Direktno na Desktop umjesto Starta

poruka: 143
|
čitano: 14.365
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Direktno na Desktop umjesto Starta".
12 godina
Re: Direktno na Desktop umjesto Starta
jumboY kaže...

Ne usporedjuj metro sa launchpadom na osxu. Isti vrag, da. No razlika je da apple ne forsira taj launchpad, i iskreno, ne znam nikoga tko isti kotisti. Uzasan je i beskoristan, zasto ga jos uvijek drze ne ide mi u glavu.

Isti vrag kao metro, stime da se metro može bolje iskoristiti (tipa widgeti). . .

Kako milis ne forsira te kako microsoft forsira ikoga da koristi start umijesto radne površine. . .nema tu forsiranja nikakvog, microsoft je jednostavno ukinuo stari start jer je zastaio, imate razno rane aplikacije tipa Start8 za vas nostalgičare i to je to. . .kao što sa gore naveo, svi novi OSovi koriste GUi tipa metro. . .

17 godina

Nije bitno jel se i dalje može sve ko prije ili ne može.

Činjenica je da je power userima i profesionalcima otežan rad s računalom nauštrb tableta i onih debilkana koji koriste računalo za zezanciju.

Zbog toga se ljudi bune. A nije moralo baš pod svaku cijenu tako biti.

Moj PC  
9 1 hvala 1
12 godina
Bitanga kaže...

Činjenica je da je power userima i profesionalcima otežan rad s računalom nauštrb tableta i onih debilkana koji koriste računalo za zezanciju.

Kaj je to tebi otežano KAJ. .. . ??? Pojasno malo, po meni je olakšano, jer je lakše organizirati ikone i ne krcam si radnu površinu. . .

17 godina
Diazz72 kaže...
Bitanga kaže...

Kaj je to tebi otežano KAJ. .. . ??? Pojasno malo, po meni je olakšano, jer je lakše organizirati ikone i ne krcam si radnu površinu. . .

Ne bahati se, molim lijepo. Nije potrebno.

A sad ti mogu nabrojati.

Kao prvo, ikone nemam. Svemu pristupam preko pinanih aplikacija u start meniju ili preko pinanih aplikaciju u taskbaru.

Zbog čega bih išao na desktop uvijek ako mogu to otvoriti iz starta bez da minimiziram ijednu aplikaciju.

Prije mi je bilo moguće do bilo čega bitnog doći na dva klika u startu.

Sad moram tipkati po tipkovnica bar 3-4 slova, i onda moram u listi naći ono što me zanima jer redovito vrati više od jednog rezultata, od toga je većina nebitna.

Morao sam naučiti novi UI, gdje se što nalazi ispočetka. Svuda mi se pop-upaju po ćoškovima neke gluposti, pa sam to morao naučiti kako ugasiti.

Da li si probao raditi na Windows Server 2012, koji isto ima metro sučelje. Hej, Windows Server!?

Jedva da klikneš na Start button u Remote Desktopu koji nije preko cijelog ekrana, a o LogOffu da i ne pričam. Poprilično komplicirana akcija za jednu tako obaveznu akciju kao što je odlogiravanje s računala. A zbog čega? Zbog tableta?

Da ne kažem koliko inicijalnog podešavanja treba na Windows Server 2012 da bi ti računalo omogućilo da nešto obaviš opet sa 2 klika umjesto sa 14.

Prije sam ima JumpListe za "pinane" aplikacije u start meniju. Neke su bile čak i korisne.

Zbog svega toga sam morao kupiti Start8 i gnjaviti se s njime od početka dok nije ni imao pola opcija kao sad.

I prčkati po registryu da ugasim nepotrebne charmse i omogućim boot to desktop.

Sad mi je super, ali opet kažem, nije moralo pod svaku cijenu biti tako.

12 godina
neaktivan

U čemu je točno problem?! Meni se više sviđa raditi u Windows 8 i onda koristim Windows 8, na poslu i doma. Start gumb mi ne fali nimalo, sam princip gdje ja idem kliknut na Start pa na Programs pa na.... mi sada izgleda smijesan.

Tko voli više Windows 7 neka koristi Windows 7 koji su podržani do 2015 upotpunosti odnosno produženo do 2020 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/products/lifecycle.

0 1 hvala 0
12 godina

1.) Pinati aplikacije i dalj možeš na taskbar i u start.
2.) Kaj se tiče windows server ne znm jerga ne koristim, ja ovoim z radu u windows 8, po meni metro za W8 donosi mnog prednosti. . .

3.) Eto vidiš to je poblem sa našim društvom, se što je ovo i treba nučiti ajmo odbacii jer je teško provesti par sati za kompom i skontati kaj je kaj. . .(vidio bi vas kako se mučite sa MAC OSom na AMDu. . .)
4.) Meni tražilica kao i na WIN7 odmah izbaci traženu app (na win 7 si isto morao 2-3 slova unijeti za pronaći app)...(windows 8.1 je dodao ALL APP'S te mni di u roku od sekunde prebaciš na: sort by name/date/used/category). . .

Moj PC  
0 7 hvala 0
17 godina
Diazz72 kaže...

1.) Pinati aplikacije i dalj možeš na taskbar i u start.
2.) Kaj se tiče windows server ne znm jerga ne koristim, ja ovoim z radu u windows 8, po meni metro za W8 donosi mnog prednosti. . .

3.) Eto vidiš to je poblem sa našim društvom, se što je ovo i treba nučiti ajmo odbacii jer je teško provesti par sati za kompom i skontati kaj je kaj. . .(vidio bi vas kako se mučite sa MAC OSom na AMDu. . .)
4.) Meni tražilica kao i na WIN7 odmah izbaci traženu app (na win 7 si isto morao 2-3 slova unijeti za pronaći app)...(windows 8.1 je dodao ALL APP'S te mni di u roku od sekunde prebaciš na: sort by name/date/used/category). . .

1) Možeš pinnati u start, al nemaš jump liste u startu ako koristiš metro start.

2) Koje su to prednosti?

3) Jel tebi jasno da ja zarađujem pare sa računalom, a ne pročavam nove stvari samo zato jer je netko zamislio da bi to bilo super?

4) Ajde nađi "Programs and Features". Ja znam gdje se nalazi i kako doći do njega, ali Metro Start search ju ne pronalazi. I ima toga još masa.

Shvati da ja ništa ne tražim, ja točno znam gdje mi je šta i ne želim da mi netko olakšava to tako što će mi zakomplicirati sve bespotrebno.

Siguran sam da bih došao do bilo čega prije od tebe jer sam si environment posložio za produktivnost, a ne za casual korištenje.

Nemoj me krivo shvatiti.

Windows 8 je vrhunski OS, i puno bolji od Sedmice.

Ali za Metro nikad neću reći da je bolji od starog Starta. To su dva odvojena user interfejsa koja su u nekom bolesnom mozgu spojena u jedan, i to na vrlo nesretan način.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 14:16 (Bitanga).
17 godina
DarthRisbo kaže...

U čemu je točno problem?! Meni se više sviđa raditi u Windows 8 i onda koristim Windows 8, na poslu i doma. Start gumb mi ne fali nimalo, sam princip gdje ja idem kliknut na Start pa na Programs pa na.... mi sada izgleda smijesan.

Tko voli više Windows 7 neka koristi Windows 7 koji su podržani do 2015 upotpunosti odnosno produženo do 2020 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/products/lifecycle.

Jako puno ljudi radi po principu da na tipkovnici stisne start i prvo slovo ili dva, pa enter. Ufuranoj osobi doslovno sekunda posla. Sad ćeš reći da se isto može i na 8. Naravno, ali tamo mi skoči ono šarenilo preko cijelog ekrana (nema ni očajnih charmova), dok na 7 ne skidam pogled s browsera/neke treće aplikacije.

Općenito, ne odnosi se na citiranje kolege; Ako to ostavimo postrani jer postoje Start8/StartIsBack/Goran Bare aplikacije opet ću reći da i nakon godinu dana još uvijek BitDefender, Kaspersky, AMD etc. rade probleme s vremena na vrijeme (a win8 je premalo zastupljen očito da se poradi na određenim problemima, tu ne krivim samo Microsoft). Dalje, čuvena stvar zvana "spotfix" (mislim da se tako zove) za brže ispravljanje errora na diskovima mi je na osmici radila blago rečeno sran*a. Corruptalo mi je foldere i dugo sam krivio AV dok nisam probao i bez zaštite i shvatio da je to čudo radilo corrupt. Na Windows 7 nikad sličnih problema, plus što se sve nejasnoće lakše nađu na internetu zbog velike zastupljenosti i kolektivnog iskustva. Osim kozmetike na Win8 dosta stvari ne štima ispod haube i to je razlog zašto ni 8.1 neću stavljati (još kad vidim da ništa bitno ne donosi). Kome rade Windowsi 8 bez problema i zadovoljan je, drago mi je zbog njega.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
17 godina

Zaboravio sam još reći, stari Start je hijerarhijski organiziran. Što je obično i osnova svake organizacije.

Flat organizacija Metro Starta forsa searchanje jer inače ni ne možeš ništa naći, i to je najveći problem.

Kladim se da bi i i na tabletima stari hijerarhijski start bio puno lakši za snalaženje (windows mobile je imao tako riješeno).

A ne danas na mobitelima i svuda moraš slajdat 15 ekrana aplikacija da nešto nađeš ako ti nije ikona da home screenu (ili upaliti search).

Sorry, al meni je to užasno.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Bitanga kaže...

1) Možeš pinnati u start, al nemaš jump liste u startu ako koristiš metro start.

2) Koje su to prednosti?

3) Jel tebi jasno da ja zarađujem pare sa računalom, a ne pročavam nove stvari samo zato jer je netko zamislio da bi to bilo super?

4) Ajde nađi "Programs and Features". Ja znam gdje se nalazi i kako doći do njega, ali Metro Start search ju ne pronalazi. I ima toga još masa.

1.) ne koristim jump listu jer mi nema potrebe, a jump listu istomožeš doiti utaskbaru kad otvoriš app. . 

2.) Ono naj osonije pregledost. . .

3.) Ja isto, bavim se web i grafičkim dizajnom, to mi je posao (ne kod kuć nego u firmi. . .), jbga meni više paše metro, nemog stvari 100 godina ostati iste. . .promijene se moraju uraditi. . .

4)

Ako n misliš proučavati nove stvari ondase ostavi toga i id obradživati zemlju kaj da ti velim. . .

12 godina
Valentin17 kaže...

DOKAZ, statistika govori svoje, sorry. Čak i neki ozbiljniji forumaši su i dalje na Win 7, među njima je i najjača konfiguracija na forumu.

Koja je to "najjača" konfiguracija na forumu na win7 ? Imas neki link ? Thx.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
17 godina
Diazz72 kaže...

Ako n misliš proučavati nove stvari ondase ostavi toga i id obradživati zemlju kaj da ti velim. . .

Obradživati? :-)

Proučavam ja, bez brige, i više nego što ti misliš. Ali ono što ima smisla. I ovo sam sve proučio, ali nema smisla i ne želim koristiti.

Ne želim se navikavati na nešto što je lošije.

Jump listu možeš koristiti iz taskbara dok otvoriš app, ali ako otvoriš neki dokument iz nje onda će ti otvoriti još jedan nepotrebni app (koji moraš ugasiti). Toliko o skraćivanju posla.

Ja se bavim softver developmentom, i to kompleksnih rješenja s integracijom nekoliko tehnologija, bazama, i administracijom mreže, i metro start mi nikako tu ništa ne pomaže. Naprotiv, smeta jako.

Uglavnom, ne kužim. Ti mene sad pokušavaš uvjeriti da je to super ili što? Pa da mi je super ja bih to koristio. Ali ne koristim.

Nijedan argument nisi iznio zašto je korisno i pregledno. Ja sam tebi naprotiv naveo nekoliko zašto nije.

A Metro aplikacija se nismo ni dotakli. Sve su redom apsolutno beskorisne na desktopu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 15:42 (Bitanga).
12 godina

Ma gle je'l tebi sranje ili ne mene baš briga, ali ne pričaj gluposti, za svaku stvar koju si rekao ja sam ti da dokaz da si u krivu. . .Kakav si ti to programer ili što već kad ne znaš da se programs and features nalazi u CPu. . .LOOL

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
protjeran
Diazz72 kaže...

Isti vrag kao metro, stime da se metro može bolje iskoristiti (tipa widgeti). . .

Kako milis ne forsira te kako microsoft forsira ikoga da koristi start umijesto radne površine. . .nema tu forsiranja nikakvog, microsoft je jednostavno ukinuo stari start jer je zastaio, imate razno rane aplikacije tipa Start8 za vas nostalgičare i to je to. . .kao što sa gore naveo, svi novi OSovi koriste GUi tipa metro. . .

Metro je kud i kamo mocniji i bolji od Launchpada. S razlogom. MS na Metrou prakticki bazira nove winze, dok apple zaboli neka stvar za Launchpad.

I forsira te MS, kako nije? Pa evo sve dok Blue update ne izadje prvi ekran koji ces vidjeti je Metro. I onda moras uci u desktop mod rada. To nije forsiranje? Mozes li promjeniti da ti se desktop odmah upali? Mozes li napraviti quick search bez paljenja metroa?

I ponovno, nije isti vrag ko Metro. Jer apple je launchpad samo ubacio kao mogucnost (koju valjda nitko ne koristi), i dalje moze standardno app folder shortcuta na docku pokrecati aplikacije, ili preko findera, ili pak preko spotlighta. Na Launchpadu se nista ne bazira, niti se ista sa istim cilja. Vjerojatno je tu samo kako bi starijim ziteljima nase lijepe planete olaksao stvar. I to je to.

Launchpad nisam nikad upalio. Ali ama bas nikad. Metro jesam. Povise puta dnevno. A ne mogu ga smislit. Zasto ga palim? Jer moram. Jer me MS na to prisilio.

16 godina
odjavljen

Start je relikt prošlosti, nije ni praktičan ni dobar. Izbornik s fino posloženim svime na računalu? Pa isto to radi i Metro.

Jedino što koristim od izlaska Windowsa 7 (a što je uzeto s OSX-a i na drugim sustavima, prvo Linux Mint, a kasnije i Ubuntu) je aktivni search bar. U Visti je postojao, ali nije bio dobar kao na Windowsima 7. Istu funkcionalnost nudi i Metro, tako da meni kao korisniku ne nedostaje Start izbornik, niti mi treba.

Inače, Windowsi 8 imaju kraticu za mini izbornik za ono što je Start koristio: [WIN]+[X].

Nije mi baš jasno zašto nekome treba start tipka, jer nije sposoban kliknuti u kut ekrana...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Diazz72 kaže...

Ma gle je'l tebi sranje ili ne mene baš briga, ali ne pričaj gluposti, za svaku stvar koju si rekao ja sam ti da dokaz da si u krivu. . .Kakav si ti to programer ili što već kad ne znaš da se programs and features nalazi u CPu. . .LOOL

Nisi ti ništa "da". I ja sam rekao da znam di je programs and features, ali ga tvoj ljubljeni metro start ne zna pronaći. LOOOL ;-)

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Start je relikt prošlosti, nije ni praktičan ni dobar. Izbornik s fino posloženim svime na računalu? Pa isto to radi i Metro.

Jedino što koristim od izlaska Windowsa 7 (a što je uzeto s OSX-a i na drugim sustavima, prvo Linux Mint, a kasnije i Ubuntu) je aktivni search bar. U Visti je postojao, ali nije bio dobar kao na Windowsima 7. Istu funkcionalnost nudi i Metro, tako da meni kao korisniku ne nedostaje Start izbornik, niti mi treba.

Ista stvar. No na win7 kad na tipkovnici kliknem win key, klasicni start je prakticki neprimjetan, nabrzaka ukucam prva 3-4 slova, kliknem enter i to je to. Na win8 mi iskoci veliki crni i ultra ruzni ekran. Pa 3-4 slova, i onda imaju kategorije, pa ako nije u pocetnoj.... (nisam se iskreno ni trudio da ovo promjenim kako sam u zadnje vrijeme jako malo na windowsima)

Ukratko - bljuv!

16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

Nisi ti ništa "da". I ja sam rekao da znam di je programs and features, ali ga tvoj ljubljeni metro start ne zna pronaći. LOOOL ;-)

To nije točno. Zna. :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Launchpad nisam nikad upalio. Ali ama bas nikad. Metro jesam. Povise puta dnevno. A ne mogu ga smislit. Zasto ga palim? Jer moram. Jer me MS na to prisilio.

Gle Microsoft te nije na ništa prisilio, neće te nitko bacit u zatvor ako ne koristiš Windows 8. Imaš druge OS-ove. 

13 godina
protjeran
DarthRisbo kaže...
jumboY kaže...

Gle Microsoft te nije na ništa prisilio, neće te nitko bacit u zatvor ako ne koristiš Windows 8. Imaš druge OS-ove. 

Pricamo o windowsima 8, a ne o win7,xp, linuxu ili pak osxu.

12 godina

@jumboY Pričaš gluposti. ..

@Tonči Respect. . .napokon neko normalan. . .

@Bitanga No comment.

Moj PC  
1 5 hvala 0
12 godina
neaktivan

U tom kontekstu da, sry krivo sam shvatio.

13 godina
protjeran

u go girl {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Inače, Windowsi 8 imaju kraticu za mini izbornik za ono što je Start koristio: [WIN]+[X].

Nije mi baš jasno zašto nekome treba start tipka, jer nije sposoban kliknuti u kut ekrana...

Tonči, jesi probao raditi sa nekim remote desktop managerom, npr MSovim (zastarjelim, ali funkcionalnim) Remote Desktop Connection Managerom?

Tamo imaš remote desktop ne u full screenu nego u dijelu prozora tako da se lako switchaš među mašinama i drugim windowima i napraviš posao. Može i full screen, ali ovako je funkcionalnije.

E sad, probaj u njemu kliknuti u neki ćošak ako imaš virtualku sa windows serverom 2012. Ili se odlogirati. Normalno, sve se to može, ali... nepotrebno pipkavo.

I kako je to onda praktično reci mi? Kako je onda klasični start nepraktičan i nedobar?

Umjesto da koristim klasični start moram si na svakoj virtualki izvući shortcute na desktop. Meni je to katastrofa.

Apropo WIN+X. Recimo da imam touchscreen industrijsko računalo sa novim windowsima, i želim ga konfigurirati, moram tipkati po virtualnoj tipkovnici po ekranu, umjesto da sve riješim kroz Start i klikanje po ekranu.

Nije mi jasno, Start je postojao i ničemu i nikome nije smetao. Maknuli su ga, i što su time dobili? Svi ih hejtaju i zanemarivo malo ljudi je prešlo na windows 8. I oni i dalje to ne kuže.

A maknuli su ga samo zato da forsaju svoj Metro i navuku ljude na svoje tablete i smartphone. Ni to im baš ne uspijeva na sreću.

17 godina
Tonči kaže...
Bitanga kaže...

To nije točno. Zna. :)

Zna da, ako prebacim na Settings kategoriju. Što je još tipkanja.

Daj, mislim ono :-)

12 godina

Ma hejtamo ga mi europljani, ameri ne, gledam forume ameri ih sada hejtaju jer su dodali j*benu start ikonu koja ne služi ničemu. . .

A kaj se tiće servera to hejtaj server a ne WIN8. . .Ja ovdije govorim o WIN8 Metro sučlju  ne WIN.Srv.

EDIT:

@Bitanga Previše s*reš, ako ti ne odgovara vrati s na staru verziju i gotovo, ne traži dlaku u jajetu. . .

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 16:11 (Diazz72).
Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina

Budu se opametili i vratili klasični start u Win 9, ovo ružno smeće je filozofija Win 8, tu nema pomoći i to ga vodi ravno u provaliju, Windows 8 je kao i Vista, za zaborav.

Glavešine zanima samo zarada, kad je ne bude, sve će se to fino vratiti natrag (jedan mali, na žalost premali dio se je vratio i u ovom buildu), onda budu i ovi što sada gore se.., pričali malo drugačije.

Valentin

2 1 hvala 0
17 godina
Diazz72 kaže...

Ma hejtamo ga mi europljani, ameri ne, gledam forume ameri ih sada hejtaju jer su dodali j*benu start ikonu koja ne služi ničemu. . .

A kaj se tiće servera to hejtaj server a ne WIN8. . .Ja ovdije govorim o WIN8 Metro sučlju  ne WIN.Srv.

EDIT:

@Bitanga Previše s*reš, ako ti ne odgovara vrati s na staru verziju i gotovo, ne traži dlaku u jajetu. . .

Windows 8 Metro sučelje je isto kao i na Windows Serveru 2012.

Hej, ajde se ti lijepo smiri. Tako pričaj sa frendovima u kvartu.

Rekao sam da nemam ništa protiv osmice i da mi je puno bolji OS od sedmice i imam argumente za to. 

A to sigurno nisu argumenti tipa tvojih da je to nekakva "preglednost".

Smeta me forsanje Metroa samo zato da proguraju svoju mobilnu platformu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 16:19 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...tu. . .

Hej, ajde se ti lijepo smiri.

Znam da je isto sučelje, oču reči da dikutiram o WIN 8 a ne o WIN.Srv.

17 godina
Diazz72 kaže...
Bitanga kaže...tu. . .

Hej, ajde se ti lijepo smiri.

Znam da je isto sučelje, oču reči da dikutiram o WIN 8 a ne o WIN.Srv.

Pa kakve to veze ima čovječe. Apsolutno je isto.

Zaboravi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice