Sto znaci ilegalan? Gledam(o) stream, placen je, otkud tko dobavlja signal - zar da brinemo jos i o tome? Cak je i PDV placen. Da brinem dal je INA platila benzin koji prodaje il ga je svercala? Jel Xiaomi platio svoje zaposlenike, Konzum svoje prodavacice? To ne bi trebala biti briga krajnjeg korisnika. Otkud ja znam dal HT/Iskon/A1/Telemach (EON), Lepsi.tv (Gonet?) i slicni posteno placaju sadrzaje ili ne? Iskreno, svakoga (osim njihovih dobavljaca) bi trebala biti briga.
Inace, IPTV (ovo sto operateri uvaljuju) nema buducnost u ovom obliku. Ovo je cijedjenje limuna koji vise nema nista mesa. Ovi MaxSport programi (HT/Iskon) su cista pljacka, navlakusa da uzmes nesto sto ti ne treba da bi gledao sportove (koji me, nasrecu, ne interesiraju). Dok ne zazivi nesto kao Spotify/Deezer/itd. za IPTVove, bit ce tu "ilegale" koliko zelis. Daj svima sve TV programe za fiksnu naknadu mjesecno (kao i stream muzike), a onda nek TV kuce dijele medjusobno kao i izvodjaci - ovisno o gledanosti. Pa ces vidjeti koliko ce programa nestati, koliko ce se programi popraviti i koliko ce "more bang for your buck". Ovo trenutno prodavanje magle sa 100-200 beskorisnih programa za preko 200kn/mj nek si zabiju ....
Bajdvej, za one koji placaju 50 EUR godisnje - preskupo. Dobra IPTV ne smije doci preko 3 EUR/mj sa svim mogucim TV programima, bez bufferinga.