Audio player preporuka

poruka: 15
|
čitano: 8.941
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Pozdrav ljudi,

isprobao sam već podosta audio playera na linuxu, trenutno koristim VLC kao audio player, ali zanima me, dali postoji player koji bi se makar malo približio savršenstvu foobar2000-a? Niti jedan za sad nije ispunio moja očekivanja. Ako neko zna player sličan foobaru, po pitanju sučelja, dakle, sučelje što sličnije osnovnom foobarovom sučelju (ukratko, minimalističko jako), napredni managment sa playlistama kakav ima foobar (pogotovo tu mislim na tabove), replaygain, te naravno, da troši neznatno resursa, do 10 mb je prihvatljivo (iako mi foobar na Win**** troši 4-5 mb), neka preporuči nešto.

Hvala

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 20:01 (1domagoj1).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Audio player preporuka

Ne znam jesu li "savršeni" i lagani kao foobar2000, ali osobno na linux sustavima, koristima Exaile ili Songbird, s time da mi je u posljednje vrijeme Songbird prevladao.

Nisam mjerio potrošnju resursa, ali meni nikad nije trebalo više nego što ova dva programa nude.

A alternativu foobaru, pogledaj nešto poput ovog (i onog što još ima među linkovima) : Mesk Audio Player.

Neki su navodno čak instalirali foobar2000 preko Wine-a,... ako ti ona masa playera nije dovoljna.

Ali bez razmišljanja moji bi izbori bili ili Exaile ili Songbird... bez obzira na resurse.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!
17 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Jesam ga i ja preko wine-a, al probaš nešto više raditi na kompu, odma krah, tak da to otpada. Probat ću, hvala, upravo sam isprobal quod libet, okej je, al za mene još jedan fail.

0 0 hvala 0
16 godina

Nema adekvatne zamjene za foobar na Linux-u nažalost, probao sam bezbroj playera..

Amarok je ok, al je glomazan..i ne leži mi nekako

Ostao sam na Audaciousu, kao winamp 2 je..a i kompatibilan je sa njegovim classic skinovima.

Da, foobar se može koristiti i preko wine-a, ali potrebno je malo tweakanja da bi sve radilo kako treba..

Evo tutorijala pa pokušaj ako ti se da, jer player takvih mogućnosti na Linuxu nećeš pronaći:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=54933

Žrtva nepouzdanosti kontracepcije
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 20:52 (nontryer).
17 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Ništa, izgleda da ću morat angažirat par frendova, pa da i tu adekvatnu zamjenu napravimo...Smijeh jednom, ak Bog da, lol

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 20:52 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
16 godina

E da, sjetih se jednog sa minimalističkim sučeljem. Probao sam ga al je bila zbilja rana verzija, i ne sjećam se baš. Dosta baca na foobar, ali po mogućnostima nije za usporedbu (barem ne još)

http://deadbeef.sourceforge.net/screenshot02.png

17 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Najbolj koji sam ja ikada koristio je foobar 2k i još sa dodatkom fooava teme i cover flowa jednostavno izgleda fantastično.

EDIT: Kvragu kad ja ne citam post nego sam idem pisat, tek sad vidio da je za linux a neznam dali ima foobar za linux.

coverflow coverflow
MY ROFLWC GOEZ FLUSH FLUSH FLUSH THE B***H 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 21:54 (GW freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Audio player preporuka
Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Probat ću onda Songbird. Al i dalje mislim da je foobar2000 najbolji player ikad, samo šta je previše vezan za WinAPI, šteta...Smijeh

1 0 hvala 0
16 godina

Songbird probao (pod Windowsima) al mi se ne sviđa, jedino šta valja je podrška za addone..

Što bi se ono reklo.."J**o audio player s internet browserom"

17 godina
neaktivan
imas fooaudio. vele da je to foobar za linux. sad kak to izgleda ..

kako god, http://code.google.com/p/fooaudio/
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Možda da probaš s nekim MPD klijentima poput Sonate? Malo je muka za namjestit MPD al hebiga...

Ili možda Minirok, vjerojatno najjednostavniji audio player ikad.

imho, najbolji audio player na bilo kojoj platformi je bio i uvjek će biti Amarok 1.4.  Amarok 2 je OK, ali sučelje u verziji 1.4 je po meni nenadmašivo.

We're all mad here.
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

mpd je jako jednostavno podesiti, ja osobno nemogu bez njegaa. imas ario i sonatu od gtk klijenata, ali i jako dobar ncmpcpp koji je fantastican. imas negdje na linuxzasve forumu moj tutorial za instalaciju i podesavanje mpd-a

EDIT: imas tu:http://linuxzasve.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=1414

i nogom u guzicu je korak naprijed
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 17:48 (devil).
16 godina
neaktivan
Audio player preporuka

Svima koji traze zamjenu/alternativu za foobar preporucam Clementine

http://www.clementine-player.org/

Inace radi se o forku Amaroka 1.4 .

Odusevljen san ovim playerom i mogucnostima za organiziranje kolekcije  !!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deadbeef Audio Player

Ispričavam se što sam izvukao ovu temu iz naftalina, ali moram uputiti jedno pitanje i to onima koji upotrebljavaju Deadbeef za reprodukciju glazbe.

Pitanje glasi: Kako dodajete pluginove u Dedbeef?

Otpakiravanje u   local/lib/deadbeef odnosno usr/lib/deadbeef  ne daje željene rezultate ( npr. infobar).  Radi se naime o standardnoj instalacijskoj verziji.

Zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 16:55 (zitzko).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice