Chrome osvaja tržište preglednika Interneta

poruka: 78
|
čitano: 14.332
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome osvaja tržište preglednika Interneta".
15 godina

evo ja sam ima tjedan dana prešao sa mozzile na chrome , jako mi se sviđa , dosta draži od mozzile

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

google chrome je stvarno najbolji preglednik. Vec jednu godinu samo njega koristim, a mozilla i explorer stoje samo kao ukrasi na desktopu.{#}

DB
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Chrome osvaja tržište preglednika Interneta
intel2hoky kaže...

I da, što je toliki problem nadograditi java i flash player???!!! Svaki dan raznorazne kompanije izdaju update za svoje software koje sam siguran večina instalira i sad je odjedanput jednom mjesečno problem napraviti update flasha i jave...katastrofa. Izmišljate sve moguće razloge samo da popljujete nešto što ne koristite, a najmanje ih je instaliralo i doista ispitalo.

Meni nije problem na svom kompjuteru stalno pratiti nove verzije i 2 puta mjesečno skinuti i instalirati flash ali imaš korisnika koji niti neznaju što je to flash ili se ne žele time zamarati. Zato je najpametnije baki, sestri ili susjedu instalirati Chrome i znaš da će svi oni uvijek imati najnoviju i najsigurniju verziju browsera i flasha bez ikakvih upita.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 22:28 (DragonShit).
15 godina
neaktivan

Koristim Operu još od onda kad je imala banere i placala se. U međuvremenu sam povremeno imao izlete u druge browsere da ih upoznam

i da vidim li jel doista trava u susjednom vrtu zelenija. Ovo bio moj zakljucak:

IE - stare v.su doslovce služile za skidanje dr.browsera i tu je stvar završavala.

v.8 je bila dobar pokušaj, ali ostala samo to. Inace je pravi magnet za svojekakve

nepotrebne toolbare koje dobar dio informaticki neobrazovanih korisnika pokupi uz svaku

2.instalaciju samo klicuci next, next..

V.9 me oduševila, 1.put IE doista može pratit trku, a u nekim stvarima je cak bolji -oduševljenje naspram nekad.

U dizajnu mu ocito Chrome bio uzor i stvarno su napravili dobar izgled, ali i brzinu, te super integraciju s vlastitim proizvodom Win 7

I dalje mu fali "ono nešto", možda 10-om postane i najbolji

Firefox -nekad sinonim za brzinu i 1.konkurent IE, s vremenom je postao trom, sporo paljenje a i nekako nakrcano sucelje.

Ekstenzije su najveca prednost. S vremenom su ga nešto ubrzali i uljepšali, ali ima tu još prostora za napredak.

Cini mi se jedan od nestabilnijih.. Vjerojatno zbog ekstenzija.. tko bi znao.

Safari -na OS X-u prilicno dobar izbor, pogotovo zbog sinkronizacije s iOS-om. Prilicno brz, nikad nisam primjetio da je neku stranicu krivo prikazao,

stvarno lijepo sucelje, jednostavno, a pogotovo ona mreža top stranica, povijesti i ostalog. Sve je to efektno.

Makar je ovako prilicno ok, fale mi neke stvari s Opere, malo se sporije pali, ali opet brže od Firefoxa i to je to.

Chrome -prije sam pružio priliku i dost tog je falilo. Sad sam mu prošlih tj.opet pružio priliku i podjeljena sam mišljenja.

Definitivno se najbrže pali,cak brže od Opere koja je dost brza. Nekako mi se cak cini i da najbrže raegira od svih, ali ne toliko jako.

Sucelje je jednostavno, baš kako bi trebalo biti, ali za mene preeejednostavno. Ono što mi se ne sviša kod njega je da mi se uspio par puta srušit,

tj.njegovi tabovi. Također ne sviđa mi se Googleova politika prikupljanja  podataka. Istina ima ekstenzije ali mi fale neke stvari s Opere..

Opera - šecer na kraju. Stvarno mi je draga, koliko to neki program covjeku može bit {#}
   Navikao sam na njezino sucelje koje mi je nekako nezamjenjivo, valjda je stvar o navici. Spada među brže, makar eto,

na kraju krajeva svi su tu negdje u toj kategoriji. Ono što obožavam kod nje su sitne stvari koje cine život lakšim.

S vremenom je to ekipa kopirala od nje, a neke stvari još nisu. Neke od super stvari kod Opere su:

Opera Link-sinkronizacija podataka(bookmarka, biljeski..), uvjerljivo najbolji i najkvalitetniji speed dial

u koji se mogu stavljat i widgeti, ekstenzija je sve više, notes sastrane je nezamjenjiv, najlogicniji i prakticni download manager,

O.Unite, Mail aplikacija u samom browseru, najbolje odrađen wand za šifre, grupiranje tabova, mini preview tabova kad se prelazi preko njih,

te minijatura taba ako kome to odgovara, Turbo za sažimanje podataka i ubrazavanje što ostvaruje znacajne uštede podatkovnog prometa,

stabilan rad sa stvarno punooo tabova.. Ima toga brdo i sve su to sitnice na koje covjek navikne i kod drugih mu fale ili nisu izvedene najbolje.

Ima i ona svojih mana, ponaša se ko mali štreber, sve prikazuje tocno po pravilima, pa neke stranice prikaže "krivo" makar su razvijatelji stranica

krivi jer neznaju odradit posao kako spada, ali i tom ima rješenje maskiranjem Opere kao Firefox ili IE.

Tu i tamo mi se zna srušit(ne cesto), ali to me i ne cudi pretjerano redovito znam koristit Operu next, tj alfa ili beta ispitnu verziju.

Sve u svemu 1 od najboljih. Zato se i cudim stalnom gubitku njenog tržišta.

Ukratko:

IE starkelja koji se tek sad budi i pocinje konkurirat.

Firefox hvata se za staru slave i ekstenzije i sve teže prati trku (sad svi imaju što je nekad imao jedini).

Safari gura OS X, iOS i lijep izgled u praksi je neutralan.

Chrome gura najviše marketing (Google) i navodna najveca brzina makar ako i postoji nije uocljivo,  specifican izgled ce netko prihvatit s oduševljenjem, a netko

nece nikad. Napravio najveci napredak naspram ostalih, a njeg.jednostavnost su svi redom na manje više uspješan nacin kopirali.

Opera ima svoju grupu korisnika malu ali srcanu koji je doista vole i ne mjenjaju ni za šta. Stalno uvodi inovacije koji drugi izkopiraju.

Samim time što je najmanje zastupljena to joj možda postaje i najveca prednost. Nisam do sad naišao ni na jednu vijest da joj je nađen ili iskorišten

neki propust ili rupa, dok je kod drugih tako nešto kao dobar dan..

Eto to su moja iskustva {#}

EDIT: tek kad sam postao, skužio sam koju sam kobasu od teksta napravio i previše se raspisao, kome se cita, nek cita, kome ne nek se nežali {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 0:48 (alen-c).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Meni nije jasno zašto Google Chromaši radije ne instaliraju SRWare Iron koji je potpuno isti browser samo bez googleovih spying mogućnosti.

Je li to zbog toga što ne znaju da postoji Iron ili zbog toga jer moraju biti google fanboyevci... ili je ipak možda nešto treće?

Turbo cattolico
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
(s)izgoreo kaže...

Meni nije jasno zašto Google Chromaši radije ne instaliraju SRWare Iron koji je potpuno isti browser samo bez googleovih spying mogućnosti.

Je li to zbog toga što ne znaju da postoji Iron ili zbog toga jer moraju biti google fanboyevci... ili je ipak možda nešto treće?

Ili Chromium, koji još više sliči Chromeu nego Iron. Ili Dragon. To je zato što ljudi neznaju za njih, jako je malo fanboya.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

1. Nisam znao da postoji Iron :P 

EDIT: hmm to je Chrome koji se zove Iron, ali sa cool ikonom :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:00 (TheRunner).
15 godina
(s)izgoreo kaže...

ja ne kužim što ti nije jasno da ljudi koriste Chrome? jako jednostavan i brz preglednik i to je sve što mi treba.Ja mislim da nema puno fanboya na strani Chrome-a,već na strani Firefoxa,očito se boje da im se Chrome opako ne približi.Bune se tu o porastu Chrome-a na tržištu kao da preglednik nevalja ništa,a mnogima je najbolji i zato se ne vraćaju na druge preglednike.Onda se spominje i rušenje preglednika i slične stvari,meni se nikada,ali baš nikad Chrome nije srušio,a koristim ga već više od godinu dana.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:03 (antimadridista).
17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Ili Chromium, koji još više sliči Chromeu nego Iron. Ili Dragon. To je zato što ljudi neznaju za njih, jako je malo fanboya.

Chromium nema integriran flash i pdf reader (piše na wikipediji, to isto ne piše za Iron, dakle nisam siguran dali Iron integrira ovo dvoje OOB), Dragon izlazi sa zakašnjenjem tj. uvijek kaska za verziju (tako je barem prije bilo ne znam kako danas)...

antimadridista kaže...

ja ne kužim što ti nije jasno da ljudi koriste Chrome? jako jednostavan i brz preglednik i to je sve što mi treba.Ja mislim da nema puno fanboya na strani Chrome-a,već na strani Firefoxa,očito se boje da im se Chrome opako ne približi.Bune se tu o porastu Chrome-a na tržištu kao da preglednik nevalja ništa,a mnogima je najbolji i zato se ne vraćaju na druge preglednike.Onda se spominje i rušenje preglednika i slične stvari,meni se nikada,ali baš nikad Chrome nije srušio,a koristim ga već više od godinu dana.

IRON JE ISTO ŠTO I CHROME SAMO BEZ PHONING HOME MOGUĆNOSTI, JESI LI SADA BOLJE PROČITAO, JELI OVAKVA BOLDANA DERNJAVA JASNIJA?

TheRunner kaže...

... i bez (ukoliko je promaklo ono najbitnije):

URL-Tracker: Calls depending on the configuration five seconds after launch the Google homepage opens in background

Google Updater: Chrome installs a updater, which loads at every Windows in background.

RLZ-Tracking: This Chrome-function transmits information in encoded form to Google, for example, when and where Chrome has been downloaded.

Alternate Error Pages: Depending on the configuration, if you have typed a false address in the adress bar, this is sent to Google and you get an error message from Google's servers.

Installation-ID: A copy of Google Chrome includes a generated installation number which will be sent to Google after the installation and the first usage. It gets deleted when Chrome checks first time for updates.If Chrome is received as part of a promotional campaign, it may generate a unique promotion number which is sent to Google on the first run and first use of Google Chrome.

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:19 ((s)izgoreo).
17 godina

Evo jedini preglednik koji imam uz Chromea (dobro ne računa ie, jer ga nikad ne palim) je Opera, zbog onog turbo mode-a.

Mislim imam flat internet i to me ne dira toliko, ali naprimjer kad gledam neku tekmu na prijenosu, pogotovo na dnevnik.hr-u, tekme lige prvaka, na tom načinu jednostavno nema trzanja jer se učita samo ono što hoćeš, dakle učita ti se samo prozorčić sa stream-om. Što je vrlo dobro riješeno! Pokušao sam i sa ff sa raznim ekstenzijama, sa blokiranjem reklama, ama baš sve, ali sa operom radi savršeno.

Ali opera mi je nekako u normalnom radu prespora (chrome me razmazio :-D) i malo izgleda čudno, tako da primarni "prozor u svijet"  i dalje ostaje chrome.

PS ni ja nisam čuo za ove alternative chrome bez "nadzora" googla, ali meni to ni ne smeta, ionako sve važnije stvari na kompu (kupvanje, plačanje i sl) obavaljam preko live distri linuxa, a ako će me pratiti šta radim gledam i slično, slobodno, ionako ne mislim da PC može biti potpuno anoniman, a i neznam zašto se ljudi oko toga toliko bune...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i t
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
(s)izgoreo kaže...
mind_challenge kaže...

Chromium nema integriran flash i pdf reader (piše na wikipediji, to isto ne piše za Iron, dakle nisam siguran dali Iron integrira ovo dvoje OOB), Dragon izlazi sa zakašnjenjem tj. uvijek kaska za verziju (tako je barem prije bilo ne znam kako danas)...

antimadridista kaže...

IRON JE ISTO ŠTO I CHROME SAMO BEZ PHONING HOME MOGUĆNOSTI, JESI LI SADA BOLJE PROČITAO, JELI OVAKVA BOLDANA DERNJAVA JASNIJA?

TheRunner kaže...

... i bez (ukoliko je promaklo ono najbitnije):

URL-Tracker: Calls depending on the configuration five seconds after launch the Google homepage opens in background

Google Updater: Chrome installs a updater, which loads at every Windows in background.

RLZ-Tracking: This Chrome-function transmits information in encoded form to Google, for example, when and where Chrome has been downloaded.

Alternate Error Pages: Depending on the configuration, if you have typed a false address in the adress bar, this is sent to Google and you get an error message from Google's servers.

Installation-ID: A copy of Google Chrome includes a generated installation number which will be sent to Google after the installation and the first usage. It gets deleted when Chrome checks first time for updates.If Chrome is received as part of a promotional campaign, it may generate a unique promotion number which is sent to Google on the first run and first use of Google Chrome.

razumio sam što si napisao,ali ti browseri imaju i neke nedostatke,nisu isti kao i Chrome,isto tako postoje alternative i za druge browsere,pa bi isto takvo pitanje mogao postaviti korisnicima drugih browsera,zašto ne koriste alternative? npr.za firefox: Iceweasel,Swiftfox itd...

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:29 (antimadridista).
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

...zašto ne koriste alternative?

jer drugi browseri ne skupljaju podatke o tome gdje si i kada surfao, ne instaliravaju hebeni updater i instaliravaju se u program filese gdje im je i mjesto...

Turbo cattolico
17 godina
(s)izgoreo kaže...
antimadridista kaže...

jer drugi browseri ne skupljaju podatke o tome gdje si i kada surfao, ne instaliravaju hebeni updater i instaliravaju se u program filese gdje im je i mjesto...

I jel se ti osječaš ugroženo zbog toga?

Mislim pogledaj što facebook radi, pa google je prema njemu mala maca...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i t
15 godina
(s)izgoreo kaže...
antimadridista kaže...

da,zato Chrome ima intergrirani flash player,jednostavan je,i ne raste na tržištu bez razloga,u to budi siguran.

i BTW:koga je briga gdje je program instaliran,sve dok mogu ući u Add or remove programs i izbrisati ga? stvarno tražiš dlaku u jajetu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:35 (antimadridista).
17 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

zašto bi trpio takva sranja od velike kompanije kad ne moram, skoro pa ne moram promjeniti ni browser umjesto Chrome piše Iron

što se facebooka tiče BMK...

antimadridista kaže...

...i ne raste na tržištu bez razloga,u to budi siguran.

raste jer ga google reklamira na svakoj drugoj stranici koju posjetiš... a i radi toga jer ljudi ne znaju da ima isto to samo bez enkriptiranih veza prema googleu kojim putuje samo google zna što..

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:42 ((s)izgoreo).
15 godina
(s)izgoreo kaže...
rooswelt1991 kaže...

zašto bi trpio takva sranja od velike kompanije kad ne moram, skoro pa ne moram promjeniti ni browser umjesto Chrome piše Iron

što se facebooka tiče BMK...

antimadridista kaže...

...i ne raste na tržištu bez razloga,u to budi siguran.

raste jer ga google reklamira na svakoj drugoj stranici koju posjetiš... a i radi toga jer ljudi ne znaju da ima isto to samo bez enkriptiranih veza prema googleu kojim putuje samo google zna što..

i ti misliš da bi ljudi ostali na Chrome-u da nisu zadovoljni njime? bolji njih ona stvar od koga je taj browser kad on radi odlično i brzo i jednostavan je.

17 godina

Gle stvar radi, google te nikako ne oštećuje time što radi, i za većinu je to dovoljno.

Ako nekog to smeta uzet će alternativu i pozdrav!

Opet spominješ marketing, pa daj shvati da se dns sa marketingom sve radi, pogledaj Irevoluciju od strane odgrižene jabuke, pa nadalje...

Jbg takvo vrijeme došlo, google to zna, ima resurse da to sprovede u dijelo i to radi. Ima se, može se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
(s)izgoreo kaže...
antimadridista kaže...

Več sam ja to par put spomenul na forumu, i sa slikicama sve pokazal treba malo pogledat ispod haube uglavnom da ovo dole je najbitnije. Uz to još i radi njegov Services u pozadini, takozvani Google Update a to nema nit jedan drugi Browser inače za one koji ne znaju.{#}{#}

"Google Updater: Chrome installs a updater, which loads at every Windows in background."

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina

gle,istina jest da Google dosta reklamira Chrome,ali znam dosta ljudi koji su probali Chrome i sada im je primarni browser.Google,uz to što uz puno marketinga želi privući ljude,odličan posao radi sa browserom,koji je odličan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

i ti misliš da bi ljudi ostali na Chrome-u da nisu zadovoljni njime? bolji njih ona stvar od koga je taj browser kad on radi odlično i brzo i jednostavan je.

kada i gdje sam rekao da chromeu ne valjaju browserske sposobnosti i mogućnosti? Iron je jednako brz i jednostavan...

nervira me googlova bahatost (kao i bahatost svih velikih kompanija) te ono o čemu tupim pola stranice a bez da me itko želi čuti, ne želim googleu davati podatke o ičemu, gdje je mogućnost da se isključe neželjena prisluškivanja?

rooswelt1991 kaže...

Gle stvar radi, google te nikako ne oštećuje time što radi, i za većinu je to dovoljno.

Ako nekog to smeta uzet će alternativu i pozdrav!

Opet spominješ marketing, pa daj shvati da se dns sa marketingom sve radi, pogledaj Irevoluciju od strane odgrižene jabuke, pa nadalje...

Jbg takvo vrijeme došlo, google to zna, ima resurse da to sprovede u dijelo i to radi. Ima se, može se...

oštećuje uzersku sivu tvar u glavi, i tko zna što sve ne (konekcija je ipak enkriptirana), misliš li da je google besplatan software? sve si ti to isplatio svojim podacima a nisi trebao jer imaš potpuno istu alternativu

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:57 ((s)izgoreo).
15 godina
(s)izgoreo kaže...
antimadridista kaže...

kada i gdje sam rekao da chromeu ne valjaju browserske sposobnosti i mogućnosti? Iron je jednako brz i jednostavan...

nervira me googlova bahatost (kao i bahatost svih velikih kompanija) te ono o čemu tupim pola stranice a bez da me itko želi čuti, ne želim googleu davati podatke o ičemu, gdje je mogućnost da se isključe neželjena prisluškivanja?

nisi napisao da preglednik nevalja,ali si napisao da mu se rast povećava samo zbog marketinga,ljudi bi odmah prešli na drugi browser da im se ne sviđa i da im nešto smeta,vjeruj mi.To i ja tebi cijelo vrijeme pokušavam reći.

A uostalom,pogledaj malo i iz svoje perspektive koliko je ljude briga za tamo neke reklame na web stranicama? vjerujem da ni tebe one puno ne zanimaju,kao ni većinu ljudi koji surfaju internetom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 1:59 (antimadridista).
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

nisi napisao da preglednik nevalja,ali si napisao da mu se rast povećava samo zbog marketinga,ljudi bi odmah prešli na drugi browser da im se ne sviđa i da im nešto smeta,vjeruj mi...

ne ljudi bi prešli na besplatne alternative koje ne špijuniraju a da to ljudi niti nez naju jer ne čitaju EULU, da se zna što google radi i da se alternative reklamiraju kao i google koji bi browser ljudi koristili?

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 2:04 ((s)izgoreo).
15 godina

gle,nemam namjeru više raspravljati,uglavnom Chrome-u raste udio iz mjeseca u mjesec pa ti vidi koliko je ljude briga za takve stvari o kojima ti pričaš (Chrome se ne instalira u program filese i sl.gluposti i traženja dlake u jajetu).

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 2:06 (antimadridista).
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

gle,nemam namjeru više raspravljati,uglavnom Chrome-u raste udio iz mjeseca u mjesec pa ti vidi koliko je ljude briga za takve stvari o kojima ti pričaš (Chrome se ne instalira u program filese i sl.gluposti i traženja dlake u jajetu).

dakle imaš browser koji prisluškuje i isti takav koji ne prisluškuje, onaj koji zna za alternativni a ne koristi ga već instalira onoga koji prisluškuje je FANBOY, vrlo jednostavno

Turbo cattolico
17 godina
neaktivan

Ne volim baš previše chrome prvenstveno zbog Googlove   politike silovanja silnim reklamama za chrome na svakom drugom koraku.

I još, što na google (tražilici, google.hr) ako koristite Operu ne možete promjeniti pozadinsku sliku, kao još nisu smislili kako to ukomponirat da Opera podržava (moš mislit, dvije linije koda).

Ono što je još gluplje, je da kad se namjesti za identifikaciju: Mask as Firefox, namještanje pozadine uredno radi.

Očito je da je riječ o googlovom potkopavanju i sabotiranju Opere, što je uistinu jako jadno.

Ta banalna stvar mi je toliko zgadila google da to nemogu opisati, čak sam počeo i Bing koristiti.

Ali o Chromeu imam ok mišljenje, na faksu nam je instaliran na kompovima, uredno radi, iako sam ja otkad znam za sebe na Operi, pa mi ne leži.

U svakom slučaju, od pojave Chromea, sve češće i sve inovativnije verzije svih browsera izlaze. Pokrenuo je jednu veliku kompetetivnost, a svi znamo da konkurencije nikad dosta, na kraju krajeva, mi (korisnici) smo ti koji profitiramo od toga.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 2:20 (FlyBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
gle,svaka alternativa nastoji poboljšati nešto iz originalnog browsera,isto tako je Iceweasel u nekim stvarima bolji od Firefoxa.Zašto onda svi ne koriste Iceweasel,a ne Firefox? To nema veze sa fanboyima i sl.stvarima.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
gle,svaka alternativa nastoji poboljšati nešto iz originalnog browsera,isto tako je Iceweasel u nekim stvarima bolji od Firefoxa.Zašto onda svi ne koriste Iceweasel,a ne Firefox? To nema veze sa fanboyima i sl.stvarima.

u Ironu je dodan adblock, google ga nema OOB jer je valjda najveći davatelj reklamnih usluga na netu, te 12 previewa na new tab stranici za razliku od chromeovih 8, ono što je bitno je oduzimanje a ne dodavanje koje je u ovom slučaju zanemarivo, za svako ozbiljnije dodavanje je potrebno vrijeme pa si na kraju sa alternativom uvijek korak iza sa ispravljanjem bagova, sigurnosnih zakrpa (koje su btw kod google feature a ne problem, hint: phoning home) etc., zato npr i nisam sugerirao da se koristi Comodoov dragon jer je uvijek build u zaostatku (bar je prije bio, sada ne znam) a što nije slučaj sa Ironom

Turbo cattolico
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 2:54 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a tebe to brine zašto?

si ti ja? nisi , i nije te briga dal netko koristi chrome, iron,aluminium, hrđavinij... koristim ono kaj i odgovara, a da ne valja browser zamjenio bi ga.

Takvi ko ti su mi najdraži, uporno pokušavaju druge uvjerit da je ono kaj oni koriste najbolje i ne samo za njih nego za sve, a ono ostalo je sra**e.

Google me prati? super evo dam mu i podatke koje ne zna pa nek mi sredi da mogu dići kredit.

Velika stvar da jedan google zna kud surfam i kaj najviše gledam, bar mi filtrira oglase i vidim one koji me zanimaju a ne da vidim one poput enlarge your penis, smršavite uz ovo, kupite ono...

A uostalom ima odličan adblock koji blokira i googleov adsense, uz sve ostale reklame, blokira popup...

Ali ako je definicija fanboya da koristi ono kaj je brzo, pregledno, i radi ok, onda da, ja sam fanboy.

FlyBoy kaže...

Ne volim baš previše chrome prvenstveno zbog Googlove   politike silovanja silnim reklamama za chrome na svakom drugom koraku.

I još, što na google (tražilici, google.hr) ako koristite Operu ne možete promjeniti pozadinsku sliku, kao još nisu smislili kako to ukomponirat da Opera podržava (moš mislit, dvije linije koda).

Ono što je još gluplje, je da kad se namjesti za identifikaciju: Mask as Firefox, namještanje pozadine uredno radi.

Očito je da je riječ o googlovom potkopavanju i sabotiranju Opere, što je uistinu jako jadno.

Ta banalna stvar mi je toliko zgadila google da to nemogu opisati, čak sam počeo i Bing koristiti.

Ali o Chromeu imam ok mišljenje, na faksu nam je instaliran na kompovima, uredno radi, iako sam ja otkad znam za sebe na Operi, pa mi ne leži.

U svakom slučaju, od pojave Chromea, sve češće i sve inovativnije verzije svih browsera izlaze. Pokrenuo je jednu veliku kompetetivnost, a svi znamo da konkurencije nikad dosta, na kraju krajeva, mi (korisnici) smo ti koji profitiramo od toga.

?

hobi: androidhr.blogspot.com
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...

?

Šta ti nije jasno? Smatram da je kvalitetan preglednik, ali ga ne volim... Treba dodatno pojašnjenje?

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
17 godina
nsoul kaže...

Google me prati? super evo dam mu i podatke koje ne zna pa nek mi sredi da mogu dići kredit.

Velika stvar da jedan google zna kud surfam i kaj najviše gledam, bar mi filtrira oglase i vidim one koji me zanimaju a ne da vidim one poput enlarge your penis, smršavite uz ovo, kupite ono...

A tebe dok surfas zanimaju oglasi?

Smisao oglasa je upravo da ti uvale stvari koje ti ne trebaju. Za one koje ti trebaju se ionako sam snadjes. Npr. ako o meni ne znaju nista i uvale mi "enlarge your penis", ja cu tu reklamu lako ignorirat (jer ionako imam velikog) .

Medjutim, ako saznaju da sam gamer i da imam GTX 580, i onda mi stave jednu sarenu reklamu: "Nvidia GTX 590, 24% veci FPS od GTX 580, specijalna ponuda od 50% popusta za SupremeCommandera", nisam siguran da cu bas tako lako odoljeti...

Isto tako recimo da mi na TV-u umjesto "kuhinjskog set nozeva" na TopShopu uvale: "sat/budilica u znaku bubamare sa posebinm alarmom za nove poruke na bug forumu za 20kn"... {#}

Za one koje vole kupovat beskorisne stvari i imaju viska novaca, to je vjerojatno ok...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 9:03 (SupremeCommander).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice