Dell studio 1558 WLAN problem (Ubuntu 11.10)

poruka: 3
|
čitano: 2.107
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav svima na forumu!

Iz naslova se već vidi što je moj problem. No eto priče ukratko. Laptop je Dell studio 1558, dual boot Win7 i Ubuntu 11.10. Napravio sam update sa 11.04 na 11.10 i tada ostao bez WLAN-a. Pošto sam sumnjao da je update pošao krivo, napravio sam čistu instalaciju. No pogađate, problem je ostao isti. WLAN i dalje ne radi. Na 11.04 sve je radilo kako treba i nakon updatea-bankrot. Surfao sam bespućima interneta,ali ponuđena rješenja ne funkcioniraju. WLAN kartica uredno radi na Windowsima što znači da je ispravna. USB adapteri za WLAN uredno rade,što bi trebalo značiti i da podrška za WLAN u Ubuntuu radi kako treba (isprobano sa nekim WLAN adapterom sa Atheros čipom). Network manager nikako ne detktira WLAN mreže,pa sam pokušao sa Wicd managerom,ali rezultat isti.
Instalacija dodatnih drivera nudi opciju za Broadcom STA drivere,ali ih ne može instalirati-aktivirati (isti problem je sa VGA nVidia karticom,niti jedne drivere ne može instalirati). Ako se dobro sjećam Ubuntu 11.04 je uz Broadcom STA drivere nudio još neke drivere za WLAN,ali nisam siguran...

Ima li tko kakvu ideju?

Unaprijed zahvaljujem!

Pozdrav!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da, 11.10 ima neke probleme sa broadcom driverima i del-om očito jer sam i ja imao isti problem.

Ja sam ga rješio tako da sam instalirao sljedeće (koristeći usb wireless karticu - realtek):

firmware-b43-installer

b43-fwcutter

broadcom-sta-source

bcmwl-kernel-source

broadcom-sta-source

pa onda:

sudo modprobe -r b43 ssb

sudo modprobe b43

sudo su
echo b43 >> /etc/modules

hacktivist

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Dell studio 1558 WLAN problem (Ubuntu 11.10)
Bypass kaže...

Da, 11.10 ima neke probleme sa broadcom driverima i del-om očito jer sam i ja imao isti problem.

Ja sam ga rješio tako da sam instalirao sljedeće (koristeći usb wireless karticu - realtek):

firmware-b43-installer

b43-fwcutter

broadcom-sta-source

bcmwl-kernel-source

broadcom-sta-source

pa onda:

sudo modprobe -r b43 ssb

sudo modprobe b43

sudo su
echo b43 >> /etc/modules

Hvala majstore!

Iako moram reći da ovaj postupak nije dao direktnu funkcionalnost mojoj WLAN kartici,zahvalan sam zbog toga što je recimo tako,indirektno pomoglo. Naime nakon ovog postupka bilo je moguće instalirati/aktivirati STA drivere koje Ubuntu nudi kao "Dodate upravljačke programe"

Hvala još jednom!

Pozdrav!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice