Ubuntu mobiteli su pred vratima

poruka: 47
|
čitano: 7.532
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu mobiteli su pred vratima".
17 godina
neaktivan
Re: Ubuntu mobiteli su pred vratima
bunkermax kaže...

@hrvoje

Tako je, dijelim tvoj stav u potpunosti.  No sigurno znaš da unutar fossa ima frakcija koje se propnu na zadnje noge čim se spomene komercijalizacija, marketing, bogaćenje nekih zvucnih linux imena....

Možda griješim, ali mi se tu pojavljuje paradox : kada neko uloži svoje milijune u razvoj nečega, mislim da mu više neće biti drago da se to slobodno dila i prilagodjava kako kome paše....   Otvoren kod nije čudotvorno rješenjee jer ga tada proučavaju i zlonamjernici, i par puta smo se dosad osvjedocili da su postojali sigurnosni problemi i to godinama a da nisu uočeni

Teoretski je i unity de pod gpl ali se cannonical potrudio da ga nije samo tako staviti u mint ili opensuse..

Pa ne može netko uzeti milujune redova codea pod GPL-om, uložiti milijune novaca na razvoj i onda da mu nije drago i da zatvori code. Zato i jeste ta licenca. Ako im to smeta, onda trebaju krenuti od nule i uložiti još više milijuna, što nije baš jednostavno :)

Life is too short to remove USB safely
11 godina
bunkermax kaže...

@za zmaja

Pa moja osnovna djelatnost je cyber sigurnost, tako da mi neke stvari nisu problem.... Naravno da to ne zloupotrebljavam.

Razvio si jednu ili dvije aplikacije, i naravno da to ciniš u svrhu tvoje bolje budućnosti.  Em ljepo zvuči u životopisu em možda danas sutra napraviš i hit aplikaciju koja bu te učinila milionerom..... Ja ti imam previse godina i iskustva da bih vise vjerovao u entuzijazam koji je svrha samom sebi.....

Čim napišeš tako znam da ti to nikako nije osnovna djelatnost 

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 13:36 (Entry Point).
11 godina
protjeran

Kako god ti kažeš, vidoviti entry

:-)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Predstavljanje će biti u Londonu u Canonicalu, a evo nekoliko sličica s Twittera od osoba koje će nazočiti događaju kao gosti. Ubuntovci imaju kuglanu u uredu :)

Riccardo Padovani će na twitteru raditi live preview

https://twitter.com/hashtag/UbuntuPhone?src=hash

Tiago Carrondo u Canonicalu kao gost Tiago Carrondo u Canonicalu kao gost
Canonical Ltd London ured kuglana Canonical Ltd London ured kuglana
Canonical Ltd London ured Canonical Ltd London ured
Sa terase Canonicalovog ureda u Londonu Sa terase Canonicalovog ureda u Londonu
Crostian Parrino predstavlja telefon Crostian Parrino predstavlja telefon
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 14:59 (hrvooje).

3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

@za zmaja

Pa moja osnovna djelatnost je cyber sigurnost, tako da mi neke stvari nisu problem.... Naravno da to ne zloupotrebljavam.

Razvio si jednu ili dvije aplikacije, i naravno da to ciniš u svrhu tvoje bolje budućnosti.  Em ljepo zvuči u životopisu em možda danas sutra napraviš i hit aplikaciju koja bu te učinila milionerom..... Ja ti imam previse godina i iskustva da bih vise vjerovao u entuzijazam koji je svrha samom sebi.....

Zanimljivo.

-pošto ti je to osnovna djelatnost,rado bih te upoznao jer htio bih i sam da mi to postane osnovna djelatnost ali nikako da nađem vremena pored faksa...
-te aplikacije sam prvenstveno iz dosade napravio,ali da bilo bi lijepo ako pogodim u zlatnu žilu.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
11 godina
protjeran
g12356 kaže...

-pošto ti je to osnovna djelatnost,rado bih te upoznao 

Pa ni bed.... Tamo na onom linux portalu  ima osoba koje me  poznaju  jer su delale samnom u MUP-u

na raznoraznim odjelima pa možda imamo i zajedničke poznanike....

Svijet je mali....

16 godina
hrvooje kaže...

ove igrače što si spomenio, njihov marketing budget je veći od cijelog canonicala.

...to je kao da konzum lansira novi sir. nije baš da sve zagrebačke posveduše znaju za to, al prodaje se i prihod kapa.

..

googleovo smetlište vijerojanto ima par vreća banknota koje su jednostavno bacili.. ali oni su u bizu, Canonical tek ako uspije, možda itd..

-zanimljivo, baš posvoduše su logična karika u nizu...

g12356 kaže...
bunkermax kaže...

Predinstaliranim   Facebook, Twitter, Dropbox i Evernote,  se točno vidi ciljana publika tj kupci...

Ode to polako od fossa u full komercijalu  ....

-Jeli je važno koja je ciljana publika ako je kod otvoren?
-foss je i dalje foss bez obzira na ciljanu publiku

- foss-OS-,,, sve je nebitno, bitno je zarada. Ako je posvoduša, tad npr može biti važno dal ima cirkoni-svarowsky, dal je ajfon, a foss? što je to? Twit, face.. i webcam. Boli ih kifla za ostalo, jednako je kod kupnje nogometne lopte, kubanskih cigara, krvavih dijamanata... (a recimo PETA plače nad leopardima, ne nad malim crncima... koji ''FOSSOovski'' rade.)

- pa npr pogledaj kad izlazi nova konzola Sonyja.. postavljaju se šatori i čeka se, bude i  udnevniku.. a Ubuntu? Što misliš da se bolje proda/zaradi?

g12356 kaže...
bunkermax kaže...

Mislim da cannonical razmišlja ovako : fućka mi se koju filozofiju trubiš dok god koristiš ili kupuješ moje proizvode a ja na tome zarađujem  .

-Canonical ima 400-500 zaposlenika koji nekako moraju preživjeti.
-Što poništava argument da se od FOSS softvera nemože živjeti.
-Uz to još imaju hobiste i ostatak tvrtki u zajednici koji međusobno koegzistiraju i pridonose slobodnom softveru.
-Sav softver koji oni naprave je 100% open source,jedino ponekada oni sam projekt započnu unutar zatvorenih vrata ali na kraju open sourceaju.
-Za 3rd party softver ih nije briga.Za to je kriv onaj tko ga je napravio.Imaš distribucije koje ni ne dopuštaju 3rd party closed source software,npr. gentoo(afaik).I ja se njima divim,pogotovo godspodinu Stallmanu koji je car.

-opet o fossu i zaradi. Čemu? Posao je posao, pa da uopće nije vezan uz IT, pekara, kockarnica.. vožnja rikše. Dali ti pri tome koristiš nešto free/open itd je sporedno. Bitna je zarada a i dobrotvorni rad košta (troškovi) dok i volonteri moraju živjeti, jesti, plaćati režije,... i nitko im ne 'zamjera' što će sad (možda) zaraditi. Neka, ali ostavi loš argument, nepotreban je. Ne zarađuje se idealima, vidi npr Cukija i face (a sama ideja je bila umobolna... no in je milijarder a ja nisam, dakle moja procjena je glupost.. dali je facebook npr FOSS? sporedno ali nije).

hrvooje kaže...

pa što je loše u zarađivanju? FOSS znači slobodan za mijenjanje, otvoren za gledanje izvorni softver. nigdje ne vidim riječ besplatno. čemu toliko čuđenje radi komercijalizacije. meni je baš drago da ide prema komercijalizaciji što znači da će se još bolji code vraćati u FOSS, tj. više developera će raditi, više očiju provjeravati bugove. nije Linux neki partizanski chegevara pokret gdje svi sjede oko vatre i dijele jedan mesni narezak, svi za jednog jedan za sve. 

npr. zar ne bi bilo super da Canonical 'proda' Ubuntu mojoj, tvojoj, firmi i da poraste potražnja za poznavanjem Linux desktopa, Ubuntu Toucha itd. 

-isti odgovor, nevažno je FOSS, jednako da je sve na MSovoj platformi ili na jajima s lukom. Nit j eproblem (npr moralni) zarada, štoviše to je legitiman cilj.

g12356 kaže...
..

-to sam i rekao,da se na Linuxu zarađuje.
-nije demagogija nego obostrana korist...

- demagogija je kad nepotrebno korsitiš FOSS u rečenici, kao što je patetika kad spomenem gladnu afričku djecu, terorizam i sl.. a cilj mi je ipak zarada, pa missice dobiju krunu i prosipaju 'bisere' štiteći kišne šume (mada su silikoni ono što ih ruši..). Svi su u igri zbog novca.

kažu ameri, dont piss on my leg and tell me its raining ..

Nek se zarađuje, ali čemu npr tvoja potreba za opravdavanjem legitimne zarade (dali opravdavamo druge industirije?), spominjanje FOSSa itd. Uređaj, cijena, tržište, marketing nemaju veze s tim, to je BIZ.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 16:24 (ihush).
15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...
g12356 kaže...

-pošto ti je to osnovna djelatnost,rado bih te upoznao 

Pa ni bed.... Tamo na onom linux portalu  ima osoba koje me  poznaju  jer su delale samnom u MUP-u

na raznoraznim odjelima pa možda imamo i zajedničke poznanike....

Svijet je mali....

Možda poznaš x y,on radi na policijskoj akademiji,ali je na TVZ-u vanjski suradnik,tamo mi je bio mentor.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.2.2015 16:42 (g12356).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

Sa tog gledišta se slažem.Ali ja eto pokušavam istovremeno gledati i gledište biz-a i gledište foss-ovaca.

11 godina
protjeran

@ihush

Kako si i sam stoput rekao, komercijala i lova guraju sve, i to već par tisuća godina u ovom našem ekosistemu....

A entuzijazam ili postane komercijalan ili propadne....   Canonical zna što radi, pritom ne biraju sredstva

i kolko tolko im zasad ide jer pošuju prirodni poredak svemira....   

Al malo su pretjerali sa cijenom tog moba jer bi to u biti trebao biti tržišni penetracijski mobitel..

Razmijenio sam par mailova sa njihovim gazdom , i mogu ti reći da je čovjek konkretan 

da nemre bit konkretniji : ja žicario da nas podrže u nekim stvarima, a on skreše forom : daj projekte, troškovnik,

kolko bi vi para i kolko mi bute zaradili.....    Ne tak doslovno  nego je diplomatski to uvio ali poanta je ta...

@g123456

nemoj baš tak javno imena, možda tom profi nebi bilo po ćejfu .., i neznam ga.....

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eto editao sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ubuntu phone prohod 

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

pred mojim vratima je samo hrpa snijega, ma koliko se trudio očistiti ga. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo još vijesti,uključujući vijesti o drugom high end modelu drugog proizvođača:
http://www.omgubuntu.co.uk/2015/02/bq-ubuntu-phone-goes-sale-next-week-e169-meizu-device-coming-soon

...USA će i dalje biti izostavljena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oglasio se i vlasnik Caninicala Mark Shutleworth, kaže da će doći i WhatsApp i ostale aplikacije, ali da se svakako isproba Telegram. 

U Europi će se prodavati po cijeni od 170eura. 

http://www.theverge.com/2015/2/6/7991137/ubuntu-phone-specs-release-date-price

http://www.omgubuntu.co.uk/2015/02/bq-ubuntu-phone-goes-sale-next-week-e169-meizu-device-coming-soon

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 13:01 (hrvooje).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo,prodaja kreže od sutra u 9 ujutro sa b1-ove stranice:

https://twitter.com/ubuntu/status/565103224265637889

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice