Bitcoin - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.137
|
čitano: 1.104.082
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
11 godina
neaktivan
Bitcoin - pitanja i odgovori

Vecinu stvari oko cryptovaluta sam skuzio davno, ali jedna stvar me još uvijek zbunjuje.

Ako može netko pojasniti Gas price? Koliko ga koristiti za XY kolicinu koju saljem? Koliko ga imam? Jer po default je 2100, znam da su neki slali i za puno manje gasa. A ono glupo mi je sad stavljat visoki gas ako šaljem nešto minorno.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Bitcoin - pitanja i odgovori
ansha kaže...
GSP kaže...

Ali i nezboravi uz finu naknadu...to neigra ulogu onom tko kupuje za neku sicu al kad se radi o vecim iznosima onda je neisplativo

Zapravo je obrnuto, sta je veci iznos vise ces izgubit za doc do casha. Cu sam od poznanika da njegova ekipa pokusava unovcit 500,000$ bitcoina i da ce bit zadovoljni ako izvuku 300,000$ casha, zajebana stvar i vrlo sivo podrucje u najmanju ruku...

https://www.coindesk.com/ico-scammers-steal-500k-phony-enigma-project-pre-sale-launch/?utm_content=buffer986a3&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

14 godina
neaktivan
Dala kaže...
Ako misle na izlaz iz crypta u fiat, velke kolicine nisu nikakav problem uz onaj volume... Mozda ih gnjavi exchange? Onda drze u nekom lijevom... No nije problem ni provuc vise stotina manjih prebaca ako treba...

Veće količine se dogovaraju direktno sa exchange-om. Meni se recimo sviđa Cex.io a kupuje btc, etc, bch u eur i usd. https://cryptocoincharts.info/exchanges/show/cexio

Ali ovo što korejske burze rade sa prometima preko 3 milijarde dolara dnevno... uff!!!! https://cryptocoincharts.info/exchanges/info za primjer - coinone. Trenutni USD volume u 24 sata je 2.7 milijardi USD, no oni kupuju i prodaju korejskim won-om (KRW)

Ja shortam omg, neo a long-am strat

16 godina
neaktivan

Jel koristi ko bitstamp? kako "ubacujete" lovu u njega?

prije sam koristio neteler pa preko njega kupio btc na coinimalu, pa onda s njega prebacivao na bitstamp, ali mislim da mi pojede puno naknada. 

kako ste vi to radili?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
17 godina
Gunner_V kaže...

Jel koristi ko bitstamp? kako "ubacujete" lovu u njega?

prije sam koristio neteler pa preko njega kupio btc na coinimalu, pa onda s njega prebacivao na bitstamp, ali mislim da mi pojede puno naknada. 

kako ste vi to radili?

SEPA nalogom?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan
I koliko ti je naknada banke i koliko traje?

Pred godinu i pol kad sam htio slati, u banci su mi rekli da će me koštati 150kn (htio uplatiti 1000kn)
Can't find a better Jam!
17 godina
Gunner_V kaže...

Pred godinu i pol kad sam htio slati, u banci su mi rekli da će me koštati 150kn (htio uplatiti 1000kn)

U OTP banci je 1% vrijednosti, ali ima maksimum, mislim da je 100 ili 150kn, nisam siguran, znači taj max plaćaš sve i da šalješ milijun eura

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan

Ovaj coinbase je smeće... tjedni limit od 50$? pa nismo u 1915. da je to neka extra lova...

Verificirao sam acc, kupio u vrijednosti +100$ i sad mi kaže "wait 40 days"?

a i s maržom deru...

Jel se može na Krakenu kupovati debitnom karticom(visa electron)?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imaš više tierova verificiranja, svaki tier ti dopusta veci limit.

Na krakenu moraš uplatiti sepom na kraken racun u banci

12 godina
Gunner_V kaže...

Ovaj coinbase je smeće... tjedni limit od 50$? pa nismo u 1915. da je to neka extra lova...

Verificirao sam acc, kupio u vrijednosti +100$ i sad mi kaže "wait 40 days"?

a i s maržom deru...

Jel se može na Krakenu kupovati debitnom karticom(visa electron)?

sepa nalog....sta mislis zasto svi tako uplacuju

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Gunner_V kaže...

U OTP banci je 1% vrijednosti, ali ima maksimum, mislim da je 100 ili 150kn, nisam siguran, znači taj max plaćaš sve i da šalješ milijun eura

Jel mogu samo doć u banku, dat im podatke na koji račun da uplate i iznos ili moram biti stranka banke?

Koliko se čeka da lova sjedne na račun? 

I jel stranice u tom slučaju uzimaju još svoju proviziju (npr. coinbase ili kraken)?

Can't find a better Jam!
11 godina
neaktivan

Nema Ethereum teme, tako da evo tu. Ethereum je prešao 300€!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Nema Ethereum teme, tako da evo tu. Ethereum je prešao 300€!

Nema specifično za Ethereum, ali ima za sve altcoinse 

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/altcoins-vijesti-spekulacije-rasprava/251351.aspx

:)

16 godina
neaktivan

Jel može mala pomoć oko uplate preko SEPA?
Kolega je rekao da je u OTP banci provizija 1%-jel za uplatu moram imati otvoren račun u toj banci ili mogu samo uplatiti na šalteru?

U kojoj valuti mi je najbolje uplatiti, jer imam kune, dolare i eure? (odnosno, mogu li uopće birati, jer je SEPA - Single Euro Payments Area)

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 9:27 (Gunner_V).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne znam za proviziju, ali mislim da bi trebao imati otvoren racun, mene je tražila karticu (vjerojatno da sa nje pokupi sve informacije) i sa nje mi je skinula 45kn za 10€ transakcije (uplatio sam samo 10€ prvo da vidim hoce li sve bit ok).
Za valutu nema veze jer ce naj vjerojatnije iz kune u euro bez obzira na koju valutu im das.

12 godina

Malo sam zvao danas pa evo naknada ovih banaka za sepa transfer...

pbz 0.5 % max 370 kn treba biti klijent

rba 0.35% max 300kn netreba biti klijent

zaba 90 kn po nalogu treba biti klijent

erste 2% treba bit klijent

adiko 1% netreba biti klijent

otp 1% treba biti klijent

sperbank 0.50 % max 500 treba biti klijent

2 0 hvala 3
11 godina
neaktivan

Za PBZ je 0.5% od uplacene cijene ili sam nešto krivo shvatio?

Jer ja sam u PBZu platio 45kn na 10€ iliti preko 50%

16 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

možda je 0,5%, ali kako ima MAX naknada, tako isto ima i MINIMALNA.

Ti si vjerojatno platio tu minimalnu, jer bi na 75kn, naknada od  0,5% bila oko 35 lipa

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2017 15:03 (Gunner_V).
9 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Ako ima zainteresiranih za diskusiju o kriptovalutama na kavi(nažalost, samo Zagreb je opcija) ja sam zainteresiran sjesti i popričati. Izmjeniti mišljenja i znanja - PP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bilokoji kaže...

Pozdrav ekipa,

Ako ima zainteresiranih za diskusiju o kriptovalutama na kavi(nažalost, samo Zagreb je opcija) ja sam zainteresiran sjesti i popričati. Izmjeniti mišljenja i znanja - PP

Pa ako bi nas se skupilo par, mogao bi i ja doći. Nisam neki ekspert, ali volio bi s nekim popričati.

Can't find a better Jam!
12 godina
D3lBoy kaže...

Imas min i max pa zato

17 godina
GSP kaže...

Malo sam zvao danas pa evo naknada ovih banaka za sepa transfer...

pbz 0.5 % max 370 kn treba biti klijent

rba 0.35% max 300kn netreba biti klijent

zaba 90 kn po nalogu treba biti klijent

erste 2% treba bit klijent

adiko 1% netreba biti klijent

otp 1% treba biti klijent

sperbank 0.50 % max 500 treba biti klijent

OTP je min 25kn, max 100kn, a između je 1% ko što piše

16 godina
neaktivan

Išao danas uplatiti na Kraken u Raiffeisen banci, no nisam uspio. Isprintao sam mu ovo što je meni pisalo na stranici i pita me gospodin na šalteru hoće li pisati njemačku ili englesku adresu? Kao da ne može pisati londonska adresa, a banka je u Njemačkoj-da mora biti ista država?

Nisam ništa uplaćivao jer je rekao ako pogriješim, da ću ja snositi trošak ispravka i naknada.

Je li imao tko sličnih problema? Kako vi uplaćujete?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da to isto su mene pitali u PBZu, zbunila se zenska pa je rekla da ce uplatiti na njemacku jer je tamo banka, i stiglo mi je sutra.

13 godina
neaktivan

jeste culi za burstcoin? zna netko nesto o njemu vise? cito sam malo i kaze da ti za rudarenje treba samo slobodan prostor na hdd-u. navodno uopce ne zahtjeva masinu od racunala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kinezi uveli zabranu trgovanja...nagovjestava se veliki pad svega

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
GSP kaže...

Kinezi uveli zabranu trgovanja...nagovjestava se veliki pad svega

Nije li zabrana ICOa a ne trgovanja, I nije li se pad već dogodio?

7 godina
neaktivan
Pozdrav svima! Vidio sam na ovom forumu upravo da ima dosta rasprava o kriptovalutama, pa sam se registrirao samo da mogu komunicirati sa svima ovdje posto vidim da ima ambicioznih i pametnih ljudi ovdje :D

Naime, ja imam 17 godina i u kripto-svijetu sam od svibnja 2017. godine, trgujem na Poloniexu i Bittrexu, sve pratim i svaki dan ucim nove stvari. Zanima me jel ima ovdje kod nas u Hrvatskoj nekakvih konferencija, sastanaka ili bilo sta slicno samo da se raspravlja o Bitcoinu i sl. kao u Americi i Aziji gdje se to cesto događa (nesto tipa Andreas Antonopoulos). Ili ako je netko voljan skupiti par ljudi pa da se nađemo ja sam iz Ivanić-Grada tako da ZG nije daleko meni.

4 0 hvala 0
14 godina

Dost dobar prijedlog, lijepo je čuti nekog tako mladog da tako razmišlja. Ja ne trgujem ničim, ali podržavam tvoj prijedlog. Jednostavno, ako se mi sami između sebe ne dogovorimo i aktiviramo, neće to nitko drugi napraviti umjesto nas :)

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
14 godina
neaktivan
Sipjo kaže...
Pozdrav svima! Vidio sam na ovom forumu upravo da ima dosta rasprava o kriptovalutama, pa sam se registrirao samo da mogu komunicirati sa svima ovdje posto vidim da ima ambicioznih i pametnih ljudi ovdje :D

Naime, ja imam 17 godina i u kripto-svijetu sam od svibnja 2017. godine, trgujem na Poloniexu i Bittrexu, sve pratim i svaki dan ucim nove stvari. Zanima me jel ima ovdje kod nas u Hrvatskoj nekakvih konferencija, sastanaka ili bilo sta slicno samo da se raspravlja o Bitcoinu i sl. kao u Americi i Aziji gdje se to cesto događa (nesto tipa Andreas Antonopoulos). Ili ako je netko voljan skupiti par ljudi pa da se nađemo ja sam iz Ivanić-Grada tako da ZG nije daleko meni.

Dobrodošao. Dobra ideja, samo problem je što smo rasuti po cijeloj hr. Za Zg bi se možda i moglo skupit par ljudi da se malo prodiskutira, ali ostalo teško. Vidiš da ni tu na forumu nismo baš pre aktivni, ali bolje i to nego cancer po netu kad rasipaju okolo hype i tank teme. Ugl ima još par tema za altcoine itd pa baci pogled.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice