ja ovaj sound za notifikacije držim zadnje 4 godine.
Nakon više od 27 godina gasi se odavno zaboravljen
- poruka: 19
- |
- čitano: 8.373
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"ICQ (I seek you) su razvili AOL i DST Global i lansirali ga krajem 1996. godine"
a ja sve ove godine bio u zabludi da su ga razvili izraelci, tvrtka Mirabilis...
"ICQ (I seek you) su razvili AOL i DST Global i lansirali ga krajem 1996. godine"
a ja sve ove godine bio u zabludi da su ga razvili izraelci, tvrtka Mirabilis...
Nisi jedini koji si zivio u zabludi ;)
Davna dobra vremena.... cak i prije nego je bug cede donio icq sirokim masama, od nekud se pojavio i kod mene... naravno, govorimo o vremenu kad internet nije bio sveprisutna opcija u nasim zivotima, i nije postojao 24/7, vec, za one mladje to ce mozda biti tesko vjerovatno, na internet si se "spajao"..... tako da notifikacije i sve ostalo su bile po defaultu pogasene, jer....cemu?
dozivljaj koristenja nije bio ni slican danasnjem dobu im-ova, poruka, vacapova, vibera, mesengera i slicnih piz.....
Cak se sjecam, doduse ne tocno i precizno, ali to ne umanjuje (puno) tezinu, moj icq broj je bio s 5 znamenki, ili mozda cak i s 4, kako rekoh, previse vremena je proslo.....
rijetki brojevi u životu se pamte:
- kućni broj telefona
- (stari) jmbg
- icq broj
Zato se koristio Trillian i imao si sve instant messengere na jednom mjestu.
...joj da, koja vremena i sami počeci IM. I da komunicirao i s potpunim neznancima (kako navode i u članku) samo zato što sam to mogao.
p.s. mislio sam da je ICQ odavno ugašen, odnosno van uporabe
sjeća li se netko da su se jedno vrijeme preko njega mogle slati sms poruke besplatno?
ah sjećanja...
Kad mi je netko isao na živce tu je bio i Nuker
Hahaha, sat vremena spajanja na Carnet (u 22:00 pokretanje dialupa), pa na IRC, da bi te netko kome si išao na jetricu samo njuknuo... :)
Spojit se poslije na Carnet bilo je Mission Impossible :)
Srećom, radilo se o bugu u Windowsima koji se rješavao reg ključem.
Kad mi je netko isao na živce tu je bio i Nuker
Hahaha, sat vremena spajanja na Carnet (u 22:00 pokretanje dialupa), pa na IRC, da bi te netko kome si išao na jetricu samo njuknuo... :)
Spojit se poslije na Carnet bilo je Mission Impossible :)
Srećom, radilo se o bugu u Windowsima koji se rješavao reg ključem.
9600 bps preko mobitela na modemske ulaze HT-a. Sad je samo 10,000 puta brže :-)
Sad oroskavismo 21 godinu.
Ko matični broj 🤣