LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.239.473
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Kakva je trenutna situacija s hardverskim problemima? Ne pratim baš temu. Listao sam malo po xda, ali tamo većinom pričaju samo o softveru. Jesu se riješili oni 'stariji' problemi poput žućkastog ekrana i pregrijavanja(to je, koliko sam shvatio, bio samo softver u pitanju)? Sad vidim da i plastika puca nakon par tjedana. Btw, je li to pucanje povezano sa bojom mobitela ili je to kod svih prisutno?

Planiram ga idući tjedan uzet u Singapuru, 32 GB, cijena je puno niža nego ovdje(oko 400€), pa bih volio znati na što da obratim pažnju dok ga isprobavam u trgovini. Ne bih volio nešto propustit pa da to skužim tek u Hrvatskoj, a garancija mi vrijedi samo za Singapur(što čak i nije neki problem, tata mi putuje tamo svaki drugi mjesec, samo bih trebao čekat mjesec, dva dok ga dobijem natrag)

Ili bi bilo pametnije uzet ga preko Njuškala?

Ne vjeruj sjaju u njenim očima! To je samo svjetlost što joj prolazi kroz šuplju glavu!

0 0 hvala 0
14 godina
Re: LG G3 - rasprava
dturko kaže...

Kakva je trenutna situacija s hardverskim problemima? Ne pratim baš temu. Listao sam malo po xda, ali tamo većinom pričaju samo o softveru. Jesu se riješili oni 'stariji' problemi poput žućkastog ekrana i pregrijavanja(to je, koliko sam shvatio, bio samo softver u pitanju)? Sad vidim da i plastika puca nakon par tjedana. Btw, je li to pucanje povezano sa bojom mobitela ili je to kod svih prisutno?

Planiram ga idući tjedan uzet u Singapuru, 32 GB, cijena je puno niža nego ovdje(oko 400€), pa bih volio znati na što da obratim pažnju dok ga isprobavam u trgovini. Ne bih volio nešto propustit pa da to skužim tek u Hrvatskoj, a garancija mi vrijedi samo za Singapur(što čak i nije neki problem, tata mi putuje tamo svaki drugi mjesec, samo bih trebao čekat mjesec, dva dok ga dobijem natrag)

Ili bi bilo pametnije uzet ga preko Njuškala?

Po meni definitivno bolje uzet preko njuskala. Cijena je ista, a imas tu garanciju i sigurno ima frekvencije za mrezu koju trebas.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
manipulator kaže...
Tonči kaže...
Tonči kaže...

Ja sam problem, čini se, riješio ubijanjem lokacijskog servisa. Čini se da GS dosta siluje lociranje. Zasad je stvar više nego dobra.

Samo dodatak, nije pomoglo. Govno i dalje srče bateriju k'o sok od jabuke.

Meni se cini da ti nisi nesto dobro postavio mobitel.

Meni google services ni nema na popisu u bateriji..

U procesima aplikacije mi jede samo 38 mb rama sto je nista naspram zeninog S5 koji jede oko 60-80mb za google sevrices.

malo si izgleda prckao po softwareu ?

Evo još par screenshotova sa xperie z.

1. 21:46 isključen gps, potrošnja baterije u redu. Od google servisa ni traga. Nakon tog screenshota uključujem gps.

2. 22:28. Google servisi cuclaju.

3. 00:05. Probijaju se na listi cuclača prema vrhu.

4. 7:11. Google services ponosno na vrhu. Srču ko jenna jameson u mladim danima.

Mobitel praktički uopće nije bio korišten tijekom tih cca 9 sati osim što sam do nekih 01:00 možda par puta uključio ekran i okidao ove screenshotove.

Ne bih rekao da je problem u postavkama jer sam mobitel bez ikakvih problema godinu dana koristio sa uključenim gps-om. Onda su pametnjakovići iz googlea nešto usrali i to sad tako mjesecima stoji. Ljudi se po forumima žale i nikom niš.

Meni u 90% slučajeva pomaže gašenje gps-a. U onih 10% google servisi svejedno srču, ali manjim intenzitetom.

1. 1.
2. 2.
3. 3.
4. 4.
Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 7:39 (Ezio).
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Moja vojska uz orzly tempered glass

sent via LG G3

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Pa disejblaj, obriši data od Google Services, znaći sve i trebalo bi biti dobro.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
LG G3 - rasprava

Moze neka preporuka sta napraviti prvih par dana sa mobitelom . Mozda malo glupo pitanje al ako ima netko pametan odg neka kaze ;) , UGl imam ga 1 dan , jucer ujutro ga uzeo znaci aparat radi 24 sata . Bateriju totalno ispraznio sada , da se uredaj sam ugasi i sad idem onu metodu sa 29 stranice . Sta bi jos bilo pametno napraviti , Imam verziju 3/32 tele 2 , trenutno je gore 10a i nema updejta . zivjeli 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

To ispražnjivanje do kraja je glupost, čak i ovo da se nesmije isprazniti do kraja je glupost, ali ja za svaki slučaj ostavljam do 10%.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

To ispražnjivanje do kraja je glupost, čak i ovo da se nesmije isprazniti do kraja je glupost, ali ja za svaki slučaj ostavljam do 10%.

Za svaki slučaj, da glupost nije glupost, ti ostavljaš do 10%... :D

14 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

A neznam, ne vjerujem previše u to, ali se baš neželim kockati s baterijom s obzirom da se M8 ne može otvoriti pa da zamijenim bateriju. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Vani je vec j verzija a mi smo i dalje na b... HT nikako da se pokrene...

Je netko stavio j verziju? Kakvi su dojmovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bakaluar kaže...

Moby-Split ti je sve detaljno objasnio na stranici prije, kako flashati 10h, postupak traje 20tak minuta i full je jednostavan, ja sam to napravio i telefon je onakav kakav treba biti, brz bez štucanja, baterija traje dosta duže, meni 3 dana,  i nema nikakvih problema, ne vidim razloga čekati da tšljam pusti update kad ovo radi savršeno,

pozz

14 godina
neaktivan
Zoki B kaže...
Bakaluar kaže...

Moby-Split ti je sve detaljno objasnio na stranici prije, kako flashati 10h, postupak traje 20tak minuta i full je jednostavan, ja sam to napravio i telefon je onakav kakav treba biti, brz bez štucanja, baterija traje dosta duže, meni 3 dana,  i nema nikakvih problema, ne vidim razloga čekati da tšljam pusti update kad ovo radi savršeno,

pozz

Ma malo me strah radi garancije. Mada nakon mjesec dana koristenja uređaja vjerojatnost hardverskog kvara nije velika. Obicno ili nešto crkne odma ili crkne nakon par godina...

16 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Zadnji službeni je V10i i to ne svugdje još, samo Turska blizu EU mislim.. . V10j je procurio kao beta. 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 15:14 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Kakve veze ima garancija sa rucnom nadogradnjom? Pa onda to nitko nebi radija. Nije to rootanje i stavljanje custom roma

sent via LG G3

2 0 hvala 0
15 godina
Moby-Split kaže...

Kakve veze ima garancija sa rucnom nadogradnjom? Pa onda to nitko nebi radija. Nije to rootanje i stavljanje custom roma

Točno, stavio sam i G3 radi puno dulje na istoj bateriji, kao da sam promjenio bateriju.

Nije izgubio garanciju, i dalje mu je dostupan OTA, al što vrijedi kad daje zaostale nadogradnje.

14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Meni nenudi nikakve. Piše da imam zadnju

sent via LG G3

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Meni ne radi rucni update. Samo stoji u download modu na 0%.

Javi se neki ekran di pise da ne valja komunikacija izmedju moba i pc-a. Tamo se moze samo kliknut restart i onda krene sve ispocetka i stane ope tu. Driveri su instaliani. Preko LG PC Suite se spajam normalno.

Probao sam 10ak puta i uvik isto. Restartao mob, komp... Sve radi normalno osim update-a :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajd procitaj tut ponovno

Ljepo piše da kad se to pojavi, ta greška, da se zanemari, da se nestisce nista. 

sent via LG G3
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 17:24 (Moby-Split).
14 godina
neaktivan
Moby-Split kaže...

Ajd procitaj tut ponovno

Ljepo piše da kad se to pojavi, ta greška, da se zanemari, da se nestisce nista. 

I mob stoji 20 min tako a nis se ne dogodi. Koliko da ga ostavim 10 dana?

14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava
Nakon toga kliknete na NORMAL FLASH. Na drugom ekranu klikne se na START. Još će vas pitati za zemlju i jezik, tu se odabere Other countries i English. Nakon toga prihvatite sve i nadogradnja počinje. Neka vas ne buni ako vam kaže da nešto nije u redu sa konekcijom na server jer je nadogradnja počela
To je gotovo za 5min
sent via LG G3

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moby-Split kaže...
Nakon toga kliknete na NORMAL FLASH. Na drugom ekranu klikne se na START. Još će vas pitati za zemlju i jezik, tu se odabere Other countries i English. Nakon toga prihvatite sve i nadogradnja počinje. Neka vas ne buni ako vam kaže da nešto nije u redu sa konekcijom na server jer je nadogradnja počela
To je gotovo za 5min

Da, ali meni tako stoji 20 minuta. Na mobu je i dalje 0%. Nis se ne dogadja. Nema nikakvog pomaka.

14 godina
neaktivan
Bakaluar kaže...

Javi se neki ekran di pise da ne valja komunikacija izmedju moba i pc-a. Tamo se moze samo kliknut restart i onda krene sve ispocetka i stane ope tu. 

A zašto si onda spomenija da ti se pojavi problem koji klikneš a piše da se nedira?

Al nema veze. Kako ti kažeš. Svi uspili, a tebi nevalja. Kažem ti, ajde ponovno, i citaj po redu. Nebrzaj

sent via LG G3
14 godina
neaktivan
Moby-Split kaže...
Bakaluar kaže...

Javi se neki ekran di pise da ne valja komunikacija izmedju moba i pc-a. Tamo se moze samo kliknut restart i onda krene sve ispocetka i stane ope tu. 

A zašto si onda spomenija da ti se pojavi problem koji klikneš a piše da se nedira?

Al nema veze. Kako ti kažeš. Svi uspili, a tebi nevalja. Kažem ti, ajde ponovno, i citaj po redu. Nebrzaj

Kliknuo sam na restart jer se nakon 20 min cekanja nije nis dogodilo :(

15 godina

To se i meni dogodilo i lijepo ti piše da izvadiš bateriju iz moba, program ti sam kaže, znači kad tako stane, bateriju van, ponovno unutra, upališ i kada dođe do trenutka kada upisuješ pin  u programu na pc klikneš retry (ne upisuješ pin)i on će ga sam vratiti u download mode i krenuti flashati nakon 3-4 minute, sve lijepo piše treba samo čitati.

Da ponovim cijeli postupak:

1. krenuti flash po naputku od mobya

2. kada prijavi grešku da je pc i mob izgubio konekciju, izvaditi bateriju, izvaditi usb kabal, vratiti nazad, bateriju pa kabal, mislim čak da će se mob sam krenuti paliti ako ne onda upališ

3. telefon se boota i traži pin

4. ne upisivati pin nego kliknuti na kompu retry

5. mob se sam vraća u download mode

6. pričekati par minuta i kreće flash

7. nakon flasha će ponovno optimizirati aplikacije i to je to, sve skupa doduše traje cca 20tak min zbog optimizacije softwarea

pozz

14 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

To se i meni dogodilo i lijepo ti piše da izvadiš bateriju iz moba, program ti sam kaže, znači kad tako stane, bateriju van, ponovno unutra, upališ i kada dođe do trenutka kada upisuješ pin  u programu na pc klikneš retry (ne upisuješ pin)i on će ga sam vratiti u download mode i krenuti flashati nakon 3-4 minute, sve lijepo piše treba samo čitati.

Da ponovim cijeli postupak:

1. krenuti flash po naputku od mobya

2. kada prijavi grešku da je pc i mob izgubio konekciju, izvaditi bateriju, izvaditi usb kabal, vratiti nazad, bateriju pa kabal, mislim čak da će se mob sam krenuti paliti ako ne onda upališ

3. telefon se boota i traži pin

4. ne upisivati pin nego kliknuti na kompu retry

5. mob se sam vraća u download mode

6. pričekati par minuta i kreće flash

7. nakon flasha će ponovno optimizirati aplikacije i to je to, sve skupa doduše traje cca 20tak min zbog optimizacije softwarea

pozz

Probao 3 puta ovo gore. Ode korak dalje ali ope ga s*ebe neki error i ne moze dalje. 

Hvala na pomoci.

14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava
sent via LG G3
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2014 18:42 (Moby-Split).

0 0 hvala 0
14 godina
LG G3 - rasprava

Kak napravit root check na mobu, na download modu mi nis ne pise?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.8.2014 18:00 (Crofarmer).

0 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Pa disejblaj, obriši data od Google Services, znaći sve i trebalo bi biti dobro.

disejblati google play services? ne mogu. odem na location - google play services - disable - ok. Prvo me pita da li zelim zamijeniti app sa tvornickom verzijom i nudi ok ili cancel. Kad tapnem ok kaze: can't uninstall because this package is an active device administrator. odem na manage device administration i tamo su kvacice na enterprise service, my xperia i android device manager. maknuo sam kvacicu sa android device manager i nakon toga mogu disejblati google play servie. i nakon toga mi ne radi playstore i ko zna sta drugo.

Potpis!
15 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava
da, google play services su potrebne na android kitkat da bi radio google play, jebiga, inace te services su mi uzasne al nek rade. potrebno je samo pogasit auto sync , zagasit lokaciju i nebi smjele trosit bateriju.

0 0 hvala 0
14 godina
Djozaa kaže...
da, google play services su potrebne na android kitkat da bi radio google play, jebiga, inace te services su mi uzasne al nek rade. potrebno je samo pogasit auto sync , zagasit lokaciju i nebi smjele trosit bateriju.

Ja sam jedno vrijeme imao upaljenu lokaciju i to onaj stedljivi mod pa mi je cuclalo ko ludo i kad sam iskljucio vise nije trosilo tako da to radi (Nexus 5). 

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice