iPad 3 bez iznenađenja?

poruka: 39
|
čitano: 5.776
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 3 bez iznenađenja?".
17 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?

I što je tu čudno? Što ste očekivali? 3D holografski ekran, a da je sam uređaj tanak kao papir? (prema onim glupim slikama u aktualnom Bugu)

Takve stvari jedino Petric očekiva ...

Moj PC  
25 1 hvala 0
17 godina
iPad 3 bez iznenađenja?

Haha, sad će prodat foru amerima da je veća debljina od 1mm zapravo nešto bolje i modernije od dvojke {#}

4 3 hvala 0
17 godina
iPad 3 bez iznenađenja?

Nokia N9 i Lumia 900 su slicni a opet mnogo razlicni.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?
izgleda da je sharp onda ipak ispao iz igre za ekran ... lg i samsung retina treba deblji sklop sa led pozadinskim.

0 0 hvala 0
15 godina
iPad 3 bez iznenađenja?
Ja sam iznenadjen sa ovim 1 milimetrom. Ocekujem da bude identican.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 19:54 (Ezio).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?

Nemogu vjerovati, Apple uopce nije slubzeno sudjelova na CES-u
Gomila trolanja 

goricanec
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
iPad 3 bez iznenađenja?
Mislim da tu uopće nije riječ o novom iPadu 3. Lik je moguće pregledao jedan od prepodukcijskih verzija iPada 2, kojih je, koliko sam čuo bilo podosta malo različitih od samog iPada 2.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: iPad 3 bez iznenađenja?
goricanec666 kaže...

Nemogu vjerovati, Apple uopce nije slubzeno sudjelova na CES-u
Gomila trolanja 

apple i CES? no can do 

15 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?

iPhone 4S, iPad 2S, cemu mijenjati kad se mentalitet ljudi nije promjenio, dapace jos i vise zele Apple...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Malto kaže...
Mislim da tu uopće nije riječ o novom iPadu 3. Lik je moguće pregledao jedan od prepodukcijskih verzija iPada 2, kojih je, koliko sam čuo bilo podosta malo različitih od samog iPada 2.

najvjerojatnije je tako. nekako sumnjam da neće biti barem milimetar tanji makar navodno retina traži taj deblji led sklop ... ukoliko nisu prešli na sharpovu tehnologiju u koju su navodno već dosta investirali.

14 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?

http://www.bloomberg.com/news/2012-01-13/apple-said-to-prepare-march-ipad-3-debut-with-sharper-screen-faster-chip.html 

retina, A6 ( quad core ) , možda bolja grafika, veća baterija i LTE ... to bi bilo ok.

2 0 hvala 1
16 godina
grzzi kaže...

http://www.bloomberg.com/news/2012-01-13/apple-said-to-prepare-march-ipad-3-debut-with-sharper-screen-faster-chip.html 

retina, A6 ( quad core ) , možda bolja grafika, veća baterija i LTE ... to bi bilo ok.

Ma da nek spiče i7 unutra. ne kužim čemu trpanje 2-4 i ko zna kolko jezgri u tablet.

Sigurno ljudi na njemu neće radit neke izračune da im treba đubre od proca.

i tako većina njih drma samo web stranice, pokoju igru i glazbu.

http://mrxa.3dhr.net/
17 godina
mrxa1 kaže...
grzzi kaže...

Ma da nek spiče i7 unutra. ne kužim čemu trpanje 2-4 i ko zna kolko jezgri u tablet.

Sigurno ljudi na njemu neće radit neke izračune da im treba đubre od proca.

i tako većina njih drma samo web stranice, pokoju igru i glazbu.

A kako bi se prodao novi proizvod? Stavi se u ulogu Applea, M$, Intela i drugih. Kako bi obezbedio plate za 50000 radnika ako ne izbacis novi OS, telefon ili CPU?

15 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?

Kakav je to Retina display,vidim da mnogi to spominju al meni nije jasno,jel to neki posebni tip displaya? Nešto ako amoled? Ja sam naivan mislio da je to samo marketinški naziv običnog lcd displaya sa ips matricom...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Kakav je to Retina display,vidim da mnogi to spominju al meni nije jasno,jel to neki posebni tip displaya? Nešto ako amoled? Ja sam naivan mislio da je to samo marketinški naziv običnog lcd displaya sa ips matricom...

da to je marketinški naziv za hi res ips. nije li lakše reći retina? ili ips, hi res, lcd etc nisu marketinški nazivi?

16 godina
IPS LCD. Nis posebno.
Master131 EESP - Undetected since 4/6/11
14 godina
neaktivan
8ax kaže...
IPS LCD. Nis posebno.

posebna je reza od 2048x1536 na 10" ... dosta rjetko velika gustoća za sad, al očekujemo da će ostali sljediti trend ... također se očekuje mac book pro sa 2880x1800 etc ... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 0:55 (grzzi).
16 godina
grzzi kaže...
8ax kaže...
IPS LCD. Nis posebno.

posebna je reza od 2048x1536 na 10" ... dosta rjetko velika gustoća za sad, al očekujemo da će ostali sljediti trend ... također se očekuje mac book pro sa 2880x1800 etc ...

boli mene za rezu. neka stave oled

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
iPad 3 bez iznenađenja?

normala da nece biti iznenadjenja, a ovi sa strane dizu iPad 3 u nebesa

Had a dream I was king, I woke up still king

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ja ne znam sta se neki cude nazivu retina. Jel se isti zivciraju i kad ljudi spominju gorilla glass kad je to obicno alkali-aluminosilikatno staklo??
Naravno gorilla glass zvuci mocno i svaka budala kuzi iz naziva da je to staklo pojacano, isti je razlog i za uvodjenje retina naziva, prakticno je i zna se tocno na sta se odnosi. Kome to smeta ocito se pravi pametan, il nek onda bar budu dosljedni pa ispravljaju sve marketinske nazive za tehnicke proizvode LOL.
14 godina
ansha kaže...
Ja ne znam sta se neki cude nazivu retina. Jel se isti zivciraju i kad ljudi spominju gorilla glass kad je to obicno alkali-aluminosilikatno staklo??
Naravno gorilla glass zvuci mocno i svaka budala kuzi iz naziva da je to staklo pojacano, isti je razlog i za uvodjenje retina naziva, prakticno je i zna se tocno na sta se odnosi. Kome to smeta ocito se pravi pametan, il nek onda bar budu dosljedni pa ispravljaju sve marketinske nazive za tehnicke proizvode LOL.

Nije baš ista stvar. alkali-aluminosilikatno staklo rijetko kome išta predstavlja i ne govori ništa o prednosti proizvoda dok gorilla glass jako slikovito to objašnjava. retina je marketinški naziv koji nema veze s tehnologijom izrade ekrana, a navodi ljude da pomisle upravo to - da je apple razvio novu tehnologiju ekrana. retina je mrežnica i samo po sebi ne dočarava ništa, a malo ljudi je čulo da bi se  to trebalo odnositi na to da ljudska mrežnica ne može razlikovati ništa veću gustoću pixela. a ako je već tome tako čemu onda ić na više rezolucije? dakle, sami sebe pobijaju s tim nazivom.  naravno, marketing uvijek ima ulogu dezorjentirati no nije u tome poanta. ako se govori o nazivu procesora, dakle o tehničkim specifikacijama, onda je logično da se govori o tehnologiji ekrana koja je u ovom slučaju ips lcd sa led osvjetljenjem - dakle ništa neviđeno, zapravo prilično standardno. znači to je naziv za već postojeću i dobro poznatu tehnologiju koja nazivom samo zbunjuje, kao i recimo kolegu malo više da je to neka posebna nova tehnologija. više manje svi znaju što je lcd, oni malo upućeniji znaju što je ips. appleovo definiranje toga kao tehničke karakteristike vjerojatno govori o tome da planiraju (ako već nisu) to patentirati kao tehnologiju, što je u svjetlu nedavnih tužbi zbog kojekakvih gluposti za koje nitko normalan ne bi mislio da mogu biti patentirane jako zabrinjavajuće.

14 godina
neaktivan
Chronosus kaže...
ansha kaže...

Nije baš ista stvar. alkali-aluminosilikatno staklo rijetko kome išta predstavlja i ne govori ništa o prednosti proizvoda dok gorilla glass jako slikovito to objašnjava. retina je marketinški naziv koji nema veze s tehnologijom izrade ekrana, a navodi ljude da pomisle upravo to - da je apple razvio novu tehnologiju ekrana. retina je mrežnica i samo po sebi ne dočarava ništa, a malo ljudi je čulo da bi se  to trebalo odnositi na to da ljudska mrežnica ne može razlikovati ništa veću gustoću pixela. a ako je već tome tako čemu onda ić na više rezolucije? dakle, sami sebe pobijaju s tim nazivom.  naravno, marketing uvijek ima ulogu dezorjentirati no nije u tome poanta. ako se govori o nazivu procesora, dakle o tehničkim specifikacijama, onda je logično da se govori o tehnologiji ekrana koja je u ovom slučaju ips lcd sa led osvjetljenjem - dakle ništa neviđeno, zapravo prilično standardno. znači to je naziv za već postojeću i dobro poznatu tehnologiju koja nazivom samo zbunjuje, kao i recimo kolegu malo više da je to neka posebna nova tehnologija. više manje svi znaju što je lcd, oni malo upućeniji znaju što je ips. appleovo definiranje toga kao tehničke karakteristike vjerojatno govori o tome da planiraju (ako već nisu) to patentirati kao tehnologiju, što je u svjetlu nedavnih tužbi zbog kojekakvih gluposti za koje nitko normalan ne bi mislio da mogu biti patentirane jako zabrinjavajuće.

nigga please ... šta si tu nadrobio? retina ti se ne sviđa kao naziv za ekran, a gorilla ima veze sa tehnologijom?? 

ips, koliko ljudi zna što to znači, onako napamet ... oled, amoled, tn, led etc etc ... 

retina je appleov skraćen i efektniji naziv za ekrane visoke gustoće pixela i to je to. Nema nikakve filozofije. Lakše se pamti nego HDPID ili neka slična skraćenica.

15 godina
protjeran
E ne bi vjerovao kolko mali broj ljudi zna sta znaci lcd ili led a pogotovo ips. Prema tome, ogromnoj vecini nista ne znaci kad im nabrojis sve te skracenice, pa zasto onda ne zamjenit to nekim poznatim pojmom? Mi tehnicki pismeniji ionako cemo znat da je to led ips lcd jer je to i navedeno pod opisom ekrana na appleovoj stranici.
Drugo, naziv retina odnosi se prije svega na gustocu piksela, za koju, za razliku od tehnologije izrade, ipak ne mozes rec da je bila standardna u vrijeme predstavljanja pa je u redu da su naglasili prednost ekrana.
Usporedba s gorilla glassom je validna, jer ce neupucen covjek pomislit da je to neko cudo sta drugi nemaju sta ni u jednom ni drugom slucaju nije istina.
14 godina
grzzi kaže...
Chronosus kaže...
ansha kaže...

nigga please ... šta si tu nadrobio? retina ti se ne sviđa kao naziv za ekran, a gorilla ima veze sa tehnologijom?? 

ips, koliko ljudi zna što to znači, onako napamet ... oled, amoled, tn, led etc etc ... 

retina je appleov skraćen i efektniji naziv za ekrane visoke gustoće pixela i to je to. Nema nikakve filozofije. Lakše se pamti nego HDPID ili neka slična skraćenica.

Misliš da si neki opasni reper? Nisam ti ja nikakav nigga. Ako želiš raspravljati nauči se pokazivati osnovno poštovanje prema sugovorniku. Ovako si izgubio moje u prve 2 riječi te je time ostatak tvoje poruke apsolutno nerelevantan. 

ansha kaže...
E ne bi vjerovao kolko mali broj ljudi zna sta znaci lcd ili led a pogotovo ips. Prema tome, ogromnoj vecini nista ne znaci kad im nabrojis sve te skracenice, pa zasto onda ne zamjenit to nekim poznatim pojmom? Mi tehnicki pismeniji ionako cemo znat da je to led ips lcd jer je to i navedeno pod opisom ekrana na appleovoj stranici.
Drugo, naziv retina odnosi se prije svega na gustocu piksela, za koju, za razliku od tehnologije izrade, ipak ne mozes rec da je bila standardna u vrijeme predstavljanja pa je u redu da su naglasili prednost ekrana.
Usporedba s gorilla glassom je validna, jer ce neupucen covjek pomislit da je to neko cudo sta drugi nemaju sta ni u jednom ni drugom slucaju nije istina.

Ajmo probat ovako:
Gorilla glass je proizvod, on nije tehnologija. On je nazvan tako jer ističe njegovu glavnu karakteristiku. On ima tu karakteristiku jer je napravljen od posebnog materijala posebnom tehnikom.
Retina display nije proizvod. To je oznaka jedne od karakteristike ekrana - isto kako imamo hd ready i full hd televizore što je oznaka za broj piksela na televizoru, tako je ovo appleova oznaka koja opisuje gustoću piksela po inchu. To je u redu i standardno, marketinški naziv za jednu izraženu karakteristiku ekrana. Ali to nije posebna tehnologija i apple ju treba prestati predstavljati kao takvu. Kažeš da ne predstavlja?
Otiđimo malo pogledati tehničke karakteristike iPhonea na službenu stranicu: http://www.apple.com/iphone/specs.html
Pod stavkom display vidimo sljedeće:

Retina display

3.5-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch display

960-by-640-pixel resolution at 326 ppi

800:1 contrast ratio (typical)

500 cd/m2 max brightness (typical)

Fingerprint-resistant oleophobic coating on front and back

Support for display of multiple languages and characters simultaneously

Sad mi molim te objasni gdje tu piše lcd, ips ili led? Ali retina je tehnička karakteristika. I onda mi reci još jednom da apple ne pokušava nikog zbuniti. Ako piše kontrast i svjetlina, rezolucija i gustoća pixela onda može pisati i lcd ips matrix with led backlight a ne retina. Usput, ako otiđeš na features prva stvar nakon siri je dual core a5 chip. Ajde mi molim te reci što prosječnom čovjeku znači u životu? Ako može to pisat može pisati i lcd, negdje poslije njihove retine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 1:43 (Chronosus).
15 godina
neaktivan
iPad 3 bez iznenađenja?

Umaraš mi oči sa neformatiranim textovima i glupim izjavama.

Pitao si što je retina i dobio odgovor, prestani trollat

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
Ljudi danas ocekuju da im ga zabiju u straznjicu sa iznenadjedjem. Eh to ti nije isto sa Appleom, oni ti ga zabiju bez iznenadjenja, i opet cemo biti svjedoci miliona ljudi od kojih ce neki cak otici u red 2 sedmice prije izlaska iPad3 i svojevoljno se ponudit da budu naguzeni. Mislim, kad je iPhone 4S prodan u onoliko komada, i previse je ocito da im ne treba iznenadjenje ni zasta da bi prodali nesto sa ugraviranom jabukom.
14 godina
sweetchuck kaže...

Umaraš mi oči sa neformatiranim textovima i glupim izjavama.

Pitao si što je retina i dobio odgovor, prestani trollat

Trollaš jedino ti sa svojim postom. Nisam ja ništa pitao, pokušavam argumentirano iznjet svoje mišljenje na temu i raspravljat o njoj. Probaj to jednom. I postavi si neku drugu stranicu kao homepage ak te boli glava od čitanja teksta. Jel formatiranje teksta ono kad staviš svaku rečenicu u novi red sa razmakom između tako da stigneš odmorit oči dok čitaš razmak?

16 godina
Chronosus kaže...
grzzi kaže...
Chronosus kaže...
ansha kaže...

Misliš da si neki opasni reper? Nisam ti ja nikakav nigga. Ako želiš raspravljati nauči se pokazivati osnovno poštovanje prema sugovorniku. Ovako si izgubio moje u prve 2 riječi te je time ostatak tvoje poruke apsolutno nerelevantan. 

ansha kaže...

Ajmo probat ovako:
Gorilla glass je proizvod, on nije tehnologija. On je nazvan tako jer ističe njegovu glavnu karakteristiku. On ima tu karakteristiku jer je napravljen od posebnog materijala posebnom tehnikom.
Retina display nije proizvod. To je oznaka jedne od karakteristike ekrana - isto kako imamo hd ready i full hd televizore što je oznaka za broj piksela na televizoru, tako je ovo appleova oznaka koja opisuje gustoću piksela po inchu. To je u redu i standardno, marketinški naziv za jednu izraženu karakteristiku ekrana. Ali to nije posebna tehnologija i apple ju treba prestati predstavljati kao takvu. Kažeš da ne predstavlja?
Otiđimo malo pogledati tehničke karakteristike iPhonea na službenu stranicu: http://www.apple.com/iphone/specs.html
Pod stavkom display vidimo sljedeće:

Retina display

3.5-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch display

960-by-640-pixel resolution at 326 ppi

800:1 contrast ratio (typical)

500 cd/m2 max brightness (typical)

Fingerprint-resistant oleophobic coating on front and back

Support for display of multiple languages and characters simultaneously

Sad mi molim te objasni gdje tu piše lcd, ips ili led? Ali retina je tehnička karakteristika. I onda mi reci još jednom da apple ne pokušava nikog zbuniti. Ako piše kontrast i svjetlina, rezolucija i gustoća pixela onda može pisati i lcd ips matrix with led backlight a ne retina. Usput, ako otiđeš na features prva stvar nakon siri je dual core a5 chip. Ajde mi molim te reci što prosječnom čovjeku znači u životu? Ako može to pisat može pisati i lcd, negdje poslije njihove retine.

Retina je skupni naziv za sve to. Jer da je Retina samo karakteristika gustoće, onda bi svaki ekran sa >300 ppi bio Retina.

Retina je  Direct local dimming LED In plane switching LCD zaslon od Applea.

SE-ovi telefoni koriste istu LED IPS LCD tehnologiju, ali ih proizvodi Sony te rade u kombinaciji sa postprocessing engine-om od Sonya.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan

a i da ima lte, nazalost mi kod nas ne možemo nista s tim... 

14 godina
neaktivan

iphonovi i dalje imaju najljepši prikaz slike i bilo čega, a vi samo pričajte da je retina za marketing

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice