Anketa vam je ista i za one koji su iz Hrvatske i one koji nisu. Ljudi ocigledno ne citaju
Kažu da je u Zagrebu prosječna mjesečna plaća 1.22
- poruka: 25
- |
- čitano: 27.785
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ANKETA 1. Kolika su vaša mjesečna neto primanja (SAMO ZA ONE KOJI SU IZ HRVATSKE)
ANKETA 2. Kolika su vaša mjesečna neto primanja (ZA SVE OSTALE)
Sve je jasno... (jedino ako je prije 15 minuta bilo napisano drukčije)
Anketa vam je ista i za one koji su iz Hrvatske i one koji nisu. Ljudi ocigledno ne citaju
Namjerno je bila ista, kako bi bilo usporedivo.
Ali kao što kažeš, ne čitaju se napomene, pa je druga anketa (za inozemce) izbačena.
Očito Bug-ovci imaju par stanova za prodat po 2500€/m2. Pa ajmo baciti reklamu. Imali bi možda 1200€ da nema gospode iz Azije i brače po "krvi"!
Hmmm, prosječna (jedni jedu meso, drugi zelje, u prosjeku jedu sarmu) mjesečna neto plaća u Zagrebu, meni je osobno zanimljiviji podatak za cijelu Hrvatsku, i to podatak neto minimalne i medijalna mjesečne plaće i mirovine.
Median treba tražit i gledat.
I stalno i obrt. Realno govoreći zaradim ispod prosjeka prema mojoj vrsti posla, i kao zaposlen i kao obrtnik. Ali kad se oboje zbroji onda bude debelo iznad prosjeka. Radi se od 8 - 20 ali šta je tu je, takva je situacija...
Median treba tražit i gledat.
istina. u prosjeku, svi stanovnici zemlje (skoro 8 milijardi grla) imaju po jedan testis i dojku.
U anketi nije predviđena mogućnost da imam stalno prebivalište u Hrvatskoj a radim u Sloveniji.
U anketi nije predviđena mogućnost da imam stalno prebivalište u Hrvatskoj a radim u Sloveniji.
Ti ko' da ispunjavas poreznu prijavu, a ne anketu.

43 godine imam,znam zaista puno ljudi(onih "normalnih",ne ubrajam direktore firmi),mozda 2-3 ima vecu placu od 800 Eura,svi ostali smo ispod 700...Welcome to Slavonski Brod!
Nemrem se žaliti.
rad je stvoria čovika...a nerad gospodina...blago siromašnima njihovo je
To je super prosjecna placa,ekipa se nema sta zalit posto u Zgb u globalu svi imaju svoju nekretninu,osim onih sto su se doselili.
Ne razumijem ovo vjecno guranje neto place.
Da se svi potrude i znaju svoju bruto placu, prvo bi iz usporedbe izbacili razne olaksice koji neki mozda imaju (uzdravani clanovi obitelji i sl.), a drugo naucili bi koliki dio novaca koji poslodavac uplati otidje na 'besplatno' zdravstvo, 'besplatno' skolstvo i ostale troskove drzave. Pa premjer vise ne bi samo tako govorio 'vlada je dala/omogucila/pomogla' kao da ta lova i onako nije uplacana od onih koji stvarno proizvode dodatnu vrijednost.
Nemojte sad pocet o vatrogascima i medicinskim sestrama (koji su i onako podplaceni), nego o miljunima i miljunima zamracene love koja je zapravo dosla iz te razlike od neto do bruto.
Pa kad pitate bugovci bili bi posteno da objavite svoje place, barem median. Inace ne mozes se ni kruha najesti ako nemas barem 3000 ojra neto placu. Sve ispod toga je teska sirotinja nazalost, kako u Hrvatskoj tako i u Europi.
Pa kad pitate bugovci bili bi posteno da objavite svoje place, barem median. Inace ne mozes se ni kruha najesti ako nemas barem 3000 ojra neto placu. Sve ispod toga je teska sirotinja nazalost, kako u Hrvatskoj tako i u Europi.
Taj podatak ti je inače javno dostupan, kao i za sve firme u Hr, samo treba progooglati.
Taj podatak ti je inače javno dostupan, kao i za sve firme u Hr, samo treba progooglati.
Nije mi uopce palo napamet, ali hvala. Sve u svemu skromno.
Teško mi je zamislit tvrtku u RH koja plaća svoje visoko obrazovane iznad 2100 eura neto. U tvrtki u kojoj ja radim za cca 1100, varira radi x razloga, ali to je prosjek moje neto plaće, tehnolog ima 1800, maksimalno 2000 eura neto. O njemu ovisi sve. Tako da ako zaista postoje takvi hrvatski poslodavci, čestitam i vama i njima.