Coolermaster GX750w vs Coolermaster TX650w

poruka: 77
|
čitano: 8.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Coolermaster GX750w vs Coolermaster TX650w
M4X kaže...
AMD4ever kaže...

koliko sam skuzil po postovim...oba napajanja su jako dobra i kvalitetna...ako bi utel Corsair TX 650w onda bi ga kupil u Melcomp-u za 670kn s jamstvom od 36 mjeseci
a ako bi uzel CoolerMaster GX750w...kupil bi od tipa za 500kn s njuskala (tip je iz varazdina ko i ja pa testiranje nije problem) postoji problem sto napajanje nema garancije....al je jeftino tj samo 500kn
link oglasa http://www.njuskalo.hr/kucista/coolermaster-gx750w-oglas-2363066

sto bi vi forumasi ucinili? sto se vise isplati?
uzet CM GX 750w za 500kn bez garancije il Cosrair TX650w ( iz melcompa ) s 36 mjeseci garacije?

pogledajte moj komp u moj PC da vidite koje se vise isplati jer imam clockan proc, clockane grafe u CrossFireX-u

hvala

uzima dvoglavu grafičku i onda mu treba napajanje od 1000w

ja bi radije CM

sry nisam bas najbistrije skuzil kai si htio reci s tim (uzima dvoglavu grafičku i onda mu treba napajanje od 1000w)

mi mozes malo pojasnit ako nije problem? hvala {#}

15 godina
neaktivan
AMD4ever kaže...
M4X kaže...
AMD4ever kaže...

koliko sam skuzil po postovim...oba napajanja su jako dobra i kvalitetna...ako bi utel Corsair TX 650w onda bi ga kupil u Melcomp-u za 670kn s jamstvom od 36 mjeseci
a ako bi uzel CoolerMaster GX750w...kupil bi od tipa za 500kn s njuskala (tip je iz varazdina ko i ja pa testiranje nije problem) postoji problem sto napajanje nema garancije....al je jeftino tj samo 500kn

uzet CM GX 750w za 500kn bez garancije il Cosrair TX650w ( iz melcompa ) s 36 mjeseci garacije?

pogledajte moj komp u moj PC da vidite koje se vise isplati jer imam clockan proc, clockane grafe u CrossFireX-u

hvala

ja bi radije CM

sry nisam bas najbistrije skuzil kai si htio reci s tim (uzima dvoglavu grafičku i onda mu treba napajanje od 1000w)

Da tip nema pojma.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
AMD4ever kaže...

hvala

Drobi gluposti da mu treba jače napajanje, pitam se šta slaže? 3SLi GTX-a kakvih drogiranih? Pa napajanje ima 720W na 12V i max output od 900W(?!).

Ili ne zna šta prodaje, pa daje jeftino - što tebi savršeno odgovara, ili napajanje ima fehler kakav. Manjak garancije je ajmo reći minus, ali za tu cijenu mislim..da ga za 500 dobiješ, osobno bi ga uzeo ovaj tren.

Mnogi će kontrirati bolje uzeti Sisu 520 ili nešto iz trgovine sa garancijom, pa makar gotovo duplo manje snage, ali ovo napajanje je brutalac kupnja - ako je, kako momak kaže ispravno 100%.

Moj glas pošto ne kupujem za sebe da daš 170kn više i imaš garanciju iz trgovine, ovakve kupnje pusti meni. {#}{#}

da i ja sam se malo cudil sto daje takvo napajanje za male pare....

tip je iz varazdina pa budem ja testiral napajanje u svojem kompu prije kupnje....i ako bude sve ispravno najbolje bi bilo da uzmem CM GX750W jelda? {#}

17 godina
odjavljen
AMD4ever kaže...

ja bi radije CM

zato jer ne postoji nijedna dvoglava grafička koja zahtijeva jače napajanje od CM gx750w

sa CM GX750w možeš radit sli od gtx580 ili crosfire od 6970

prodavač nema pojma kakvo napajanje ima ili nešto skriva

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
14 godina
neaktivan
M4X kaže...
AMD4ever kaže...

ja bi radije CM

zato jer ne postoji nijedna dvoglava grafička koja zahtijeva jače napajanje od CM gx750w

sa CM GX750w možeš radit sli od gtx580 ili crosfire od 6970

prodavač nema pojma kakvo napajanje ima ili nešto skriva

aha...sad mi je jsano {#}

kao sto sam rekel...testirat cu napajanje dal je sve u redu pa cu onda uzet...to bi bilo najbolje ne?

15 godina
neaktivan

Šteta šta kod nas nema Thortecha..{#}

http://www.thortechpower.com/UploadFile/File/2011/01-28/201101280547346835.pdf

s t r a v a {#}

Napajanje 239 eura, mamicu im..

No da se vratim na temu, kažem - nemam hrabrosti preporučiti ti nešto bez garancije, da sam ja u pitanju - osobno, kupio bi ga odmah. Ti postupi po testiranju kako ti razum nalaže.

Svakako bi odvrtio testove na tvojoj konfiguraciji prije kupnje..

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

s t r a v a {#}

No da se vratim na temu, kažem - nemam hrabrosti preporučiti ti nešto bez garancije, da sam ja u pitanju - osobno, kupio bi ga odmah. Ti postupi po testiranju kako ti razum nalaže.

slazem se....

znaci ima neki program za napajanje koji kaze dal napajanje moze napajat konfu il ne?

ili da testiram s 3D Markom, Prime-om il tak nest?

14 godina
neaktivan

Pozdrav, evo danas bio u Austriji i kupio sam samo matičnu i grafu. Nešto sam shebo s drugom trgovinom di sam trebao kupit sve ostalo, tako i Crosair 650W TX(sad neznam dali je bilo od Seasonica). Drugi tjedan idem opet koje napajanje biste mi preporučili da drži sljedeće:

i5 2500k

Gigabyte P67-UD4

Asus 6850 DirectCu kasnije dvije

Samsung f3 1TB

Noctua NH-D14

Crosair 4GB 1600Mhz kasnije 8GB

optički.

Da li bi mi Crosair 650TX(od Seasonica) bilo dosta? Ovo CM 750 GX je 10 eura skuplje. Što mislite?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD4ever kaže...
thedream kaže...

s t r a v a {#}

slazem se....

znaci ima neki program za napajanje koji kaze dal napajanje moze napajat konfu il ne?

A slušaj, ja bi za početak odvrtio 3D Mark06 i Vantage i pratio zagrijavanje odnosno buku, napajanje bi moralo biti blago mlako s obzirom na razinu opterećenja, i tiho.

Prime, OCCT i Memtest eventualno odvrtiti.

Furmark bi zaobišao iz osobnih razloga, jer sam imao slučaj da je dečku vrisnula dotad potpuno ispravna komponenta. Ja to nemam duše preporučiti ni muda.

Prime i Furmark je inače najbolje mjerilo, uz eventualno Memtest, to je baš priličan load kompa, ako ne i maksimalan, ali kažem - ja to osobno sa svojim komponentama NE BI radio.

Dovoljno bi mi bilo 3D Mark 06 i Vantage, eventualno 11 vidjeti, i jedan od CPU i memorijskih stress testova.

Cemetary gates
17 godina
odjavljen
nick54312 kaže...

Pozdrav, evo danas bio u Austriji i kupio sam samo matičnu i grafu. Nešto sam shebo s drugom trgovinom di sam trebao kupit sve ostalo, tako i Crosair 650W TX(sad neznam dali je bilo od Seasonica). Drugi tjedan idem opet koje napajanje biste mi preporučili da drži sljedeće:

i5 2500k

Gigabyte P67-UD4

Asus 6850 DirectCu kasnije dvije

Samsung f3 1TB

Noctua NH-D14

Crosair 4GB 1600Mhz kasnije 8GB

optički.

Da li bi mi Crosair 650TX(od Seasonica) bilo dosta? Ovo CM 750 GX je 10 eura skuplje. Što mislite?

bilo bi ti dosta,rekao bih taman jer 6850 ima 1x6pin

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
14 godina
neaktivan

Ne moja ima 2 x 6 pin. Što sad?

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2011 17:46 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
AMD4ever kaže...
thedream kaže...

s t r a v a {#}

slazem se....

A slušaj, ja bi za početak odvrtio 3D Mark06 i Vantage i pratio zagrijavanje odnosno buku, napajanje bi moralo biti blago mlako s obzirom na razinu opterećenja, i tiho.

Prime, OCCT i Memtest eventualno odvrtiti.

Furmark bi zaobišao iz osobnih razloga, jer sam imao slučaj da je dečku vrisnula dotad potpuno ispravna komponenta. Ja to nemam duše preporučiti ni muda.

Prime i Furmark je inače najbolje mjerilo, uz eventualno Memtest, to je baš priličan load kompa, ako ne i maksimalan, ali kažem - ja to osobno sa svojim komponentama NE BI radio.

Dovoljno bi mi bilo 3D Mark 06 i Vantage, eventualno 11 vidjeti, i jedan od CPU i memorijskih stress testova.

ok hvala ti majstore {#}

sutra idem k tipu po napajnje...i onda da istestiram...pa stavim slike na forum {#}

17 godina
odjavljen
nick54312 kaže...

Ne moja ima 2 x 6 pin. Što sad?

svejedno,držat će bez problema

14 godina
neaktivan

Evo imam vremena do srijede jer pon i utorak nikako ne mogu. Molio bi i neko drugo napajanje te kvalitete. Znači ako nađem staro TX napajanje ono će držat?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Evo imam vremena do srijede jer pon i utorak nikako ne mogu. Molio bi i neko drugo napajanje te kvalitete. Znači ako nađem staro TX napajanje ono će držat?

i staro i novo TX ce drzat bez ikakvog problema....jer sam cital na forumima da nema razlike u kvaliteti...da to sve tu negdje....tako da bilo koje uzmes drzat ce {#}

14 godina
neaktivan

Evo čitao tu i kažu da će držat ali ako bih htio imat 24/7 stabilno da idem na XFX 750W. XFX 750W me dođe ko i CM GX 750W 650kn. Ja bi htjeo clockat svoj proc jel će bit onda dosta struje? 

10 XFX 750W
1 CM 750W GX
Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sisa 520 drži cf od gtx460 ne da nebude od 6850 koje troše i manje -.-'

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
14 godina
neaktivan

Jesi to probao. I kako CF od 460?

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 14:19 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam, ali znam ljude koji jesu. SLi, ne cf , štamparska greška :)

14 godina
neaktivan

Reci koje da ih pitam.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jadranko iz Rudeša i Jure iz Biograda. Se ti praviš g*** il ?

14 godina
neaktivan
imba kaže...

Jadranko iz Rudeša i Jure iz Biograda. Se ti praviš g*** il ?

Zašto pa nebih htio kupit slabo napajanje a čitao sam da će 650TX držat CF 6850 ali bez nekog clocka. A da Seasonic nemam ni za kupit. A za te pare koliko košta kod nas dobijem XFX 750W.

Kruger
15 godina
neaktivan

Koliko ja vidim, ti već mjesec dana trolaš na sve strane i nisi ništa kupio, tak da ne vidim potrebu išta ti objašnjavat, ti da si mislio kupit, već bi kupio, a nebi spamo na 200 strana i raspitivao se za sav moguč dobavljiv hardwer u RH i šire. I ako si tako pametan i informiran, odi kupi taj XFX i ne spamaj. 

14 godina
neaktivan
imba kaže...

Koliko ja vidim, ti već mjesec dana trolaš na sve strane i nisi ništa kupio, tak da ne vidim potrebu išta ti objašnjavat, ti da si mislio kupit, već bi kupio, a nebi spamo na 200 strana i raspitivao se za sav moguč dobavljiv hardwer u RH i šire. I ako si tako pametan i informiran, odi kupi taj XFX i ne spamaj. 

Pa kupio sam matičnu i grafu, drugo nisam jer nisam dobro dogovorio stvari u E-TECu. Budem drugi tijedan.

Kruger
15 godina
neaktivan

Pa daj se malo pohvali, neku sliku stavi i to . 

14 godina
neaktivan
imba kaže...

Imaš na slike vašeg hardvera čini mi se zadnji post.

Kruger
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
imba kaže...

vec sam ti 500 put rekel a i valjda bum jos 500 put moral reci kad ne kuzis il kai...corsair TX 650 w napajanje ti je i vise nego dosta Corsair VX 550w napajanje bi ti bilo taman...al ako ti bas zelis bit siguran uzmi tai TX 650 i gotovo!

14 godina
neaktivan
AMD4ever kaže...
nick54312 kaže...
imba kaže...

vec sam ti 500 put rekel a i valjda bum jos 500 put moral reci kad ne kuzis il kai...corsair TX 650 w napajanje ti je i vise nego dosta Corsair VX 550w napajanje bi ti bilo taman...al ako ti bas zelis bit siguran uzmi tai TX 650 i gotovo!

Hvala, a ako ne nađem 650TX od Seasonica da li je isto tako kvalitetno napajanje XFX 650W?

Kruger
14 godina
protjeran

Imam ja CM GX750W, dodji u BGD i nosi ga od mene. Donesi mi zastavu Hajduka da okachim pored Corsair zastave. To CM GX napajanje je tako bucno i ludo da je to nenormalno.

Posle sam kupio Srpski Seasonic X-750 koji je neispravan. Jedino Gold Full Modular napajanje koje moze da se nadje u Srbiji. 

Jel znate da mi nemamo Modular, Gold, Enermax, Seasonic, Corsair. Nema. Ima nekoliko komada Seasonica doneseno verovatno sa greskom i to moram da nosim na reklamaciju jer je poceo haos od kada je u kompu.

I zarekao sam se da ja i ljudi koje znam nece kupiti hardware u Srbiji dok to ne resim. Ili ne razgovaram o kompijuterima sa ljudima koji kupe i mob kod nas. Ja cu im naci od preko sta im treba jeftinije. 

Ozbiljno sve cu kupovati po Hrvatskoj, pukao sam. Vec sam video i memoriju Dominator jaku za Intel(na koji cu preci) i to ako uzmem mogu da pobedim Ujedinjene Srpske Prodavnice Hardvera u Memory Benchmarku,onako iz zezanja iz dnevne sobe.

Mogu da sednu i u zamrzivac nakace Kingstone, Transcedent, klokuju, okenu se naopacke ne pomaze im. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 10:40 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Imam ja CM GX750W, dodji u BGD i nosi ga od mene. Donesi mi zastavu Hajduka da okachim pored Corsair zastave. To CM GX napajanje je tako bucno i ludo da je to nenormalno.

Posle sam kupio Srpski Seasonic X-750 koji je neispravan. Jedino Gold Full Modular napajanje koje moze da se nadje u Srbiji. 

Jel znate da mi nemamo Modular, Gold, Enermax, Seasonic, Corsair. Nema. Ima nekoliko komada Seasonica doneseno verovatno sa greskom i to moram da nosim na reklamaciju jer je poceo haos od kada je u kompu.

I zarekao sam se da ja i ljudi koje znam nece kupiti hardware u Srbiji dok to ne resim. Ili ne razgovaram o kompijuterima sa ljudima koji kupe i mob kod nas. Ja cu im naci od preko sta im treba jeftinije. 

Ozbiljno sve cu kupovati po Hrvatskoj, pukao sam. Vec sam video i memoriju Dominator jaku za Intel(na koji cu preci) i to ako uzmem mogu da pobedim Ujedinjene Srpske Prodavnice Hardvera u Memory Benchmarku,onako iz zezanja iz dnevne sobe.

Mogu da sednu i u zamrzivac nakace Kingstone, Transcedent, klokuju, okenu se naopacke ne pomaze im. 

Zanimljivo..al vjerojatno ovisi i o razini opterećenja.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-GX-750-W-Power-Supply-Review/917/7

Voltage regulation was superb, especially for a mainstream product: all positive voltages were within 3% of their nominal values all the times. This is good because voltages are closer to their official values than allowed by ATX12V specification, which sets a 5% tolerance (10% for -12 V). The only exception was during test five, where +5VSB went a little bit out of this tighter range, but still within the allowed range.

The problem with Cooler Master GX 750 W was noise and ripple. During tests four and five noise level on +3.3 V and +5VSB outputs was higher than the maximum allowed (50 mV): 57.4 mV and 70 mV for +3.3 V during tests four and five, respectively, and 51.6 mV and 58.4 mV for +5VSB during tests four and five, respectively. Below you can see the screenshots from our oscilloscope during test five. The maximum allowed for +12 V is 120 mV. All these numbers are peak-to-peak figures.

JonnyGURU 

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story5&reid=188

A pazi ovo..ispod 50% opterećenja mrtvac-tiho :

http://www.hardwareheaven.com/reviews/962/pg5/cooler-master-gx-750w-power-supply-review-testing-results.html

Cooler Master balanced thermal and acoustics performance very well on the GX 750W unit. The power supply will remain entirely silent up to 50% load, without even the slightest noise coming from the 120mm fan. As the load increases further the thermal control will force the fan to spin faster in order to cope with the increasing heat output of the power supply however only when the load exceeds 80% of the units maximum output will the fan of the GX 750W become loud.

Vjerojatno se problemi odnose na jače opterećenje kad do izražaja dolazi ripple na 3.3 i 5V, te ovaj "problem" sa šopanjem 12V raila. Mislim da za konfiguracije do 350W neće biti problema, al kako sam i rekao - ako ga daje tako jeftino - ja bi ga osobno kupio jer mislim da vrijedi, autoru preporuka TX650 iz trgovine.

Ili stress test ovog CM-a na svojoj konfiguraciji, do 50% opterećenja je nečujno prema tome mislim da neće ni znati da mu je u kompu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 12:15 (thedream).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice