Office 365 u HT-ovoj ponudi

poruka: 5
|
čitano: 1.824
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Office 365 u HT-ovoj ponudi".
17 godina
neaktivan

Kako to inače funkcionira u praksi? Recimo da imam PPT prezentaciju sa 5 filmića svaki po gigabajt - je l se to sve svaki put mora izdownloadati na lokalni stroj s kojeg sam se prijavio? Ili su svi fajlovi na remote serveru, u kom slučaju onda pak video ne može playati glatko? (Ili, što mi se čini najrazumnije, nitko ne koristi ovakve usluge za išta imalo zahtjevnije?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Office 365 u HT-ovoj ponudi
DigiMagic kaže...

Kako to inače funkcionira u praksi? Recimo da imam PPT prezentaciju sa 5 filmića svaki po gigabajt - je l se to sve svaki put mora izdownloadati na lokalni stroj s kojeg sam se prijavio? Ili su svi fajlovi na remote serveru, u kom slučaju onda pak video ne može playati glatko? (Ili, što mi se čini najrazumnije, nitko ne koristi ovakve usluge za išta imalo zahtjevnije?)

Mi imamo Office 365 MidSize Bussines uslugu. U paketu je i One Drive for Bussines (ako sam dobro shvatio zadnje poruke onda imamo 1TB po korisniku) i Share point usluga. One Drive direktorij možeš imati i lokalno (ne moraš). Logiranjem na uslugu i pokretanjem file možeš birati da li želiš da se isti pokreće lokalno ili putem Web aplikacije. Brzina ovisi najviše o vezi.

Iako smo u paketu dobili i Exchange ne koristimo ga (na našu sreću jer ova usluga ima najviše problema).

Dobra stvar je u tome što dobiješ Offline verziju Office 2013 (moguće instalirati na 5 uređaja).

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 23:24 (mario.L_hr).
16 godina
protjeran

cisto da pitam kao padobranac,

kakve veze ima office sa HT-om i zasto bi kupili od njih, a ne direktno online kod MS-a

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Office 365 u HT-ovoj ponudi

unazad par godina je MS uveo mogućnost rentanja SWa (licencu), jednako kao npr videoteke..

matematika:

- PC (HW) ima cijenu, SW (OS+Office) također, približno je to danas jednako. recimo 5-6.000 za 'uredski PC' (što god to značilo...).

- to je konkretan trošak kojeg bi firma imala po PCju-radnom mjestu... pa recimo s 5 komada to je recimo 30.000kn, dok je rentanje mjesečno-godišnje.. recimo 360kn/mj/kom.

- to treba usporediti s kupnjom automobila na lizing (sistem je jednak, čak i otkup PCa). Ili kupnjom na kredit-rate (diners..) npr na 12-24 itd..

- Oboje se knjiži kao direktan trošak, investicija, odbija se od poreza .. to (velike) firme vole, ali oni već imaju PCje i licence.. imaju i jahte koje npr nekoj banci ne služi za poslovanje, nego managersko ljetovanje ili ponekad neku regatu u promotivne svrhe..

- dodatno svaka 'prava' firma mora imati svojeg sys.admina, nema tu pristup (podacima-HWu-SWu) neki 'serviserćić'...), tad ni kupnja preko posrednika nema nekog smisla, osim ako je neki 'veći biz' iza svega tog. (uvjek postoji neka čarobna formula i odgovor ''zašto''..)

- startup firmi je to 'pametnije', jer npr ako se ugase kroz par mjeseci-do-godine.. .ovako ne gube 'sve', samo dio vrijednosti.

- početak (prije cca 2god) je bio neisplativ (cca 400kn PC+ posebno soft.. po sjećanju iznad 1000kn (1200??). Tako da je to bilo isplativo samo za par mjeseci (3-6mj) već za godinu je bilo jeftinje sve kupiti. Sad su cijene 'normalizirane'... pa se može računati kone se koliko isplati. Naravno, to je za 'obične' firme koje nemaju neki drugi način licenciranja tj koje kupuju SW u trgovini. Oni koji plaćaju direktno MSu (to je i HT..) mogu daleko jeftinije direktno.

- recimo (moj trenutni calculator..) danas se isplati firmi koja je u ''pokušaju startupa'' ili koja ne zna drugačije kupiti (legalan) SW tj licence. Funkcionira dok plaćaju račune, nakon tog ključ u bravu s manje briga... (godišnje je takvih cca 10k firmi).

- Ako se gleda sa strane onog tko renta.. pa recimo da on u 3godine mora nešto i zaraditi uz trošak PCja i licenci (uz porez koji ide na prihod itd..). Sve osvisi o količini takvih PCa koje HT renta, sad su već otplatili dio HWa ( ili otpisali promašene investicije), tako da bi sad i količina mogla biti normalnija, ali je kod nas sve u banani.. nisam siguran da je HT u plusu s tim jobom. Po komadu bi morao zaraditi godišnje barem 1.000+ zarada+porezi.. recimo (stvarno iz graha..) da je to 1.500 x3god i to ako je rentan čitavo vrijeme da bi bili na nekoj pozitivnoj nuli.

-to je ukratko... {#}

(btw editor pokazuje svoje tankoćudnosti.. opet!)

ili odgovor, nisu svi juzeri 'sposobni' kupit od MSa... čak ako nazoveš MS-hr, neće ti u odgovoru dati tu opciju, nego uputiti na distributere-trgovce...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 11:36 (ihush).
10 godina
neaktivan

Pozdrav, evo ja imam privatnu firmi za uvoz/izvoz i moram priznati da sam jako zadovoljan. Imam Business premium paket s extra file storage for E and M plans i sadrži apsolutno sve kaj nam treba u firmi. Mislim da je već opće poznatno kako je HT skup i kako ima lošu tehničku podršku (iako je dostupna 24/7), ali kad se uzme sve drugo u obzir, mislim da se isplati biti kod njih i imati kvalitetnu uslugu. =). Pa eto, govorim iz osobnog iskustva hehe.

Pozz.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice