Predstavljen Windows 8

poruka: 119
|
čitano: 21.818
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen Windows 8".
16 godina
Re: Predstavljen Windows 8
tnakir kaže...

A kako bi ti izveo takvo skrolanje na windowsima? To su dva razlicita sucelja, dva razlicita tipa inputa i dva razlicita koncepta.

Pa skini si chrome/firefox, i skini addon smooth scrolling ili kako se već na kojem zove pa probaj, funkcionira sa kotačićem više nego odlično, imaš fini smooth scrolling(ne da ti preskače redove) i ako polako vrtiš kotačić normalno ti se skrolla tekst. Povuci kotačićem brže i onda ti se javlja kinetic scroll.

Zato ja mogu na početnoj stranici BUG foruma od vrha do dna stranice odskrolati u samo jednom potezu prsta, a za neke još veće tipa engadget mi treba jedno 3-4 zamaha da dođem od vrha do dna, i usput mogu vidjeti sav sadržaj koji preletim ako tražim nešto određeno.

Stoja
17 godina
Stoja kaže...
tnakir kaže...

A kako bi ti izveo takvo skrolanje na windowsima? To su dva razlicita sucelja, dva razlicita tipa inputa i dva razlicita koncepta.

Pa skini si chrome/firefox, i skini addon smooth scrolling ili kako se već na kojem zove pa probaj, funkcionira sa kotačićem više nego odlično, imaš fini smooth scrolling(ne da ti preskače redove) i ako polako vrtiš kotačić normalno ti se skrolla tekst. Povuci kotačićem brže i onda ti se javlja kinetic scroll.

Zato ja mogu na početnoj stranici BUG foruma od vrha do dna stranice odskrolati u samo jednom potezu prsta, a za neke još veće tipa engadget mi treba jedno 3-4 zamaha da dođem od vrha do dna, i usput mogu vidjeti sav sadržaj koji preletim ako tražim nešto određeno.

Ja imam logitech miseve :) MX Revolution, VX Revolution i Performance :) Netrebaju meni plaginovi :)

Mentalist je moj idol... I torrente isto
16 godina
tnakir kaže...

Ja imam logitech miseve :) MX Revolution, VX Revolution i Performance :) Netrebaju meni plaginovi :)

Pa što onda govoriš da se to nemože izvesti? U browserima su tvorci tiha addonovima upravo to napravili. MS treba samo to uzeti i implementirati u windowse i da to funkcionira u svim ostalim appovima, kao što to funkcionira na mobilnim os-ovima. 

A ovi logi miševi ti i dalje ne rješevaju smooth scrolling, jer i dalje tebi preskače po redovima a nemaš glatku animaciju kao na mobitelima, ili kao sa ovim addonovima u browserima. Čak ako se ne varam opera i safari imaju smooth scrolling direkt u samom browseru ugrađen.

Stoja
17 godina
Stoja kaže...

A ovi logi miševi ti i dalje ne rješevaju smooth scrolling, jer i dalje tebi preskače po redovima a nemaš glatku animaciju kao na mobitelima, ili kao sa ovim addonovima u browserima. Čak ako se ne varam opera i safari imaju smooth scrolling direkt u samom browseru ugrađen.

Ne, imam smooth scrolling (dakle bez zubaca ko na normalnim skrolovima).

16 godina
tnakir kaže...

Ne, imam smooth scrolling (dakle bez zubaca ko na normalnim skrolovima).

Aha, šta je to u driverima od logija da to rješava? Onda fino, samo meni se neda sada keširati 300+kn kada se tako nešto može i od samog MS-a softwareski srediti...

Stoja
17 godina
Stoja kaže...

Aha, šta je to u driverima od logija da to rješava? Onda fino, samo meni se neda sada keširati 300+kn kada se tako nešto može i od samog MS-a softwareski srediti...

Ne nego je takav mehanizam samog misa. Hardver.
Nema "skokove" vec ima smooooth scroling (ili ako hoces ukljucis one zupce pa imas skokove).

17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

lagani {#}...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Logitechovi miševi imaju dva moda rada kotačića: klasični sa zupcima i mod kod kojeg je kotačić potpuno slobodan; nema zubaca i ima inerciju. Taj mod omogućava čak i okretanje kotačića u ovisnosti o brzini kojom ga zavrtiš, istovremeno omogućavajući vrlo preciznu vrtnju. U Windowsima podesiš čak i skrolanje red po red i imaš savršenu preciznost, kontrolu brzine, brzinu i inercijski skrol.
U jednom pomaku možeš proći jedan red ili njih tisuću.
16 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

izašao je novi video tj 30min prezentacija dijela novih fičura kao i mogućnosti rada na različitom HW

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
4 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

I na koncu, svi ekrani su touchscreen...neka pokažu rad s mišem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

da, bravo.........drugi put probaj pogledat video

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Čitam da s Win8 prelaze na HTML+JS i napuštaju Silverlight, WPF i .NET?

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Riker kaže...

da, bravo.........drugi put probaj pogledat video

Evo, našao sam 20ak minuta, pa sam pogledao. Kako god, nisam vidio da je radio s optičkim mišem, već samo preko touchpada...Nego, kad će neka beta? Mislim da bi odaziv korisnika bio veći nego kad je beta Sedmice izbačena..

16 godina

Kako je frajer zapeo kad je ispuco prste "neprimjetno" :P

I žestoko mi je kad stave natpis da je win 8 za sve pc-e, prva dva kompa na slici su od Apple-a hehehe

p.s. odlično mi je kako frajer izbjegava miš i tipke jer će to bit katastrofa....i full hd rezu ne spominje, čini mi se da će bit frke.

http://mrxa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 23:30 (mrxa1).
16 godina
odjavljen
Predstavljen Windows 8

Na kojem tabletu vi nalazite miš i tipkovnicu i zar zaista niste primijetili da je klasični desktop i dalje tu?

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

I žestoko mi je kad stave natpis da je win 8 za sve pc-e, prva dva kompa na slici su od Apple-a hehehe

Koja slika ,koji Apple??

OMG ... OMG ...

Riker kaže...

Nego, kad će neka beta? Mislim da bi odaziv korisnika bio veći nego kad je beta Sedmice izbačena..

Najesen ,možda već u rujnu ...

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 1:31 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Klasicni desktop je prikazan na videu oko 12. minute...

Time is what happens between mistakes

0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...

Koja slika ,koji Apple??

Kizo, kaj si odmah lud?....oladi. 

Na 14:36 vjerovatno i nisu appleovi kompovi ali mene podsjećaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 9:56 (mrxa1).
16 godina
Tonči kaže...

Na kojem tabletu vi nalazite miš i tipkovnicu i zar zaista niste primijetili da je klasični desktop i dalje tu?

Da je ali dali si ti primjetio kako ćeš morat okolo kružit sa mišem po ovom "prelijepom" ui-u?

Takav izgled je za mobitel, tablet i za to je super. kaj sad diraju u komp. ajd da je mala promjena, ovo je previše po mom ukusu. I tako ako recimo pokrećem 3ds max ovaj ga mora pokrenut u desktop modu.

Praktički jedino kaj će pokretat normalno je internet, sve ostalo ne paše za njihove "krojačke" programe. Svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ja i meni je to s*anje.Ako se vama sviđa, ok.

16 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

{#}

Ma bravo!

16 godina
odjavljen
mrxa1 kaže...
Tonči kaže...

Da je ali dali si ti primjetio kako ćeš morat okolo kružit sa mišem po ovom "prelijepom" ui-u?

Takav izgled je za mobitel, tablet i za to je super. kaj sad diraju u komp. ajd da je mala promjena, ovo je previše po mom ukusu. I tako ako recimo pokrećem 3ds max ovaj ga mora pokrenut u desktop modu.

Praktički jedino kaj će pokretat normalno je internet, sve ostalo ne paše za njihove "krojačke" programe. Svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ja i meni je to s*anje.Ako se vama sviđa, ok.

Meni nije jasno kako tebi nije jasno. Odustajem. 

17 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

Svako ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ja i meni je to s*anje.Ako se vama sviđa, ok.

Ti tvrdiš da je klasično sučelje kompletno izbačeno što nije "mišljenje" nego naprosto neistina.

Kao što je i nestina to da se igdje u 30 minuta onog videa pojavljuju Appleova računala...

Protip: kad formiraš "mišljenja" ubuduće se informiraj o čemu se radi prije nego kreneš gruvat gluposti koje veze s vezom nemaju.

17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
Tom69 kaže...

{#}

Ma bravo!

Nije za ROFL. Windows 8: Microsoft’s high-stakes .NET tablet gamble

16 godina
neaktivan

Nisam čitao tekst do kraja, ali neznam da li je u tekstu navedeno da će se nova vrsta aplikacija zvati AppX, ugl. koliko ja znam to će biti mobilno orijentirane aplikacije koje će se vrtiti na WP i Win8 sustavima, to će biti aplikacije prilagođene uzimanju inputa dodirom.

E sad ti si to krivo interpretirao, jer svakome normalnom izjava da MS napušta nešto u što je uložio miljarde i što u konačnici jako dobro radi je smješna, stvar je u tome da će se najvjerojatnije te AppX raditi tom kombinacijom međutim to nije ništa revolucinarno jer se HTML+JS kombinacijom već mogu razvijati aplikacije na svim platformama, ali to nije nešto posebno zaživilo zbog određenih HTML/JS ograničenja, prvenstveno se ta kombinacija koristi na smartphone-ovima.

16 godina
dekstroza kaže...

Ti tvrdiš da je klasično sučelje kompletno izbačeno što nije "mišljenje" nego naprosto neistina.

Kao što je i nestina to da se igdje u 30 minuta onog videa pojavljuju Appleova računala...

Protip: kad formiraš "mišljenja" ubuduće se informiraj o čemu se radi prije nego kreneš gruvat gluposti koje veze s vezom nemaju.

Ne, ne tvrdim da je klasično sučelje izbačeno nego da mi je jednostavno glupo to što su se okrenuli na touchscreen modele računala.

I u samom videu čovjek se uglavnom pozicionirao na touchscreen računala i tablete. Tu i tamo je stisnuo koju tipku a vjerujem da si vidio kako je morao stisnuti Fn i lijevo/desno na laptopu za listanje.

Trebali bi olakšati korištenje sustava i na neki način to i rade ali to olakšanje ide uglavnom u smjeru modela sa touchom.

Ja osobno ne želim imati touch na stolu. Jasno, to i nije imperativ ali opet, uvijek će bit ono kopkanje da će to bolje biti na touchu :)

Ok, ovo je sve još u izradi i može doć do drastičnih promjena, možda mi se na kraju i svidi ali samo hoću reć da mi za sad to ne štima.

16 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Ti stvarno ne shvaćaš? Pa uopće ne moraš niti u jednom trenutku gledat ovo sučelje ako želiš imat ono staro. Logično je da ovo najviše pokazuju i prezentiraju jer je ono staro samo malo izmijenjeno. 

P.s. sad bi bilo dobro da naprave kinect za pc, moglo bi se iskoristit i na ovom sučelju kod osoba koje ne žele imati touch monitor.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iggx kaže...

P.s. sad bi bilo dobro da naprave kinect za pc, moglo bi se iskoristit i na ovom sučelju kod osoba koje ne žele imati touch monitor.

Već su to najavili.

I sigurno su i ovo radili s Kinectom na umu, uz tablet računala i slično.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
Predstavljen Windows 8

meni je ovo super... dobro da je nes novo, samo nek promijene ovaj obican desktop... nek ne ostane ovako ko u sedmice

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Jel to netko pokušao dići na Wmware playeru. S kojim postavkama. Jeste li koristili skinuti ISO ili ste zapržili DVD?

Lp

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice