Bootable Knoppix USB rw

poruka: 10
|
čitano: 3.001
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bootable Knoppix USB rw

Pozdrav svima, evo imam jedno pitanje, pošto sam pretražio sve moguće stranice na google.hr i neka ponuđena riješenja mi nisu šljakala (ili ja nisam nešto dobro napravio, pošto sam Linux njub). Dakle, napravio sam live USB Knoppix distru, a moje pitanje je, kak napraviti taj USB writable (po mogućnosti da mi zapamti i settingse od prošle sesije, al za to bi trebal remasterat distru kolko sam skužil), jer po defaultu Knoppix taj USB prikazuje kao /cdrom i neda da se išta piše po njemu, pa me zanima na koji način to zaobić. Najkonkretnije rješenje na koje sam ja naišao bilo je:

mount -o remount,rw /cdrom
mount --bind /cdrom /media/sdz4

(ovaj sdz4 je neki zamišljeni usb, to se zamijeni sa onim na kojem je distra)

Uglavnom, ovo mi ne šljaka, ili ja nešto krivo radim? Pa ako neko zna neki drugi način, ili mi objasniti ako sam ovdje nešto krivo napravio bio bih zahvalan (čak i remastering dolazi u obzir, ali to bute mi morali stepbystep
objasnit jer sam još uvijek Linux njub - ali entuzijastični njub :D). Hvala
"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bootable Knoppix USB rw

knoppix koristiš iz nekog posebnog razloga ili...?

17 godina
neaktivan
r420r kaže...

Ako nema nekog posebnog razloga, možda da probaš Puppy Linux.

Možeš ga instalirati na stick i ponudit će ti da napravi fajl sa svim tvojim

postavkama. Znači prava portable distra.

How is Puppy Different?
  • Small size, ~100MB! This lends itself to some very useful and unique features.
  • 'Live' booting from CDs, DVDs, USB flash drives, and other portable media.
  • Runs from RAM, making it unusually fast even in old PCs and in netbooks with solid state storage media.
  • Very low minimum system requirements.
  • Boot time is well under a minute, 30-40 seconds in most systems.
  • Includes a wide range of applications: wordprocessors, spreadsheets, internet browsers, games, image editors and many utilities. Extra software in the form of dotpets. There is a GUI Puppy Software Installer included.
  • Puppy is easy to use and little technical knowledge is assumed. Most hardware is automatically detected.

What are Puppy's Aims?

Puppy Linux Mission Statement (Adapted from Barry Kauler):

• Puppy will easily install to USB, Zip, hard drive or other storage media.
  • Booting from CD (or DVD), Puppy can load itself totally into RAM so that the CD (DVD) drive is then free for other purposes.
  • Booting from DVD (or CD), Puppy can save all work to the DVD (CD).
  • Booting from USB flash drive (or other flash media), Puppy will minimize writes to extend its life.
  • Puppy will be extremely friendly for Linux newbies.
  • Puppy will boot up and run extraordinarily fast.
  • Puppy will have all the applications needed for daily use.
  • Puppy will just work, no hassles.
  • Puppy will breathe new life into old PCs.
  • Puppy will load and run totally in RAM for diskless thin stations.
Arch user :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2009 13:31 (nedIm).
17 godina
neaktivan
r420r kaže...

Ne, čisto zato šta ga imam na CD-u, a imam gadan system failure na laptopu, pa kad mi je priruci već, da izvučem podatke, a eventualno i da ga imam ko portable distru. Al evo, kolega je ukazao na Puppy Linux, zanimljivo, znao sam da postoje te portable distre, al promet me malo ograničuje što se downloadanja tiče, to je i glavni razlog što sam napravio bootabilni usb s knoppixom, jer ga već imam, ne moram ga downloadat...

Dakle, hvala, ovo je u neku ruku i riješeno, prvom prilikom skidam preporučeni Puppy Linux...

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
16 godina
neaktivan

Znači puknem ISO na CD i onda pokrenem Puppy , ali ga instaliram na USB?Eto pitanje , tako ili ne?(osim što ga mogu pokrenuti kao live-cd ili instalirati na hard.

Private
17 godina
neaktivan
Bootable Knoppix USB rw

Evo ti PDF uputstvo u kojem imaš sve što treba znati o instalaciji Puppy-ja na flash diskove.

Arch user :)
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Ma odlično, mislim se malo s time poigrati , knop. imam na CD-u ali ovo je još  bolje !Thanks.

Private
16 godina
neaktivan

Evo sto rekoh za Puppy to i napravih,lijepo sad s live usb-a puppy linuxa pisem , jednostavno odliůno,sve se vrti  u ramu  , asus lap i winsi su nedirnuti ,jednostavno i odlicno , svakom preporucujem ...eto.

Private
17 godina
neaktivan
Private kaže...

Evo sto rekoh za Puppy to i napravih,lijepo sad s live usb-a puppy linuxa pisem , jednostavno odliůno,sve se vrti  u ramu  , asus lap i winsi su nedirnuti ,jednostavno i odlicno , svakom preporucujem ...eto.

kažeš jedino hrv. tipkovnica nije namještena Smijeh

http://xkcd.com/610/
16 godina
neaktivan

....manja neprilika za ono što mi puppy služi...glavno da služi svrsi za koju je i namijenjen kao live llinuxOsmijeh

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice