Windowsi bez Starta?

poruka: 81
|
čitano: 10.170
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi bez Starta?".
16 godina
neaktivan
Re: Windowsi bez Starta?
genije_čudo_prirode kaže...

Opensource i ideje? Opensource jedva uspijeva poloviti 50% onog što komercijala izbacuje van, a ono što dobro rješava su specifični mikro zahtjevi za točno specifičnom potrebom, tipa mikro linuxa ili codeca od kojih svi OS-evi imaju koristi.

A kako su krenuli Ubuntui i vindovzi mislim da ćemo vrlo skoro imati Stevin Apple OS svugdje, samo kaj će imati drugačije nazive.

Dobro ti pase nick, ali mislim da si se zabunio, ovo na avataru ti je Tesla, a ne Charlie Chaplin kojeg si trazio...

Kako obozavam ljude koji imaju argumente o stvarima o kojima nemaju pojma. Ajde baci pogled nakratko sto je Stevin Apple OS...

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 21:37 (Deus ex machina).
16 godina
Deus ex machina kaže...

Opensource i ideje? Opensource jedva uspijeva poloviti 50% onog što komercijala izbacuje van, a ono što dobro rješava su specifični mikro zahtjevi za točno specifičnom potrebom, tipa mikro linuxa ili codeca od kojih svi OS-evi imaju koristi.

A kako su krenuli Ubuntui i vindovzi mislim da ćemo vrlo skoro imati Stevin Apple OS svugdje, samo kaj će imati drugačije nazive.

Dobro ti pase nick, ali mislim da si se zabunio, ovo na avataru ti je Tesla, a ne Charlie Chaplin kojeg si trazio...

Kako obozavam ljude koji imaju argumente o stvarima o kojima nemaju pojma. Ajde baci pogled nakratko sto je Stevin Apple OS...

Odličan. :))) Prepakiran Linux što 99,9% jabučara ne zna :)))

17 godina
neaktivan
Envy kaže...
Deus ex machina kaže...

Deus ex machina jest u pravu kad "genijalca" upucuje na to da se informira o OSX-u i njegovim temeljima, ali ovo sto ti pricas je notorna neistina, uz duzno postovanje.

FYI, OSX je temeljen na mikrokernelu NetBSD-a prosirenog unaprijedjenim NeXT OS-ovim UI-em koji je kroz godine evoluirao do ovoga sto je danas. Linux nema veze s OSX-om. Cak niti ono "X" ih ne povezuje (jer kod OSX-a X oznacava verziju 10, btw, a ne slovo "x").

Dakle, i ti bi trebao na popravni. ;-))

p.s. Bez ljutnje, samo ispravljam tvoj netocan navod.

16 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

Deus ex machina jest u pravu kad "genijalca" upucuje na to da se informira o OSX-u i njegovim temeljima, ali ovo sto ti pricas je notorna neistina, uz duzno postovanje.

FYI, OSX je temeljen na mikrokernelu NetBSD-a prosirenog unaprijedjenim NeXT OS-ovim UI-em koji je kroz godine evoluirao do ovoga sto je danas. Linux nema veze s OSX-om. Cak niti ono "X" ih ne povezuje (jer kod OSX-a X oznacava verziju 10, btw, a ne slovo "x").

Chapeau i cista petica za znanje iz povijesti, kolega :-) Rijetki su ljudi koji su culi za NeXTStep...

Set as I am in my ways and my arrogance, burden of proof tossed upon non-believers... You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one...
16 godina
ChrisB kaže...

Nema ljutne, primljeno na znanje. ;))

Pristup gđici Wikici imamo svi.. pa stoga copy paste neće imati smisla.. navod "prepakirani Linux" uzet je sa nekadašnjeg PC Magazina koji je namjerno kao pod naslov želio izazvati ljutnu sljepih jabučara, pisao je o tome par puta i John C. Dvorak, tako da baš i ne bih se složio da je notorna neistina.

Da X rimski označava 10 kod MacOS-a i vrapci na grani znaju.. i čisto sumnjam da postoji netko da to ne zna, ali ono što sam htip reći jeste da je MacOS Unixoidni Operativni Sistem i da to nije neka sveta relikvija, rahmetli (na bosanskom pokojni) nam Steve Jobsa.

Lijep pozdrav ;))

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 23:06 (Envy).
17 godina
neaktivan
Envy kaže...
ChrisB kaže...

Nema ljutne, primljeno na znanje. ;))

Pristup gđici Wikici imamo svi.. pa stoga copy paste neće imati smisla.. navod "prepakirani Linux" uzet je sa nekadašnjeg PC Magazina koji je namjerno kao pod naslov želio izazvati ljutnu sljepih jabučara, pisao je o tome par puta i John C. Dvorak, tako da baš i ne bih se složio da je notorna neistina.

Da X rimski označava 10 kod MacOS-a i vrapci na grani znaju.. i čisto sumnjam da postoji netko da to ne zna, ali ono što sam htip reći jeste da je MacOS Unixoidni Operativni Sistem i da to nije neka sveta relikvija, rahmetli (na bosanskom pokojni) nam Steve Jobsa.

Lijep pozdrav ;))

Slazem se s cinjenicom da je Unixoid, sto vec proizlazi i iz same cinjenice da je temeljen na NetBSD-evom mikrokernelu. Kao sto sam i svjestan da je JCD cisto iz provokacije kategorizirao OSX kao "prepakirani Linux". No, znamo i da je Linux ipak nastao kao samostalni projekt bez da je koristio kernel bilo koje tada standardne distribucije Unixa (SCO, BSD, AT&T, IBM, HP...). Samo zato ispravljam netocni navod, ali u svemu ostalome - slazemo se ;-)

17 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

NetBSD nije microkernel niti je OSX temeljen na NetBSD-u. Kernel Mac OS X-a je XNU koji se sastoji od Mach microkernela i dijelova FreeBSD/NetBSD-a (TCP/IP stack,BSD sockets itd...). 

Popravni ? ;)

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
16 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

super dečki.. znanje (ili brzina pretraživanja) vam je na visokoj razini, ali kakve to veze ima sa START tipkom?

;)

----- Nema na čemu! --| Google is your friend |------
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
Zura kaže...

super dečki.. znanje (ili brzina pretraživanja) vam je na visokoj razini, ali kakve to veze ima sa START tipkom?

;)

Nema nikakve ;)) Družimo se, pijemo čaj po ovoj zimi. :D

15 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Da li ćete moći preboliti Start?

Lažu.

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Prepakirani Linux?! Dobar si ,svaka čast ,ali bitno je kak su se neke ''stručne'' ribice odmah upecale na udicu!!

Inače ,mnogima i dan danas fali classic menu u Sedmici

i ima već nekoliko dobrih verzija  ,pa će netko sigurno riješiti i Start Orb na Osmici ,koji će tolko falit! (ako će uopće falit)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Nema nikakve ;)) Družimo se, pijemo čaj po ovoj zimi. :D

.. ali .. ici vani na snjegic .. raditi snjeska .. valjati se po snijegu .. zgrudat nekog i posteno ga najest snijegom ?!?!?!?!

kizo2703 kaže...

jok bato.. sumnjam da "mnogima" fali. :) rekao bih "nekima" i to manjini (..... znam, znam, totalno neargumentirana izjava koja odražava samo osobni stav :) jednako ko citirana)

----- Nema na čemu! --| Google is your friend |------
16 godina
neaktivan
Zura kaže...

jok bato.. sumnjam da "mnogima" fali. :) rekao bih "nekima" i to manjini (..... znam, znam, totalno neargumentirana izjava koja odražava samo osobni stav :) jednako ko citirana)

Ja uopće nisam navodil kome fali ,ali očekival sam ovakav ili odgovor nekog ''manjinca'' ,''stručnjaka'' ,kojem su svi Windowsi poslije w2k samo teški bloatware!{#}

Meni (i većini) sigurno ne fali.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 15:45 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...

Prepakirani Linux?! Dobar si ,svaka čast ,ali bitno je kak su se neke ''stručne'' ribice odmah upecale na udicu!!

* * *  ...pa će netko sigurno riješiti i Start Orb na Osmici ,koji će tolko falit! (ako će uopće falit)

Hehe.. 'Prepakiran Linux' sam kako već rekoh, posudio od John C. Dvoraka.. drago mi je ako se već netko uhvatio.. vidim prstići pucaju po Wikipediji. :D

Zura kaže...
.. ali .. ici vani na snjegic .. raditi snjeska .. valjati se po snijegu .. zgrudat nekog i posteno ga najest snijegom ?!?!?!?!
kizo2703 kaže...

Snjeg je suh 'k'o barut'.. možda u Dalmaciji da se kakav kamen slučajno odvali pa bi dole dok 'grudva' dođe sravnio grad sa zemljom.. Ovdje u Tuzli snijeg je kao prašina.. ništa ne možeš sa njim.. čak i cestu mogu pomest metlom.. ali zato za sankanja.. ubio se. ;))

Vraćamo se na temu: sa WDP-om sam od prvog dana, start meni mi ni malo nedostaje. Ni malo. Taskbar sam razvukao na dva reda plus treći za Address bar i više nego i dovoljno programa sam 'zakucao ekserom' na taskbar.. Ako i instaliram neki novi program Win tipka, skrolam do kraja i tu je novopridošli program. Naravno ovo je WDP, iskreno jedva čekam betu, a biće novina još.

PS: vratili su Up tipku u Exploreru (ili kako se već sada zove) to je ona strelica prema gore, daleko mi se teže u 7 bilo navići bez nje nego sada bez Start menija u WDP-u.

Lijep pozdrav svima.

16 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

A jbga kome paše neka ide kome neće pasati neka ne ide na osmicu i Bog, čemu uopće dublje rasprave

bug caruje, um klade valja

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windowsi bez Starta?

pretpostavljam da će dok 8-ica izađe smisliti adekvatno riješenje za sve, naravno prije svega da svatko tko se bavi OS-ovima ni jedan nije instalirao na živi stroj nego na virtualku ili stroj koji mu služi za testiranja te kad je 100% siguran da mu nešto takvo odgovara ide raditi novu instalaciju na živi stroj tj. onaj koji redovno koristi pa je vjerujem bespredmetno govoriti da li će nešto valjati ili ne ako je još u developerskoj fazi...

informatika je kao labirint, jednom uđeš i više nikako da izađeš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windowsi bez Starta?
Kako da maknem ovu temu iz Teme u kojima sudjelujem u zadnjih 30 dana? Ne prati mi se više, a konstantno javlja da ima novih postova...?
Do NOT feed the troll!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Čekaj 30 dana. {#}

17 godina
royalhero kaže...

Čekaj 30 dana. {#}

Thanx Mr. Obvious! Here, have this rock {#}!

Do NOT feed the troll!!
16 godina
ChrisB kaže...
Envy kaže...
Deus ex machina kaže...

hehe prepakiran linux...ok, jednako kao što su Lotus Exige v6 prepakirana egipatska ratna kola. (ne)znanje ste i sami pokazali ovakvim prepucavanjem, no na žalost efekt poruke je ipak bio preslab jer kad god se spomene jabuka krene more postova...šteta, očekivao sam više od vas :-) I mislim da vecina korisnika OSX-a znaju da su dijelovi corea iz svijeta unixoida i upravo sam to u drugom dijelu rečenice spomenuo - specifične stvari iščupane iz unixoida su očito odlično odrađene. Ali tu staje priča, dijelovi su odlični no ukupna vrijednost za svakodnevnog prosječnog korisnika je daleko od realnosti za linux svijet. Kad poželim nešto specifično, pogledam naravno ovu listu i odaberem no to je sve što očekujem od linuxa. 

Bit je da sam samo povukao paralelu ovog starta kojeg izbacuju sa vec visegodisnjim nastojanjem da se prati dio po dio onog sto OSX nudi. Linuxoidi se vec godinama natjecu tko ce izbaciti kompilaciju sto slicniju vindovzama, a vindovzi prate osx.

Ne smeta me tko sto je uzeo od koga i slično već što najviše naglašavanja na ugodom korisničkom iskustvu vidim samo kod osx-a. Linuxi mi se čine namjerno zakomplicirani ponekad i ubijes se pokusavajuci kako natjerati da proradi najjednostavnija moguca stvar, a vindovzi se trude nemati strategiju razvoja vec lutaju, poput ovog - izbaciti start, a kao alternativa ti nije nista ponudjeno (dobro tabovi i ocito WP7 ugodjaj).

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
13 godina
Windowsi bez Starta?

Rezultat ankete izjednačen već nekoliko dana, 45:45.

Idemo produžetci!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice