Pobjednici natječaja BEST Code Challenge 1.0

poruka: 42
|
čitano: 6.468
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pobjednici natječaja BEST Code Challenge 1.0".
17 godina
neaktivan
RE: Pobjednici natječaja BEST Code Challenge 1.0
Nego dajte mi recite... jel ima neka stranica gdje mozes vidjeti sva ta natjecanja... neki dan mi je kolega rekao da je sudjelovao na 2 natjecanja (isto programerska) koje su dali iz Belgije...

Nije dobio puno (ali opet je) za sedmo mjesto, oko 500 eura...

Budem ga pitao link pa da baci...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina

Evo da se i ja malo uključim u temu.

Kao prvo vrlo je pohvalno što se organiziraju ovakva natjecanja i mislim da bi toga trebalo biti puno više i naravno sam nagradni fond bi trebao biti puno veći. Jer što je fond veći to je konkurencija jača i radovi su bolji.

Ja sam npr. za vrijeme studiranja sudjelovao na FOI Core natjecanju u kategoriji 3D animacije. Nagrada za 1. mjesto je bila 1000kn, za 2. knjiga (vrijednost 300kn) i 3. malo tanja knjiga (vrijednost 150kn)Smijeh. Znači to je bilo 2008 godine gdje sam osvojio 2mj. s svojom animacijom.

Iduće godine fond se drastično smanjio pa je za 1. mjesto 600kn, za 2. 300kn (ovaj put su ipak bili novci) i za 3. 100kn. Opet sam zauzeo 2. mjesto, a i bilo nas je samo dvoje Smijeh jer nikome se nije dalo zezati mjesec dana za par kn. No ajd ja sam se htio istaknuti i privuči pažnju na sebe, no iskreno nitko od profesora se nije baš previše zanimao za to natjecanje. Barem što se izložbe radova tiče. I mislim da je to velika sramota pogotovo za faks koji slovi kao jedan od boljih fakulteta u lijepoj nam našoj.

Više o samom FOI Core-u na link.

Link do animacije s

i s 2. natjecanja. Znam da nije nešto posebno no odvojio sam dosta vremena kako za samu izradu tako i na učenje aplikacija koje su mi koristile pri izradi animacije. I iskreno nije mi toliko bilo krivo radi malog fonda nego radi toga što nitko nije na kraju od profesora cijenio tvoj rad i trud.

I napominjem cijelo ovo natjecanje je organizirano od strane studenata koji su sami tražili sponzore za nagradni fond.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...
Elles D. kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
Znam da ja ipak ne bih sudjelovao u ovom natjecanju (zbog malog prize poola)...

Ja bi, da mogu.

LSD, tu lovu mozes za dva dana uvatit na nekakvoj fatureti, bez presinga, bez nervoze i slicno.

Pa i ovo može biti gotovo za dva dana, u fušu (koliko sam shvatio), bez presinga.

fatureti?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
Elles D. kaže...
tnakir kaže...
Elles D. kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...
Znam da ja ipak ne bih sudjelovao u ovom natjecanju (zbog malog prize poola)...

Ja bi, da mogu.

LSD, tu lovu mozes za dva dana uvatit na nekakvoj fatureti, bez presinga, bez nervoze i slicno.

Pa i ovo može biti gotovo za dva dana, u fušu (koliko sam shvatio), bez presinga.

fatureti?

Fuš = fatureta :)

Biljezim se sa stovanjem...
17 godina
neaktivan
Ja eles istina...

Ali jedno zaboravljas jednu stvar... ovo je natjecanje, nisi sam, ima pressinga zbog toga jer nisi siguran da ces dobiti novac...

Ovako sa strane (fatureti = posao na crno, posao sa strane) si vise manje siguran da ces dobiti za ta 2 dana (ja sam recimo prije radio instaliranja po trgovinama i slicno, za manje od 2 dana sam zaradio tu lovu.. normalno to ti uleti jednom u godinu eventualno i samo ako imas poznanstvo)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina

Aha, kužim :0)

Fuša i ovako ima, ovo bih radio u fušu dok radim fuš :0) Napraviš, predaš - ako prođe super, ako ne nije veliki gubitak vremena.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I da nema nagrade odlično je da se nešto događa i da studenti rade nešto konkretno.

Zašto vi stručnjaci ne odlučite organizirati neko natjecanje kako treba i tako iskoristite svoje iskustvo za nešto korisno zajednici?

Najlakše je samo pričat, gledat svoju guzicu i posrat sve šta drugi rade. :)

17 godina
imacek kaže...

I da nema nagrade odlično je da se nešto događa i da studenti rade nešto konkretno.

Zašto vi stručnjaci ne odlučite organizirati neko natjecanje kako treba i tako iskoristite svoje iskustvo za nešto korisno zajednici?

Zasto ne iskoritit vrijeme za zaradit koju kunu nego se kurcit ciji je veci?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
imacek kaže...

Zasto ne iskoritit vrijeme za zaradit koju kunu nego se kurcit ciji je veci?

Natjecanja osim edukativne note imaju i promotivnu notu.

Svakome kome je stalo do svoje karijere neće sam u svojoj sobici kao kmet pisat kod za nekoga tko onda zarađuje na njemu, nego će se truditi u društvu postaviti kao stručnjak i sam sebi tražiti još bolje poslove. 

Također nisam siguran da većina studenata ima gdje raditi, za plaću koju zaslužuju. Tako da im ovakva natjecanja mogu biti vjetar prema boljem sutra. :)

Meni su natjecanja super i imam koristi od svakog na kojem sam bio, ako vi to ne vidite, ja vas ne mogu ni uvjeriti u suprotno.

Najmanje od svega je to egotrip. :)

17 godina
imacek kaže...

Svakome kome je stalo do svoje karijere neće sam u svojoj sobici kao kmet pisat kod za nekoga tko onda zarađuje na njemu, nego će se truditi u društvu postaviti kao stručnjak i sam sebi tražiti još bolje poslove. 

Također nisam siguran da većina studenata ima gdje raditi, za plaću koju zaslužuju. Tako da im ovakva natjecanja mogu biti vjetar prema boljem sutra. :)

Meni su natjecanja super i imam koristi od svakog na kojem sam bio, ako vi to ne vidite, ja vas ne mogu ni uvjeriti u suprotno.

Ok...

reci mi vezano uz tu promotivnu notu... koga se u ovoj vijesti spominje osim firme Perpetuum mobile? Dakle ovo natjecanje je bila obicna reklama za njih?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
imacek kaže...

Ok...

reci mi vezano uz tu promotivnu notu... koga se u ovoj vijesti spominje osim firme Perpetuum mobile? Dakle ovo natjecanje je bila obicna reklama za njih?

Pa pobjednike... :)

Istina je da se na ovome puno vidi BEST i PM, a manje pobjednici, ali takvi su organizatori.

Opet je puno bolje da se održalo nego da nije, a natjecatelji će sigurno imati nekakve koristi.

17 godina
imacek kaže...

Pa pobjednike... :)

Istina je da se na ovome puno vidi BEST i PM, a manje pobjednici, ali takvi su organizatori.

Opet je puno bolje da se održalo nego da nije, a natjecatelji će sigurno imati nekakve koristi.

Imenuj pobjednike :)

U glavnom razumijem sto hoces reci i slazem se sa tobom. Samo je ova vijest na Bugu skroz krivo prenesena.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice