ATI driveri - Debian

poruka: 9
|
čitano: 2.429
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ATI driveri - Debian

Postovanje!

Evo bas neki dan sam kupio HP ProBook 4510s i moram reci super laptop! Obrisao sam openSUSE11 s njega (jer mi se cinio prespor i trosi nesto vise RAMa nego Debian u istim uvjetima). Donedavno sam se mucio s Wirelessom jer imam notornu Broadcom wlan karticu no to sam uspjesno rijesio pomocu iwconfiga, ifconfiga i wifi-wiz programa za Debian.

Imam sljedeci problem: nemam drivere za moju ATI HD4330 512mb mobility GPU no dosad nisam imao iskustva s tim/tom karticom na Debianu vec samo nVidija graficke. Zanima me najbolji pristup instalacije pa zatim onaj najlaksi. Citao sam o fglrx-u, o propiertary ATI driverima (koji ne podrzavaju moju karticu) itd. no zaista ne znam sto je tu najbolje za noviju generaciju drivera. Necu bas igrati (ako uopce budem?) no zasada je nemoguce gledati 720p i bolje video-e te normalno scrollat Iceweaselom...

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI driveri - Debian

ja bi instalirao neki Windows na njega 

Zašto su smajlići žuti? Hmm... | Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
RE: ATI driveri - Debian

Najlaksi nacin bez previse upotrebe sivim stanica  bi bio sa envy-jem.

Probaj pa javi

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Najlaksi nacin bez previse upotrebe sivim stanica  bi bio sa envy-jem.

Probaj pa javi

Probao sam, s najnovijim Envy-em za Ubuntu 9.04 / 9.10 te za Debian Etch no javlja error:

rm: cannot remove `*.deb': No such file or directory
ENVY ERROR: Your Operative System does not seem to be supported by Envy

Te isti error u envy-installer.log

Nisam ni ocekivao da bu radilo, najlaksi nacin nikad ne pali kada sam ja u pitanju :-)

16 godina

nemoj se ljutiti sto ovo pitam, ali envy si pokrenuo kao root?

16 godina
neaktivan
ATI driveri - Debian

Da, nisam neiskusan linuxas niti neiskusan u Debianu nego me vecinom zanima sto nudi najbolje performanse? Jer HD4330 mobility je nova/novija kartica posebno kada se gledaju Linux driveri te ATI kao podskup (jer nVidia ima jako dobar installer).

Sada, fglrx 9.9 ili cekati 9.10, skinuti direktno s ATIeve stranice linux drivere te alien-ati u .deb pa instalirati, itd. - sto odabrati? Ne zelim riskirati reinstalaciju jer, vjeruj mi, Wireless nije bilo lako sloziti :-D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Isao sam malo procackati po netu i nemas bas previse opcija.

Na sluzbenim stranicama driver za mobility 4330 uopce nije niti izlistan. Na probleme sa instalacijom drivera se zale ljudi  i na Fedori, Debianu, Ubuntuu....

Nasao sam samo jedan LINK koji nudi kakvo takvo rjesenje.

Dakle, kako god okrenes, rizik postoji.

16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Isao sam malo procackati po netu i nemas bas previse opcija.

Na sluzbenim stranicama driver za mobility 4330 uopce nije niti izlistan. Na probleme sa instalacijom drivera se zale ljudi  i na Fedori, Debianu, Ubuntuu....

Nasao sam samo jedan LINK koji nudi kakvo takvo rjesenje.

Dakle, kako god okrenes, rizik postoji.

Budem probao! Hvala ti na savjetima i bum se vratio s informacijama sutra!

16 godina
neaktivan
ATI driveri - Debian

Evo uspjesno mi radi HD4330 Mobility 512MB card !

Sve sto je trebalo jest (sve root naredbe):

apt-get install module-assistant

m-a prepare

m-a a-i fglrx

te nakon uspjesne instalacije samo (također root):

aticonfig --initial

Neki site-ovi su rekli da aticonfig ne valja te da overwrite-a orginalni xorg.conf - evo meni je backupao stari te nemam problema! Provjerite instalaciju s:

glxgears

Napomena: koristim Debian Squeeze/Testing pa zato imam dostupne nesto novije package... ovisno o distri mozda cete morat mjenjat sources.list!

Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice