Extreme Digital - iskustva

poruka: 2.398
|
čitano: 1.077.426
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Meni je moja ric svetinja a cini mi se da me i nisi najbolje skuzija.

I usput sto se tice softvera ne nisam u potpunosti cist al o tome ode nije ric ipak raznoraznim programerima nisan obeca da cu kupit njihov uradak sto usput ne znaci da ga necu koristit.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Evo zadnja od mene, necu se vise prepirati. Samo ovo:

Kako to klik na narudbu znaci obecanje a "accept license agreement" ne?

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

!!!

A ko se pripire ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Extreme Digital - iskustva

Odnosilo se na ovu pomalo besmislenu raspravu u kojoj se necemo ni ti ni ja sloziti jedno s drugim,

nemoj sve sto ti neki forumas napise smatrati tako doslovno. Ovim postovima samo spamamo

o nekim osobnim neslaganjima, koja nece bas nekome pomoc nit je tema o tome (bio si u pravu),

pa sam je jednostavno (pogresno ili ne) nazvao prepirkom. Radije odgovori na moje pitanje

mojpismonosa
12 godina

Laku noć

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 2:19 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Zakon o zaštiti potrošača, Članak 72.

(1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Članak 74.

(1) Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

(2) Sadržaj i oblik obrasca iz stavka 1. ovoga članka propisuje pravilnikom ministar nadležan za područje zaštite potrošača.

(3) Ako trgovac na svojoj mrežnoj stranici omogući potrošaču jednostrani raskid ugovora, potrošač može jednostrano raskinuti ugovor tako da obrazac za jednostrani raskid ili drugu nedvosmislenu izjavu o raskidu ispuni i pošalje trgovcu elektroničkim putem.

(4) U slučaju iz stavka 3. ovoga članka trgovac je dužan, bez odgađanja, dostaviti potrošaču potvrdu o primitku izjave o raskidu na trajnom mediju.

(5) Izjavu o raskidu ugovora potrošač je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora predviđenoga u člancima 72. i 73. ovoga Zakona.

(6) Potrošač je dužan dokazati da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario u skladu s odredbama ovoga članka.

Što sam htio reći s ovima? Pa eto, ako vam je već moralno sumnjivo odbiti preuzeti pošiljku, onda možete postupiti ovako kao što sam vam naveo u zakonu... Uzeti, i odmah tražiti raskid a onda bi naravno vidjeli koliko se edigital drži zakona. 

Ja da sam kolega koji je dobio mrtvu matičnu, nazvao bi odmah u ponedjeljak neko društvo za zaštitu potrošača i pitao ih mogu li raskinuti ugovor prema članku 72 zakona o zaštiti potrošača jer sam dobio neispravan proizvod, tj. mogu li oni mene "zajahati" da sam ja pokidao to pa im pokušavam uvaliti nazad. Malo je škakljivo, ali svakako bolje od čekanja 2 mjeseca na dijagnoticiranje kvara.

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...

Ajmo cisto hipotetski vidjeti kako razmislja vecina, anketom

Dakle, kad bi vam se dogodilo ovo sto se dogodilo covjeku,

da prekasno saznate i sad ocekujete vec bit prevareni

(mozda je taj pogled moj subjektivan, ali sto se kolegi desilo

je cisto reprezantativno)

Ajmo ovako:

- zakonski u roku od dva tjedna mogu vratiti

Moralno:

- vratiti ću ako sam doveden u zabludu glede proizvoda ili imam neki drugi opravdani razlog

Ako iz nekog razloga moram vraćati, definitivno je i u mom interesu i u interesu trgovine da uopće ne predignem. Oni dobiju proizvod odmah natrag, ja ne moram čekati novac, a oni se ne moraju zezati s povratom novca i knjiženjem povrata. Jedini trošak je što su robu slali, ali ako imaju flat tarifu, onda ni to nije trošak. Naravno, ako stignem prije slanja javiti da sam odustao, to ću i napraviti.

S druge strane, ako oni ne ispoštuju rok isporuke, ja smatram da nisu ispoštovali ugovorene uvjete, pa je preuzimanje robe čin moje dobre volje.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

Planiram si piknuti jedan Xbox One kontroler (koristio bih ga na PC-u).

Da li mi je pametno kupit ga u edigitalu (cijena je najniža kolko sam ja uspio vidjet, 400 kn, a svugdje je 450-500) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Je.

16 godina
AngryBird kaže...

Da li mi je pametno kupit ga u edigitalu (cijena je najniža kolko sam ja uspio vidjet, 400 kn, a svugdje je 450-500) ?

Apsolutno, uvjerljivo najbolja opcija. Stigne odmah čim naručiš, a ako se slučajno pokvari, odmah ti daju novi jer kao što vidiš, apsolutno svi imaju samo pozitivna iskustva s ovom trgovinom. Go for it!

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 19:47 (partwish).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Je.

Zašto?

15 godina

Izdaju li oni R1 račune?

https://www.youtube.com/channel/UCNEZ9fPqdssgI2SReOIXOeQ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Šta zašto ??

13 godina
AngryBird kaže...

Zašto si ovo ne kupiš? nije li to isto?

Xbox 360 Wireless Controller

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 20:17 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
itomic009 kaže...

Šta zašto ??

Pa zato

16 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Pogledaj o cemu pricamo u ovoj temi. Nedo ti vrag da tamo ista kupis, ovi sto ti pisu samo provociraju jer nisi ni pogledo na sto lici tema.

Prevaranti zesci, nemoj tamo i bok, ne isplati se kod njih za 50kn razlike, je prakticki gubis garanciju o nekim slucajem su

kvarovi na uredajima cesci nego inace

mojpismonosa
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
AngryBird kaže...

Zašto si ovo ne kupiš? nije li to isto?

Xbox 360 Wireless Controller

Nije, to je stariji gamepad, ovaj od xbox One je nešto bolji...

Inače, mislio sam ga uzet u edigitalu bez obzira na sva loša iskustva, možda baš neće uvalit nekakav loš kontroler...

al mislim da cu ga ipak negdje drugdje uzet za 450 kn. ne treba njima povećavat profit.

16 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Nije, to je stariji gamepad, ovaj od xbox One je nešto bolji...

Inače, mislio sam ga uzet u edigitalu bez obzira na sva loša iskustva, možda baš neće uvalit nekakav loš kontroler...

al mislim da cu ga ipak negdje drugdje uzet za 450 kn. ne treba njima povećavat profit.

Mislim da i nije tema, ali mislim da je kolega apelirao na to da je opcenito

po svim review-ovima XBOX 360 kontroler jos uvijek najbolji (time i bolji od Xbox One-ovog)...

mojpismonosa
13 godina

Nedavno sam javio da sam narucio s ED fotic Samsung nx300 sa 20-50 objektivom.

Cjena 2460kn.

Narucio u petak, stigao mi u ponedjeljak,platio pouzećem.

Nisam cijeli tjedan uspio do fotica jer sam ga narucio doma,a zivim u Zg. Tako da sam tek sad za vikend otovorio kutiju da vidim da li je unutra fotic ili cigla.

Fotic je dosao u orginalnoj kutiji+plus sto je ta kutija bila zapakirana u jos jednu vecu kutiju kako bi se sprijecilo ostecenje.

Sad ono najbolje, narucio sam fotic s 20-50 mm objektivom, a dobio bolji 18-55 OIS III objektiv,takav kit najeftinije na ebayju 3200kn.

Inace fotic radi uredno, nadam se da ce tako i ostat.

nine

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je valjda karma :D

mojpismonosa
11 godina
neaktivan

Izgleda da matična ipak radi (frend i ja smo nekaj krivo spojili). Dostava je bila u roku od 5 dana kak su rekli, tak da se na to ne mogu požalit. Al na telefon se ne javljaju i treba im puno da odgovore na email.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kukuriža kaže...

Izgleda da matična ipak radi (frend i ja smo nekaj krivo spojili). Dostava je bila u roku od 5 dana kak su rekli, tak da se na to ne mogu požalit. Al na telefon se ne javljaju i treba im puno da odgovore na email.

Heh, a toliko buke ispalo oko krivog spoja Nadam se da nikad više nećeš trebati njihov koristiti njihov mail i telefonski broj, good luck!

11 godina
neaktivan

Hvala svima na potpori i nadam se da ćete uspjet rješit svoje situacije s njima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Još nisu vratili lovu.

Nemam više želju kupovati kod njih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 9:21 (dado100).
10 godina
neaktivan
kukuriža kaže...

Mislite da je najbolje da poništim narudžbu?

edit: Napisali su da će danas dostavit, vidli bumo onda.

Interesantno da na edigital strani nisam pronašao mogučnost poništenja naruđbe, iako piše da ima. Navode gdje je to ali tamo toga nema.

16 godina
kukuriža kaže...

:D

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 12:30 (partwish).
12 godina

Pozz! Naručio matičnu ploču u ovoj trgovini i jako je povoljna za koliko bi onda došla na kućnu adresu?Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sretno

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja, iskreno, osobno, nisam imao problema s reklamacijom kod njih, prije god dana skoro(znam, dosta dugo je to) sam zadnji artikal kod njih reklamirao(monitor) i sve je prošlo u najboljem redu... Prije toga još par artikala(HDD, SSD, RAM, MB)..  Ovo što čitam zadnjih par stranica, šokovi, neznam kako drugačije objasniti kako se trenutačno osjećam...

Ugl, ono što sam govorio za takve "jeftine" shoppove - kupovati samo ne-kvarljive proizvode kod njih(tipa procesora za PC, kučišta i cooleri[LOL], tolko sam pospan da nemogu se sjetit ničeg manje kvarljivog). Ostatak uvijek kupovati u dućanima koji su skuplji, tipa Links(ne reklamiram ih, s njima sam imao najmanje problema ikada u životu, tj nisam ih ni imao, i jedni od rijetkih su koji će ti dozvoliti nadoplatu da uzmeš neš jače, npr reklamirao si 6850, i dozvole ti da na taj stari račun, bacam sad bezveze cifru, 1399kn, nadodaš još 800 i uzmeš R9 280), Portio, ADM nebi nikome preporučao jer su bezobrazni(stojim iza ove izjave),,, Futura/Instar su dosta bila u igri, nez kak sad stoje, nisam nikad niš od njih uzimao, a dosta su hvaljeni navodno...

Što se tiče kupovine TV-a, to su mi oduvijek bile idiotarije, ekupi, edigital i sl webšopovi, takve stvari se kupuju u dućanima tipa Elipso(nisam se mogao drugog sjetiti) kojeg imaš u dosta gradova u RH i reklamacija se za takve stvari brzo riješavaju...

Nez šta da kažem za kraj post-a, izbjegavajte Edigital, kupujte proceve, kučišta, i coolere i slične ne-Kvarljive stvari(fakat se nemog ničeg drugog sjetit ne-kvarljivog, hardveraš sam, štaćeš), ostatak, ni ne pomišljati uzimati...

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Da li se netko čuo sa bilo kim iz ED-a, jer već 2 tjedna čekam odgovor na reklamaciju, nigdje se ne može dobit živog čovjeka osim u Kovinskoj gdje sam također bio.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice