Vecinu stvari oko cryptovaluta sam skuzio davno, ali jedna stvar me još uvijek zbunjuje.
Ako može netko pojasniti Gas price? Koliko ga koristiti za XY kolicinu koju saljem? Koliko ga imam? Jer po default je 2100, znam da su neki slali i za puno manje gasa. A ono glupo mi je sad stavljat visoki gas ako šaljem nešto minorno.
Bitcoin - pitanja i odgovori
- poruka: 2.137
- |
- čitano: 1.104.082
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ali i nezboravi uz finu naknadu...to neigra ulogu onom tko kupuje za neku sicu al kad se radi o vecim iznosima onda je neisplativo
Zapravo je obrnuto, sta je veci iznos vise ces izgubit za doc do casha. Cu sam od poznanika da njegova ekipa pokusava unovcit 500,000$ bitcoina i da ce bit zadovoljni ako izvuku 300,000$ casha, zajebana stvar i vrlo sivo podrucje u najmanju ruku...
Veće količine se dogovaraju direktno sa exchange-om. Meni se recimo sviđa Cex.io a kupuje btc, etc, bch u eur i usd. https://cryptocoincharts.info/exchanges/show/cexio
Ali ovo što korejske burze rade sa prometima preko 3 milijarde dolara dnevno... uff!!!! https://cryptocoincharts.info/exchanges/info za primjer - coinone. Trenutni USD volume u 24 sata je 2.7 milijardi USD, no oni kupuju i prodaju korejskim won-om (KRW)
Ja shortam omg, neo a long-am strat
Jel koristi ko bitstamp? kako "ubacujete" lovu u njega?
prije sam koristio neteler pa preko njega kupio btc na coinimalu, pa onda s njega prebacivao na bitstamp, ali mislim da mi pojede puno naknada.
kako ste vi to radili?
Jel koristi ko bitstamp? kako "ubacujete" lovu u njega?
prije sam koristio neteler pa preko njega kupio btc na coinimalu, pa onda s njega prebacivao na bitstamp, ali mislim da mi pojede puno naknada.
kako ste vi to radili?
SEPA nalogom?
Pred godinu i pol kad sam htio slati, u banci su mi rekli da će me koštati 150kn (htio uplatiti 1000kn)

Pred godinu i pol kad sam htio slati, u banci su mi rekli da će me koštati 150kn (htio uplatiti 1000kn)
U OTP banci je 1% vrijednosti, ali ima maksimum, mislim da je 100 ili 150kn, nisam siguran, znači taj max plaćaš sve i da šalješ milijun eura
Ovaj coinbase je smeće... tjedni limit od 50$? pa nismo u 1915. da je to neka extra lova...
Verificirao sam acc, kupio u vrijednosti +100$ i sad mi kaže "wait 40 days"?
a i s maržom deru...
Jel se može na Krakenu kupovati debitnom karticom(visa electron)?
Imaš više tierova verificiranja, svaki tier ti dopusta veci limit.
Na krakenu moraš uplatiti sepom na kraken racun u banci
Ovaj coinbase je smeće... tjedni limit od 50$? pa nismo u 1915. da je to neka extra lova...
Verificirao sam acc, kupio u vrijednosti +100$ i sad mi kaže "wait 40 days"?
a i s maržom deru...
Jel se može na Krakenu kupovati debitnom karticom(visa electron)?
sepa nalog....sta mislis zasto svi tako uplacuju
U OTP banci je 1% vrijednosti, ali ima maksimum, mislim da je 100 ili 150kn, nisam siguran, znači taj max plaćaš sve i da šalješ milijun eura
Jel mogu samo doć u banku, dat im podatke na koji račun da uplate i iznos ili moram biti stranka banke?
Koliko se čeka da lova sjedne na račun?
I jel stranice u tom slučaju uzimaju još svoju proviziju (npr. coinbase ili kraken)?
Nema Ethereum teme, tako da evo tu. Ethereum je prešao 300€!
Nema Ethereum teme, tako da evo tu. Ethereum je prešao 300€!
Nema specifično za Ethereum, ali ima za sve altcoinse
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/altcoins-vijesti-spekulacije-rasprava/251351.aspx
:)
Jel može mala pomoć oko uplate preko SEPA?
Kolega je rekao da je u OTP banci provizija 1%-jel za uplatu moram imati otvoren račun u toj banci ili mogu samo uplatiti na šalteru?
U kojoj valuti mi je najbolje uplatiti, jer imam kune, dolare i eure? (odnosno, mogu li uopće birati, jer je SEPA - Single Euro Payments Area)
Ne znam za proviziju, ali mislim da bi trebao imati otvoren racun, mene je tražila karticu (vjerojatno da sa nje pokupi sve informacije) i sa nje mi je skinula 45kn za 10€ transakcije (uplatio sam samo 10€ prvo da vidim hoce li sve bit ok).
Za valutu nema veze jer ce naj vjerojatnije iz kune u euro bez obzira na koju valutu im das.
Malo sam zvao danas pa evo naknada ovih banaka za sepa transfer...
pbz 0.5 % max 370 kn treba biti klijent
rba 0.35% max 300kn netreba biti klijent
zaba 90 kn po nalogu treba biti klijent
erste 2% treba bit klijent
adiko 1% netreba biti klijent
otp 1% treba biti klijent
sperbank 0.50 % max 500 treba biti klijent
Za PBZ je 0.5% od uplacene cijene ili sam nešto krivo shvatio?
Jer ja sam u PBZu platio 45kn na 10€ iliti preko 50%
možda je 0,5%, ali kako ima MAX naknada, tako isto ima i MINIMALNA.
Ti si vjerojatno platio tu minimalnu, jer bi na 75kn, naknada od 0,5% bila oko 35 lipa
Pozdrav ekipa,
Ako ima zainteresiranih za diskusiju o kriptovalutama na kavi(nažalost, samo Zagreb je opcija) ja sam zainteresiran sjesti i popričati. Izmjeniti mišljenja i znanja - PP
Pozdrav ekipa,
Ako ima zainteresiranih za diskusiju o kriptovalutama na kavi(nažalost, samo Zagreb je opcija) ja sam zainteresiran sjesti i popričati. Izmjeniti mišljenja i znanja - PP
Pa ako bi nas se skupilo par, mogao bi i ja doći. Nisam neki ekspert, ali volio bi s nekim popričati.
Imas min i max pa zato
Malo sam zvao danas pa evo naknada ovih banaka za sepa transfer...
pbz 0.5 % max 370 kn treba biti klijent
rba 0.35% max 300kn netreba biti klijent
zaba 90 kn po nalogu treba biti klijent
erste 2% treba bit klijent
adiko 1% netreba biti klijent
otp 1% treba biti klijent
sperbank 0.50 % max 500 treba biti klijent
OTP je min 25kn, max 100kn, a između je 1% ko što piše
Išao danas uplatiti na Kraken u Raiffeisen banci, no nisam uspio. Isprintao sam mu ovo što je meni pisalo na stranici i pita me gospodin na šalteru hoće li pisati njemačku ili englesku adresu? Kao da ne može pisati londonska adresa, a banka je u Njemačkoj-da mora biti ista država?
Nisam ništa uplaćivao jer je rekao ako pogriješim, da ću ja snositi trošak ispravka i naknada.
Je li imao tko sličnih problema? Kako vi uplaćujete?
Da to isto su mene pitali u PBZu, zbunila se zenska pa je rekla da ce uplatiti na njemacku jer je tamo banka, i stiglo mi je sutra.
jeste culi za burstcoin? zna netko nesto o njemu vise? cito sam malo i kaze da ti za rudarenje treba samo slobodan prostor na hdd-u. navodno uopce ne zahtjeva masinu od racunala
Kinezi uveli zabranu trgovanja...nagovjestava se veliki pad svega
Kinezi uveli zabranu trgovanja...nagovjestava se veliki pad svega
Nije li zabrana ICOa a ne trgovanja, I nije li se pad već dogodio?
Naime, ja imam 17 godina i u kripto-svijetu sam od svibnja 2017. godine, trgujem na Poloniexu i Bittrexu, sve pratim i svaki dan ucim nove stvari. Zanima me jel ima ovdje kod nas u Hrvatskoj nekakvih konferencija, sastanaka ili bilo sta slicno samo da se raspravlja o Bitcoinu i sl. kao u Americi i Aziji gdje se to cesto događa (nesto tipa Andreas Antonopoulos). Ili ako je netko voljan skupiti par ljudi pa da se nađemo ja sam iz Ivanić-Grada tako da ZG nije daleko meni.
Dost dobar prijedlog, lijepo je čuti nekog tako mladog da tako razmišlja. Ja ne trgujem ničim, ali podržavam tvoj prijedlog. Jednostavno, ako se mi sami između sebe ne dogovorimo i aktiviramo, neće to nitko drugi napraviti umjesto nas :)
Naime, ja imam 17 godina i u kripto-svijetu sam od svibnja 2017. godine, trgujem na Poloniexu i Bittrexu, sve pratim i svaki dan ucim nove stvari. Zanima me jel ima ovdje kod nas u Hrvatskoj nekakvih konferencija, sastanaka ili bilo sta slicno samo da se raspravlja o Bitcoinu i sl. kao u Americi i Aziji gdje se to cesto događa (nesto tipa Andreas Antonopoulos). Ili ako je netko voljan skupiti par ljudi pa da se nađemo ja sam iz Ivanić-Grada tako da ZG nije daleko meni.
Dobrodošao. Dobra ideja, samo problem je što smo rasuti po cijeloj hr. Za Zg bi se možda i moglo skupit par ljudi da se malo prodiskutira, ali ostalo teško. Vidiš da ni tu na forumu nismo baš pre aktivni, ali bolje i to nego cancer po netu kad rasipaju okolo hype i tank teme. Ugl ima još par tema za altcoine itd pa baci pogled.