Odlazak Dennisa Ritchieja

poruka: 60
|
čitano: 7.524
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odlazak Dennisa Ritchieja".
15 godina
neaktivan

R.I.P.

We are the European Union.Lower your shields and surrender.We will add your biological and technological distinctiveness to our own.Your culture will adapt to service us.Resistance is futile.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Odlazak Dennisa Ritchieja
Nixon kaže...

Bez njega ne bi bilo ne Steve, ni jabuke. Ali važno da Jobs zato dobije, koliko, 7-8 kartica, a Ritchie ne dobije ni pola.

I to ti je život.

Jos vaznije da si ti prvi spomenuo Jobsa u ovoj temi. Bunis se protiv necega u cemu sam aktivno sudjelujes. Bio sam siguran kad otvorim ovaj thread da ce Jobs biti spomenut u prvom postu i nisam se prevario.

15 godina
neaktivan

Ode tvorac mojeg najdrazeg jezika...

R.I.P. legendo.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto onda nek editira post u: "Dragi buže molim vas napišite 7-8 kartica o Ritchiju i molim vas da ne spomenete onoga čije se ime ne izgovara. Hvala." 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 18:23 (Quiem).
16 godina
protjeran
Sinatra kaže...
fear_0123 kaže...

Da je steve jobs poživio još 15 godina vjerojatno nebi bio toliko po novinama i raznim portalima. Ali smatra se da je otišao "prerano", a i još k tome u zadnje vrijeme se pričalo puno o njegovoj bolesti, pa ozdravljenu, pa i to što je trenutno iPhone na samom vrhu popularnosti od smartphonea.. pa halabuka oko iPada itd. itd.

Steve Jobs je generalno najznajačnija osoba u ICT industriji, stoga je logično da dobije najviše medijske pozornosti.

volio bi da argumentiras sranja koja ispaljujes...

sto je Stevo tolko ucinio za IT industriju, molim te prosvijetli i kretene koji tebe okruzuju :) jer ocito to jesmo... ak mislis da ces nas u takve gluparije uvijeriti.

a da je znacajniji od Dennisa, neznam po cemu.... a da, prodaji magle i rose :)

hvala :)

16 godina
protjeran
Beno kaže...
Sinatra kaže...
fear_0123 kaže...

Da je steve jobs poživio još 15 godina vjerojatno nebi bio toliko po novinama i raznim portalima. Ali smatra se da je otišao "prerano", a i još k tome u zadnje vrijeme se pričalo puno o njegovoj bolesti, pa ozdravljenu, pa i to što je trenutno iPhone na samom vrhu popularnosti od smartphonea.. pa halabuka oko iPada itd. itd.

Steve Jobs je generalno najznajačnija osoba u ICT industriji, stoga je logično da dobije najviše medijske pozornosti.

Gdje je tipka "Ignoriraj Troll-a"? Ah, evo je! Klik...

zasto bi ignorirao glupane :) i ovako je 90% onih sto nas okruzuje takvo... treba ih ismijavati :P

14 godina
neaktivan

Ne zivciraj se.

1 0 hvala 0
17 godina
TranceMight kaže...

zasto bi ignorirao glupane :) i ovako je 90% onih sto nas okruzuje takvo... treba ih ismijavati :P

Zato sto nije glupan, nego Troll... Baci bombu za koju ce znat da ce dic prasinu i suti. Takve je bolje ignorirat.

Ali nebitno, nemojmo u OffTopic!

16 godina

Mislim da je neumjestno uspoređivati tragediju smrti. Jobs je umro puno mlađi i prema tome šteta je veća. Nažalost Denis je bio dugo bolestan kako piše što isto nije dobro.

Svatko od njih ima svoje zasluge i sigurno će biti pisanja o Denisovoj smrti po specijaliziranim formatima, al je isto tako logično da to neće imati široku publiku van stručne baš iz razloga što je Jobs bio orjentiran na baš ovu drugu.

Uglavnom možeš biti pametan koliko želiš ali ako ne uspiješ svoju pamet prodati nekome kome u startu ne treba - badava. Jobs je učinio velike korake za prodor informatičke tehnologije u široke mase, makar Apple je u biti trgovina i skupo naplaćuje svoj ego moramo se složiti da su oni ipak daleko više što na koncu govore i prodajni rezultati i stupanj inovativnosti koji je bio obzirom na veličinu tvrtke ogroman kada su startali s iPod.ovima, iPhoneima...

14 godina

RIP Hello world

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
SasaFrr kaže...

Mislim da je neumjestno uspoređivati tragediju smrti. Jobs je umro puno mlađi i prema tome šteta je veća. Nažalost Denis je bio dugo bolestan kako piše što isto nije dobro.

Svatko od njih ima svoje zasluge i sigurno će biti pisanja o Denisovoj smrti po specijaliziranim formatima, al je isto tako logično da to neće imati široku publiku van stručne baš iz razloga što je Jobs bio orjentiran na baš ovu drugu.

Uglavnom možeš biti pametan koliko želiš ali ako ne uspiješ svoju pamet prodati nekome kome u startu ne treba - badava. Jobs je učinio velike korake za prodor informatičke tehnologije u široke mase, makar Apple je u biti trgovina i skupo naplaćuje svoj ego moramo se složiti da su oni ipak daleko više što na koncu govore i prodajni rezultati i stupanj inovativnosti koji je bio obzirom na veličinu tvrtke ogroman kada su startali s iPod.ovima, iPhoneima...

Meni se čini da nije dobro kad društvo postane u potpunosti tipična klijentela PR kompanija poput Applea i kad lovorove vijence vješa o glave dobrih trgovaca i ponuđača potrošačkog tkiva, a nezapaženima ostavlja istinske genijalce i inovatore koji su promijenili računarstvo u cjelini.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:20 (Tonči).
16 godina
protjeran
SasaFrr kaže...

... što na koncu govore i prodajni rezultati i stupanj inovativnosti koji je bio obzirom na veličinu tvrtke ogroman kada su startali s iPod.ovima, iPhoneima...

neš ti inovacija i tehnologije.... mp3 player i mobitel.... :)

malo se salim, al u sustini...

15 godina
neaktivan

Zbogom, legendo.

Hvala ti na svemu što si učinio za današnjicu.

Počivao u miru. Laka ti zemlja.

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SasaFrr kaže...

kakve veze prodaja ima s ičim? misliš da su pitagora, newton, kopernik, einstein, tesla gledali u nebo i šarali štapom po prašini da bi nekom nešto prodali? postoji dio ljudi znanstvenog kruga koji nisu motivirani zaradom. 

evo npr. ruski doktor matematike pelerman je odbio od američkog instituta milijun dolara nagrade iako nema novaca. zar je nekim ljudima tako teško shavatiti da neke ljude ne motivira materijalno dobro. citat: 

Poincareova pretpostavka bila je preko sto godina 'stara' kad ju je Perelman riješio i mogla bi značajno pomoći daljnjem napretku znanosti.

http://www.tportal.hr/funbox/funtime/60666/Genijalni-matematicar-odbio-milijun-dolara.html

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 23:47 (hrvooje).
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
xvx kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Odlazi jedan od najvažnijih ljudi u informatici. C je sigurno jedan od jezika koji su znatno utjecali na razvoj informatike posebno 80-ih godina.

Zašto samo 80-tih?

C je i danas materinji jezik za Unixoide i Windowse (Win API je skup ekportiranih C funkcija).

C++ je direktna nadogradnja koja ga u potpunosti ukljucuje, a C# i Java, modernizirane i pojednostavljene verzije C++-a.

I dan danas se vise od 90% koda pise u njegovim direktnim ili indirektnim sljednicima. A još kad mu pribrojimo i skriptne jezike (JavaScript, PHP,...) koji isto koriste C sintaksu... Ma osim VB-a ne pada mi na pamet niti jedan jezik koji ne koristi karakteristične C operatore "+=  ++  == { }"

WTF?! C++ je bitno drugačiji jezik, iako je unazad kompatibilan s C-om. Java nema (osim sličnosti sintakse) baš previše sličnosti s niti jednim, a C# je znatno drugačiji jezik sa znatno drugačijim featurima. Operatori nemaju veze s jezikom, nego matematikom i više-manje su svugdje isti.

S obzirom na 7 TD-ova, ako je itko od TD-ovaca programer, jao njemu kad potpisuje podebljano. Strašno neznanje.

Kako misllis C++ je bitno drugaciji jezik? Pa naravno da je, ali je nastao iz C-a. Sto se tice C operatora covjek je u pravu, pa ne pise u matematici if (a==b) nego bi pisao if (a=b). Prema tome, C sintaksa se provlaci do danas u skoro svim aktivnim jezicima osim u ASP.NET-u.
14 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

sto je Stevo tolko ucinio za IT industriju, molim te prosvijetli i kretene koji tebe okruzuju :) jer ocito to jesmo... ak mislis da ces nas u takve gluparije uvijeriti.

Apple II je postavio temelje osobnog računala na kojem sad pišeš, uveo je grafičko sučelje i uporabu miša.

Možeš ti sad izmišljati neke Xeroxe, no prava je istina da ti nesposobnjakovići ne bi uspjeli prodati čašu vode žednom čovjeku, i da je trebao puno bolji biznismen da definira industriju za idućih 50 godina.

15 godina
neaktivan

WTF? O čemu ti pričaš? Kako nema c sintakse u asp.net-u?. Kao prvo asp.net je web framework i postoji mnoštvo jezika koji se mogu u sklopu tog frameworka koristiti za programiranje (VB, J#, C#).

Jedan od glavnih jezika u asp.net frameworku je spomenuti C# koji ima itekako c sintaksu (baš kao i J# koji se slabo koristi).

Malo razmisli prije nego bubneš. ;)

17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
TranceMight kaže...

Apple II je postavio temelje osobnog računala na kojem sad pišeš, uveo je grafičko sučelje i uporabu miša.

Možeš ti sad izmišljati neke Xeroxe, no prava je istina da ti nesposobnjakovići ne bi uspjeli prodati čašu vode žednom čovjeku, i da je trebao puno bolji biznismen da definira industriju za idućih 50 godina.

Možeš ti meni tu pričati priču, al Xerox je to prvi uveo, ovi iz Applea su to kopirali (ili kupili više se ne sjećam, ali to nije njihova ideja).

Ali Ritchie je učinio mnogo više za IT od Jobsa!

Stvorio je C jezik i radio na UNIXU koji i tvoj najdraži Mac koristi u svojoj verziji, koja je napisana u C-u.

Mislim, dakle postojim
16 godina
odjavljen
zoki.zlikowski kaže...
Tonči kaže...
xvx kaže...

Zašto samo 80-tih?

C je i danas materinji jezik za Unixoide i Windowse (Win API je skup ekportiranih C funkcija).

C++ je direktna nadogradnja koja ga u potpunosti ukljucuje, a C# i Java, modernizirane i pojednostavljene verzije C++-a.

I dan danas se vise od 90% koda pise u njegovim direktnim ili indirektnim sljednicima. A još kad mu pribrojimo i skriptne jezike (JavaScript, PHP,...) koji isto koriste C sintaksu... Ma osim VB-a ne pada mi na pamet niti jedan jezik koji ne koristi karakteristične C operatore "+=  ++  == { }"

WTF?! C++ je bitno drugačiji jezik, iako je unazad kompatibilan s C-om. Java nema (osim sličnosti sintakse) baš previše sličnosti s niti jednim, a C# je znatno drugačiji jezik sa znatno drugačijim featurima. Operatori nemaju veze s jezikom, nego matematikom i više-manje su svugdje isti.

S obzirom na 7 TD-ova, ako je itko od TD-ovaca programer, jao njemu kad potpisuje podebljano. Strašno neznanje.

Kako misllis C++ je bitno drugaciji jezik? Pa naravno da je, ali je nastao iz C-a. Sto se tice C operatora covjek je u pravu, pa ne pise u matematici if (a==b) nego bi pisao if (a=b). Prema tome, C sintaksa se provlaci do danas u skoro svim aktivnim jezicima osim u ASP.NET-u.

C++ je OO jezik s mnoštvom razlika, napravljen unazad kompatibilan s C-om, ali u praksi je drugačiji.

C# je po svemu drugačiji jezik, osim po tome što koristi točku-zarez za kraj naredbe i slično koristi zagrade za scopeanje te dobar dio seta operatora - da, po sintaksi su jako slični, ali Java i C# su znatno drugačiji jezici, a nikako nisu "pojednostavljeni C ili C++".

Ne znam što su to "aktivni jezici", ali ja znam za puno jezika koji ne koriste "C sintaksu", kao što ni "ASP.NET" nije jezik.

{ i } nisu operatori.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 9:07 (Tonči).
16 godina
neaktivan

C++ se u početku zvao C with Classes što najbolje govori da je u biti  zamišljen kao unaprijeđeni C s dodatkom OO i još par poboljšanja, da C++ nije kompatibilan s C-om nikad ne bi postigao takav uspjeh. Ako je vjerovati TIOBE indexu C je i danas više korišten od C++.

16 godina
Tonči kaže...

Meni se čini da nije dobro kad društvo postane u potpunosti tipična klijentela PR kompanija poput Applea i kad lovorove vijence vješa o glave dobrih trgovaca i ponuđača potrošačkog tkiva, a nezapaženima ostavlja istinske genijalce i inovatore koji su promijenili računarstvo u cjelini.

Očekuješ da se ljudi dive nečem što ne razumiju. Da danas umre neki doktor kemije ili medicine i da nanizaju njegove zasluge - sve bi shvatio?! Na koncu konca priznanja govore kako je bio cijenjen u zajednici, e sad jedino nije imao medijski publicitet, što samo po sebi i ne mora uopće biti loše. Tko zna uopće nabrojati autore programskog jezika Java? Tko zna tko su velika četvorka? I iza velikih dostignuća nekih kompanija stoje pojedinci za koje nitko nezna.

15 godina
neaktivan
mrkač kaže...

C++ se u početku zvao C with Classes što najbolje govori da je u biti  zamišljen kao unaprijeđeni C s dodatkom OO i još par poboljšanja, da C++ nije kompatibilan s C-om nikad ne bi postigao takav uspjeh. Ako je vjerovati TIOBE indexu C je i danas više korišten od C++.

Lako je moguće da se C kao jezik koristi više od C++-a. Razlog za to je jednostavnija implementacija kompilera nego u C++-u (ipak je tu objektna struktura koja višestruko komplicira implementaciju kompilera) i naravno zbog memorijskih razloga, pa se C korisiti u mnogim slučajevima gdje su jednostavnost i brzina veoma bitni.

Primjer za to su ti razni mikrokontroleri (npr. Microchip PIC-evi) koji koriste C iz spomenutih razloga (znači: jednostavniji kompiler, manje memorije). Varijante C-a za spomenute mikrokontrolere često niti nemaju mogućnosti poput dinamičkog alociranja memorije, multithreading itd..

14 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Možeš ti meni tu pričati priču, al Xerox je to prvi uveo, ovi iz Applea su to kopirali (ili kupili više se ne sjećam, ali to nije njihova ideja).

Stvorio je C jezik i radio na UNIXU koji i tvoj najdraži Mac koristi u svojoj verziji, koja je napisana u C-u.

Ali potpuno je nebitno tko je što stvorio. C ne znači ništa. Gotov operativni sustav u kojem radim znači. Može C biti osnova za operativni sustav i sve ostale programe, no nije bitan onaj tko je započeo priču, već onaj koji ju je završio.

16 godina
odjavljen

C je i "manji", drugačije barata memorijom, nije type-safe (void*), drugačije funkcionira (bla bla) i implementiran na puno većem broju platformi i zato će još dugo biti najpopularniji. C++ je krenuo kao "C with classes", ali je to danas nešto moderniji jezik, nego tada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
lzgr kaže...

Ali potpuno je nebitno tko je što stvorio. C ne znači ništa. Gotov operativni sustav u kojem radim znači. Može C biti osnova za operativni sustav i sve ostale programe, no nije bitan onaj tko je započeo priču, već onaj koji ju je završio.

A tko ju je zavrsio? Zar je prica zavrsena? To sto je tebi nebitno tko je sto stvorio i sto tebi C ne znaci nista je samo pokazatelj tvoje ogranicenosti. Mislim da tebi, osim ljecenja vlastitih frustacija, opcenito malo toga u zivotu znaci. Odi lijepo na neki Gloria ili Moja tajna/sudbina portal i tasmo probaj naci sugovornike jer ovo je portal za informaticki pismene osobe i one koji se to trude postati. Ovdje zvucis onako kako bi ja zvucao na tim portalima - nedorastao tematici. Niko od tebe ne trazi da poznajes programske jezike i njihovu povijest. Pisi o onome o cemu nesto znas.

16 godina
BlueMax kaže...
Sinatra kaže...
lzgr kaže...

A tko ju je zavrsio? Zar je prica zavrsena? To sto je tebi nebitno tko je sto stvorio i sto tebi C ne znaci nista je samo pokazatelj tvoje ogranicenosti. Mislim da tebi, osim ljecenja vlastitih frustacija, opcenito malo toga u zivotu znaci. Odi lijepo na neki Gloria ili Moja tajna/sudbina portal i tasmo probaj naci sugovornike jer ovo je portal za informaticki pismene osobe i one koji se to trude postati. Ovdje zvucis onako kako bi ja zvucao na tim portalima - nedorastao tematici. Niko od tebe ne trazi da poznajes programske jezike i njihovu povijest. Pisi o onome o cemu nesto znas.

BlueMax, zašto trošiš svoje dragocijeno vrime na TROLA zvanog SINATRA?

Taj lik samo provocira u temama tipa ovim i u kojim se spominje Stevica i zagrižena jabuka......

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 11:27 (amater_2).
17 godina

Nije mi jasno čemu uvlačiti Jobsa u ovo?

Čovjek je doprinio IT-u na svoj način, Ritchie na svoj

Kladim se da mnogi nisu čuli ni za Ivana Sutherlanda, Donalda Knutha

ili Edsgera Dijkstru, ali mislim da je to ionako bio njihov životni izbor

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan

Wired ima članak na tu temu

0 0 hvala 0
17 godina
mrkač kaže...

Wired ima članak na tu temu

kao i radoslav na monitor.hr 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
15 godina
neaktivan

#include<stdio.h>

int main()

{

printf("R.I.P.");

return 0;

}

6 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail: