Apple ulazi u oglašavanje?

poruka: 27
|
čitano: 3.876
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple ulazi u oglašavanje?".
17 godina

Ovo je revolucija i oglasavanje vise nikada nece biti isto!

- Psiho246
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

it makes me hate Apple even moreViče

a onda sam se probudio...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

jel postoji kakav blocker za ovakve vijesti. neštko kao AdblockPlus?

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina

Sada će Jobs reći da su oni izmislili reklame i da prije Apple se nitko toga nije sjetio Smijeh

7 0 hvala 0
17 godina
RE: Apple ulazi u oglašavanje?
PICART kaže...

Sada će Jobs reći da su oni izmislili reklame i da prije Apple se nitko toga nije sjetio Smijeh

Apple ce nanovo izmisliti reklame. Ne moraju biti prvi ali to ne znaci da oni to ne izmisle.

Kad se oni uhvate necega, oni to potpuno revolucionaliziraju da se to moze smatrati potpuno novom stvari!

Recimo, sad ce sa iPad-om nanovo izmisliti i inovirati browsanje po internetu!

Pogledaj si video Jobs-ove prezentacije ako mi ne vjerujes. ;)

:P

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Kao sa prezentacije ipada. Covjek napravi znacajnu pauzu i izvali "sa ipadom se moze surfati" mukla tisina i odusevljeni aplauz ;)

17 godina
neaktivan

http://gizmodo.com/5503004/steve-jobs-and-eric-schmidt-spotted-together-again

vjerojatno su o tome malo razgovarali :D iako bih ja ono "They're going to see it all eventually so who cares how they get it." protumačio kao ionako će viditi sadržaje pa ko hebe adobe i flash. :D

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 10:34 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...

tržište "mobilnih" reklama ima tržište vrijedno 2Mlrd dolara s tendencijom rasta..

kolko tržište posjeduju AdBlockeri? mislim da tu treba ulagat u dionice.. Osmijeh

ak im se otrgne i 5% tržišta, lijep je to novac.. razmišljam teoretski i na glas jel..

17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Pa i neće. Apple ima patent za reklame koje mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku i ne mogu preskočiti, a zahtjevaju u točno određeno vrijeme izvršenje neke akcije inače se počnu opet ponavljati.

Hvala bogu da je Jobs bio dovoljni idiot da to patentira - tako da drugim proizvođačima to ne padne na pamet stavljati u svoje uređaje.

Vidiš da Apple radi nešto korisnoSmijeh

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 12:09 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Psiho246 kaže...

Pa i neće. Apple ima patent za reklame koje mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku i ne mogu preskočiti, a zahtjevaju u točno određeno vrijeme izvršenje neke akcije inače se počnu opet ponavljati.

Hvala bogu da je Jobs bio dovoljni idiot da to patentira - tako da drugim proizvođačima to ne padne na pamet stavljati u svoje uređaje.

to bi im bio odličan potez ... lol ... mislim da bilo kakvo tako invazivno oglašavanje neće proći. Barem je apple bio imun na razne ogalse i sw koji te maltretira jer mu ističe trial i slično što je običaj kod većine pc brandova ala hp i dell.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
Psiho246 kaže...

to bi im bio odličan potez ... lol ... mislim da bilo kakvo tako invazivno oglašavanje neće proći. Barem je apple bio imun na razne ogalse i sw koji te maltretira jer mu ističe trial i slično što je običaj kod većine pc brandova ala hp i dell.

Bit je u tome što i neće proći. 99% posto sam siguran da će ponuditi nešto "besplatno", a zapravo ćeš morati iskeširati dobre pare da taj program/OSX bude imalo funkcionalan.

I zanimljiva stavka patenta - reklame tj. njihov mehanizam su integrirane duboko u operativni sustav - i imaju mogućnost blokiranja procesa ili zaustavljanja rada nekog hardvera  na neodređeno vrijeme.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 12:46 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Bit je u tome što i neće proći. 99% posto sam siguran da će ponuditi nešto "besplatno", a zapravo ćeš morati iskeširati dobre pare da taj program/OSX bude imalo funkcionalan.

I zanimljiva stavka patenta - reklame tj. njihov mehanizam su integrirane duboko u operativni sustav - i imaju mogućnost blokiranja procesa ili zaustavljanja rada nekog hardvera  na neodređeno vrijeme.

Jedan od oblika bi bila neka vrsta ankete, tj. dok ne odgovoriš na pitanja o npr. kvaliteti usluge, zadovoljstvu korištenja bla bla bla, aplikacija bi zablokirala recimo izvođenje glazbe kod iPoda

17 godina
neaktivan

Bas se vidi da su im korisnici na prvom mjestu ;)

Zivio apple. Cim je to patentirao vidi se kako razlislja.

17 godina
neaktivan

mislim da apple ima ponajbolju zajednicu korisnika i najglasniju tako da bi bilo kakav potez koji bi narušio ugodnost korištenja i zadovoljstvo korisnika odjeknuo prejako i uopće se ne bojim takvih poteza. 

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Joj artfull. Na sta ste se bunili do sad a prave vas budalama na sve moguce nacine. Zabranjeno ovo, zabranjeno ono. Al ok.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Joj artfull. Na sta ste se bunili do sad a prave vas budalama na sve moguce nacine. Zabranjeno ovo, zabranjeno ono. Al ok.

gle, moj stav je da vas ( ne tebe ili nekog specificirano ) prave budalama jer koristite third rate proizvode i naposljetku platite više od mene. Apple na svojim stranicama i oglasima nigdje ne oglašava nešto što ne postoji tako da sam i ja i svi znali da iPhone ne podržava flash i slično ... i nije me bilo briga ... 

A.
17 godina
artfull kaže...
logic kaže...

gle, moj stav je da vas ( ne tebe ili nekog specificirano ) prave budalama jer koristite third rate proizvode i naposljetku platite više od mene. Apple na svojim stranicama i oglasima nigdje ne oglašava nešto što ne postoji tako da sam i ja i svi znali da iPhone ne podržava flash i slično ... i nije me bilo briga ... 

LOL!

Need I say more? :)

- Psiho246
16 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
artfull kaže...
logic kaže...

LOL!

Naravno da ne moras vise govorit. Davno si pokazao koji su tvoji dometi.

17 godina
ansha kaže...
Psiho246 kaže..... 

LOL!

To je tvoj nacin da kazes da nemas argumenata i da mi se ispricas? :)

Isprika prihvacena!

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže..... 

LOL!

Isprika prihvacena!

Čovjek ti lijepo kaže da ga nije briga / da ga nesmeta to što nema Flash a ti ga odmah proglasiš luđakom... 

17 godina
Dom031 kaže...
Psiho246 kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže..... 

LOL!

Isprika prihvacena!

Čovjek ti lijepo kaže da ga nije briga / da ga nesmeta to što nema Flash a ti ga odmah proglasiš luđakom... 

Sta se tebi nesto privida? Gdje sam ja to rekao? Evo sad cu ti kopirati svoju poruku - LOL! Need I say more? :)

Artful je izjavio da ga nije briga o specifikacijama Apple uredaja nego da ga je jedino briga sto ga Apple proizvodi.

Tome sam se samo zacudio i to je to.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Dom031 kaže...
Psiho246 kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže..... 

LOL!

Isprika prihvacena!

Sta se tebi nesto privida? Gdje sam ja to rekao? Evo sad cu ti kopirati svoju poruku - LOL! Need I say more? :)

Artful je izjavio da ga nije briga o specifikacijama Apple uredaja nego da ga je jedino briga sto ga Apple proizvodi.

Rekao je da ga nije briga za određene specifikacije. Tebe može biti briga za kameru a mene za nešto drugo... nema se tu čemu čuditi kada je to sasvim normalno.

17 godina
Dom031 kaže...

Rekao je da ga nije briga za određene specifikacije. Tebe može biti briga za kameru a mene za nešto drugo... nema se tu čemu čuditi kada je to sasvim normalno.

Ha dobro, ti si to tako shvatio a ja onako. ;)

Svaki uredaj ima mane i vrline. Razlika je sto JA MISLIM da Artfull ne zmiri samo na odredenu znacajku uredaja vec na cijelo brdo njih. :P

Smatram da se takve stvari trebaju kritizirati a ne braniti. :)

Pozdrav!

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Dom031 kaže...

Ha dobro, ti si to tako shvatio a ja onako. ;)

Svaki uredaj ima mane i vrline. Razlika je sto JA MISLIM da Artfull ne zmiri samo na odredenu znacajku uredaja vec na cijelo brdo njih. :P

Smatram da se takve stvari trebaju kritizirati a ne braniti. :)

Pozdrav!

naravno da si ti krivo shvatio. rekao sam da mi se friga za flash na smartphoneu. ne fali mi, nikad mi nije falio. Kome fali, neće kupiti. Uostalom koliko vidim uskoro će flash streaming biti sve manje bitan ( youtube, vimeo, hulu i danas opet najave mnogih tipa NY times etc ) a adobe je omogućio da se flash igre exportaju kao aplikacije, tako da će me još manje biti briga.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 19:30 (artfull).
17 godina
odjavljen

Bilo kuda Apple svuda! Da li se to samo meni čini ili Apple počinje prilično svaštariti? Previše svaštarenja se zna odbiti o glavu i velikim firmama.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@artfull

Ja sam konkretno mislio na ogranicavanje bluetootha i sto je jos gore razlog koji sam cuo a to je da se na taj nacin sprecava piraterija. Mene  bi jako smetalo da neko kaze da sam lopov a nema pojma za sta bih ja taj bluetooth upotrijebio. Mene bi to jako uvrijedilo al vidim da je prag tolerancije vrlo visok kod korisnika applea. Flashe manje vise. TO mi ne bi smetalo da se taj iphone toliko ne hvali kao ultra super duper extra mega smartphone. SMartphone iz 21 vijeka i kave sve nisam kvalifikacije cuo ovdje. NE od tebe doduse. Ti to posmatras dosta racionalno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 20:36 (logic).
16 godina
neaktivan

Dakle, vijest je potpuno netocna. Apple je platio 275 mil dolara za tu kompaniju, a Google platio 750 za onu drugu i to nakon sto je Apple nije kupio. Misljenje svih je da je Google debelo preplatio i da to nece dobiti nazad i da ih je kupio samo da ih Apple ne dobije kasnije. Gle, promijenjeno!

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:35 (twitexter).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice