Evo nekoliko dana sam vlasnik 64Gb 3gs ipad2.
Nisam htio taj,al svi su drugi rasprodani.
Ostalo još par 64gb 3g, ali 32 nema. 16 nitko neće, iako mi je prodavač rekao da sad idu i one ko alva...za mjesec dni novi paket stiže...svi (3 sam pitao iz različitih storova) su zapanjeni brzinom koliko su ih prodali.
Nakon ovih par dana mogu reći sljedeće..
1. kamera straga je sranje. Facetime nema test calla i koma je za korištenje....u odnosu na skype - nemjerljivo. Još nisam uspio probat facetime s nikim...
2. rezolucija bi mogla biti bolja, zaista, retina display ili blizu njega bi bila sjajna stvar (barem HD 1080).(s ihphona 4 na ipad2 - djeluje jadno, dok ne probaš sve što daje).
3. tipkanje na dulje staze može ubiti, a u search polju u u tubeu zna kasniti, vrlo vjer. ću ugasiti autocorrect.
4. malo je teži nego sam mislio.
5. nemanekih vrlo bitnih aplikacija s iphona. npr: diktafon - meni glavna stvar zaputne naloge; vrijeme, sat i budilica itd. Ali, ima free, koji su hebeno dobri!!! kalkulator isto fali.
6. nema downloada s u tubea (od ponedjeljka ćemo ga jailbreakat)
7. ta sinkronizacija je neintuitivna i ne kužim je skroz - moram se pozabaviti s time jer samo na iphonu imam 1200 kontakata, a na google 3600....
1. divan dizajn, prestiž nevjerojatan.
2. lakoća korištenja, intuitivnost interfejsa, ne crkava, scrollanje je divno, nikad ne trzne (za razliku od Galaxya), najljepše je to vidjeti na časopisu "PokretO" - FANTASTIČNO, takve časopise želim - sa scrolanjem u 2 smjera, s clipvovima koje vrtim unutar članka, sa linkovima koji rade, sa solidnim tekstvoima i sl....
3. Autodeskov scatchpro i Photoshopovi miješači boja (eazel i Lava) i vodene boje za slikanja su nešto predivno....Djeca su mi u sat vremena korištenja napravila remek djela....nevjerojatno kolio su se brzo "ufurali " u korištenje prstiju i interfejsa putem dodira. To je praznik za oči gledati ih kako crtaju. Undo, Redo, mijenjanje veličine brusha i boja, umakanjae u vodu kad se smiju .... nevjerojatno¨!!!! Da ne pričam da sam i ja nacrtao neke črčkarije na koje se svi smijemo...Djeca su mi 6g curica ekspert za crtanje svim i svačime, dečko 4g, cura 3g. (najmanja rastura fruit ninju i angry birds!)
4. Garage band je fora. napokon se mogu sam izdovoljavati nad onim što mim život nije dao priliku da budem. Da ne pričam da zaista ne moraš biti genije da napraviše glazbu koja je baš solidna. Žena me samo pitala - to si TI napravio??
5. you tube, browsanje - milina. brzo efikasno, otvaranje novih strana, zoom outzoom, prelasci na druge stranice - ni moj desktop to ne radi tako lijepo i oku ugodno. Ne volim jedino što ne cashira cijelu stranicu nego imam one kockice fok je ne učita na dijelovima na koje prebrzo pomaknem...
6. Igre ----- onaj neki besplatni avion, i hrpa drugih......MRAK.Mali našo neke bespla frizbije koje baca i leti s ajpadom po sobi....za krepat od smijeha gledajući ga.
7. imovie - LJUDI!!! NEMA LAKše i jednostavnije, a FANTASTIČNO izgleda!!! Jedino, stražnja kamera :-(; doduše, s ihona 4 prenesemo filmiće i onda radi ko grom...
8. pisanje i prezentacije po appplu - HEBENO dobro. Hebeš MSN OFfice. ISKRENO, ljudi,. koristim već 20 godina MSN stvari, ovo je nemjerljivo. Napravio sam prezentaciju kućnog budgeta u 15 minuta bila jenjabolja grafički napravljena u mojoj povijesti predavača od kojih 10tak godina. A kažem Vam da koristim animation factory template. To bi trebalo sve reći.
9. konektor za HDMI i DVI koji sam kupio s njim - HDMI na TV LCD 42" - prezentacije vrti mrak (jedino ne zna ima li prokjektora s HDMIjem?) - i stvarno je divno vidjeti tu prezentaciju na TVu, ili onaj divni prezentacijski app sa storea u kojem je prezentiran solarni sustav .... 3d to je nešto nevjerojatno.
10. Konzum kupnja - SAVRŠENO. NIKADA VIŠE NE MORAM IĆI U NJIHOVU TRGOVINU!!!
11. MENI NAJBOLJE, osim časopisa i browsanja i imovie, i prezentacija i dječje crtarije jest.......knjige. Čitam 1 knjigu tjedno (najmanje) i ovo je divno....Iako obožavam osjećaj papira u rukama, obvo je super alternativa. Osim toga, neke knjige kod nas kasne, a na amazonu mogu kupiti odmah. Ne trebam svjetlo u sobi. Listanje je super. Book marksi su super. pdfove isto mogu listati krasno tako da sve poslovne dokumente u krevetu mogu na miru prije spavanja prolistati. Žena sad kaže da oće i ona jedan haha. VLC remote i VLC stremer su fantastični. S PCa streama vrlo brzo bilo koji bilm anma u spavaću sobu.
Ima još plusova, al ne stignem, idemo na izlet. Nadam se da će nekome pomoć.
Preskupo je za ono što nudi, al obzirom da kompenzacije pomažu (bolje da dobijem to nego da mi ništa para ne da ili sačuvajbože da platim više poreza ovoj kradljivoj državi!) - DIVAN JE!!!!
PS Pisano s laptopa na stolu jer djeca na You tubeu po 10x puta gledaju Baba Yetu iz Civilisation 4 i Star Wars igranje iz igara s SW tematkom...
Gadget je - al veseli. JAKO!