Evo jedne zanimljive distribucije linuxa koja je lightweight a koristi minimalno hardware. Svakako preporučam da se pogleda, i da se pogleda onaj kratki filmić na naslovnici kao i screenshotovi.
Više @ :
Evo jedne zanimljive distribucije linuxa koja je lightweight a koristi minimalno hardware. Svakako preporučam da se pogleda, i da se pogleda onaj kratki filmić na naslovnici kao i screenshotovi.
Više @ :
odlična stvar!
bacit ću to u virtualku da isprobam..
btw.. daj ako te volja, pogledaj na 2:30 i 2:40... o kojim se to programima radi?
Izgleda super i još plus bazirana je na debianu (jednom od po meni najboljih distri), moram ovo probati.
Hmm, da, damo što mi je početno oduševljenje splasnulo kad sam ga poželio staviti na disk, a on mi javio da ću za to morati izdvojiti neku naknadu (o detaljima da ću biti obaviješten kasnije). Krenem dalje istaliravati, dođem do partition managera i traži mail adresu i neki ticketing za download komponente :-(
A izgledao je stvarno obaćavajuće
Fuck!
Ništa hvala na inf. izgleda da ipak neću to instaliravat :(
Koliko vidim na stranici ne plaća se ništa, ali budem isprobao live.
Vidi na http://www.elivecd.org/Help/FAQ#cost_installer_module:
Hey, This is not FREE ! If you are a truly defender of the free software you must know better what are you defending, you can start from here. Free software has no relation with gratis, please read this explanation from gnu.org. You need to know also that due to this confusion of terms, the word free software has changedopen source software in 1998. to After that you know that free has no relation with cost. This payment is required to pay the development of Elive, that is the full time work of the Developer 'Thanatermesis' and also to pay external development and/or services. Think that more money is made and more development can be possible to pay and so, a better final product (Elive). But in any of the cases, you are not obliged to pay for Elive, nobody obliges you to use Elive. Without any cost, Elive would not be the same, at least not with all its features, usefriendly things, and the lot of work involved. By other side, if your problem is that you can't possibly pay for any personal reason, we don't want to prevent anybody from using Elive so we propose alternatives which are described in the payment process. The cost of the Installer Module The cost of the Installer Module is a selectable value by the user, but the minimum is set to 15 $
Kako je krenulo, sve me više strah za ideja slobodnog softwarea ne završi kao Windosi sa plačanjem. Nadam se da grješim :(
A sad vidjeh. A ok imaju pravo naplatiti, a realno gledajući 15$ je ništa. System je ok.
Bilo bi mi bolje da to naplaćuju na neki drugi način, ovako s tim ticketima (ili kako se već to zove) me sve to malo iritira. Plus još mi se ne čini da je to sasvim stabilan produkt. Nebi škodilo da ima neki trial jer imam neku stariju mašinu na kojoj to deklarirano dobro radi, ali volio bih to isprobati prije.