10.10 beta problem sa terminalom

poruka: 7
|
čitano: 1.153
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Neradi mi apt-get na 10.10....ima li ko rijesenje

prijavljuje gresku...

E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije moguce da niko nema rijesenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK, nemam odgovor na pitanje iz ovog topica ali imam jedno malo pitanjce. Radi se o Ubuntu Customization Kit alatu i njegovoj svrsi. Naime ako napravim Ubuntu image sa nekim dodatnim programima(kao GIMP itd.), da li ce se ti dodatni programi(paketi) "primiti" prilikom instalacije Ubuntua sa takvog Live CD-a? Ako neko sigurno zna ...

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Što kaže ps aux| grep apt-get ? Da ti ne radi u pozadini program za nadogradnju pa da je zapeo.
Posjetite http://www.MojPortal.com.hr i naš forum http://www.MojPortal.com.hr/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 10.10 beta problem sa terminalom
Sk8eR kaže...

Neradi mi apt-get na 10.10....ima li ko rijesenje

prijavljuje gresku...

E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock directory /var/lib/apt/lists/

obično javi upute ili točniju grešku kada napišes sudo apt-get update pa probaj

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
15 godina
neaktivan
RE: 10.10 beta problem sa terminalom
Robi kaže...
Što kaže ps aux| grep apt-get ? Da ti ne radi u pozadini program za nadogradnju pa da je zapeo.

Tako je...zapeo mi je update manager ali sam ga samo prekinuo..i od tada mi se pojavljuje taj problem...

17 godina
neaktivan

Pa to ti se događa jer ti neki proces koristi te resurse. Najčešće ili ti ostane synaptic u pozadini, meni se znalo puno puta dogoditi... ili ti je pokrenut update manager (GUI). Ako kažeš da si ga prekinuo, ne vjerujem da nakon restarta bi se ista stvar ponavljala. Uglavnom, ako si siguran da nije pokrenut ni jedan proces od tih (synaptic, um ili aptitude), izbriši lock file. Ovisi, ili će biti u /var/cache/apt/ ili će biti u /var/lib/dpkg/ . U svakom slučaju, provjeri u oba, pa u kojem ga nađeš izbriši ga i probaj onda.

EDIT: Zapravo prije napravi ovo: ps -A

Nađi bilo bilo koji od ovih koji bi mogli problem raditi (synaptic, update manager ili apt-get/aptitude), pogledaj im PID (onaj broj lijevo) i onda upiši: kill -9 PID gdje je PID taj broj procesa. Malo prljavo, al kaj ćeš...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 11:52 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice