na youtubeu), hm, trenutno mi se neda isprobavat, al kasnije budem, prema ovome šta vidim, jako mi se sviđa...

EDIT: Dosta Compiza vidim ima, spajaju ga sa gnomeom Cool

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 1:34 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E da, izgleda da ovom treba kompoziranje, pa hoće li default bit compiz ili ona nova verzija Metacityja? Pitam zato što Metacity ima kompoziranje koje radi bez potrebe 3D grafulje, a vjerojatno ću instalirat ovo na stari komp na kojemu 3D driveri ne rade.

http://xkcd.com/610/
16 godina
neaktivan

Ljudi, kada sam isprobavao taj gnome shell onda nisam mogao upaliti compiz, dok sam ga upalio skrsio je cijeli gnome. Opazio sam da taj shell koristi neki vlastiti compiz (ima svoje efekte) koji su zasad siromašni. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 2:07 (linuxuser).
17 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Vidim da se tema upecala, čak se i neki video na bug ubacio Smijeh  Nema compiza, novi Gnome koristi Intelove otvorene libove clutter koji su dosta brzi čak i na slabijim grafičkim karticama (Intelovim???). Puno efekata nema jer je stvar još godinu dana od release datea  (a svi znamo da vjerovatno i prve dvije verzije nakon toga neće biti ispolirane).

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

ako se bude glatko izvodilo na slabijim grafičkim karticama, to bi moglo biti to. linus će ostati bez argumenata da je gnome samo za "deskotop naciste" ;)

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

ako se bude glatko izvodilo na slabijim grafičkim karticama, to bi moglo biti to. linus će ostati bez argumenata da je gnome samo za "deskotop naciste" ;)

Hehe, Linus je vec progutao svoje ..... hmmmmm, znate vec. LINK

16 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Evo da malo osvjezim temu, Gnome 3.0 dolazi za 2 dana, meni se cini oke, potrebno osvjezenje. Mozda mi je cak i ljepse nego Unity koji bude default u Ubuntu 11.04. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Gnome shell 3.0
Dac kaže...

Evo da malo osvjezim temu, Gnome 3.0 dolazi za 2 dana, meni se cini oke, potrebno osvjezenje. Mozda mi je cak i ljepse nego Unity koji bude default u Ubuntu 11.04. 

Covjece, malo si promasio datum. Ubuntu 3 izlazi tek u Septembru(ove godine). Inace ne dizem ruke od Gnomea.

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
15 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Tako je, izlazi tek krajem godine.

Zato je gnome poremetio planove za Fedoru sa gnomeom. Vjerojatno  će izaći pod sadašnjim gnomeom.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Gnome 3 je poremetio planove i Linux Mint-u 11, ali se oni jos izgleda nisu oglasili. Ne znam sta im znaci ovo(na web stranici): Releasing awesome in: 1 day, ...

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Gnome shell 3.0

znači da za toliko izlazi {#}

pa niste valjda svi nasjeli na 1. april {#}

16 godina
neaktivan
Gnome shell 3.0

Pa izlazi sada, mislim da je ova "odgoda" bila izjavljena na 1. April. Logicno da dođe prije 11.04., tj. prije novog Ubuntua koji ima svoj Unity.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice