Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.530
|
čitano: 953.000
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
14 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
@SimeKZ slazem se sa tobom da temu treba konacno ugasiti i da je sve dalje vrcenje prazne slame.
veni vidi didici
6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
dagoberhr kaže...
@SimeKZ slazem se sa tobom da temu treba konacno ugasiti i da je sve dalje vrcenje prazne slame.

 Naravno da se slazes. To je dio sustava tvojih vrijednosti i razmisljanja.

 

Ali ipak i kao takav puno doprinosis istini jer ista se ne boji propitkivanja, sumnje, ili razgovora.

2 godine
neaktivan
offline
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Ljudima ne treba ostavit izbor da li se žele cijepit.

 

 
1 1 hvala 0
3 godine
protjeran
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
45 min posla za zaštitare koji su neumoljivo išli do svakog ko se dizao sa stolice. Ali kad se 400 ljudi diglo na noge, bilo je gotovo. Na ljudima se vidi da im fali ovo više nego koronašima mjere.

Kakve jebene distance, čak je i Bare više stajao nego puzao.

Nažalost, drugi vikend zaredom, opet pozitivan, na alkohol.

Pozdrav svim štovateljima mjera! Do idućeg puta.
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

jesi imao nuspojave, u što uključuje i povraćanje, zamagljen vid, neurološke smetnje i vješanje po tuđem ramenu. 😁

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
15 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
foofajter kaže...
45 min posla za zaštitare koji su neumoljivo išli do svakog ko se dizao sa stolice. Ali kad se 400 ljudi diglo na noge, bilo je gotovo. Na ljudima se vidi da im fali ovo više nego koronašima mjere.

Kakve jebene distance, čak je i Bare više stajao nego puzao.

Nažalost, drugi vikend zaredom, opet pozitivan, na alkohol.

Pozdrav svim štovateljima mjera! Do idućeg puta.

 

Ajde, bar će Bare imat za drogu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
3 godine
protjeran
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
all_or_nothing kaže...

jesi imao nuspojave, u što uključuje i povraćanje, zamagljen vid, neurološke smetnje i vješanje po tuđem ramenu. 😁

 Ne. Onda možda nisan pozitivan?

3 godine
protjeran
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Bitanga kaže...
foofajter kaže...
45 min posla za zaštitare koji su neumoljivo išli do svakog ko se dizao sa stolice. Ali kad se 400 ljudi diglo na noge, bilo je gotovo. Na ljudima se vidi da im fali ovo više nego koronašima mjere.

Kakve jebene distance, čak je i Bare više stajao nego puzao.

Nažalost, drugi vikend zaredom, opet pozitivan, na alkohol.

Pozdrav svim štovateljima mjera! Do idućeg puta.

 

Ajde, bar će Bare imat za drogu.

 On je već jako dugo na legalnim drogama, metadonu. To njega sjebava iz dana u dan plus uništavanje alkoholom. Naravno, niko ne veli da nema metadona da se on ne bi već odavno predozirao s nečim drugim.

14 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
foofajter kaže...
all_or_nothing kaže...

jesi imao nuspojave, u što uključuje i povraćanje, zamagljen vid, neurološke smetnje i vješanje po tuđem ramenu. 😁

 Ne. Onda možda nisan pozitivan?

 vjerojatno, mala doza je bila.

moraš se dobro paziti, osim konvencionalnog liječenja rasolom, za posljedice konzumiranja alkohola nisu proizveli cjepivo.

dugoročni učinci na jetru su već opjevani, pa i od bareta.

 

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2021 12:08 (SimeKZ).
15 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

Predviđam odgovor:

 

"Opet nisi odgovorio. Tvrdiš bez argumenata.

Tko je još vidio da su knjige iz stručne literature ikakvi argumenti, ima svakakvih knjiga! Nisi ti nikakav stručnjak kad me upućuješ na tamo nekakve knjige."

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2021 12:20 (Bitanga).
12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Bitanga kaže...
SimeKZ kaže...

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

Predviđam odgovor:

 

"Opet nisi odgovorio. Tvrdiš bez argumenata.

Tko je još vidio da su knjige iz stručne literature ikakvi argumenti, ima svakakvih knjiga! Nisi ti nikakav stručnjak kad me upućuješ na tamo nekakve knjige."

To je koda ja sad uletim u jednu od tema o programiranju i krenem baljezgat kako sam ja procitao par clanaka i sve kaj oni kazu nije istina. Covjek mi objasni na koji nacin sve funkcionira i da to o cemu ja pricam nije moguce napraviti, postaviti, programirati itd... A ja mu uporno tvrdim da je, jer je moje misljenje da je... ko ga jebe kaj praksa a i sama teorija i logika iza toga ne stoji. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2021 12:34 (SimeKZ).
6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

 Citiam tebe:

, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

 RT transpozoni ne postoje

kad pitas da se pokaze rad koji to konkretno dokazuje.

 

Tako to izgleda znanost danas. Ona ista koja sada eksperimentira na Nama.

Ne naravno to nije znanost. To je trenutno tragedija...

Argumenti su u knjigama? , sto za prvu godinu faksa? Pa ti jos ne citas ni znanstvene radove iz svoje struke.Ne sramoti struku koja je ozbiljna znanost.

Evo konkretno danas nazvala me meni poznata osoba koja je citala ovo i rekla da nakon sto tebe cita ne zeli ni cijepiti djecu (planska cjepiva),  pa sam je morao skoro uvjeravati da ovo danas s covidom nema veze sa znanosti,da je pitanje sto i tko si uopce ti,  al da nije sve tako i da bi ja cijepio djecu na njenom mjestu.

 

Sve si rekao do sada, vrlo jasno i vrlo poucno.

 

 

 

15 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Bitanga kaže...
SimeKZ kaže...

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

Predviđam odgovor:

 

"Opet nisi odgovorio. Tvrdiš bez argumenata.

Tko je još vidio da su knjige iz stručne literature ikakvi argumenti, ima svakakvih knjiga! Nisi ti nikakav stručnjak kad me upućuješ na tamo nekakve knjige."

To je koda ja sad uletim u jednu od tema o programiranju i krenem baljezgat kako sam ja procitao par clanaka i sve kaj oni kazu nije istina. Covjek mi objasni na koji nacin sve funkcionira i da to o cemu ja pricam nije moguce napraviti, postaviti, programirati itd... A ja mu uporno tvrdim da je, jer je moje misljenje da je... ko ga jebe kaj praksa a i sama teorija i logika iza toga ne stoji. 

 

Pa da, imaš doma komp i internet pa odmah sve znaš o kvantno mehaničkom tuneliranju elektrona u poluvodičkim tranzistorima.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
7 godina
protjeran
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
foofajter kaže...
45 min posla za zaštitare koji su neumoljivo išli do svakog ko se dizao sa stolice. Ali kad se 400 ljudi diglo na noge, bilo je gotovo. Na ljudima se vidi da im fali ovo više nego koronašima mjere.

Kakve jebene distance, čak je i Bare više stajao nego puzao.

Nažalost, drugi vikend zaredom, opet pozitivan, na iglu.

Pozdrav svim štovateljima mjera! Do idućeg puta.

 

Evo ispravio sam ti zatipak.

 

Imao sam priliku upoznati ga 1991. u Vinkovcima, i vec tada je bio prilicno odsutan od stvarnosti,

jer poroci droge su ga vec poceli unistavati sto psihicki sto fizicki.

 

Danas Bare nije ni sjena covjeka koji je bio - fizicki propao, mentalno sklapa kraj s krajem,

glas mu je izgubio snagu i jednostavno je to potrosen covjek.

 

Steta sto se odlucio cijepiti krivim lijekovima... danas ljudi prosvjeduju protiv cjepiva,

koje je izaslo iz labaratorija, na kojima su radili najbolji strucnjaci diljem svijeta,

al ista ta raja vikendom smrka sa WC daske prasak koji je zamutio neki mlatimudan

sa ko zna cim i kakvim smecem, i to je OK, to im nije opasno, bitno da im cjepivo unistava zivot.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher... Cyberpunk for PCMR
3 godine
protjeran
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Ja sam mislio na sebe da sam pozitivan na alkoho, a za Bareta sam objasnio u drugoj poruci. I kolko puta sam pročitao da nije odavno na igli već na kombinaciji metadon + alkohol.

Ja sam za cjepiva, nemam problema s njima. Imam problema s Kinezima i njihovim laboratorijima i koronašima.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2021 17:28 (foofajter).
12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

 Citiam tebe:

, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

 RT transpozoni ne postoje

kad pitas da se pokaze rad koji to konkretno dokazuje.

 

Tako to izgleda znanost danas. Ona ista koja sada eksperimentira na Nama.

Ne naravno to nije znanost. To je trenutno tragedija...

Argumenti su u knjigama? , sto za prvu godinu faksa? Pa ti jos ne citas ni znanstvene radove iz svoje struke.Ne sramoti struku koja je ozbiljna znanost.

Evo konkretno danas nazvala me meni poznata osoba koja je citala ovo i rekla da nakon sto tebe cita ne zeli ni cijepiti djecu (planska cjepiva),  pa sam je morao skoro uvjeravati da ovo danas s covidom nema veze sa znanosti,da je pitanje sto i tko si uopce ti,  al da nije sve tako i da bi ja cijepio djecu na njenom mjestu.

 

Sve si rekao do sada, vrlo jasno i vrlo poucno.

 

 

 

 RT = reverzna transkriptaza, enzim. 

Transpozoni = dijelovi genrtickog materijala, virusnog podrijetla, koji imaju mogucnost "putovanja" po DNA. Izmjenjujucu pri tom "podatke" na DNA.

 

RT transpozoni ne postoje. Postoji RT i postoje transpozoni.

Kuzis? Ne? Vjerujem da ne. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.5.2021 19:46 (SimeKZ).
2 godine
neaktivan
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...

 Citiam tebe:

, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

 RT transpozoni ne postoje

kad pitas da se pokaze rad koji to konkretno dokazuje.

 

Tako to izgleda znanost danas. Ona ista koja sada eksperimentira na Nama.

Ne naravno to nije znanost. To je trenutno tragedija...

Argumenti su u knjigama? , sto za prvu godinu faksa? Pa ti jos ne citas ni znanstvene radove iz svoje struke.Ne sramoti struku koja je ozbiljna znanost.

Evo konkretno danas nazvala me meni poznata osoba koja je citala ovo i rekla da nakon sto tebe cita ne zeli ni cijepiti djecu (planska cjepiva),  pa sam je morao skoro uvjeravati da ovo danas s covidom nema veze sa znanosti,da je pitanje sto i tko si uopce ti,  al da nije sve tako i da bi ja cijepio djecu na njenom mjestu.

 

Sve si rekao do sada, vrlo jasno i vrlo poucno.

 bolje stani 

6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

 Citiam tebe:

, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

 RT transpozoni ne postoje

kad pitas da se pokaze rad koji to konkretno dokazuje.

 

Tako to izgleda znanost danas. Ona ista koja sada eksperimentira na Nama.

Ne naravno to nije znanost. To je trenutno tragedija...

Argumenti su u knjigama? , sto za prvu godinu faksa? Pa ti jos ne citas ni znanstvene radove iz svoje struke.Ne sramoti struku koja je ozbiljna znanost.

Evo konkretno danas nazvala me meni poznata osoba koja je citala ovo i rekla da nakon sto tebe cita ne zeli ni cijepiti djecu (planska cjepiva),  pa sam je morao skoro uvjeravati da ovo danas s covidom nema veze sa znanosti,da je pitanje sto i tko si uopce ti,  al da nije sve tako i da bi ja cijepio djecu na njenom mjestu.

 

Sve si rekao do sada, vrlo jasno i vrlo poucno.

 

 

 

 RT = reverzna transkriptaza, enzim. 

Transpozoni = dijelovi genrtickog materijala, virusnog podrijetla, koji imaju mogucnost "putovanja" po DNA. Izmjenjujucu pri tom "podatke" na DNA.

 

RT transpozoni ne postoje. Postoji RT i postoje transpozoni.

Kuzis? Ne? Vjerujem da ne. 

 Covjece,  ne sramoti se i struku. Pa ispada jos da ne razumijes sam sebe.

Prvo si negirao da line retrotranspozoni stvaraju protein reverzne transkriptaze.

Onda si priznao da stvaraju ,ali da uvedena mRNK ih ne moze koristiti, bez zasto

Iako sam te cak prije unaprijed  pitao zasto.(zar ne vidis koliko si predvidljiv)

Kad sam te kao strucnjaka pitao da pokazes rad koji to tvrdi, 

Ti odgovaras RT transpozoni ne postoje?????

Alo, ma daj . Kakve veze ta nadrealno glupa konstatacija ima mojim pitanjem?

 

Nastavljas, i sad  cak sam sebi ? objasnjavas dalje sto je RT , a sto transpozoni kao da ponavljas osnovno gradivo srednje skole?

Ovo je vec potpuno uvrnuto...,al cak nije smjesno vec jadno.

I zastrasujuce zbog bolesne stvarnosti u kojoj zivimo.

 

 

 

 

 

12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

 Citiam tebe:

, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

 RT transpozoni ne postoje

kad pitas da se pokaze rad koji to konkretno dokazuje.

 

Tako to izgleda znanost danas. Ona ista koja sada eksperimentira na Nama.

Ne naravno to nije znanost. To je trenutno tragedija...

Argumenti su u knjigama? , sto za prvu godinu faksa? Pa ti jos ne citas ni znanstvene radove iz svoje struke.Ne sramoti struku koja je ozbiljna znanost.

Evo konkretno danas nazvala me meni poznata osoba koja je citala ovo i rekla da nakon sto tebe cita ne zeli ni cijepiti djecu (planska cjepiva),  pa sam je morao skoro uvjeravati da ovo danas s covidom nema veze sa znanosti,da je pitanje sto i tko si uopce ti,  al da nije sve tako i da bi ja cijepio djecu na njenom mjestu.

 

Sve si rekao do sada, vrlo jasno i vrlo poucno.

 

 

 

 RT = reverzna transkriptaza, enzim. 

Transpozoni = dijelovi genrtickog materijala, virusnog podrijetla, koji imaju mogucnost "putovanja" po DNA. Izmjenjujucu pri tom "podatke" na DNA.

 

RT transpozoni ne postoje. Postoji RT i postoje transpozoni.

Kuzis? Ne? Vjerujem da ne. 

 Covjece,  ne sramoti se i struku. Pa ispada jos da ne razumijes sam sebe.

Prvo si negirao da line retrotranspozoni stvaraju protein reverzne transkriptaze.

Onda si priznao da stvaraju ,ali da uvedena mRNK ih ne moze koristiti, bez zasto

Iako sam te cak prije unaprijed  pitao zasto.(zar ne vidis koliko si predvidljiv)

Kad sam te kao strucnjaka pitao da pokazes rad koji to tvrdi, 

Ti odgovaras RT transpozoni ne postoje?????

Alo, ma daj . Kakve veze ta nadrealno glupa konstatacija ima mojim pitanjem?

 

Nastavljas, i sad  cak sam sebi ? objasnjavas dalje sto je RT , a sto transpozoni kao da ponavljas osnovno gradivo srednje skole?

Ovo je vec potpuno uvrnuto...,al cak nije smjesno vec jadno.

I zastrasujuce zbog bolesne stvarnosti u kojoj zivimo.

 

 

 

 

 

 Zanimljiv nacin proiciranja necega kaj ja nisam uooce rekao. Guranje price da ja pricam krivo a ti tocno.

 

RT ne postoji u smislu na koji ju ti opisujes da ona funkcionira sa stranom mRNA.

Telomeri i ti tebi vrlo zanimljivi LINE je imaju, no i dalje nemaju mogucnost djelovanja koju ti pokusavas opisat. To tebe muci, kaj ti ne mozes desifrirat uopce o cemu ja govorim.

Kada bi krenuo o fosforillacijama, metilacijama, vezanjem raznih oblika enzima i proteina da utisaju mRNA, razgrade ju, ne dopuste joj izlazal iz jezgre. Jer kuzis, ubacena mRNA nema veze sa jezgrom, niti ikad ude u nju.

Onako, dosta toga ti fali. Al jbg. Najlakse je projicirat da sam ja u krivu, ja se sramotim i ostalo.

 

A ovo za tvoju poznatu osobu. Samo cu se nasmijat. Nek se cijepi, ne mora o ovom razmisljat. Pogotovo nakon tvog objasnjenja. Sigurno je bilo vrhunsko. 

 

Zivio ti meni u svom wiki i yt znanju. Malo vise gugla i nemoj pristupat ovakvim stvarima na nacin da sve znas. Vidis da ti je i ovo tesko :*

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.5.2021 0:59 (SimeKZ).
6 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
SimeKZ kaže...
Hoggy kaže...
Čitatelj kaže...

Koja sreca, meni su onda uvalili bez chipa.
Imam jaki magnet iz SAS diska, i nista...

 Kad ti je prvo chip napameti mora da si ravnozemljas koji vjeruje da se tako isporucuju cipovi cak u krv, koje napajaju limfociti poznati po induktivnim svojstvima?

Ali neka cjepiva sadrzavaju teske metale recimo zivu i za magnet nebitne,ali zdravlje opasan aluminij.

Jos je dr..Mengle eksperimentirao sa zivom u cjepivu kao oruzje.Ubijala je dugo i vrlo polako  i nakon ww2 i dugo je trebalo da shvate sto se desava. Ono tada skoro ubojstvo bez tragova , a i danas se tesko dijagnosticira.

Meni je kolega tada 30 god  star bio na samrti zbog zive u zubu i godinama nisu znali sto je. Jos kad je Gates izjavio da ce cjepivima reducirati broj ljudi za 15%,dakle cca milijardu ljudi, milijun vise manje ko broji tko bi posumnjao da nece.

Covjek je ljudina od rijeci.

 

Samo ziva nije magneticna, bar ne bitno , na sobnoj temperaturi.(Ali je supravodic na niskoj i ima  potpuno druga svojstva).Ali ima kandidata...

Tako da je zanimljiva poplava na internetu snimaka vezanih za mogucnost teskih metala. Bitno je da Vama fact cheker kaze da ste sigurni. Oni su poznati kao nepristrani i vrlo skolovani ljudi. Kruze glasine da moras imati doktorat da bi bio fact checker. 

Kruze glasine i da su neka cjepiva placebo jer su jos eksperimentalna  pa moraju imati referencu i sto je u skladu sa main stream narativom da djeluju samo ona s nuspojavama. Takva tvrdnja inace nema veze sa znanstvenim spoznajama,ali ima u tom svjetlu.

Al sve su to nelogicne teorije zavjere...i vi ste sada cjepljeni i sigurni.

 

 

 

Bio bi red da nas odere komet velicine europe da ovakve pizdarije ne moram citat. Ovo je u rangu Monty Pythona.

 A evo javio se biokemicar. Koji bi u pravim znanstvenim manirima zatvorio temu jer mora citate komentare., uf sorry to si prije htio ugasiti temu, sad bi htio komet jer moras citati.

Al preskocio si ostatku svijeta objasniti malo vise detalja o svim mehanizmima koji osiguravaju da mRNK prezivi napad imunog sistema ali sigurno biva unistena da prekine stvaranje spike proteina. Kad smo vec tu, kako smo sigurni da zapravo milijarde spike proteina koji ce nastati od jedne mRNK(cca milijarda u 7 sati) nisu stetni organizmu sami od sebe dugorocno o kratkorocno? Uf kratkorocno jesmo ucimo na ljudskim zivotima. Pun je internet ispovjesti uz sve pokusaje brisanja accounta.Dugorocno cemo vidjeti. Pocetak obecava zar ne? Neke zemlje vec sada imaju dvostruko vise umrilh u mjesec dana bakon cjepljenja nego od covida. Uf oprosti to slucajno jer cijepe i stare,za koje su rekli prosle godine da bi dugo zivjeli da nije bilo kovida. Oni jadnu umiru kako prosle bez cjepiva  tako i ove godine sa cjepivom. Oni jadni nahebali kako god okrenes.A sve je pocelo da spasimo stare i bolesne. To bas i nismo,al zato imamo raspad zdravstvenog sistema i sve vise onih koji ce zato umrjeti.

Pa mRNA nakon citanja, ako gledamo eukariotsku stanicu, ima zivotni vijek od par dana. 

Spike protein je ciljan iz razloga jer je jedinstven za tu vrstu virusa... to je samo dio od virusne upute. Nikakvog znacaja nema osim proizvodnje ''signala'' za imunoloski sustav. 

 

Pun je internet svega... al najglasniji su nekako oni najblesaviji. 

 Par dana da, ali koliko smo sigurni da modificirani mRNK bezuvjetno umire s stanicom. Ujedno mi zapravo zaj...vlastiti organizam u kljucnoj tocki tamo gdje se radi prijenos informacija iz gena u proteine.

Podvaljujemo specijalno modificiran mRNK da ga tijelo ne prepozna i proizvede nesto sto nema u genima. Sto tu moze poci krivo . Pa taman smo spoznali osnovne procese.

Moze li utjecati dugorocno kako tijelo prepoznaje druge mRNK?

Gledati na spike proteine tako banalno na potpis sars cov2 virusa bez drugih znacajki je neodgovorno. Kako znamo kako hrpa spike proteina utjece na tijelo i imuni sustav uopce?

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902

 

Znanstveno utemeljeno je pretpostaviti da se mRnk može prepisati u ljudskoj stanici uz pomoć reverzne transkriptaze( iz npr. elemenata LINE) , dakle mehanizam je poznat,  te da se tako nastale DNA sekvence integriraju u genom te se potom prepisuju opet u RNA. Kako si ti iskljucio ovaj mehanizam kad si govorio o utjecaju na DNA.

Je uopce mozemo predvidjeti gdje to vodi? 

Po meni ovo je eksperiment i igra sa ljudima kao nikad u povjesti. I gotovo je groteska gledati sve ove ljude koji vicu: eksperimentirajte na meni , jupi.

mRNA nema dovoljan vijek trajanja da bi prezivio. Doslovno se raspadne kao i sve ostalo. 

 

Ne moze nista poci po krivo, jer je to uputa samo za taj ciljani protein. Do izmjene materijala ne moze doci na niti jedan nacin. Osnovni procesi se znaju odavno, to su osnove molekularne biologije stanice.

 

Znanstveno utemeljeno je da reverzne transkriptaze nema u eukariotskoj stanici. Reverzna transkriptaza je enzim koji postoji u odredenim virusima, najpoznatiji HIV. Koji se koristi da svoju RNA molekulu prevede u DNA. Isto tako se RT (reverzna transkriptaza) koristi pri provodenju qRT-PCR postupka. Odnosno real time PCR. Jedina RT koja tome slici je ona koja telomere odrzava, no to je sasvim nesto drugo.

Naravno da sam iskljucio taj mehanizam kad ljudska stanica nema taj enzim :D 

 

mRNA ne moze na niti jedan jedini nacin utjecat na ljudski genom.

 

Po meni ti citas nesto na brzinu, mislis da si saznao nesto a zapravo nisi nista saznao. Dakle, osnovne, ali OSNOVE molekularne biologije ne posjedujes. 

 Wow,kako preskoci Line retrotranspozone. Ne bi da nisam natuknuo. A i cine dobar dio ljudskog genoma.

Nije li da se oni prepisuju u mrnk te ista stvara protein koji djeluje kao reverzna transkriptaza i stvara DNK kopiju iz  te RNK integira se na novo mjesto u genomu.

A ti to preskoci.

Normalno mrnk bi bila unistena,al ova modificirana nije.Pa se tako sigurno samo raspadne kao i obicna nemodificirana mrnk?Pretpostavka majka svih zaj...

Uf uljevas povjerenjen kad takvi kao ti rade cjepiva.

Namjerno preskaces tocku u kojem mRNK nije unistena

 I kako to naknadno utjece na imuni sustav koji bi trebao onemoguciti takve stvari,al je prevaren.

Ja uopce nisam nigdje rekao da je samo stvaranje proteina  upitno.

Preskaces sve one milijarde spike proteina kao da ih covjek tako prirodno proizvodi inace.Pa sto zar ne?

Sto moze krenuti krivo.

 

 

Ova nije modificirana. Izgradena je od potpuno istih stvari od kojih bi bila izgradena ona ''proizvedena'' u jezgri. Isto vrijeme raspada, mozda cak i krace, posto je ona tehnicki kraca. I to uopce nije modificirana mRNA. Nego je uputa sastavljena prema istoj onoj na RNA od virusa. 

 

Naravno da sam preskocio jer transpozoni doslovno putuju po DNA, to im je funkcija. Otkivena davnih dana.Velikom vecinom su odgovorni za mutacije i promjene u genetickom materijalu kroz generacije. Doslovno nema veze sa ovim o cemu mi ovdje raspravljamo. Ides na wikipediju, prepisujes i mislis da si shvatio nesto :D 

mRNA je uvijek unistena. Bilo sama od sebe ili od strane lizosoma. 

 

Imunoloski sustav nije prevaren, nego mu je doslovno ''pokazano'' protiv cega se mora borit. Vrlo jednostavno. 

 

Nist nisam preskocio. Nego po 100x, ne razumijes osnove materije o kojoj pokusavas raspravljat. Odlazis na wikipediju, procitas, prepises ovdje, izvlacis zakljucke koji nemaju smisla jer ne razumijes osnove. 

 Tebi je to struka pa opet ne odgovas precizno. Ja pitam ne raspravljam jer mi nije struka to sam ti davno rekao. I ne citam wiki nego imam prijatelje iz tog podrucja. 

Dakle konkretno kako onda kad je tako ista mRNK nije unistena odmah davno prije nego stvori protein? Logicki kako potpuno isto stanje,sto ti tvrdis, stvara  razlicite rezulate, trebala bi biti unistena ,a nije.Opet kazem nisam doveo uputu u pitanje, ali sama strana mRNK mora biti "zasticena".I tijelo proizvodi nesto sto nema u genomu.

Nije li to prevara organizma, prvo da ne unisti mRNK a morao bi, drugo da stvori nesto sto mu ne pripada..Kako si siguran da spike proteini sami po sebi nisu stetni? Konkretno neki radovi koji su meni prezentirani govore drugacije. 

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK ?

 

 

 

 

 

 

 

mRNA je zasticena do ulaska u stanicu, poslije toga bema razloga bit.

 

Reverzna transkriptaza ne postoji u ljudskom organizmu da bi se omogucilo ugradivanje strane mRNA u DNA.

Odredeni dijelovi poput telomera imaju tu funkciju, ali striktno za funkciju izgradnje telomera. Sturo objasnjenje.

 

Funkcionalnog RT enzima nema i ne postoji da bi se strana mRNA umnazala i ugradivala u domacinski genom. Takvu sposobnost imaju samo odredeni virusi koji moraju ugraditi svoj genom u domacinski kako bi se omogucila daljnja proizvodnja virusa.

Pa za to je dobivena nobelova nagrada kada je RT otkrivena. Jer je omogucila cuda u podrucju molekularne biologije. 

 Ja sam bio konkretan:

Zasto protein reverzne transkriptaze od LINE, za koji si tvrdio da ne postoji,  ne djeluje sigurno na ovu mRNK

 

Dakle, da li ti tvrdis dan LINE elementi ne stvaraju protein reverzne transkriptaze?

Ako ne i ipak slazes se sa postojanjem zasto mislis da sigurno nece djelovati na mRNK?

Kako pitanje stetnosti spike proteina doslovno izbjegavas prihvacam da znas da zapravo nemamo pojima sto sve mogu napraviti.

 

 Odgovoreno ti je. Crtat ne mislim. Eukariotska stanica nema mogucnost reverzne transkripcije. TOCKA. 

Spike protein vrti pricu da mozda uzrokuje neuroloske smetnje, no trebaju dodatnja istrazivanja. 

 

Benefit cjepljenja je i dalje ispred nuspojava. Kao i nuspojave paracetamola, brufena i ostalih cjepiva... TOCKA.

 

Toliko od mene. 

 To je dakle dogma. 

Toliko i od mene..

P.S. Hvala. Samo da znas, fer je: Tvoji odgovori pokazali su onima koji su pratili , (njih puno) naravno ne slucajno, kako stoje stvari. Tastina je zaj.. stvar. Zavrsio si sa TOCKA kako je u rijec bilo predvidjeno odmah nakon posta u kojem si htio ugasiti temu.

 

Samo mi objasni sa cime tocno da zavrsim? Ti mene ubjedujes da postoji sansa da se mRNA uputa ugradi u genom covjeka. Ja ti objasnjavam da ne postoji teoretska sansa jer taj enzim ne postoji, da postoji... nebi se razvijala mRNA cjepiva decko dragi. Dakle, jos jednom... mRNA se ne moze pomocu RTa u zivoj ljudskoj stanici ubaciti u genom. 

Kaj mislis zasto se sa CRISPRom pokusava editirati in vivo i in vitro ljudsko genom? Zato jer su svi zivi u znanstvenoj zajednici mutavi pa ne zele iskoritit RT koji im stoji ispred nosa? 

 

 

Temu i dalje treba ugasit jer ne doprinosi nicemu, doslovno nicemu. Osim da ti u suradnji sa jos nekima uporno pobijas sve kaj netko kaze kaj se kosi sa tvojim misljenjem. Ne sa zdravom logikom, istrazivanjima pa i iskustvima iz prve ruke... nego za tvojim misljenjem. 

 

 Zavrsio si.

Tvrdis da LINE elementi ne mogu stvoriti protein reverzne transkriptaze.

Sve si rekao.

I tema je doprinjela puno i zbog tebe, a i dalje doprinosis.

 

Koliko zbog tvojih odgovora,  predvidljivosti,  toliko i zbog uporne zelje da je ugasis jer nisi u stanju argumentirati. Gdje bi znanost bila kad bi je ja pobijao konkretnim pitanjem u podrucju gdje sam laik. Ne mogu ni  zamisliti ovakvu konverzaciju iz podrucja u kojem imam doktorat. Ne, to se zove pravim imenom dogma. Iako dijametralno suprotna u zadnje vrijeme se cesto brka sa znanosti.

 

 Nisam spreman argumentirati? Pa sta tocno moram argumentirat? Kompletnu znanost? 

Isto kao sta telomerska RT ne moze utjecat, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

Predvidljivost odgovora? Pa naravno da je predvidljiv kad ne pricam iz dupeta kao ti. Ne koristim svoje misljenje nego znanstvene cinjenice. 

Imas pitanje, ja ti odgovorim. Nije sovoljno. A nije dovoljno jer ne mozes shvatit, kaj je razumljivo. Zato je netko molelularni biolog a netko trabunja o necem kaj ne zna na bug.hr i smatra se kompetetnim za raspravu. 

Ovo o dogmama necu niti komentirat. 

"cuo si da negdje grmi, ali ne znas gdje". 

 

Uzmi si malo literature, prouci mehanizme koji dovode do stvaranja mRNA pa sve do stvaranja proteina. Kad to savladas, mozemo razgovarat. Ovo je sad sa moje strane cisto razgovaranje sa zidom. 

 

 

Nastavljas se sramotiti. Prvo nekoliko puta sam te izravno  pitao o postojanju RT transpozona a ti si neodredjeno negirao. Sad ipak postoje.

Pitao sam isto, ako ipak postoje zasto mislis da sigurno ne moze biti iskoristeni od uvedene RNK? Opet nisi odgovorio. Tvrdis bez argumenata.Mozes li me kao strucna osoba uputiti na clanak koji to dokazuje.? Ili se i dalje bavis  dogmama.

 RT transpozoni ne postoje.

 

Ne moze bitmiskoristeno jer mu to nije funkcija niti pozicija sa koje moze djelovat.

Argumenti su u knjigama koje ti ja ne mislim prepricavat. 

 

Sta ti cijelo vrijeme radis osim kaj pricas bez argumenata da se strana mRNA moze ugraditi u domacinski genom bez aktivnog enzima reverzne transkriptaze? 

 

Gledamo u crni papir a ti me uporno uvjeravas kako ke taj crni papir zelen i vrijedas kako ja pricam o dogmama. Nisi normalan covjece, pricas o stvarima koje ne razumijes. 

 

 

 

 

 Citiam tebe:

, tako ni posebna vrsta RTa koju retrotranspozoni imaju, proizvode, koriste, kako god zelis ne moze biti iskoristena od strane uvedene mRNA.

 

 RT transpozoni ne postoje

kad pitas da se pokaze rad koji to konkretno dokazuje.

 

Tako to izgleda znanost danas. Ona ista koja sada eksperimentira na Nama.

Ne naravno to nije znanost. To je trenutno tragedija...

Argumenti su u knjigama? , sto za prvu godinu faksa? Pa ti jos ne citas ni znanstvene radove iz svoje struke.Ne sramoti struku koja je ozbiljna znanost.

Evo konkretno danas nazvala me meni poznata osoba koja je citala ovo i rekla da nakon sto tebe cita ne zeli ni cijepiti djecu (planska cjepiva),  pa sam je morao skoro uvjeravati da ovo danas s covidom nema veze sa znanosti,da je pitanje sto i tko si uopce ti,  al da nije sve tako i da bi ja cijepio djecu na njenom mjestu.

 

Sve si rekao do sada, vrlo jasno i vrlo poucno.

 

 

 

 RT = reverzna transkriptaza, enzim. 

Transpozoni = dijelovi genrtickog materijala, virusnog podrijetla, koji imaju mogucnost "putovanja" po DNA. Izmjenjujucu pri tom "podatke" na DNA.

 

RT transpozoni ne postoje. Postoji RT i postoje transpozoni.

Kuzis? Ne? Vjerujem da ne. 

 Covjece,  ne sramoti se i struku. Pa ispada jos da ne razumijes sam sebe.

Prvo si negirao da line retrotranspozoni stvaraju protein reverzne transkriptaze.

Onda si priznao da stvaraju ,ali da uvedena mRNK ih ne moze koristiti, bez zasto

Iako sam te cak prije unaprijed  pitao zasto.(zar ne vidis koliko si predvidljiv)

Kad sam te kao strucnjaka pitao da pokazes rad koji to tvrdi, 

Ti odgovaras RT transpozoni ne postoje?????

Alo, ma daj . Kakve veze ta nadrealno glupa konstatacija ima mojim pitanjem?

 

Nastavljas, i sad  cak sam sebi ? objasnjavas dalje sto je RT , a sto transpozoni kao da ponavljas osnovno gradivo srednje skole?

Ovo je vec potpuno uvrnuto...,al cak nije smjesno vec jadno.

I zastrasujuce zbog bolesne stvarnosti u kojoj zivimo.

 

 

 

 

 

 Zanimljiv nacin proiciranja necega kaj ja nisam uooce rekao. Guranje price da ja pricam krivo a ti tocno.

 

RT ne postoji u smislu na koji ju ti opisujes da ona funkcionira sa stranom mRNA.

Telomeri i ti tebi vrlo zanimljivi LINE je imaju, no i dalje nemaju mogucnost djelovanja koju ti pokusavas opisat. To tebe muci, kaj ti ne mozes desifrirat uopce o cemu ja govorim.

Kada bi krenuo o fosforillacijama, metilacijama, vezanjem raznih oblika enzima i proteina da utisaju mRNA, razgrade ju, ne dopuste joj izlazal iz jezgre. Jer kuzis, ubacena mRNA nema veze sa jezgrom, niti ikad ude u nju.

Onako, dosta toga ti fali. Al jbg. Najlakse je projicirat da sam ja u krivu, ja se sramotim i ostalo.

 

A ovo za tvoju poznatu osobu. Samo cu se nasmijat. Nek se cijepi, ne mora o ovom razmisljat. Pogotovo nakon tvog objasnjenja. Sigurno je bilo vrhunsko. 

 

Zivio ti meni u svom wiki i yt znanju. Malo vise gugla i nemoj pristupat ovakvim stvarima na nacin da sve znas. Vidis da ti je i ovo tesko :*

Dobro po drugi put zakljucili smo da LINE retrotranspozoni stvaraju protein reverzne transkriptaze.

I sad ti tvrdis:

RT ne postoji u smislu na koji ju ti opisujes da ona funkcionira sa stranom mRNA.

Ja pitam: Zasto. Koji mehanizam to SIGURNO sprecava ? Imas li rad koji to dokazuje ? Moze i opis u knjigama.

 

I onda ti umjesto da odgovoris tvrdis da bi ti odgovorio al ja ne bi razumio pa zato neces:

"To tebe muci, kaj ti ne mozes desifrirat uopce o cemu ja govorim"

I onda pocnes trabunjati tipa: " Jer kuzis, ubacena mRNA nema veze sa jezgrom, niti ikad ude u nju." ili ono ranije 
"RT transpozoni ne postoje".

 

O cemu ti: Zasto bi mRNK morala uci u jezgru?

Evo onda drugo konkretno pitanje za tebe: Ako se transkripcija obavlja u jezgri eukariota gdje se obavlja proces reverzne transkripcije ?

Da ti pomognem:  u citoplazmi. I sad ti odgovori meni:  zasto bi onda mRNK morala uci u jezgru i konacno koji to mehnizam specava da protein reverzne transkriptaze

iz LINE prevede RNK u DNA ?

 

Budi konkretan ako nista iz pristojnosti jer tisuce ljudi se cijepi i valjda je red da znaju koliko im znanost garantira sigurnost.

 

 

15 godina
offline
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Dajte se naucite quotat za pocetak :)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

@bitanga Na mobitelu sam pa je tlaka sa citiranjem.

 

Odustajem. Nema smisla dalje. 

 

 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
3 godine
protjeran
offline
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Farsdemija je gotova, lijek otkriven.
 
9 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice