R/W 1000MB+
Pa zar ovo ne probija SATA 3 ograničenje???
Dali se u RAID polju i SATA propusnost duplira?
R/W 1000MB+
R/W 1000MB+
Mislim da je to zbog RAID-a tolika brzina čitanja.
A s lubanjom se vjerojatno želi proučiti - ovo je grobnica vaših podataka.
Preskupo jako s obzirom da treća generacija SF kontrolera kuca na vrata sa boljim perfomansama i novijim sučeljem.
Ako moze meni netko objasniti na koji način se ostvaruju tolike brzine
240gb model - ima brzinu zapisivanja 270mb u sekundi
480gb model - ima brzinu zapisivanja 480mb u sekundi
Pitanje za vas, zasto su brzine zapisivanja skoro udvostručene u RAID0 ???? Sto im to omogučuje ???
Ja sam mislio da je ekipa onoliko jaka koliko njihov najslabiji igrać.
I dalje preskupo, većina prosječnih korisnika će prije kupit crucial m500 nego skuplji intel ili samsung.
kod raid0 se koriste 2 identična diska/ssd-a i kada su u raid0 polju u isto vrijeme se polovica datoteke zapisuje na jedan disk a polovica na drugi disk i zato su performanse udvostručene. ali zato ako krepa jedan disk svi podaci su izgubljeni
Ako moze meni netko objasniti na koji način se ostvaruju tolike brzine
240gb model - ima brzinu zapisivanja 270mb u sekundi
480gb model - ima brzinu zapisivanja 480mb u sekundi
Pitanje za vas, zasto su brzine zapisivanja skoro udvostručene u RAID0 ???? Sto im to omogučuje ???
Ja sam mislio da je ekipa onoliko jaka koliko njihov najslabiji igrać.
Paaa, zato sto pola podataka zapises na jedan disk, brzinom od 270 MB/s, i drugu polovicu na drugi disk, isto brzinom od 270 MB/s, i onda je to zajedno 540 MB/s, ali RAID ima nekakav overhead, pa ispadne nesto manje. To se odnosi na stripe. Na mirroru imas duplo citanje, ali pisanje ti je jednako kao i na jedan disk.
Intel pravi kvalitetne i pouzdane diskove,naravno tako nešto prati i cijena,tko kupuje bijesne grafike,proces,matične...neće mu bit problem izdvojit novac za ovu novu seriju SSD diskova!Ja sam svoj Intel 520 120 Gb platio 1500 kn i nije mi žao(hebeš ga,sad mogu kupit 3 takva,ali tako je to u IT svijetu),sad imam problem punog diska i treba mi veći.Dvojim između još jednog 520 u RAID0 ili jedan nove serije 730!!
Možeš sve moguće i nemoguće kombinacije zamisliti. Raid 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 50, sve u zavisnosti od kontrolera. Nešto malo više možeš naći ovdje:
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID
Intel pravi kvalitetne i pouzdane diskove,naravno tako nešto prati i cijena,tko kupuje bijesne grafike,proces,matične...neće mu bit problem izdvojit novac za ovu novu seriju SSD diskova!Ja sam svoj Intel 520 120 Gb platio 1500 kn i nije mi žao(hebeš ga,sad mogu kupit 3 takva,ali tako je to u IT svijetu),sad imam problem punog diska i treba mi veći.Dvojim između još jednog 520 u RAID0 ili jedan nove serije 730!!
Po meni dva SSD-a identična u mirror konfiguraciji za nativni OS, a NAS uređaj nakrcan standardnim HDD-ovima za pohranu i skladištenje velike količine podataka je scenario iz snova. Sada što to sve košta, kao prosječan polovan automobil, to je neka druga priča :D
Nije nuzno da se koriste 2 diska identicnih kapaciteta.
Ako se koriste 2 diska razlicitih kapaciteta tada ce raid0 polje generirati ukupan kapacitet koji je jednak 2x(kapacitet manjeg diska)
Npr. ako imas disk od 100gb i 50gb, tada ce ukupan kapacitet iznositi 100gb (2x kapacitet manjeg diska) ali sa gotovo dupliim brzinama