Bitcoin - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.137
|
čitano: 1.094.396
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
14 godina
Re: Bitcoin - pitanja i odgovori
mate123ist kaže...

Što mislite o Waves-u? Imam u njemu trenutno oko 60$ (znam da je malo za bilo kakve velike dobitke al eto). Koliko sam ja istraživao ima budućnost na long term pogotovo jer ima sam svoj decentralizirani exchange. Mnogi govore da uspoređuju Ethereum sa DOS-om a Waves sa Windowsima u PC svijetu. Zanima me jel netko bacio oko na ovaj coin i sto mislite o njemu?

Waves je vrlo obećavajuć dugoročno. 

junak660 kaže...

Šta vam se čini od status.im?

Pratim ih već neko vrijeme, sve super izgleda ali ovaj "contribution period"... Skupljaju 300 000 eth, što bi bilo po današnjoj vrijednosti 105 milijuna dolara. Basic attention token koji ima puno jaču ekipu iza sebe i koji je stvorio ogroman hype je skupljao 32 milijuna dolara, a i to je bilo malo napuhano. Čini se da pokušavaju iskoristiti ICO hypetrain, što mi već diže red flag. 

16 godina
Bitcoin - pitanja i odgovori

cini mi se kao dobar projekt ovdje bi cijena mogla brzo ici gore https://skincoin.org/

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
SHIFT,LISK i Blocknet, sva 3 altcoina imaju odlican potencijal. :)

0 0 hvala 0
13 godina

Ja holdam ANS, planiram kupit još jednak broj VertCoina i Liska, možda i nešto ETC-a i to je onda to. Kad sve to pokupujem holdam 2-3 godine i vidit ćemo šta će bit.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...

Ja holdam ANS, planiram kupit još jednak broj VertCoina i Liska, možda i nešto ETC-a i to je onda to. Kad sve to pokupujem holdam 2-3 godine i vidit ćemo šta će bit.

Ima nas. Moglo se prodat za 14$ al hodlamo u nadi za rastom kasnije. Nije mi baš jasno kako svi imaju samo riječi hvale o ANSu a sve jedno pada. Konferencija je dobro prošla al nije puno pomoglo. Možda su očekivali da dođe sam Gates i održi govor ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 16:00 (axos).
14 godina
odjavljen
Tomek.Klc kaže...

Koliko ih holdaš? Ja imam osjećaj da će im cijena prerasti 100 usd.

13 godina

Konferencija bi puno pomogla da je ostao na onoj cijeni od $2 kad sam ja pisao, jer bi dobili publicitet, ljudi bi saznali o čemu se radi i danas bi gledali +200%

Ali problem je što je hype izbio puno prije konferencije, a u tom slučaju ona ne igra nikakvu ulogu. Ljudi su se bezveze uspaničili jer nije krenulo rast jutros i srušili cijenu ali evo oporavlja se.

Holdam ih 30, kupio sam 20 kad je bio $1.4 i još 10 kad je bio $8.5.

Liska planiram kupit 25, i isto toliko VertCoina. ETC-a možda 5 ako uletim u neku lovu koju očekujem, ako ne onda ništa.

I to je onda to, zaboravljam tu priču i vraćam se za 2-3 godine vidit na čemu stojim. Previše je stresno svaki dan pratit situaciju, jako skaču kriptovalute.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 16:02 (Tomek.Klc).

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Tomek.Klc kaže...

Konferencija bi puno pomogla da je ostao na onoj cijeni od $2 kad sam ja pisao, jer bi dobili publicitet, ljudi bi saznali o čemu se radi i danas bi gledali +200%

Ali problem je što je hype izbio puno prije konferencije, a u tom slučaju ona ne igra nikakvu ulogu. Ljudi su se bezveze uspaničili jer nije krenulo rast jutros i srušili cijenu ali evo oporavlja se.

Holdam ih 30, kupio sam 20 kad je bio $1.4 i još 10 kad je bio $8.5.

Liska planiram kupit 25, i isto toliko VertCoina. ETC-a možda 5 ako uletim u neku lovu koju očekujem, ako ne onda ništa.

I to je onda to, zaboravljam tu priču i vraćam se za 2-3 godine vidit na čemu stojim. Previše je stresno svaki dan pratit situaciju, jako skaču kriptovalute.

Znaš kako je to, buy the rumor sell the news, klasika. Znalo se o konferenciji, krenu priče o tom što će bit i ljudi kupuju. I onda se dešava panic sell.

I lisk i Vert na Bittrexu?

13 godina

Da, sve na BitTrexu kupujem.

Zaboravio sam napomenut da sam i 10 CFI-a kupio na tuđe priče, vidit ćemo kako će se ta situacija razvijat al za prvih par dana ne izgleda super.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja holdam 3000 DGB, nije puno ali eto. Nadam se porastu na barem par dolara, pošto vidim potencijal u korištenju.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Još mi jedna stvar nije jasna. Kad je na bittrexu bio oko 11$ na yuanbao je bio tipa 10,9$ i to je ok. Razlika u konverziji ovo ono. Ali na yunbi je bio između 8$ i 9$. Zašto? I to nije bilo na trenutak nego konstantno. Da li bi se dalo tamo kupit i na bittrex prodat ili?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
axos kaže...

Još mi jedna stvar nije jasna. Kad je na bittrexu bio oko 11$ na yuanbao je bio tipa 10,9$ i to je ok. Razlika u konverziji ovo ono. Ali na yunbi je bio između 8$ i 9$. Zašto? I to nije bilo na trenutak nego konstantno. Da li bi se dalo tamo kupit i na bittrex prodat ili?

Probaj pa nam javi.

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
footballer kaže...
axos kaže...

Probaj pa nam javi.

Išao probat. Kad se logaš treba potvrdit putovnicom koje nema. RIP dreams. Sretno onim ko je u prilici. Pretpostavljam da će ANS padat dok se ne susretne s yunbi na 6,5

14 godina
odjavljen

Ukratko, muljaža od strane nekog, ili čak GDAX-a. Preko velikog tradea je pao na 10 centi, iz nepoznatog razloga, ubrzo je popravljeno, ali što je sumnjivo je da su svi tradeovi ostali gdje jesu, znači ljudi koji su kupili tisuće ETH za cijenu od 10 centi ne moraju vraćati coine. 

0 0 hvala 0
13 godina
footballer kaže...

Ukratko, muljaža od strane nekog, ili čak GDAX-a. Preko velikog tradea je pao na 10 centi, iz nepoznatog razloga, ubrzo je popravljeno, ali što je sumnjivo je da su svi tradeovi ostali gdje jesu, znači ljudi koji su kupili tisuće ETH za cijenu od 10 centi ne moraju vraćati coine. 

Netko je navodno kupio 3800 ETH-a ( ~ $1250000 ) za $0.10 po ETH-u.

Tweet

12 godina
neaktivan
Taj se je bome osigura za cili život, zaradio 1.5 milijuna dolara, na 700 potrošenih.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Tomek.Klc kaže...
footballer kaže...

Netko je navodno kupio 3800 ETH-a ( ~ $1250000 ) za $0.10 po ETH-u.

Tweet

Placean je order, da li je prošao?

14 godina
neaktivan

Shotovi su dolje. 2$ razlika ne može biti nikako zdrava.  Ja sam out dok se stanje ne stabilizira jer kako meni izgleda ANS na bittrexu kratkoročno može samo padat.

EDIT: Zaboravio shotove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 18:53 (axos).

0 0 hvala 0
16 godina

jel netko prebacivao etc na poloniex u zadnje vrijeme , meni zapelo na njihovoj adresi ,transakcija od jucer ,support izgleda ima praznike 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja čekam već 2 dana, ovo su mi odgovorili na supportu:

Dear valued customer

I am sorry to inform the ETH network is under heavy stress at the moment and some withdrawals are not being broadcast correctly.

Rest assured we will rebroadcast your withdrawal as soon as possible, thank you for your patience and I am sorry for the inconvenience.

Best regards, 

Ian
Poloniex Support

14 godina
odjavljen

Poloniex su jako neozbiljni što se tiče staff-a. Ukinuli su trollbox zbog tih par moderatora koji su potrebni za procesiranje transakcija, umjesto da unajme još njih (imaju masu novaca od ovog svega)

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

manje više sve je neozbiljno u vezi kriptovaluta još je dosta sve friško nema kontrole dosta manipulacija zato treba biti oprezan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
footballer kaže...

Poloniex su jako neozbiljni što se tiče staff-a. Ukinuli su trollbox zbog tih par moderatora koji su potrebni za procesiranje transakcija, umjesto da unajme još njih (imaju masu novaca od ovog svega)

zašto nemamo private key za svaki wallet na exchangeu ? kad bi tako bilo ako zapne na tom walletu samo vratim coine ovako moram njih cekati 

16 godina
Nemora bit, ljudi unovcuju dobitak, nakom toga moze i dolje i gore. Nekako si mislim da ce uskoro opet gore.
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,ulozio bi nekih soma eura u kriptovalute al sam totalni noob sta se tice toga,pa kad bi neko mogo objasnit od a do ž sta trebam napravit da kupim npr ethereum bio bi mu zahvalan

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
fixxer_zg kaže...

Pozdrav ljudi,ulozio bi nekih soma eura u kriptovalute al sam totalni noob sta se tice toga,pa kad bi neko mogo objasnit od a do ž sta trebam napravit da kupim npr ethereum bio bi mu zahvalan

Prvo, vrlo dobro se informiraj u kripto valute koje želiš kupiti. Gotovo svaka od njih iza sebe ima neki cilj, tehnologiju, ljude koji rade na njoj. Također, za očekivati je da ima i scam valuta koje su napravljene kako bi tvrtke kreatori zaradili quick buck. 

Postupak kupovine bilo kojih coina je vrlo jednostavan. Prije kupovine moraš otvoriti račun na nekoj od exchange stranica. Koliko vidim, najpopularnije su Bittrex, Poloniex i Kraken. Sve imaju bitcoin kao primarnu valutu, te sve imaju Ethereum i veliku većinu top 40-50 coina.

Bitcoine kunama možeš kupiti na stranici bitcoin-mjenjačnica.hr. Tamo ćeš dobiti upute za sve što trebaš napraviti (najlakše je preko mobilnog bankarstva, da ne moraš u banku). Kada ti uplatiš, na stranici potvrdiš uplatu i oni će ju procesuirati te poslati odgovarajući broj bitcoina na tvoj račun na nekim od exchange siteova (1000 eura će ti biti oko 0.5btc, ovisno o tečaju). Tada tamo možeš bitcoinima kupovati druge valute (altcoine), uključujući Ethereum. Isto tako, kada prodaješ valute, sve se opet vraća na bitcoin (ne mora, ali kod većine ljudi je taj slučaj jer trguju tako). Samo pazi, tamo je obračunska jedinica 1 BTC (ne mora biti, al po defaultu je, može bit jedinica i Tether (USDT) i ETH), tako da će ti neke valute, tipa Digibyte biti 0.00001100 BTC (to je 1100 satoshija, satoshi je najmanji dio Bitcoina, kao kod nas 1lp)

Svako ulaganje (prodaja i kupovina) je tvoja odgovornost i tvoj rizik. Možeš sam istraživati, možeš držati neke coine na duže vrijeme, možeš raditi short term trading, nebitno. Sve je tvoja volja ali i tvoj rizik. Ja ti neću dijelit savjete što da radiš sa svojim novcem, ali reći ću ti ovo. 1000 eura je vrlo lijepa svota novca, te bi se trebao informirati na veliko prije ulaganja. Sretno s trejdanjem ;)

15 godina
neaktivan

Poloniex zadnje vrijeme ima velikih problema

razlika je ako želiš nešto kupiti te držati ili želiš to isto mijenjati na mjenjačnici svako malo

moja ti je preporuka naći ljude koji prodaju btc pa ti njima na ruke novce ili preko banke, ako želiš čuvati btc ili neku drugo valutu onda traži wallet ( imaš hard, cold te online http://www.coindesk.com/information/how-to-store-your-bitcoins/ ) ne mjenjačnicu

za mjenjačnicu moja preoruka kraken jer je u EU i najjednostavnija za mijenjati ima dosta mali fee kao i to što možeš u euro mijenjati makar imaju druge ali neke traže dodadne stvari tipa scan id da bi mogao tipa bittrix 

moja preporuka da sva jaja ne držiš u istoj košari kao ni sva jaja ista. Po meni bolje uzeti btc naspram eth jer je po meni stabilnija valuta dok eth čekaju promjene. 

Ovdje imaš listu coina https://coinmarketcap.com/ pogledaj što ti se dopada 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hvala ekipa na korisnim savjetima!

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav svima!

Ima kakvih obećavajucih investicija od novih coinova?

Imam dugorocno ulozeno u waves i antshares, ulozio bih u jos nesto,pa ako netko ima prijedlog!

Hvala unaprijed

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice