Rimac razvija automobil za Pikes Peak

poruka: 93
|
čitano: 13.970
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rimac razvija automobil za Pikes Peak".
13 godina
Re: Rimac razvija automobil za Pikes Peak
Chronosus kaže...

Koja tragedija su ovi naši ljudi,i pri tom ne mislim na Rimca. Malograđanština najvišeg ranga.

Sjećam se kad je prvi put prikazan Doking XD. "Ružan je" "preskup je, tko će to kupovati", "bolje da prodaju to kinezima da oni proizvedu".. itd.

Gospodin Rimac dokazuje vani da vrijedi, suradnja sa legendama poput Koenigsegg-a i Tajima (gospodin u 2.-3. postu očito ne zna ništa o Pikes Peaku ak se može smijati na spomen gospodina Tajime), i da se Concept_One koristi kao auto direktora utrke na Formuli E, na svakoj utrci. Da, koristi! 

Ali glavno da bi svi bili inovatori da imaju novaca. Right.

http://www.engadget.com/2015/05/14/concept-one-driveclub/

Auto je vani, Rimčeva tehnologija se koristi u mnogo high profile projekata... Ali ne, on prodaje maglu.

Nek se Rimac preseli van gdje ga znaju cijeniti (i gdje idu svi hrvati koji nešto znaju), znam da ću i ja uskoro upravo zbog ovakvih primitivaca koji su svi duboko u duši inovatori i progresivci, samo nemaju novaca da to pokažu pa pljuju po ostalima koji imaju.

bravo! :D

14 godina
zeroname kaže...
Xplicit kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

Nije problem u tome kaj pare ne troši na žene i cugu nego da je ovo uređena država te pare bi trebao vratiti u državnu kasu. Ovako se skupa sa Sanaderima, Vidoševićima i inima smije narodu u facu jer je očito jednakiji od drugih. E tu je problem.

On nije kao Sanader i ekipa. Ako netko je to je njegov stari, a ja se ne sjećam da je netko rokao po djeci Sanadera i Vidoševića kao što rokaju po Mati. A on je za razliku od ovih radi nešto i zapošljava ljude.

Kako ti nije jasno. Otac Mate Rimca je osuđen i u zatvoru zbog sumljivih poslova , pranja love i pljačke. I upravo je on dao sinu pare da otvori firmu. Znaci dao mu je nelegalne pare. Firma je otvorena i financira se ilegalnim parama.

Pa tim više, naš narod obožava takve. Vidi, čovjek koji je pijan pregazio čovjeka i zbog kojeg je policajac izgubio posao će biti doživotni gradonačelnik glavnog i najvećeg grada, unatoč tome što je završio u zatvoru (i unatoč tome ostao gradonačelnik), da ne govorim o Kerumu a i uskoro o našem budućem premijeru za kojega svi koji žele videda je licemjer nekoliko rangova iznad Sanadera. Takve hrvati obožavaju, pod uvjetom da često spominju boga (vjerojatno nisu svjesni da je to druga božja zapovijed, ali tko bi znao takve sitnice) i pozivaju se na hrvatstvo. Dakle, preporučam Rimcu da se ugleda na one uspješne "hrvate" i počet će ga obožavati. Al ne, on tu radi s nekim šveđanima i japancima, izdajica svog roda.

Btw @daniel.hajdinjak666, čuj ti njega, uređena država... bwahahhah. U kojoj ti državi živiš?

14 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...
Xplicit kaže...

Nevjerojatna je ekipa ovdje na forumu. Napadaju dečka koji radi posao koji voli i s kojim, je na sreću, zaposlio nekoliko destaka ljudi. Bez obzira kolika im je plaća on je zaposlio ljude i rade nešto. A mogao je te pare kaj mu stari ima trošiti na cugu, ženske i aute i zajebavat se do mile volje, ali on je ipak nešto stvorio u svom životu.

A to kaj pričate da on prodaje maglu, onda sigurno ne bi radio batereijski sklop za Koenigsegga ili auto za Tajimu.

Tu serete po dečku, a masa vas drka na one poluidiote sa instagrama tipa onaj bilzeran ili kak se već zove. 

Kada bi o temi diskutirali ljudi argumentirali bi svoje stavove necime a ne govorili lopov, tata u zatvoru i sl. a i ne bi se obrusili na njega, vec na prave krivce... ali posto to nisu ljudi vec kretenoidi, ljubomorni pristavci, uberinteligentni rvati i sl. ne mozes od njihto ocekivati :D

kreten je uvijek kreten, bzivio on u Yugoslaviji ili Hrvatskoj, zato i jesmo tu di jesmo i tako nam je kako nam je, kreteni svuda oko nas,,,, stid me je kretenluka kojeg dozivljavam jos tamo od '91..... uzas :\\\\\

Obicno samo citam kad se komentira Rimac, i razmisljam si kako smo mi jalan i jadan narod kad nemozemo prihvatiti tudji uspjeh. Zasto covjeka povezivati s kriminalom, momak je zaista vrijedan i trudi se...

I jos uvijek mislim da je vrijedan i trudi se, i nadam se da ce nesto dobro ispast iz svega.

ALLLLIIII

Postoje jasni pokazatelji koliko je netko uspjesan ili nije. A to su financije. I javno su dostupne.

Prema tim podacima, Rimac Automobili je u 2014 ostvario prihod od 10.566.800kn sto je skok od 179,5% u odnosu na 2013 kada je ostvario promet od 3,78milijuna kuna.

U 2014 je ostvario neto dobit u iznosu od 641.700kn sto je skok od 181,5% u odnosu na 2013.

U 2014 godini je imao 33 zaposlena s prosjecnom neto placom od 3.533kn, dok je u 2013 imao 16 zaposlenih sa prosjecnom placom od 2.208kn.

E sad, kako se u to uklapaju gore navedeni podaci o prihodu u ovo -> http://www.jutarnji.hr/mate-rimac--radim-na-novom-modelu-u-klasi-bugattijeva-veyrona---/1224328/ gdje tvrdi da je prodao 8 automobila, a cijena svakog prema ovom http://en.wikipedia.org/wiki/Rimac_Concept_One je $980000, to neznam, vjerojatno postoje bolji matematicari od mene.

Ono sto takodjer bode u oci je prosjecna neto placa od 3.533kn, a ovdje http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/352752/Rimac-Place-u-mojoj-firmi-su-preko-10-000-kn-neto.html tvrdi da su preko 10000kn.

Svatko tko ima pristup pregledu financijskog poslovanja firmi u HR, tipa poslovna.hr moze potvrditi krvnu sliku svake firme registrirane u HR.

Ja jos uvijek zelim vjerovati u uspjeh, iskrenost i transparentnost Rimca, jer nam u Hrvatskoj treba takva prica, ali gledajuc financijske pokazetelje i usporedjujuc ih s pricama i PRom koji se stvara, nisam pametan.

17 godina
protjeran

IT vijesti??? 

You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch.
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

ajmo ovako: opljačkat ću nekakvu banketinu (sve im pobrati)/zdilati par kila heroina i tim novcem otvarati škole na otocima, graditi ambulante, omogućiti onima koji nemaju ni novčića a imaju volje i znanja da pokrenu posao itd. u tom stilu. što ću tad biti - heroj ili zločinac? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 14:29 (Ajar).
Moj PC  
5 2 hvala 0
16 godina

nije tu uopce stvar dal je mate rimac inovator il dobar poduzetnik, vjerojatno je oboje, neznam zasto bi itko umanjivao znanje tog covjeka kad je ocito da zna to sto radi i ocito to i voli. problem je kapital koji koristi za to, to je ukraden kapital, i nikad necu opravdavat bilo sto sto je napravljeno ukradenim kapitalom.

mislite da u hrvatskoj nema ljudi kao mate rimac? ima mozda i pametnijih i vecih inovatora, samo sto oni nemaju taj kapital da provedu to sve u stvarnost.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...
Ivo Robić kaže...

Podrska bugovim komentatorima u ignoriranju ovog mutnog lopova, isto tako trebalo bi ovog Guzinu lagano udaljiti. Nadam se da Bug barem malo drzi do sebe.

Pokreni svoje novine pa određuj koga treba nazivati lopovom i tko i kako treba pisati.

Ovako, dame i gospodo, prosječan Balkanac prima kritiku.

Primi mi se za Balkanca.

Zora puca, bit će dana ...
17 godina
neaktivan

Nema nade za Hrvatsku s ovakvom ekipom. A i nevjerojatno je kako se svi postavljaju da bas njih netko mora u nesto uvjeriti. Bas onako sa prekrizenim rukama i pogledom lagano u daljinu pa se fure. Jer to je njihovo pravo, da ih se uvjeri. Eto, oni cekaju. Kao, nista mu ne vjeruju pa nek on propadne. I nista njih nece uvjeriti u suprotno jer ne moze "mali" iz Sv Nedelje napraviti nesto. A da, ima i tatu i to ga potpuno odredjuje. Jadnici. 

3 0 hvala 0
16 godina

J*bote, kao da čitam komentare na indexu i ostalim portalima...

Tko visoko leti, štedi gorivo.

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igor101 kaže...

Nema nade za Hrvatsku s ovakvom ekipom. A i nevjerojatno je kako se svi postavljaju da bas njih netko mora u nesto uvjeriti. Bas onako sa prekrizenim rukama i pogledom lagano u daljinu pa se fure. Jer to je njihovo pravo, da ih se uvjeri. Eto, oni cekaju. Kao, nista mu ne vjeruju pa nek on propadne. I nista njih nece uvjeriti u suprotno jer ne moze "mali" iz Sv Nedelje napraviti nesto. A da, ima i tatu i to ga potpuno odredjuje. Jadnici. 

Igore, u feudalno-plemenskim zajednicama koje prevladavaju u rvata, većinu određuju njihovi roditelji. imaš u redakciji BUG-a sociologa koji bi to mogao pojasniti. moj stari je bil običan činovnik i (što je zapravo jezivo) pošten, pa ja sad nemam niš (jer jednako nikad nisam ništa maznuo). moji frendovi kojima je barem jedan roditelj bio liječnik i sami su liječnici itd. ma što ti mislio o tome. uostalo, samozavaravanje je prema omiljenosti ljudski sport br. 1 (osobito u žena) 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
17 godina
neaktivan
Ajar kaže...
Igor101 kaže...

Igore, u feudalno-plemenskim zajednicama koje prevladavaju u rvata, većinu određuju njihovi roditelji. imaš u redakciji BUG-a sociologa koji bi to mogao pojasniti. moj stari je bil običan činovnik i (što je zapravo jezivo) pošten, pa ja sad nemam niš (jer jednako nikad nisam ništa maznuo). moji frendovi kojima je barem jedan roditelj bio liječnik i sami su liječnici itd. ma što ti mislio o tome. uostalo, samozavaravanje je prema omiljenosti ljudski sport br. 1 (osobito u žena) 

Odrastao sam okruzen s prijateljima ciji su roditelji vecinom bili dobrostojeci obrtnici, moji nisu, moji su samo radili za nekog drugog. Vise od pola tih obrta i novaca vise nema jer su njihovi sinovi i kceri uz sve silne potpore i prednosti u startu u zivotu uspjeli sve to rasprckati, upropastiti business ili jednostavno nisu bili zainteresirani. Koliko god njihovi roditelji bili spretni/pametni/uspjesni vecini (od onih koji su propali) to nije pomoglo da nastave. Dosta mojih prijatelja koji su sad vrlo uspjesni isto nisu imali "nis" materijalno od roditelja cinovnika. To kaj je kod nas mentalitet da se ljudi oslanjaju na veze pomaze (ako im radi) ali jos vise odmaze jer ako nemaju veze misle da nista ne mogu napraviti. A to kaj tu ekipa implicira da ako je nekom jedan od roditelja upleten u mutne poslove da iz toga proizlazi da je i ta osoba isto takva je cisto obmanjivanje vlastite nesposobnosti. Ako je tebi izgovor to kaj nemas "nista" to kaj tvoj stari nije imao "nista" to je isto samo obmanjivanje. Ako ne mozes uspjeti u ovoj okolini promijeni okolinu.

16 godina

igore ocito ti nejde citanje postova, jel itko rekao da je mate rimac osobno ukrao novac? nije, nego se mate rimac posluzio ocevim novcem za otvaranje svog biznisa automobilima i koristi oceve resurse, a ti resursi i kapital su ukradeni, ako neznas ko mu je otac onda se posluzi guglom. sad smo kao drustvo vec dosli na to da ajde neka krade al ako to ukradeno dobro iskoristi onda mu je oprosteno? jedva cekam maknut se iz ove drzave da ne slusam vise ovakve gluposti.

Moj PC  
3 3 hvala 2
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

igore ocito ti nejde citanje postova, jel itko rekao da je mate rimac osobno ukrao novac? nije, nego se mate rimac posluzio ocevim novcem za otvaranje svog biznisa automobilima i koristi oceve resurse, a ti resursi i kapital su ukradeni, ako neznas ko mu je otac onda se posluzi guglom. sad smo kao drustvo vec dosli na to da ajde neka krade al ako to ukradeno dobro iskoristi onda mu je oprosteno? jedva cekam maknut se iz ove drzave da ne slusam vise ovakve gluposti.

A daj ti malo citaj kaj sam pises. Kakva je razlika izmedju ovog kaj pises? Nije bas da je imao utjecaja na to kaj mu stari radio kad je bio klinac. Covjek je nabavio vlastite resourse i kapital, vec je i vrapcima na grani dosadno koliko je puta Rimac to objasanjavao i pokazivao lovu od poslova i investicija upravo zbog toga kaj ti pricas (ajd ti malo guglaj). A za gluposti se slazem, evo ekipa prica da uopce nicega nema tamo u Nedjelji i da je photoshopirao auto i sve kaj radi. Iako ti odlazak nece pomoci osim ako ne prekines sve kontakte s doma.

13 godina
neaktivan

Ma nek je meni obrisan post, gdje sam jedini pokušao raspravljati na temu članka. A nek ostaju postovi teladi koji seru na usta...

Kao prvo, nigdje nisam vidio dokaz da je taj o kome pričate što je ukrao te pare, zaista Matin otac. Drugo, nigdje nisam vidio koliko je ukrao. Treće, niogdje nema dokaza da je on sa tim parama pokrenuo firmu. Ni jeli taj lik, koji je navodno njegov otac uopšte ukrao toliko da se može pokrenuti ikakva firma.

Četvrto, on je i bez firme imao taj BMW sa električnim motorom, sa kojim je oborio nekoliko rekorda za električna auta. Gledao sam neki dan video od pola sata na nekom skupu u Estoniji, u kojem priča o počecima firme i čime se sve bave.

U glavnom bilo je tu i ulaganja izvana. Prodaja tehnologije drugima je bila da firma opstane. Naravno i počeci su bili teški. Ne može ovakva firma odjednom početi sa profitom (odnosi se na nekog debila koji je postavljao neke cifre iz 2012 ili 2013 godine). I naravno da su u tom periodu neki njemu bliži ljudi i prvi zaposlenici praktično volonterski radili. Ali sada ostvaruju profit i zapošljavaju nove ljude. I tvrdi da su jedina firma koja proizvodi električna auta koja ostvaruje profit. Zapamtite, Tesla još uvijek ne ostvaruje profit. Mate je spomenuo i Američku firmu Fisker, koja je od države dobila i veći budžet od Tesle. Ali firma je ipak na kraju bankrotirala...

1 3 hvala 0
16 godina
Igor101 kaže...
mar123 kaže...

A daj ti malo citaj kaj sam pises. Kakva je razlika izmedju ovog kaj pises? Nije bas da je imao utjecaja na to kaj mu stari radio kad je bio klinac. Covjek je nabavio vlastite resourse i kapital, vec je i vrapcima na grani dosadno koliko je puta Rimac to objasanjavao i pokazivao lovu od poslova i investicija upravo zbog toga kaj ti pricas (ajd ti malo guglaj). A za gluposti se slazem, evo ekipa prica da uopce nicega nema tamo u Nedjelji i da je photoshopirao auto i sve kaj radi. Iako ti odlazak nece pomoci osim ako ne prekines sve kontakte s doma.

covjek zivi blizu mene i vidio sam sve tako da oko toga nemamo sto raspravljat, glupo je uopce pricat da on nesto nema ili da nezna to o cemu prica, mi bar ja ovdje ne raspravljamo uopce o njegovom znanju i postignucima jer siguran sam da je istina sve sto prica da je napravio. evo ove bicikle je po samoboru testiro i zacudio sam se kolko je to hebena stvar, da ne kosta 6500 eura odma bi ga kupio. a taj njegov auto nit mos kupit ako nisi neki unknown seik, nit mozes vidit neki test tog auta(zasto kupit nesto ako neznas sto to sve moze?).

16 godina
Bilal kaže...

Ma nek je meni obrisan post, gdje sam jedini pokušao raspravljati na temu članka. A nek ostaju postovi teladi koji seru na usta...

Kao prvo, nigdje nisam vidio dokaz da je taj o kome pričate što je ukrao te pare, zaista Matin otac. Drugo, nigdje nisam vidio koliko je ukrao. Treće, niogdje nema dokaza da je on sa tim parama pokrenuo firmu. Ni jeli taj lik, koji je navodno njegov otac uopšte ukrao toliko da se može pokrenuti ikakva firma.

Četvrto, on je i bez firme imao taj BMW sa električnim motorom, sa kojim je oborio nekoliko rekorda za električna auta. Gledao sam neki dan video od pola sata na nekom skupu u Estoniji, u kojem priča o počecima firme i čime se sve bave.

U glavnom bilo je tu i ulaganja izvana. Prodaja tehnologije drugima je bila da firma opstane. Naravno i počeci su bili teški. Ne može ovakva firma odjednom početi sa profitom (odnosi se na nekog debila koji je postavljao neke cifre iz 2012 ili 2013 godine). I naravno da su u tom periodu neki njemu bliži ljudi i prvi zaposlenici praktično volonterski radili. Ali sada ostvaruju profit i zapošljavaju nove ljude. I tvrdi da su jedina firma koja proizvodi električna auta koja ostvaruje profit. Zapamtite, Tesla još uvijek ne ostvaruje profit. Mate je spomenuo i Američku firmu Fisker, koja je od države dobila i veći budžet od Tesle. Ali firma je ipak na kraju bankrotirala...

aha a mate bi htio da mu drzava ko u Americi da pare, a on ce za te pare proizvodit aute koje ce prodavat seicima? pa nejde to bas tako, kad mate pocne proizvodit aute koje ce moc kupit srednji sloj mozda ce mu drzava i dat lovu, jer ipak to je pocetak autoindustrije u RH, ali ako se ne varam(ovo nisam siguran) mate je rekao da ne misli otvarat masovnu proizvodnju nego misli poslovat upravo ovako kako posluje, sa high end autima koje ce kupovat bolesno bogati ljudi, ako drzava da poticaj za to odma kupujem jednosmjernu kartu iz ove rupe.

17 godina
neaktivan
Igor101 kaže...

Nema nade za Hrvatsku s ovakvom ekipom. A i nevjerojatno je kako se svi postavljaju da bas njih netko mora u nesto uvjeriti.

Nije da itko išta mora, samo je čudno da sve druge auto firme javno testiraju i daju svoje aute na recenziranje, jedino Mate ne. Onaj svoj BMW, koliko se zna, također niti vozi niti ga itko želi kupiti; Concept One ne vozi, po financijama izgleda da ga ne prodaje, a sada ispada da nije dovoljno dobar ni za običnu asfaltnu cestu (na Pikes Peaku). Osobno mu želim da prodaje tisuće auta i zaposli tisuće ljudi, no zasad, bilo bi čudno ne biti sumnjičav...

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Igor101 kaže...
mar123 kaže...

covjek zivi blizu mene i vidio sam sve tako da oko toga nemamo sto raspravljat, glupo je uopce pricat da on nesto nema ili da nezna to o cemu prica, mi bar ja ovdje ne raspravljamo uopce o njegovom znanju i postignucima jer siguran sam da je istina sve sto prica da je napravio. evo ove bicikle je po samoboru testiro i zacudio sam se kolko je to hebena stvar, da ne kosta 6500 eura odma bi ga kupio. a taj njegov auto nit mos kupit ako nisi neki unknown seik, nit mozes vidit neki test tog auta(zasto kupit nesto ako neznas sto to sve moze?).

OK cool, ajde barem da ne trosimo vrijeme na to. Nego, pa kad si vec lokalni onda si vidio i kaj je radio jos ko klinac u srednjoj, nije bas da je nesposoban bio do prije godinu dana.

A gle, ekipa koje si to moze priustiti dodje do njega pa si testira auto. Tko jos kupuje auto od 1M US$ zato jer ga je vidio na Top Gearu?!? Jebe se njima za Top Gear i kaj Clarkson misli o autu. Osim toga, pa ne rade se ti testovi besplatno, Top Gear ubere lovu za vecinu toga kaj testira/izreklamira, isto ko i svi ostali, a to je lova koju je Rimcu bolje potrositi na troskove. A u najgorem slucaju jos samo fali da mu razbiju auto o kojem mu ovisi i razvoj i firma. Pa sve je ulozio u taj auto pa da ga da nekome da ga vozi zato jer pise za auto novine/TV.

Reklama koju on treba je upravo ovo kaj radi s Pike Peaks. A evo, i najavio je malo natjeravanje danas s Koenigseggom u Austriji pa eto ako bas netko ne moze bez "usporednih testova".

16 godina

ha cuj, neznam kome je dao auto da vozi na onoj pisti kad je proletio kroz ogradu i razbio branik.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ha cuj, neznam kome je dao auto da vozi na onoj pisti kad je proletio kroz ogradu i razbio branik.

Pa eto, a dogadja se. Moglo im se to uvijek dogoditi i na pocetku samo kaj je tada tako nesto moglo unisiti cijeli business. No cini mi se da si to sad lakse moze priustiti. A tko vozi? Pa ljudi s kojima razvija auto valjda. Mozda je i kupac testirao, pojma nemam, a nije bas da me interesira da budem iskren. Pokusavas smanjiti rizik gdje mozes. Anyway, my point je da je lako tudjim qrcem po koprivama mlatit. Nitko od ove gore ekipe koji prica gluposti nije u zivotu slozio autic na daljinski na baterije, ali ih to ne sprijecava da popljuvaju ovo kaj radi Rimac.

I da, trebao bi/je dobiti poticaj od drzave jer razvija dobar business, zaposljava ljude, placa porez - to ide nazad drustvu kad vec tako gledas zasto bi drzava ulozila lovu - naglasak na **ulozila**.

13 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Nikad nisam medije prvi kontaktirao i nikad nismo na bilo kakav način plaćali oglase/članke/priloge itd. Ipak smo gotovo svaki dan u medijima sa često vrlo pogrešnim informacijama i podacima zbog čega se često naživciram.

Ne želim raditi big deal iz ovoga, ali od danas pa na neodređeno ne želim više nikakve kontakte sa domaćim medijima. Mi smo 100% izvozna firma. Naše tržište je vani pa nam i medijska pažnja u RH ne treba. Ne želim da se o nama piše. Ne želim da me se kontaktira, citira, spominje. Pun mi je *** domaćih medija i prosječnog 'rvata koji je zapeo negdje između četerespete i devesprve. Kog nešto zanima, ima našu službenu Press sekciju na web-u (na engleskom - google translate ako ne ide drugačije).

Neće nitko požaliti da ne čita više o nama. Mi i onako samo prodajemo maglu, nemamo zaposlenih i ne proizvodimo aute smile emoticon

Pusa.

Izvor: https://www.facebook.com/mate.rimac/posts/10205963679469630?comment_id=10205963975917041&offset=0&total_comments=29&notif_t=share_reply

Znači, Mate Rimac, sin tajkuna koji je u zatvoru, poznat po proizvodnji elektronskog automobila koji nitko živ nije testirao, vozio, kupio... ne želi da ga se uopće spominje po mediju ali na bugu iskače iz paštete, svakih par dana "Mate Rimac..."

Dajte više kanite se tog lika koji prodaje maglu, ako radi ničeg drugog onda zato što je on to sam tražio.

Mislim da u ovoj državi ima masa ljudi koji rade nešto 1000x korisnije od ovog Rimca i kojima firme ne služe za pranje para, a nemaju nikakvog medijskog prostora, takve tražite.

Pa jeli on ovo tražio od medija da objave? Ovdje nigdje nema neke njegove izjave. Objavio je na Facebook-u i YouTube-u, i počeli prenosti portali širom svijeta. Naravno, oni koji se bave ovom tematikom...

Ostala $ranja što si napisao ne vrijedi ni komentarisati. Ako te ne zanima tema, produži dalje. Ima nas koji bi željeli konstruktivnu raspravu o ovoj temi, bez vas pljuvača.

16 godina
odjavljen

Što se tiče financija, krađi i slično, Italija je mafiji uspjela stati na kraj tek onda kada je počela oduzimati svu imovinu osuđenom i njegovoj obitelji. Jedina su iznimka bili oni koji su se sami odrekli svega i sve u životu sami stekli. Netko će misliti da to nije pošteno, ali ako je moj otac ukrao miljarde, kupio mi diplomu i položaj, sve što sam ja u životu stekao je produkt ukradenog i nepošteno zarađenog, a s druge strane, s toliko love starom mogu u zatvoru kupiti povlašteni položaj, pa mu dođe ko luksuzni starački dom, a ne zatvor.

Ako imaš 60+ godina i znaš da će sve što ukradeš ostati tvojoj djeci čak i ako završiš u zatvoru, to te baš ne demotivira, već upravo suprotno, dobar je motiv za kriminal.

Što se Matinog oca tiče, pravosuđe i porezna su odmah trebali kopati po imovini, nadzirati čitavu obitelj (primjerice, ako netko napravi veliko ulaganje bez da je prije toga imao dohodak koji bi ga pokrio, treba provjeriti odakle lova), utvrditi što je ukradeno i vratiti žrtvama.

Što se Mate tiče, on je prvenstveno vizionar i to nitko ne može opovrgnuti. Da bi vizionar uspio potrebni su mu lova i znanje ili još više love da plati onom tko ima znanje. Da li je Mate osim što je vizionar ujedno i stručnjak, ne znam, ali znam da postoji osnovana sumnja da je uložena lova nabavljena protupravno, a takvu opravdanu sumnju bi nadležni organi trebali provjeriti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije mi janso koliko ljudima treba objašnjavat. Neki su toliki idioti da nevjeruju službenim financijskim izvješćima koja svaka firma mora imat i podnosi poreznoj upravi. Znaci čovjek za novine govori da je prodao auto i nakon toga govori da je prodao 6 auta ili da radi na projektu za neku firmu. A to se gospodo ne vidi na njegovim službenim prihodima. Što bi naravno značilo ili laže da je išta prodao ili je prodao a nije prijavio prihode što je naravno kazneno djelo.

5 2 hvala 1
17 godina
mar123 kaže...

nije tu uopce stvar dal je mate rimac inovator il dobar poduzetnik, vjerojatno je oboje, neznam zasto bi itko umanjivao znanje tog covjeka kad je ocito da zna to sto radi i ocito to i voli. problem je kapital koji koristi za to, to je ukraden kapital, i nikad necu opravdavat bilo sto sto je napravljeno ukradenim kapitalom.

mislite da u hrvatskoj nema ljudi kao mate rimac? ima mozda i pametnijih i vecih inovatora, samo sto oni nemaju taj kapital da provedu to sve u stvarnost.

Hm po meni je problem što to uzimamo kao činjenicu, znaš li ti stvarno više od dorha i uskoka?
Jasno da mu je, što se vidi po komentarima itekako otegotna okolnost to 
što ima oca kojeg ima... ali nek ga već netko onda prijavi pa da se i to riješi. 
A što se tiče prometa i profita firme, hm... svatko od ljudi u privatnom sektoru
u hrvatskoj zna zašto su u tvrtki takvi podaci... no ovdje se već odavno mlati prazna slama. 
Nisam vidio niti jedan komentar (nakon Bilala kojem je taj post obrisan?!?! )
koji bi komentirao temu "automobil za Pikes Peak". Stoga o gosn rimcu senioru il junioru 
više nebih. Očekivao sam pokoju raspravu o tehnologiji, ali jalova nada.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina

@overhaul a sta da komentiramo? Rimcev automobil je vidio svjetla dana i asfalta jedino kad bi ga on provozao/testirao. Dakle da ja danas odlucim kupit taj automobil sta ja znam o njemu? Osim onoga sta njegov tvorac prica naravno. A uvidom u financije se lako vidi da on nije prodao niti jedan dio a kamoli jedan automobil. Osobno mislim da Rimcu treba skinut kapu za hype koji je stvorio oko...nicega. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Nije mi janso koliko ljudima treba objašnjavat. Neki su toliki idioti da nevjeruju službenim financijskim izvješćima koja svaka firma mora imat i podnosi poreznoj upravi. Znaci čovjek za novine govori da je prodao auto i nakon toga govori da je prodao 6 auta ili da radi na projektu za neku firmu. A to se gospodo ne vidi na njegovim službenim prihodima. Što bi naravno značilo ili laže da je išta prodao ili je prodao a nije prijavio prihode što je naravno kazneno djelo.

I ja citam komentare i cudom se cudim. Pogledas financijska izvjesca i sve je jasno.

17 godina
FuzzyBrain kaže...

@overhaul a sta da komentiramo? Rimcev automobil je vidio svjetla dana i asfalta jedino kad bi ga on provozao/testirao. Dakle da ja danas odlucim kupit taj automobil sta ja znam o njemu? Osim onoga sta njegov tvorac prica naravno. A uvidom u financije se lako vidi da on nije prodao niti jedan dio a kamoli jedan automobil. Osobno mislim da Rimcu treba skinut kapu za hype koji je stvorio oko...nicega. 

Pa evo ja naguglao, ali TEMU "automobil za pikes peak" i ponešto izleti a da i nisu domaći potplaćeni(?) mediji:
http://www.vrworld.com/2015/05/29/monster-tajima-and-rimac-to-attack-pikes-peak-with-a-1mw-racecar/
http://www.autoblog.com/2015/05/28/monster-tajima-rimac-megawatt-pikes-peak-racer/Dakle nadao sam se da ćemo malo o tome kako je Tajimi lanjski električni Mitsubishi pregorio transponder na pola puta, i kakve su šanse 
da rimčev pogon prođe bolje? 
Zanimljvost mu je i recimo ovogodišnja otpala vrata na toyoti pri punoj brzini u planinskom zavoju u novom zelandu i sretan završetak

dakle mislim da ima tema za komentiranje, Peakes peak je legendarna trasa, pa ako ima ovdje ljudi koje zanimaju utrke i moćne makine...
No hajd, ajmo radije na politiku i pljuvanje, jer toga nam fali na it forumu.
.......
Dakle ostalo... halo Bug novinari, možete onda ići provjeriti navode iz komentara: zašto "Rimac firma" nema ispostavljene račune u financijskom izvješću za Koenigsegg, Volare, Formula E safety car, eto i ovog Kajimu, ili ima neki razlog što se stalno pravite gluhi na te prozivke? 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 3:03 (overhaul).
13 godina
neaktivan

Ma njima odgovaraju ovi pljuvači. Znaju da jedva čekaju da dođu pljuvati. Samo zato su i objavili ovaj članak...

Što se tiče ovog sad što radi sa Tajimom, ja sam ovu vijest vidio na još hrpu portala koji se bave električnim autima, osim ta dva koja si ti stavio. I još su hrpu stvari objavljivali o Rimcu, i o el. biciklu, i o Koenigseggu...

A ja stvarno ne znam koliko neko mora biti glup pa da piše ovakve gluposti ko ovaj iznad. Čuj nije ga niko vidio. Pa ovaj Tajima ga je upravo sreo na jednoj od Formula E utrka. Ne laže ni Koenigsegg, a bogami ni slike Rimčevih dijelova koji se ugrađuju u njegov novi superautomobil. Prvi koji je prodao je bio taj Volare. Ima videa i dokaza koliko hoćeš. A Concept One je samo prezentacija tehnologije. Nije niko ni rekao da će se prodavati u tom obliku. Naravno, može i takav. Sve zavisi od toga šta kupac želi.

Ali evo što neće sam da potraži dokaze, nego ne vjeruje ni kad mu se ovdje fino pokaže. Šta neko treba tebi polagati račune koliko je čega prodao. A znate pričati o nekakvim uvidima u finansije, a jedino što sam vidio od toga je što je neki mazlum postavljao nekakve tabele od prije tri godine. I ni to uopšte ne pokazuje ništa.

1 1 hvala 0
17 godina

Sébastien Loeb rekorder (sadašnje) Pikes Peak staze... 8 minuta i 13 sekundi. 
Mislim da njega nemože sustići, ipak tu puno igra i nadklasa najboljeg WRC vozača u povijesti. 
Kad mu vidim na serpentini 227 kmh i preko 240 na ravnijim dijelovima, s publikom na cesti i ponorima iza njih... iskreno se ukenjam :)
https://www.youtube.com/watch?t=103&v=Y20CLumT2Sg
Dakle, najvjerojatnije Tajima puca na električni rekord.
Lanjski rez mu je bio oko 9 min i 40 s, ali sa kvarom. Ako Rimac uspije složiti svoj dio posla da ništa ne prasne, već bude i to uspjeh. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 4:29 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...
Ivo Robić kaže...

Podrska bugovim komentatorima u ignoriranju ovog mutnog lopova, isto tako trebalo bi ovog Guzinu lagano udaljiti. Nadam se da Bug barem malo drzi do sebe.

Pokreni svoje novine pa određuj koga treba nazivati lopovom i tko i kako treba pisati.

Ovako, dame i gospodo, prosječan Balkanac prima kritiku.

Krivo si shvatio. On je iz druge galaksije.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice