zanima me kako cu obrisat Ubuntu, osim njega iman instaliran i win xp (dual boot). nisam ga sam instalirao ali mislim da je na posebnoj particiji koja se ne vidi iz windowsa kao ni sam Ubuntu uopce
Brisanje Ubuntua
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.269
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa formatiraj particiju na koji je ubuntu, bootaj instalacijski cd od wina ili ubuntua i formatiraj!
Instaliraj neki program kao recimo Partition Magic i sa njime formatiraj particiju. Zatim ubaci CD od Windowsa, bootaj sa njega, odi u Recovery Console i upisi fixmbr i to bi trebalo biti to.
EDIT:
@Fowix
Mislim da bootanje CD-a od Windowsa ne bi radilo pošto ne prepoznaje druge filesysteme osim FAT, FAT32 i NTFS-a. Jedino ako je particiju od Ubuntua formatirao u FAT formatu, a sumnjam, pošto bi inače vidio iz Windowsa particiju, a mogao bi ju isto tako i formatirati iz Windowsa.
-windowsi naravno bez posebnih alata ne čitaju sadržaj ext3 (i ostale)..part., ali naravno da ih mogu bristi. (Disk managment).
Tako da je dovoljno upaliti windowse obrisati particiju na kojoj je drugi os i otvoriti command consolu ...fixboot bez butanja s CDa i sličnih petljanja.
Gotovo za cca 23sec.
linux (ext3) i swap (pogodio bi i sam, zar ne?)
iHush oprosti sto gnjavim ako mozes reci sto tocno treba otvorit i upisat jer sam provao 100 puta i nece
-selektiraš 'nepoželjnu' particiuju (klik) obično desni klik ima i opcije ...delete je ono što tražiš. Na kraju applay i gotovo. (Nadam se)
ma mislio sam na ovo sa command konzolom
Start > Run. Upiši cmd i lupi enter. Trebao bi ti se otvoriti command prompt i tamo upisi.