Beta SP1 za Windows 7 u srpnju

poruka: 94
|
čitano: 21.915
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Beta SP1 za Windows 7 u srpnju".
16 godina
neaktivan
RE: Beta SP1 za Windows 7 u srpnju
soundstream kaže...

@kizo2703

Ma daj molim te kak moze radit dobro sa tak slabim procom? taj komp jedva da radi sa win 7 tj na xp-u bi se mucio a kamoli i na sedmici.....

Čuj ,normalno da ne može radit brzo ko PC sa i7 ili C2Q i 6 ili 8 GB memorije ,sigurno da nećeš na njemu radit u Photoshopu ,AutoCAD-u ili uređivat video u Premiere-u ,ali bez problema se može surfat ,slušat muzika ,gledat filmove ili radit nekaj u Office-u.

I sve to bolje i brže nego u XP-u.

Prošle godine sam iz znatiželje instaliral Sedmicu na njega pročitavši ovaj thread i iznenadil koliko dobro to radi!

Ali sad dosta o mojoj kanti ,otišli smo u debeli OT!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 16:41 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

@Kizo2703:
Na mojoj navedenoj konfiguraciji Win7 NE radi - razlog, chipset drajveri za D865PERL NE POSTOJE za Win7, kao ni sto ne postoji podrska za Radeon 9600pro graficku nad Win7 jer to nije WDM 1.1 graficka, nego WDM 1.0 - dakle totalna minimalka sto se tice aera, razlog tu stoji oko BSOD-ova kod mene koji se javljaju svakih 15tak dana.
Pozdrav

There's no place like (127.0.0.1) home. . .
17 godina
tnakir kaže...

A cuj... ja sam jednom frendu renistalirao kasu u kaficu. Prije su mu bili WinME, ja mu stavio XP... I normalno, kasa ne radi...

Zovem lika koji je radio taj program, kaze lik da program podrzava samo 98 i ME... da nema nekakvih API-ja u XP koji su njemu NUZNI! Koju gospu ce ti faking API-ji za kasu za kafic. Sta je problem to rewriteat da radi i na XP?

Ugl... da se vratim na topic... to je zalosno sto proizvodjaci softwarea ne prate trendove. Nije da Windowsi izlaze svaka dva mjeseca... Pa ima ohoho otkad je vista izasla... a oni se jos slepaju na XP. Sramota!

Da, sreli smo se mi i sa MSDOS aplikacijom!!!!! da da... i naravno lik ne zeli (ili ne zna ili mu se ne da) portat na bili koji nacin na win, ali smo mi natjerali da proradi pod winxp i to tako da je aplikacija shareana (samba) na linuxu sto je njemu bilo nezamislivo, jer cim smo spomenuli da je server linux, odmah je počeo da to neće raditi, ovo ono, mi ga gledamo i onako... ???? ima svakakvih "programera".

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
17 godina

ma to ti je ona stara garda koja se nije makla od clippera i koja misli da je to to i da nije potrebno ici na nove tehnologije...

Eto bio sam na MS comunityu prije mjesec dana (ili 2 ne sjecam se) gdje se spominjala poslovna inteligencija (SAP sustavi i slicno) gdje je jedan starcic (vjerovatno pripadnik iste stare garde) poceo napadati predavaca 

da kome to treba u splitu bla bla bla... Da je to skupo i slicno...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Paaa, iskreno, ovo je debeli offtopic, ali kad vidim da male firme koriste SAP i plaćaju enormne cifre za to... to je pomalo smiješno.

Ima odličnih poslovnih aplikacija za puno manje novaca. SAP u startu nije skupa, ali čim spomeneš neki ekstra featura onda tja modul košta ko avion :)

Inače, ne vjerujem koliko ljudi popuši markentinške trikove da je Vista ili Windows 7 napisan iz nule. Ista sranja su se pričala za XP. A sve je počelo sa NT-om i na tome će i ostati kako se vidi. Dakle: NT4 -> XP (2003) -> Vista (2008) -> W7 (Vista SP2 bez par modula).

Kao što se navelo, Win ima gadnih problema zbog ogromne baze drivera i aplikacija koji su najčešći razlog pada sustava, onda registry-a koji je jednostavno drek. Ne bi me čudilo da u Win 8 ubace MSSQL bazu umjesto registry-a koliko su blesavi. Umjesto da su počeli migraciju na plain text/XML i portable aplikacije, oni su taj registry napumpali do besvijesti...

Nemogućnost ubijanja određenih stvari u Win je sranje, ja recimo ne planiram nikada koristiti IE ili Outlook (Windows Mail) ili Movie maker ili WMP. Više bih volio da mi ponudi advanced opciju pri instalaciju pa da to krknem van i GG. Trenutno samo obriše shorcut-eve jer su to sve manje više integrirali i to mi sucka totalno. Prisjetimo se samo windoesa 98 koji su bili bez IE, onda je izašao IE koji se kad si ga instalirao integrirao u Win98 i totalno usporio cijelu stvar jer su onda bili slabiji procovi i malo memorije :)

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...

Paaa, iskreno, ovo je debeli offtopic, ali kad vidim da male firme koriste SAP i plaćaju enormne cifre za to... to je pomalo smiješno.

Ima odličnih poslovnih aplikacija za puno manje novaca. SAP u startu nije skupa, ali čim spomeneš neki ekstra featura onda tja modul košta ko avion :)

Inače, ne vjerujem koliko ljudi popuši markentinške trikove da je Vista ili Windows 7 napisan iz nule. Ista sranja su se pričala za XP. A sve je počelo sa NT-om i na tome će i ostati kako se vidi. Dakle: NT4 -> XP (2003) -> Vista (2008) -> W7 (Vista SP2 bez par modula).

Kao što se navelo, Win ima gadnih problema zbog ogromne baze drivera i aplikacija koji su najčešći razlog pada sustava, onda registry-a koji je jednostavno drek. Ne bi me čudilo da u Win 8 ubace MSSQL bazu umjesto registry-a koliko su blesavi. Umjesto da su počeli migraciju na plain text/XML i portable aplikacije, oni su taj registry napumpali do besvijesti...

Nemogućnost ubijanja određenih stvari u Win je sranje, ja recimo ne planiram nikada koristiti IE ili Outlook (Windows Mail) ili Movie maker ili WMP. Više bih volio da mi ponudi advanced opciju pri instalaciju pa da to krknem van i GG. Trenutno samo obriše shorcut-eve jer su to sve manje više integrirali i to mi sucka totalno. Prisjetimo se samo windoesa 98 koji su bili bez IE, onda je izašao IE koji se kad si ga instalirao integrirao u Win98 i totalno usporio cijelu stvar jer su onda bili slabiji procovi i malo memorije :)

ovo sa sap-om je bila samo ilustracija o cemu se prica... takvi sustavi su za ogromne firme sa puno podruznica koje barataju sa hrpom podataka. No dobro...

Sto se tice Windowsa... tesko da ce izbaciti registry jer se sve aplikacije oslanjaju na njega, a tu je dalje problem sa backward compatibility-em, iako bi i meni bilo najdraze da naprave kompletni (dakle ne ovaj kvazi ko sta su do sada radili) rewrite OS-a... Iako bi to zadalo previse glavobolje softwareskim kucama... Ali... vrijeme je da se ide naprijed...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Uhhhh... Koliko ja toga znam a ne smijem reći ... :) Ne bi vjeravo koliko je ljudi u zabludi s hrpom stvari koje radi MS na svojim operativnim sustavima. Mislim, samo da znaš, i ti si u zabludi. :)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
15 godina
neaktivan
Samo da dam svoj osvrt na predhodnu raspravu i nadovezem se na samu temu, Windows 7 je zapravo Vista sp3, i ona je samo dobar marketingski potez od strane microsofta, koji je s jednim udarcem ubio dvije muhe, prvo riješio se lošeg glasa viste, a drugo naplaćuje licence za windows 7 bez obzira sto je to zapravo samo malo bolje usminkana vista, najbolji dokaz za to je sto se vistu mozes nadograditi na windows 7, i sam sp1 za 7-micu nije potreban jer je 7-mica ubiti vec dobro ispeglana vista.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
storm.zd kaže...
najbolji dokaz za to je sto se vistu mozes nadograditi na windows 7, i sam sp1 za 7-micu nije potreban jer je 7-mica ubiti vec dobro ispeglana vista.

???? Pa odakle sad ove nebuloze? Znači li to da je Windows XP samo ispeglani Windows 98. Pošalji molim te mail Microsoftu i objasni im da im ne treba SP za Windowse 7. Siguran sam da će te poslušat.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
mfrankovic kaže...

Uhhhh... Koliko ja toga znam a ne smijem reći ... :) Ne bi vjeravo koliko je ljudi u zabludi s hrpom stvari koje radi MS na svojim operativnim sustavima. Mislim, samo da znaš, i ti si u zabludi. :)

Moze koji hint...

Volim MS ali nemozes reci da je Win 7 napravio veliki korak naspram Viste. Ne onoliko koliko je vista napravila prema XP-u.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 19:14 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Hajde mi molim te reci sto ce revolucijonarno donjeti sp1, odnosno sto ce uopce donjeti a da vec nije dostupno preko redovitih update-a?
17 godina
neaktivan
storm.zd kaže...
Hajde mi molim te reci sto ce revolucijonarno donjeti sp1, odnosno sto ce uopce donjeti a da vec nije dostupno preko redovitih update-a?

Pošto očito ne pratiš što se događa u svijetu iT-a oko tebe, evo da ti dam jednu stvr koja će doći kao dio S1 a ne kao redoviti update: http://blogs.technet.com/b/virtualization/archive/2010/03/18/explaining-microsoft-remotefx.aspx. Tebi možda apsolutno nebitno, ali drugima jako bitno.

Da li je moguće da misliš da je SP samo skup već izdanih zakrpi? Uostalom, u jednom trenutku će se dogoditi da ako ne instaliraš SP, nećeš moći instalirati ni zakrpe koje su došle iza njega.

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
mfrankovic kaže...

Moze koji hint...

Volim MS ali nemozes reci da je Win 7 napravio veliki korak naspram Viste. Ne onoliko koliko je vista napravila prema XP-u.

Ne smijem. :) I ja se u potpunosti slažem da je Win 7 u velikoj mjeri poboljšana Vista. Ali ni Vista s SP2 nije uopće loš proizvod. Nažalost, Vista je došla na loš glas zbog preuranjenog izlaska i loše podške proizvođača hardvera. Microsoft je to ispravio s SP2 a kasnije i s Win 7.

17 godina

Ma nitko nije reko da je vista fail, samo su sa prvom verzijom malo zeznuli neke stvari (vjerovatno jer su ga na brzinu htjeli izdati), npr glad za memorijom etc. No sa prvim SP su napravili veliku stvar.

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

tema je bila "Beta SP1 za Windows 7 u srpnju" a više od 90% rasprave je vista ne valja a sedmica koja je samo vista sa sp-om valja.......

ot-jedva čekam probat remoteFx

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To ce vise biti alat za korporativne korisnike, nego za kucne korisnike. 

Ima sam priliku testirati MS remote aplikacije, moram reci da dosta zapinju prilikom koristenja preko ADSL-a, nikako nije fluidno. Vjerovatno ce se ovo koristiti preko lokalnih mreza.

Sama filozofija RDP seta je ok, imas lokalni managament aplikacija (updateiranje, nadogradnje i slino), permissiona userima (moze se dodijeliti prava korisnicima koje aplikacije mogu koristiti, mislim da se cak moze definirati koje verzije aplikacije se mogu pokrenuti po userima, cime se sys adminima dosta olaksava posao odrzavanja klijentskih masina), automatski smanjujete potrebu za jacim desktop masinama, ali isto tako imate potrebu za pojacanjem serverskog dijela jer se sve ove aplikacije izvrsavaju na serveru, odlicna integracija sa AD-om i slicno.

Svakako dobra stvar za korporativne sredine.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Ima sam priliku testirati MS remote aplikacije, moram reci da dosta zapinju prilikom koristenja preko ADSL-a, nikako nije fluidno. Vjerovatno ce se ovo koristiti preko lokalnih mreza.

ja doma preko adsl-a koristim remote word 2007 i radi bez ikakvih problema

17 godina
neaktivan

Na Microsoftovim stranicama je postala dostupna beta SP1 za Windowse 7 i Server 2008 R2.

Download Windows 7 and Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1) Beta 

Može se skinuti ISO datoteka koja sadrži betu SP-a za 32 i 64-bitne Windowse 7 i Server 2008 R2, a koja je velika 1,2GB. Druga opcija je skidanje pojedinačnih verzija (samo 32 ili samo 64-bitna verzija) preko Windows Updatea. U tom slučaju treba skinuti između 50 i 500MB, ovisno o do sada instaliranim zakrpama.

Konačna verzija SP1 bi se trebala pojaviti u prvoj polovici 2011. godine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 20:37 (klimama).

1 0 hvala 3
16 godina
klimama kaže...

Na Microsoftovim stranicama je postala dostupna beta SP1 za Windowse 7 i Server 2008 R2.

Download Windows 7 and Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1) Beta 

Može se skinuti ISO datoteka koja sadrži betu SP-a za 32 i 64-bitne Windowse 7 i Server 2008 R2, a koja je velika 1,2GB. Druga opcija je skidanje pojedinačnih verzija (samo 32 ili samo 64-bitna verzija) preko Windows Updatea. U tom slučaju treba skinuti između 50 i 500MB, ovisno o do sada instaliranim zakrpama.

Konačna verzija SP1 bi se trebala pojaviti u prvoj polovici 2011. godine.

kada skinem ovaj prvi file, i pokrenem ga, extracta se i ja kliknem tamo na accept, i nista se ne dogada, zasto?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

kada skinem ovaj prvi file, i pokrenem ga, extracta se i ja kliknem tamo na accept, i nista se ne dogada, zasto?

Nakon toga trebaš otići na Windows Update (Start->Control Panel->Windows Update) i provjeriti ima li novih zakrpi. Meni se najprije pojavio update KB976902 velik desetak megabajta.

Nakon što sam njega instalirao, ponovno sam provjerio ima li novih updatea i onda mi je u Windows Updateu ponudio instalaciju bete SP-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:02 (klimama).
15 godina
protjeran

Meni nikako neželi updejtat na SP1 evo slike kada pokušam onaj iso file pokrenuti i instalirati.

Trolleri koji kopiraju I Am Alive i mene se zovu na skype josimir1000 robert.pavic2 HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Strpite se jos malo, ovo je ipak beta. Poslije cete zugati kako vam ne radi ovo i ono. Ako radi ne popravljaj.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Svjetleci Ventilator kaže...

Meni nikako neželi updejtat na SP1 evo slike kada pokušam onaj iso file pokrenuti i instalirati.

Prvo unistal hrvatskog language packa pa onda sp1 ubaci.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
15 godina
protjeran
Weky kaže...

Jesam i radi,samo me nervira to što je sve na Engleskom,jel može ići prjevod od običnog ultimate na taj sp1? HVALA!

Trolleri koji kopiraju I Am Alive i mene se zovu na skype josimir1000 robert.pavic2 HVALA!
15 godina
odjavljen
Weky kaže...

Jesam i radi,samo me nervira to što je sve na Engleskom,jel može ići prjevod od običnog ultimate na taj sp1? HVALA!

A vjerovatno ces morat cekat finalnu verziju SP-a pa ce onda izaci prjevod (tao je bilo za vistu).

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Strpite se jos malo, ovo je ipak beta. Poslije cete zugati kako vam ne radi ovo i ono. Ako radi ne popravljaj.

poslije budu žugali kak sedmica niš ne valja

17 godina
cekpi kaže...
tnakir kaže...

Bas to!

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
cekpi kaže...
tnakir kaže...

Budi uvjeren ja neću ništa loše govorit o win 7 jer ja od kako imam win 7 preporodio sam se,prije kada sam imao win xp svakih tjedan-2 stavljaj nove winse i non stop je bilo tako,i od kako sam stavio win 7 nikakvih problema.

17 godina
cekpi kaže...
tnakir kaže...

Budi uvjeren ja neću ništa loše govorit o win 7 jer ja od kako imam win 7 preporodio sam se,prije kada sam imao win xp svakih tjedan-2 stavljaj nove winse i non stop je bilo tako,i od kako sam stavio win 7 nikakvih problema.

A sad ga i ti kenjas. Meni su XP radili po godinu dana bez greske.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

A koji ku*ac je u SP1 (beta) kad je težak 500MB? Neznam da uopće imaju šta krpati toliko... niti znam nekih posebnih novosti...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice