Rudarenje bitcoina pretvara američko jezero u "vru

poruka: 274
|
čitano: 51.367
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rudarenje bitcoina pretvara američko jezero u "vru".
15 godina
Re: Rudarenje bitcoina pretvara američko jezero u
fer-de-lance kaže...

cijeli dan i onda iskaljava bijes na forumu zato jer je netko napravio kvalitetan killing streak na njemu, dok žena u kupaoni naslikava duck face za instagram i/ili onlyfans... 

Čekaj, pa onda žena možda zarađuje više od njega! Eto, otkud im lova, Onlyfans beats mining !

Friday kaže...

Ti bas izuzetno zazires od bilo kakve vrste rada, ne? Tebi je rad sramota, jel tako? Malo su te starci previse razmazili ili sta?

Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina, tj minera. :-)

Zaporožac Friday 

A nije valjda da netko ozbiljno shvaća te uvrede? Ljudi su frustrirani (vrlo vidljivo iz postova i koliko i zašto) ili infantilni, pa se tako izražavaju. Možemo se samo smijati tome i nadati se da će i on jednog dana shvatiti svoju glupost. Jasno mi je da te pogodi kad te itko nazove pogrdnim imenima, naročito u prvi tren, a onda se sjetiš tko je to pa bi ti trebalo biti svejedno. Ne treba oponirati (a ban je na neki način sukobljavanje), za neke stvari je najbolje da ih ljudi shvate sami. 

16 godina
jozef kaže...
učo kaže...
kcharuso kaže...

Izmišljena vijest. To jezero je dugačko 61 km i ima 4.2x10^12 galona vode. Da bi se tako ogromna količina vode zagrijala za samo 1°C potrebno je 18 547 457 MWh energije, drugim riječima elektrana snage 45 MW bi trebala raditi 47 godina non-stop da bi zagrijala to jezero za samo jedan stupanj.

Ipak ti je račun malko kriv: termoelektrane tipično iskoriste 1/3 energije za dobivanje struje, a 2/3 je otpadna toplina, tako da za 45MW struje dobiješ 90MW topline (ugrubo). Jezero bi se onda prema ovome za 1 stupanj zagrijalo za "samo" 16 godina. Ipak, čini mi se da to nije sve, jer se vjerovatno ipak neki dio struje šalje u energetski sustav, pa imamo više od 45MW struje i 90 MW topline, možda i 3-4 puta više.

P.S. malo sam proguglao i našao da je elektrana sposobna i za 100MW struje (+ još 200MW topline)

mislim da je račun puno više od "malko" kriv. Negdje su mu pobjegle 3 nule.  >> edit: nisu, nego meni! 

Jezero ima 15,9km3 vode što je 1,59*10^13 kg. Toplinski kapacitet vode je 4184 J/kg/K >>> za ugrijati jezero za jedan stupanj potrebno je 6,65*10^13 Ws, pa je sa 200MW za ugrijati cijelo jezero za jedan stupanj potrebno samo 92 sata ili manje od 4 dana (18,48GWh za 1°C). Disipacija topline u prirodu postoji ali brojka od 42°C izgleda ipak nije izmišljena. 

BroccDaRock kaže...
jozef kaže...

mislim da je račun puno više od "malko" kriv. Negdje su mu pobjegle 3 nule.  

Jezero ima 15,9km3 vode što je 1,59*10^13 kg. Toplinski kapacitet vode je 4184 J/kg/K >>> za ugrijati jezero za jedan stupanj potrebno je 6,65*10^13 Ws

Nule su pobjegle tebi izgleda? 1.59*10^13*4184=6.65x10^16 J tj. vat-sekundi. Dakle, ne 10^13 već 10^16.

Uostalom, sve ti je moglo biti jasno kad si "izračunao" da se jezero te veličine može ugrijati za samo 92 sata?!

jozef kaže...
BroccDaRock kaže...
jozef kaže...

mislim da je račun puno više od "malko" kriv. Negdje su mu pobjegle 3 nule.  

Jezero ima 15,9km3 vode što je 1,59*10^13 kg. Toplinski kapacitet vode je 4184 J/kg/K >>> za ugrijati jezero za jedan stupanj potrebno je 6,65*10^13 Ws

Nule su pobjegle tebi izgleda? 1.59*10^13*4184=6.65x10^16 J tj. vat-sekundi. Dakle, ne 10^13 već 10^16.

Uostalom, sve ti je moglo biti jasno kad si "izračunao" da se jezero te veličine može ugrijati za samo 92 sata?!

ups imaš praf. A gledaj, 200MW je jako puno pa pogreši čovek :-)

BroccDaRock kaže...
jozef kaže...

ups imaš praf. A gledaj, 200MW je jako puno pa pogreši čovek :-)

A pazi ovo.. da bi stvarno zagrijao jezero za 92 sata trebala bi ti 200 GW! Radi usporedbe, cijela USA u peak potrošnji vuče ~700GW.

Dajte ljudi zadatke fiziku predajite privatno pa zaradite tako nešto. Ako je tko mlađi neka malop vježba.

Nego da se vratimo na temu - ono wow, znao sam da se rudari i da su neki dio struje (ima neka vijest o nekim zaposlenicima iz neke elektrane) krali ali da postoji ovakva elektrana (baš ju geldam na Google Earthu) u te potvrde.. ono čovjek se sada tek malo otrijezni.

Inače Blok 7 kao najveća posljeratna investicija u Tuzli je upitna. Treba samo kinezima reći da mogu rudariti i svo ovo propadanje i natezanje oko tog ugova (a elektrana se već trebalo prošle godine početi graditi u ova doba) bilo bi riješeno. Imao i jezero. Ogomno jezero koje da ohladi sve ako treba a imamo i planove da se napravi i četvrto jezero na jedinim slanim jezerima u Evropi koje bi radilo i zimi.

Win-Win situacija za sve. Čak bi i ovih 2 Milijarde (naših) € kinezi pola dali samo da dobiju nešto na koncesiji. Sad sve visi u zraku, ja gledam kao kripto rudaranje za spas tog projekta.

PS: Neki dan sam prolazio kraj Elekttrane i toh pripremnog mjest agdje su domaže firme za mislim 9 miliona KM pripremali teren. Znači mjesto je ogromno gledaš i ne vjeruješ, i sada i čitaš i ne vjeruješ da bi projekat mogao biti bačen u vjetar!

9 godina
neaktivan
Majning rulz kaže...

Stvarno neznam čemu tolki hejt,  i neke predraduse da ce to meni udarit na psihu i da cu geldat u jednu točku sa laganim prelaskom  mizanttropske vode gdje si ti vec siguran da ja idem tim putem , jao majko mila, ovako se religija razvila tokom godina, ljudi imali verbalne proljeve, neznam šta još morate pisate i kolko još vrijedjati čovjeka da si podignete malo taj sitni mali ego koji vam je veci od pimpeka.

Iz iskustva, znam mnoge ljude koji nastupaju s istim stavom kao ti, i malo je reći da nisu baš ugodno društvo.

Ali dobro, neka si nam ti živ i zdrav, samo uživaj 

Kruha i igala...

3 0 hvala 0
3 godine
Majning rulz kaže...

Ma bravoo, jako si bitan, evo nevjerojatno kolko si ti sa svojim izjavama bitan , ekipa, ja mogu do sutra ovako, ja navlacim kozicu na moru, vas guze poslodavci, ja imam vremena, samo bring it on braco.

Nećeš dugo..

Pobrisat će ti sve postove, i sve postove sljedećeg i sljedećeg profila pa ćeš patiti dok ti kartice pate na vrućini..

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
jozef kaže...

Zaporožac Friday 

A nije valjda da netko ozbiljno shvaća te uvrede? Ljudi su frustrirani (vrlo vidljivo iz postova i koliko i zašto) ili infantilni, pa se tako izražavaju. Možemo se samo smijati tome i nadati se da će i on jednog dana shvatiti svoju glupost. Jasno mi je da te pogodi kad te itko nazove pogrdnim imenima, naročito u prvi tren, a onda se sjetiš tko je to pa bi ti trebalo biti svejedno. Ne treba oponirati (a ban je na neki način sukobljavanje), za neke stvari je najbolje da ih ljudi shvate sami. 

Pa ja ga nisam prijavio. U svojih ne znam koliko godina forumskog staza ne znam jesam mozda 2 posta sve skupa prijavio.

Meni je fascinantna ta njegova poremecena slika svijeta. Iskreno se nadam da je zapravo u pitanju balavac od 19 godina jer ako odrasla osoba ima takav pogled na zivot onda je to strasno.

S tolikim prezirom pricati o radu i o ljudima koji rade, pa to je uzasno. I onda kaze "radim i ja, imam neke hobije". On uopce kao da ne zna sta je rad? Vjerojatno su ga starci financirali do besvijesti i sad si je kupio rig i misli da je sa 5000 kn mjesecno Warren Buffett ili ja ne znam sta.

Ali bez obzira na sve, kakav prezir covjek izrazava spram normalnog postenog rada... Dodje ti da se zapitas

Freak Show Inc.
15 godina
Majning rulz kaže...

Ma bravoo, jako si bitan, evo nevjerojatno kolko si ti sa svojim izjavama bitan , ekipa, ja mogu do sutra ovako, ja navlacim kozicu na moru, vas guze poslodavci, ja imam vremena, samo bring it on braco.

Dečec, jel ti mama zna da si na internetu? Nije mi jasno koga to guze poslodavci ako svi dangubimo tu na forumu.

Tebi predlažem da odskrolaš na početak threada i pročitaš sve svoje postove (pod svim starim i novim profilima), možda nešto naučiš. Introspekcija je jeftinija od psihoanalize, to si ionak nemreš priuštit 

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Tako je !!!

Ajmo svi u glas: svi me vole....

Sing along, budi frend mojoj velikoj ličnosti...

(a voliš me suludo, priznaj)

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 12:00 (fer-de-lance).

0 0 hvala 0
13 godina
Majketi mile kakvih sve ljudi ima,ono na tren mi je doslo da sidnem u auto i odem na Krk da ga natamburam,onda kad sam mu vidio sliku na profilu kako udara selfie s duck faceom prosla me volja..moj Boze da mi snage da zaboravim!
AUDIOFIL
Moj PC  
1 1 hvala 2
17 godina
odjavljen
Miningrulz1 kaže...

Pozdrav sa prelijepe plaže, mah mah.

Makni se sa sunca da ti to malo mozga sto ti je ostalo ne bi isparilo...

Freak Show Inc.

2 1 hvala 1
12 godina
Friday kaže...
jozef kaže...

Zaporožac Friday 

Pa ja ga nisam prijavio. U svojih ne znam koliko godina forumskog staza ne znam jesam mozda 2 posta sve skupa prijavio.

Meni je fascinantna ta njegova poremecena slika svijeta. Iskreno se nadam da je zapravo u pitanju balavac od 19 godina jer ako odrasla osoba ima takav pogled na zivot onda je to strasno.

S tolikim prezirom pricati o radu i o ljudima koji rade, pa to je uzasno. I onda kaze "radim i ja, imam neke hobije". On uopce kao da ne zna sta je rad? Vjerojatno su ga starci financirali do besvijesti i sad si je kupio rig i misli da je sa 5000 kn mjesecno Warren Buffett ili ja ne znam sta.

Ali bez obzira na sve, kakav prezir covjek izrazava spram normalnog postenog rada... Dodje ti da se zapitas

Pacijent iz direktnog marketinga.

17 godina
Farmercinakriptovaluta kaže...
gkelekov kaže...

Ajde nam se pohvali koliko si sam love izgubio zadnja 3 mjeseca?

Ti si sa jednog poslodavca prošao na drugog (nekoliko njih čak) i to puno pametnijih i moćnijih multimiljardera koji okreću crypto kako njima paše i koji jedini pravo zarađuju.

A to što si zaradio sa strane, kad tak će porezna pokucat na vrata i pitat od kuda? I uzet.
Jer nisi ti Sanader ili slični, da imaš desetke milijuna pa da te ne diraju.

Pokucat će mi na vrata zbog čega? Ja na računima u hr nemam niti jedne kune frende, pa samo neka kucaju. Nevjerojatno kolko ljudi misle da se razumiju u nešto a nemaju blage veze kako išta funkcionira, proguglaj malo ko je iz hrvatske sve pootvarao račune u Monacu. Možda nešto naučiš iz toga svega.

Govoriš o nekome da nešto ne zna.
Porezna će te pitati od kuda ti novi auto, od kuda ti stan ili treće što ćeš kupiti već jednom s tim novcima. A ti onda njima objasni da si to zaradio, a nemaš niti kune u HR niti dokaza da si iša tu zaradio.
Govorim iz iskustva u DE, i zarade na dionicama (iako sam platio porez na to), javili se doslovno 4 dana nakon što sam uzeo novi auto i prijavio ga. Ali imao lijepo sve izlaze i ulaze i plaćen porez.

Ne pomažu tu onda niti roditelji, sestre, stričevi, samo partijska KRADEZE-ovska iskaznica ili brdo novaca (da te ne diraju)

To live is to suffer, to survive is to find some meaning in the suffering. Friedrich Nietzsche
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 14:11 (gkelekov).
17 godina
odjavljen
gkelekov kaže...

Govoriš o nekome da nešto ne zna.
Porezna će te pitati od kuda ti novi auto, od kuda ti stan ili treće što ćeš kupiti već jednom s tim novcima. A ti onda njima objasni da si to zaradio a nemaš porijeklo i tok tog novca.

Ma daj, pa vidis da covjek nema poma kako svijet funkcionira. Kad mu starci zatvore pipu i bude se morao zaposliti onda ce biti kuku-lele

Freak Show Inc.
17 godina
Miningrulz1 kaže...

Pozdrav sa prelijepe plaže, mah mah. Btw, kartice su na temperaturama od 52-58C i rade na 135W, ciaos.

LOL, da, to je taman plaža za plaću od 5000 kn :D

Gledam te!

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Miningrulz1 kaže...

evo o cem pricam volegradele , slikica u attachu.

Postavljanje screenshota/transkripata privatnih chatova je zabranjeno

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
3 godine
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu, osim o Covidu.
Moj PC  
0 1 hvala 0
3 godine

boring aaaaaaaaaa....zijev

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Još nije ni lipe zaradio, do amortizacije više od po godine rudarenja.Ako ne pukne balon in the meantime.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 15:43 (dery).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Miningrulz1 kaže...
Veliki Brat kaže...

LOL, da, to je taman plaža za plaću od 5000 kn :D

Jao urnebes kakvu si foru izvalio braco.

Jbga, sry, humor nemo'š izrudarit

Gledam te!

0 1 hvala 0
17 godina

Brazil i što je ono bilo? Ekvador, Venecuela?

Sve sami stupovi rada i stvaranja novih vrijednosti, baš ekipa po tvom ukusu!

Rudari još desetak godina i možda si budeš mogao priuštiti kartu do tamo.

Rekao bih ti da digneš kredit i odeš odmah, ali jbga, ne možeš... 

Gledam te!

2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...

A joj, ovo je boljelo

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Friday kaže...
Veliki Brat kaže...

A joj, ovo je boljelo

Nakon par stranica šta sam pročitao, čudim se da i ti nisi dobio neki karton ili bio protjeran.

Ili to veza sa glavešinama foruma te čuva?! Nemam ništa protiv tebe samo mi to čudno. Ne?!

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
17 godina
odjavljen
x18x05x kaže...

Nakon par stranica šta sam pročitao, čudim se da i ti nisi dobio neki karton ili bio protjeran.

Ili to veza sa glavešinama foruma te čuva?! Nemam ništa protiv tebe samo mi to čudno. Ne?!

Bolje da ne znas kakvi centri moci su tu u pitanju...

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Friday kaže...
x18x05x kaže...

Bolje da ne znas kakvi centri moci su tu u pitanju...

Ja ne vidim tu nikakvu moć. Nego da forum ide u k svaki dan sve više.

17 godina
odjavljen
x18x05x kaže...

Gledaj na mene kao na katalizator. Ja samo ubrzam neke procese. Konkretno, sa mentalnim slabicima je jako lako doci do tocke gdje oni pokazu svoje pravo lice i pocnu vrijedjati ljude na vrlo neugodan nacin.

Kolega biznismen je u ovom slucaju bio reprezentativni primjer takve osobe. Nema nikakve argumente nego samo trkelja gluposti kako netko navlaci kozicu, uvlaci se gazdi u guzicu, glupace u trgovini slazu police i tako... Takvog lika mozes otjerati do crvenog (ili cak crnog) kartona za sat vremena. Nije on prvi koji je otvorio multic, otvorit ce ih jos par i onda ce shvatiti kakva je to bijeda i odustat ce uz "argument" tipa "vi nemate pojma i jadni ste" i to je to. Bilo je takvih na stotine...

Ja sam uvijek na samom rubu pravila ali balansiram. Uostalom, ja imam 5 zvjezdica - to ti je nesto kao dozvola za ubojstvo

Freak Show Inc.
16 godina

Brazil inače vodeči u zaštiti prirode krenio i sa bitkoinom, svaka čas to je veliki napredak očekuje se širenje amazonske prašume preko cijele amerike.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dery kaže...

Brazil inače vodeči u zaštiti prirode krenio i sa bitkoinom, svaka čas to je veliki napredak očekuje se širenje amazonske prašume preko cijele amerike.

Bit ce suma do pola atlantika

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
Friday kaže...
x18x05x kaže...

Gledaj na mene kao na katalizator. Ja samo ubrzam neke procese. Konkretno, sa mentalnim slabicima je jako lako doci do tocke gdje oni pokazu svoje pravo lice i pocnu vrijedjati ljude na vrlo neugodan nacin.

Kolega biznismen je u ovom slucaju bio reprezentativni primjer takve osobe. Nema nikakve argumente nego samo trkelja gluposti kako netko navlaci kozicu, uvlaci se gazdi u guzicu, glupace u trgovini slazu police i tako... Takvog lika mozes otjerati do crvenog (ili cak crnog) kartona za sat vremena. Nije on prvi koji je otvorio multic, otvorit ce ih jos par i onda ce shvatiti kakva je to bijeda i odustat ce uz "argument" tipa "vi nemate pojma i jadni ste" i to je to. Bilo je takvih na stotine...

Ja sam uvijek na samom rubu pravila ali balansiram. Uostalom, ja imam 5 zvjezdica - to ti je nesto kao dozvola za ubojstvo

Znam da si provokator, na neki način mi je to i fora. Tvoji sarkastični odg i slično. Samo me smeta što većina dobije kartone, bye bye kartu a neki su zaštićeni i pišu što ih volja, tj ti. Imam i ja tri pa mi to ništa ne znači. Što točno tebi smeta kod ljudi koji rudare?

6 godina
x18x05x kaže...

Pa u neku ruku si u pravu. Ovdje se kartoni ne dijele po nekim pravilima neko kako im dodje.

Tako sam i ja napravio jedan profil iz zezancije i nisam niti jedno pravilo prekrsio i bio protjeran iz niti ne znam jos uvijek kojeg razloga. Sa druge strane dugogodisnjim profilima se dopusta sve i svasta... Eto i od ovoga dugogodisnji profil je dobio suspenziju, a ostali odose na "protjerivanje". A vrijedja gore nego kocijas...

15 godina
protjeran
SamoPitam3 kaže...
x18x05x kaže...

Pa u neku ruku si u pravu. Ovdje se kartoni ne dijele po nekim pravilima neko kako im dodje.

Tako sam i ja napravio jedan profil iz zezancije i nisam niti jedno pravilo prekrsio i bio protjeran iz niti ne znam jos uvijek kojeg razloga. Sa druge strane dugogodisnjim profilima se dopusta sve i svasta... Eto i od ovoga dugogodisnji profil je dobio suspenziju, a ostali odose na "protjerivanje". A vrijedja gore nego kocijas...

Vjv kako si sjeo na žulj moderatorima. Mene baš ne vole. Pa se pitam šta trebam napisat da bi i mene protjerali.?!

17 godina
odjavljen

bolje mu se namjesti da te jos bolje guzi, dok ja češem muda i mislim na vas radnike
Tolku plačipičku Irska nije vidjela od davnina
slino mala smrdljiva
fino se namjesti sutra poslodavcu u 8h da te fino jače nategne
dezerteru Frajdeju šta navlači kožicu Irskom poslodavcu
Obično jedno djubre smrdljivo
Friday koji navlaci kozicu Ircu
plačipička žešća
smradina žešća bez muda
jer si sigurno ispod prosječno ružna osoba, kakav karakter takvo i lice.
Bitno da irske snobcine koje navlace ircima kozicu znaju

Bas cudno da je dobio kartone, inace posve stabilna osoba...

Sine ti ako imas vise od 17 godina i tako nezgrapno/ograniceno se izrazavas onda je to strasno. Cak uopce nije stvar ni tih uvreda nego u tome da ti ne znas par suvislih recenica sloziti i vrtis se u krug kao posran golub.

Oh, BTW - pitaj Miru tko je prijavio. Sad i mene zanima. Mislim, mogu ga i ja pitati ali bolje bi bilo da ti sam kaze.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2021 19:13 (Friday).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice