PayPal – stručnjaci za glazbala?

poruka: 39
|
čitano: 8.006
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PayPal – stručnjaci za glazbala?".
15 godina
neaktivan
Re: PayPal – stručnjaci za glazbala?
Co7 kaže...

Mozes se slobodno opustiti prilikom kupovin. I inace, mislim da pay pal zadrzava novac 60 dana.

Tako da ako stvarno nesto ne bude u redu, oni ce ti 100% izaci u susret. Problem je sto kod nas ima idiota (i ne samo kod nas) koji to iskoristavaju.

Umjesto da budu zahvalni i da cijene to sto imaju, oni idu do maksimuma da sve preje*u i budu sto vise u plusu.

Ti ocigledno nisi nikada imao posla s njima? Nazalost nemaju konkurenciju. Pojavljivale su neke firme, ali su isto tako i nestajale. Nebi se ja cudio da ih je JP Morgan (PayPalova banka) unistio. Isti taj JP Morgan lihvarskim kreditom gura Hrvatsku u bankrot.

Sto se tice kupovine preko PayPala, stvarno nema problema, da nebi bilo zabune. Prodavaci cesto imaju problema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 19:58 (NenadX).
17 godina
neaktivan
Co7 kaže...

I ako je to stvarno bio pokusaj prevare, po meni je sasvim u redu sto su to napravili.

Znaci ne ako je ta violina iz 1918. g., a ne 1916. kako je naveo prodavatelj. Nego ako je to violina 1999 ili tako nesto, onda je zasluzio da mu to uniste.

Nije, godina proizvodnje općenito nema pozitivnu korelaciju s kvalitetom instrumenta (tj. ovisi o cjelokupnoj izradi). http://www.npr.org/blogs/deceptivecadence/2012/01/02/144482863/double-blind-violin-test-can-you-pick-the-strad

17 godina
Co7 kaže...
Danny_HR kaže...

Normalno da smo osudili PayPal. Nisu imali nikakvo pravo tražiti da se violina uništi, pa čak i ako nije bila ono za što ju je prodavatelj predstavio, jer i takva vrijedi nešto i bio bi red da su je poslali prodavatelju i od njega potraživali novac.

Mislim da su to stavili kao jedan od nacina kaznjavanja ljudi koji pokusavaju varati druge.

I ako je to stvarno bio pokusaj prevare, po meni je sasvim u redu sto su to napravili.

Znaci ne ako je ta violina iz 1918. g., a ne 1916. kako je naveo prodavatelj. Nego ako je to violina 1999 ili tako nesto, onda je zasluzio da mu to uniste.

Inace on pokusa prevaru, i ako uspije super. Ako ne dobije predmet nazad i pokusa ponovo dok jednom ne uspije.

Uništavanje je standardna procedura za krivotvorenu robu - diskove, odeću i tome slično, i u skladu s tim je PayPal ovde postupio. Ono zbog čega je ovo idiotarija je, kao što je inače prodavac i naveo, je da ne postoji falsifikovana violina u onom smislu u kom postoje krivotvorene Louis Vuitton tašne. Lažna  Louis Vuitton tašna je lažna Louis Vuitton tašna i ništa više, a, na primer, lažna Stradivariusova violina je i dalje prava violina nekog drugog graditelja, tj radi se o lažno predstavljenom, ali ne i krivotvorenom artiklu.

Dodati na to da je sam PayPalov postupak arbitraže najverovatnije podrazumevao to da je neka osoba iz njihove službe za podršku, koja u životu nije u svojim rukama držala bilo kakvu violinu, pogledala fotografiju instrumenta i ocenila "Da... verovatno lažnjak..." i cela stvar postaje još više sramotna i glupa.

16 godina
odjavljen

Pa i torbica je prava, nevezano za etiketu.

17 godina

Nije baš ista stvar. Ovo je kao kad bi neko probao da proda Renault Clio tvrdeći da je u pitanju Ford Focus, prodavac je prevarant, ali artikal nije sam po sebi krivotvoren.

S druge strane, "lažna" torbica je ciljno izrađena poput originalne, uz zloupotrebu nečijeg intelektualnog vlasništva, i zatim, kao naoko identična a znatno jeftinija, ima isti uticaj na prodaju originalnog artikla kao piraterija u svetu softwarea.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 0:42 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Aha, na to misliš. Ali prodavač nije lagao o porijeklu. Zašto pretpostavljaš da jest?

17 godina

Pa, to je zaključak koji je PayPal na kraju doneo, pa je instrument proglasio za "krivotvorenu predratnu francusku violinu" i naredio da "krivotvorena" roba bude uništena i vratio kupcu svotu koju je on prethodno platio. Inače kupac ne bi imao pravo na povraćaj novca.

A da li je u pravu bio kupac ili prodavac, to verovatno nikada nećemo zaista saznati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kupio sam par stvarcica preko njih i nikad vise. Takav idiotizam nisam vidio u zivotu.. Uzeli mi sa kartice 5000kn, greskom tako oni kazu. Zbog njih sam bio i u blokadi od j*bene Fine.. Zato platit karticom gdje moze i biti sretan.. PAYPAL {#}

inox
17 godina
protjeran

Možda nije u rangu znamenite violinističke trojke ali nije ni generički "Made in China" proizvod sa trake.

Ovoga puta se na stranicama namijenjenih žalovanju i grintanju Regretsy.com javila stanovita Erica koja je kupcu u Kanadi prodala „francusku violinu“ koje je navodno preživjela i Drugi svjetski rat.

Ironijom sudbine po ovu violinu i općenito, moguće je svašta preživjeti ali birokratske gluposti i ljudsku glupost ne može preživjeti ništa.

Možda je mala vjerojatnost ili gotovo nikakva, ali volio bih vidjeti kada bi neki debil na osnovi PayPalove birokratske gluposti išao uništavati predmet koji u sebi sadrži po život opasne sastojke koji se oslobađaju uslijed nepravilnih metoda uništenja.

Ivan(4) - Uništavanje je standardna procedura za krivotvorenu robu - diskove, odeću i tome slično, i u skladu s tim je PayPal ovde postupio.

Čak i da se radi o krivotvorini, otkud PayPalu ovlasti za uništenje krivotvorine i kako on može ovlastiti oštećenu stranu (fizičku osobu) za uništenje dokaznog materijala?

Zar bi netko očekivao povrat novaca nakon što je predmet te trgovine uništen?

Što ako se naknadno utvrđenom analizom potvrdi da je predmet original ili je utvrđena njegova autentičnost? Sooory, shit 'appens.

Možda sam u krivu i nisam svjestan vrlog novog korporatističkog svijeta u kojem živim ali ni PayPal ni fizička osoba nemaju ovlasti za uništenje krivotvorene robe čak i ako tako nešto PayPal ima napisano u EULA-i.

Dolazimo do zaključka:

Idiotizam velike birokratizirane tvrtke koja pokušava izmišljati vlastite nadnacionalne zakone kako bi sebi olakšala poslovanje, a na štetu vlastitih korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 15:15 (the_tux).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice